Děti a značkové oblečení - problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
25.1.22 08:09

@unuděná Nápodobně. Flitrové otáčecí, mašinka Tomáš, dinosauří, tlapkovka, požárník Sam, ledové království a teď asi budu muset shánět něco ve stylu Beruška a černý kocour. :mrgreen:
Ale jestli to bylo z Pepca, Lindexu nebo poděděné jim bylo šumák, hlavně, že správnej obrázek. :lol:

Příspěvek upraven 25.01.22 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
25.1.22 08:09
@stinga píše:
no když tříleté dítě dokáže poznat 30 druhů aut na ulici podle loga- značky, proč by nedokázali poznat značky na oblečení?
zas ty děti nepodceňuj

Tak nejak, moje 4r holcicka je aktualne posedla znackama aut. :mrgreen: Jsem to nikdy neznala a na stara kolena se to kvuli ni musim ucit. Stejne tak poznaly me deti od 2r vetsinu pismen, od 3-4r jsou schopne rozpoznat ve skolce podle podpisu, ci je ktery obrazek.

A k veci, ja mam deti v prazske skolce i ZS (nejstarsi uz 4.tr.) a s nicim takovym jsem se osobne nesetkala. Jen vim, ze ve vedlejsi tride se jedne holcicce jine holky smaly, ze nenosi ruzove a ze je jako kluk, to se nejak resilo. Moje deti jsou nicmene co se tyce hadru salamisti, ti jasasi i nad obnosenym trikem po detech od kamosek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 08:11
@Anonymní píše:
@VitaminC Mluvila jsem o Zaře a nevím, jak moc tu značku znáš nebo neznáš, ale poznat to prostě jde. Nechápu o co ti jde.

Já jsem starší máma, takže já vyrostla za komunistů. Tehdy si žádné značky nepamatuji, zřejmě proto, že žádné nebyly, ale vědělo se, kdo jak na tom je. A pokud měl někdo něco ze západu, byl king. Kdo měl poděděné oblečení, byl chudák. Já měla xy krát poděděné a darované oblečení a tak se mi smály. Vím, že to ve mě zanechalo úzkost, že by tak mohly dopadnout mé děti a tak jsem se zabejčila, že tohle jim nikdy neudělám, i kdybych na to pěkné oblečení měla vydělávat po nocích. Mám děti hodně pozdě, takže je mám malé. Jsme z Prahy. Zatím se mým dětem nikdo nesmál, ale vím, že se to v Praze děje. Nevím, jak to je na vesnici, ale v Praze na oblečení děti hledí. Dnes šel syn v nové mikině do školy, na druhého syna mikinu vyhlížím. Nakupuji v CA, Lindex, Marks and Spencer, ale vlezu i do Primarku. Nikoho za levnější oblečení nesoudím a mé děti to dělat nesmí. Jen mám hrůzu, aby se to nedělo mým dětem, já si v dětství výsměchu užila až dost.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.1.22 08:12
@Anonymní píše:
@VitaminC jedinej trol jsi tady ty. To tě asi nenapadlo, že když to dítě odmala může vyrůstat třeba jen s matkou, která řeší instagram a značky, tak si to pak v sobě taky nese? Co já vím, co takové matky dětem říkají? Já to nedělám. Nicméně když vidím, jak některé maminky uznávají za oblečení třeba jen Newbie a Lindex a vše ostatní je pro ně póvl, tak se tomu přestávám divit..

A pročpak to řešíš, když se tě to údajně netýká? :mrgreen:
Já znám matky, které dávají dětem do školy tepláky s dírou na koleni, znám rodiče, kteří nedávají dětem svačiny, znám i takové, jejichž děti neumí v 10 letech pozdravit. Myslet si o tom můžu své, to je tak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
25.1.22 08:14

Ne, tohle skutečně neznám. Ve školce se holčičky chlubí právě Elsami, Pepinami, řeší max jestli je to růžové a nacancane 🙄. Ale měla dcera i tepláky po bráchovi a v pohodě 😀. V první třídě se u kluků řeší Minecraft, fakt je, že když měl kluk mikinu squid game byl za hvězdu 😄. Out by byl spíš bez telefonu. :roll: značky nikdo neřeší, spíš právě ty obrázky a merche 8o. Bundu má z Pepca, boty Sportisimo a nikdo to teda nezkoumá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.1.22 08:16

Ještě teda doplním, že nevím jak v Praze, ale u nás na velkém městě do školy chodí 70% dětí v teplákách/legínách. Takže by se fakt někdo mohl vytasit, že je něco víc, protože má značkový tepláky/legíny do školy. Bych se mu asi slušně vysmála. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.1.22 08:17
@Anonymní píše:
@VitaminC jedinej trol jsi tady ty. To tě asi nenapadlo, že když to dítě odmala může vyrůstat třeba jen s matkou, která řeší instagram a značky, tak si to pak v sobě taky nese? Co já vím, co takové matky dětem říkají? Já to nedělám. Nicméně když vidím, jak některé maminky uznávají za oblečení třeba jen Newbie a Lindex a vše ostatní je pro ně póvl, tak se tomu přestávám divit..

Simte, ted uz jsme u newbie a lindexu? Jeste pred chvili jsi tady breptala o Zare. A proc jsi anonymni, kdyz se te to netyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67624
25.1.22 08:18
@Anonymní píše:
Tohle je pro mě šíleně absurdní a divím se, že se to děje.
Kamarádka má holčičky ve školce v Praze a svěřila se mi, že už ve školce znají hlavně holky různé módní značky a posmívají se jiným holčičkám, že nosí a ne ono. A nejde o obrázek Elsy nebo něco podobného, ale normálně se dívají na štítek oblečení a chlubí se: Já mám všechny ze Zary/jiné značky a ty ne. A takové děti vyčleňují z kolektivu. Dokonce řeší i ponožky. 8o :roll:
Jak je to u vás? Zažil někdo něco podobného? Jinak jde o takový mix dětí, je tam hodně bohatých rodičů a cizinců, ale ne většina. Jak to pak musí vypadat na základce? Kdo nemá nejnovější model iphonu v první třídě je vyvrhel?

Blbost.
Mam deti v Praze ve skole na 1. stupni a i ve skolce a je jim jedno co nosi.
Holce jde o vzhled a obrazek (Elsa, jednorozci apod) a kluk by sel klidne v pytli od brambor.
A nesetkala jsem se s tim ani u jinych deti kamaradu/kamaradek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.1.22 08:18

@Titty To jsou ale vyjimky. Ne pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67624
25.1.22 08:19
@Svistice píše:
Ještě teda doplním, že nevím jak v Praze, ale u nás na velkém městě do školy chodí 70% dětí v teplákách/legínách. Takže by se fakt někdo mohl vytasit, že je něco víc, protože má značkový tepláky/legíny do školy. Bych se mu asi slušně vysmála. :lol:

I v Praze chodi dost deti do skoly v teplakach co tak vidim pred skolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7938
25.1.22 08:20
@Lucy75 píše:
Ono to spíš bývá tak, že ve třídě se najdou třeba jen dvě holčičky od trošku snobské maminky, která na značky jede hodně a dítě to prostě od ní chytá - ví a značku pozná a klidně to dá pak ve třídě najevo - a nemusí to být vůbec jen v Praze..
naše dvojčata v době, kdy nejvíc rostla, měla hadry klidně z Pepca, prostě na chvíli a vyhodit, ve školce to holky neřešily vůbec, ale pak ve škole už s tím taky pár holčiček přišlo, že je něco „Pepco“ a přestaly jsme tam nakupovat i kvůli tomuhle..
paradoxně Lidl a Kik prochází v pohodě ;)
u kluků co vím už taky tak ve druhé třídě neřešili sice značky hader, ale značky Tenisek - prostě že má někdo Adidy a Niky, tak super ;)
a co vím třeba z gymplu, tak ano - tam už se iPhony řeší dost…

Jo, tomuhle bych věřila. Ty děti se často dají snadno k něčemu strhnout. Když měli moji kluci dinosauří období, taky tím nakazilo půl školky. Pak šli na hřiště a půlka jich vřeštěla jako Tyrannosaurus, včetně některých holek. Učitelka mi potvrdila, že tyhle módní vlny procházejí, jednou je to Elsa s Annou, jednou magnetické stavebnice, jednou vláčky a tak.
Prvnak se mi teď zas zbláznil do pokemonich kartiček, hrozně to u nich ve třídě frčí.
Takže věřím, že jedna dvě módou posedlé holčičky si svoji vlnku vytvoří. Ale pokud k tomu budou rodiče a učitelky rozumně přistupovat, rychle to vyšumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.1.22 08:20

A příbuzná dává do školky dítěti oblečení po našich dětech a tepláky z Kiku/Pepca, takže asi taky cajk. I když teda předpokládám, že tříleťáci to už tuplem neřeší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
25.1.22 08:21

Mám dceru v první třídě, značky zatím neřeší, jen ponožky dedoles :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
25.1.22 08:21
@Alyss1 píše:
Ne.

ale nemam holčičky.

jen chtějí všichni Dedoles ponožky:)

to mi připomnělo…dcera přišla ze školky a každá sponka jiná..říkám ji co to je.. prý jsem si to s Vaneskou vyměnili a máme dedoles sponky zadarmo :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
25.1.22 08:22
@Anonymní píše:
Tohle je pro mě šíleně absurdní a divím se, že se to děje.
Kamarádka má holčičky ve školce v Praze a svěřila se mi, že už ve školce znají hlavně holky různé módní značky a posmívají se jiným holčičkám, že nosí a ne ono. A nejde o obrázek Elsy nebo něco podobného, ale normálně se dívají na štítek oblečení a chlubí se: Já mám všechny ze Zary/jiné značky a ty ne. A takové děti vyčleňují z kolektivu. Dokonce řeší i ponožky. 8o :roll:
Jak je to u vás? Zažil někdo něco podobného? Jinak jde o takový mix dětí, je tam hodně bohatých rodičů a cizinců, ale ne většina. Jak to pak musí vypadat na základce? Kdo nemá nejnovější model iphonu v první třídě je vyvrhel?

Tak víš jak Jaká matka, taká Katka.
Prostě tady ty děti ukazují v přímým přenosu, jaký mají mámy krávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat