Děti a značkové oblečení - problém
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Russet píše:
U nás bylo přímo v propozicích napsané, že má mít dítě pohodlné teplé oblečení a že to nejsou rifle. Nikdy by mě nenapadlo dát dítěti na bruslení rifle. Ale evidentně takoví rodiče existují…
ta maminka ho nechtěla na to bruslení pustit vůbec, že to neumí, že spadne, že nemá helmu, že mu bude zima ……..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga píše:
Jeden postreh. Moje dcera vyučuje na mezinárodní soukromé škole. Děti i kantoři jsou z celého světa, školné závratné. Studenti jsou z rodin dobre situovaných i nepředstavitelně bohatých ( jižní Amerika). Škola má přísná pravidla i dresscode. Napisy nesmějí být ani na ponožkách. Dcera mi rikala, ze treba laptopy a mobily maji deti sice od dobrach znacek, ale casto uz dost staré, žádné extra novinky a vychytávky. Ani skola sama neposkytuje nějaký zvlastni materialni luxus. Největším luxusem je minimální počet dětí v hodinách, třeba 5 žáků.
Dobrý příklad toho, že určitá skupina lidí klade důraz na věci, jako je vzdělání nebo kvalita, zatímco jiná skupina na pozlátka typu značka přes celá záda, aby všichni viděli, že mám Zaru ![]()
ps jsem si myslela, že Zara je běžná konfekce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmnactnulajedna píše:
Dobrý příklad toho, že určitá skupina lidí klade důraz na věci, jako je vzdělání nebo kvalita, zatímco jiná skupina na pozlátka typu značka přes celá záda, aby všichni viděli, že mám Zarups jsem si myslela, že Zara je běžná konfekce
Ja vlastně taky nevím, co to ty „značkové“ věci jsou..
- Citovat
- Upravit
@stinga Jo, tu diskuzi jsem četla. Přitom to fakt není otázka peněz.
Softshelky kupuju nebo i dostanu buď od někoho, šusťáky mají děti od Wolfa za cca 300 Kč/kus nebo někde z výprodeje ve Sportisimu (ukořistila jsem jedny krásný funkční, vyteplený pro holku za 250 kč), rukavice, co i trochu sněhu vydrží se dají sehnat v Lidlu, Pepcu i Kiku. Stejně tak pogumované oblečení.
Lyžovat jezdí děti v setech z Kiku a Lidlu fakt nepotřebují na 4 hodinovou lyžovačku Reimu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk 5 let chodí do soukromé školky v Praze a spíš je paradox, že v šatně je půlka věcí stejných z Lidlu a maminky mají trička s nápisem Tommy Hilfiger a kabelky kdo ví odkud, hlavně ať je vidět že něco stála. Tatinkove tam jezdí Volvem nebo BMW. Co řeší děti jsou ty flitrove trička, jestli se přetočí obrázek na něco jiného a pak to co frčí Elsa, lego panáčci. Ba naopak i učitelky nabádají ať kupujeme Lidl, že se to tam může zničit. My máme pro kluka takový mix všech značek Lidl, loap, Umbro, Reserved apod. U Pepco mi strašně vadí kvalita… Ale párkrát se mi stalo že mu třeba pochválili kombinézu na zimu…
- Citovat
- Upravit
Děti pouze interpretují co jim do palice tlučou rodiče. Pokud je matka namyšlená krá. va, tak co bychom čekali od dcerunky
Já to nijak nezažila s dcerou, teďka jí bylo 8 let. Neřeš to ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja tomu věřím. Některé části Prahy jsou plné pozérů a lidí, co si na něco hrají. Zůstává jim to i v rodičovství. Často je to skoro navoněna bída.
Nevím, jak bych to řešila. Jako u Vietnamců nekupuji, neměla bych problém koupit konkrétní značky.
Z principu by mi to ale vadilo, tenhle přístup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova myslíš třeba Dejvice a Letnou? I když tam tipuju, že děti spíše chodí ve věcech ze slow fashion butiků typu wildmoon.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@g.sandova myslíš třeba Dejvice a Letnou? I když tam tipuju, že děti spíše chodí ve věcech ze slow fashion butiků typu wildmoon.
Hele, začínáš být fakt trapná. Nějakej komplex nebo co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Letná mi přišla uvolněná, spíš ty Dejvice, ZŠ na jedničce a okolí…
Víš co, když jdeš někdy v centru a širším centru na oběd a slyšíš ty řeči, tak je ti to jasný.
Ja nejsem vyloženě buran, kterej má něco proti Praze, ale mimo Prahu se zije prostě lépe
Ne, Praha je úžasná na kulturu, práci, žít bych tam nemohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
U nás bylo přímo v propozicích napsané, že má mít dítě pohodlné teplé oblečení a že to nejsou rifle. Nikdy by mě nenapadlo dát dítěti na bruslení rifle. Ale evidentně takoví rodiče existují…
A čemu by to vadilo?
Já bych si sama na bruslení džíny vzala, parkrat jsem v nich i lyžovala
na hory v nich chodím běžně, sportovní kalhoty v mem šatníku nejsou. Vezmu si pohorky a pak ještě navleky na boty (geniální věc), nějaké funkční oblečení na trup a funkční čepici a jdu. Nejvíc mi bejva zima na zada, krk a hlavu, případně chodidla a ruce, ale nohy jako takové mi jsou fuk a chlad mi nevadí. Mužu mít v mrazu klidně silonky, hlavně, ze nahoře je poradnej kabát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Zeoli uvidí se, možná zavedou i na druhý stupeň aspoň trička, to bych moc uvítala
Ale není to levná sranda..i když zase se nemusí moc řešit oblečení mimo školu. Když kolikrát vidím jak se oblékají puberťačky, jak lehké holky, tak bych to taky zavedla všude, i na středních
Zavidis, cid? Ty už jako kurvicka chodit nemůžeš..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nevím co by dělala s mou dcerou já ji ty cedulky stříhám protože ji škrábou
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova píše:
To nevím co by dělala s mou dcerou já ji ty cedulky stříhám protože ji škrábou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit