Děti a značkové oblečení - problém
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jako mně je jedno co kdo má, je to jenom dikuse, co člověk vidí a nebo má zkušenost od jiných maminek..
Prostě je jsem typ, že se snažím, oděv dávat tak, aby nějak vypadal, ale aby se i hodil k příležitosti..
Když jdeme z lesa, nestydím se, že jdeme třeba v botaskách a nějakých sportovních kalhotách, ale znám lidi, co by se ještě před městem přezuli a převlékli, aby za každé situace byli,, upraveni..
Znám i maminky, co šly ven s dětmi, a měli šaty a věděly, že se jde hrát na pískoviště m, takže šaty a páskové boty, jim nevadily..
Pokud někdo dává rifle na tělocvik, tak přepokládám, že taky dítěti řekne, že to na tělocvik mít může, ale že na TV jsou vhodné tepláky.. Potom je jasné, že ostatní děti nechtějí si obléknout sportovní, když jim tam děti chodí oblečení v riflích a kalhotách..
Příspěvek upraven 25.01.22 v 10:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak asi to vidí u rodičů, ze své hlavy to nemají. Smutné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
@Svistice my tady žádnej sníh nemáme
Tady už to teď taky slezlo. Nicméně alespoň jednou v roce tu napadnou 2 cm, na silnici je kalamita a děti jezdí na lopatách na zasněženém listí a snaží se umatlat sněhuláka.
Neříkám, že dítě potřebuje hned kombinézu za dva litry, ale alespoň ty šusťáky nebo softshelky to chce. Jinak prostě smolík, ve družině bude stát a koukat, jak se děti baví, protože vychovatelka ho do té břečky v teplákách nebo školních riflích nepustí, protože by bylo do 10 minut mokré ( a pak si ještě určitě taková nanynka maminka bude stěžovat na špinavé oblečení nebo nemocné dítě).
Od listopadu visí na webu družiny, že s dětmi chodí ven za téměř jakéhokoliv počasí (mimo vyloženého deště), že chodí nejen na zahradu, ale i na dětská hřiště v rámci čtvrti, do lesa, tak ať mají děti ve družině vhodné nepromokavé oblečení + pro jistotu suché náhradní ponožky a spodní prádlo. Když napadne, objevuje se info, že budou lopatovat a stavět, takže opět apel na vhodné oblečení. No a máme konec ledna a dle dětí tam pořád jsou spolužáci, co tam mají na převlečení maximálně ty tepláky.
Na pěší cca 8 km výlet někteří rodiče vybavili děti igelitkou se svačinou a pitím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex jasně, každý to nějak má, nebude člověk řešit, že někdo jde někd pod svahem v riflich, ale asi záleží i na dětech..
Naše děti prostě,, řádí, běhají, skačou do sněhu, dělají blbosti, v takovém oblečení, tak 15 min a můžem domů. A to píšu i o větších dětech.. Jestli jdou děti po městě, sem tam nakopnou trochu sněhu, tak klidně takové oblečení
Přepodkládám že ty se nikde neváliš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas píše:
@Semtex jasně, každý to nějak má, nebude člověk řešit, že někdo jde někd pod svahem v riflich, ale asi záleží i na dětech..
Naše děti prostě,, řádí, běhají, skačou do sněhu, dělají blbosti, v takovém oblečení, tak 15 min a můžem domů. A to píšu i o větších dětech.. Jestli jdou děti po městě, sem tam nakopnou trochu sněhu, tak klidně takové oblečení
Přepodkládám že ty se nikde neváliš![]()
u nás mají děti předepsáno na ven tomto počasí nepromokavé sportovní oblečení a nejede přes to vlak.. dovnitř můžou mít co chtějí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Janasas píše:
@Russet já mám sestřenici, co bydlí u Prahy ne přímo.. Nebudu psát konkretněA když jsem ji řekla, že dávám dětem to školky tepláčky- nové, i internetu, žádné nějaké guma pod krk a tak, tak mi řekla, že její kluky ve školce chodí jenom v kalhotách i ven..
A pak z ní vypadlo, že tam dát tepláky, tak maminky budou zahlédat, že tam prsotě ven i kalhoty..
Nevím, jako chápu, že je důležité, aby i to dítě nebylo jak nějaký hadrovec, ale nevím, na co si hrát..
Když někdo jde do fitka, taky si nedá lodičky a šaty
ale ano. přijdu v sukýnce nebo šatičkách, převléknu se do sportovního, pak se vysprchuju, načančám a můžu jít zase kamkoli, třeba do práce nebo do kavárny.
jedna paní tam chodí nazdobená jako do opery a zase tak odchází.
V zásadě si myslím, že sportovní věci jsou opravdu jen na sport (i když třeba na horách se taky kvůli každému kafi nebo jídlu uprostřed lyžování nepřevlékam).
U dětí je to samozřejmě něco jiného, ale do normálního, ne zimního, počasí mi nějaké pohodlné kalhoty, mikina, legíny, bavlněné šaty přijdou vhodné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmnactnulajedna blbě čteš, pod pojmem převlečenou je někde nad městem pod lesem, že si vyměni oblečení a boty, ne že přijdou domu a umyjou se a převléknou, to si myslím, že by nikoho nenapadlo sednout si v takovém oblečení doma.. ![]()
To je jasné, když pak někdo kchce jít do kavárny, že nepůjdu s košíkem hub a v botaskách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Bydlíme v Praze, děti vystřídaly celkem 4 školky a nyní jsou na prvním stupni a nikdo nikde tohle neřešil a neřeší. Ani mezi přáteli pražáky jsem se s ničím takovým nesetkala. Není to spíš diskuze k shazování zazobaných Pražáků?![]()
Jediné, co z módního hlediska lízlo mé děti byly trička s otáčecími flitry-obrázky (ale tam nejvíc frčely ty z Pepca).
Diskusi dál nečtu, ale mám teď možnost vídat poměrně velkou různorodou skupinu dětí od MŠ až po konec ZŠ, také v té Praze
, a fakt hadry řeší minimum dětí. A když už, tak ne Zara apod ale jede teď hlavně Dedoles.
Zakladatelka má zřejmě nějaký mindrak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti v pražské školce, následně škole. Popravdě netuším, zda některé děti řeší značky a pokud ano, evidentně to me děti ani nezaznamenaly… A přemýšlím, ale zrovna od Zary nemáme nic. Možná sem tam next se mi podaří ulovit na bazaru
. Hlavní je chodit v čistém (ve školce jsem teda neřešila ani menší zaprany flíček, do školy dětem opravdu bez fleku). Poučila bych holčičku, jak takové „kamarádky“ odpalkovat, případně je ještě teda možnost v sekáči sehnat pár lepších kousků…
Příspěvek upraven 25.01.22 v 14:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas píše:
@Sedmnactnulajedna blbě čteš, pod pojmem převlečenou je někde nad městem pod lesem, že si vyměni oblečení a boty, ne že přijdou domu a umyjou se a převléknou, to si myslím, že by nikoho nenapadlo sednout si v takovém oblečení doma..
To je jasné, když pak někdo kchce jít do kavárny, že nepůjdu s košíkem hub a v botaskách
tomu teď nerozumím. jsi psala, že do fitka taky nikdo nechodí v lodičkách a šatech, já jenom říkám, že já ano, a jsou tam i daleko elegantnější dámy.
stejně tak říkám, že nedávat dětem tepláky, ale kalhoty mi ve spoustě situací přijde vhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tohle je pro mě šíleně absurdní a divím se, že se to děje.
Kamarádka má holčičky ve školce v Praze a svěřila se mi, že už ve školce znají hlavně holky různé módní značky a posmívají se jiným holčičkám, že nosí a ne ono. A nejde o obrázek Elsy nebo něco podobného, ale normálně se dívají na štítek oblečení a chlubí se: Já mám všechny ze Zary/jiné značky a ty ne. A takové děti vyčleňují z kolektivu. Dokonce řeší i ponožky.![]()
Jak je to u vás? Zažil někdo něco podobného? Jinak jde o takový mix dětí, je tam hodně bohatých rodičů a cizinců, ale ne většina. Jak to pak musí vypadat na základce? Kdo nemá nejnovější model iphonu v první třídě je vyvrhel?
Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost a to ani u nejstaršího na SŠ
divné prostředí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmnactnulajedna fakt elegantní dámy běhají na pásu v šatech a lodičkách??? Tak třeba je jiná doba
.. Já nepíšu, jak tam člověk jde, ale v čem cvičí..
Osobně toto už neřeším, mám děti 13 let, a 8 let kluky, ale litovala jsem dětí, kdy maminka nakráčela na hřišti v šatech, holčička taky, ale maminka si jenom postávala a třeba s mobilem a nebo pitím, to je jedno, ale holčička v těch šatech seděla na písku a když šla na prolézačku, tak pomalu nemohla, protože ji máma křikovala, - aby ji nebyly vidět kalhotky.,atd…To stejné chlapci, rifle a řev, at se neumažou..
Ve spoustu situacích jsou kalhoty, rifle vhodné- lékař, divadlo, škola, ale na blbutí dětí, mě to přijde pro děti trest..
Potom ve školce tam přijde na zahradujedno vymoděné-o to nejde, každého věc, ale má postoj jako rodiče a začne řešit děti, že mají jenom teplákovku
a jsme na uvodu u zakladatelky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám šestiletou ve školce, nezná vůbec žádné značky oblečení, ve školce neřeší dokonce ani ony obrázky Elsy, co vím. Natož značky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žijeme v Praze, v poměrně dobře situované čtvrti a děti toto rozhodně neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas Nezapomenu batole cca 14 měsíců, které maminka dovezla v dubnu na pískoviště ve značkovém kočárku se všemi těmi značkovými doplňky včetně jarního fusaku a držáku na kafe pro matku, v bledě růžovoučkých legínkách a plyšově chlupaté bílé bundičce/mikince a pak ho okřikovala, ať do toho pískoviště neleze, nesedá si tam, nebo bude celá špinavá, a po 20 minutách nasr. aně nakládala ječící dítě (které chtělo samozřejmě na písek, bralo kyblíky ostatním dětem, protože matka sice měla iphone a držák na kafe, ale lopatku žádnou) do kočáru „že teda když neumí poslouchat, tak jedou domů“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit