Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zumpa píše:
Asi hodně blbě. Řekl bych, že je nejvyšší čas situaci řešit, protože vše letí nahoru a konec zdražování v nedohlednu.
No, počítali jsme 30% rezerva, máme ještě jednu nemovitost, kterou pronajimame a v nejhorším ji můžeme prodat… nejsme žádný střelci a fakt jsme počítali se vším možným, ale ne, že nám zdraží železo o 300%, to ne.
@Cenarius přesně to mám za cíl, minimálně to udělat skromně obyvatelný.
@skorovpohode Ale trvalo to 8 let… 7,5 z toho tu bydlime, takze bydleni na stavenisti mam z prvni ruky.
@terien no, to je přesně to, co řešíme. Aby nám stavba neponicila vztahy…
Ale jako je to fakt požírač vztahů, jak to tu někdo trefně napsal. U nás v ulici se v novostavbách každý druhý, max třetí pár rozvádí… ![]()
@skorovpohode píše:
No, počítali jsme 30% rezerva, máme ještě jednu nemovitost, kterou pronajimame a v nejhorším ji můžeme prodat… nejsme žádný střelci a fakt jsme počítali se vším možným, ale ne, že nám zdraží železo o 300%, to ne.
A to se vyplatí, pronajímat vlastní nemovitost a platit nájem někomu jinýmu?
@a12 ano, jsou to skladové prostory a pozemky, nedá se tam normálně bydlet. Tedy minimálně bez větších investic.
@ludmilaadamkova
Budem se snažit se přestěhovat co nejdřív, ale teď to k tomu fakt ještě není, děláme teprv rozvody v baráku…
![]()
@skorovpohode osekejte co jde… jidlo na tom se usetri nejvic, detem nekupovat blbosti a neutracet na sladkostech apod. Omezit veci typu netflix jestli mate a hold treba tenhle rok nekupovat novy obleceni max boty/spodni pradlo.
@skorovpohode píše:
Jasný, s tím nepočítal asi nikdo. Jestli to máte takhle, tak to je OK. Možná by stálo za zvážení si půjčit a ručit pronajímanou nemovitostí, abyste se nouzově přestěhovali do baráku a pustili nájem.
Já bych si taky vzala hypo a dostavěla co nejrychleji…..ceny pujdou jeste nahoru a některý materiál ani není k dostání….je to děs nezávidím situaci, my dostavěli před rokem za 5minut dvanáct, než šlo vše nahoru, ale stavěli jsme jen rok tedy, tři roky bych asi zešilela.
Vykaslala bych se na to, tři roky je podle mě dostatečná doba na postavení domu.
Mě by ten proklamovany “domeček” za tolik nervu, možná rozpad manželství a neužívání si s dětmi za to vůbec nestal.
Každý má ale jiný postoj, někdo tomu je ochotný vše obětovat.
My stavíme taky, ale ne vlastníma rukama, máme ho na klíč… Koncem roku by měl být hotový. Jako máte můj obdiv, děti a do toho stavět ![]()
přeju ať se to co nejrychleji vyřeší a jste brzo v baráčku ![]()