Děti, manželství a stavba doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
9.6.22 19:28
@Zumpa píše:
Asi hodně blbě. Řekl bych, že je nejvyšší čas situaci řešit, protože vše letí nahoru a konec zdražování v nedohlednu.

No, počítali jsme 30% rezerva, máme ještě jednu nemovitost, kterou pronajimame a v nejhorším ji můžeme prodat… nejsme žádný střelci a fakt jsme počítali se vším možným, ale ne, že nám zdraží železo o 300%, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.6.22 19:29

@Cenarius přesně to mám za cíl, minimálně to udělat skromně obyvatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.6.22 19:30

@j.a.n.i1 super! :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
9.6.22 19:32

@skorovpohode Ale trvalo to 8 let… 7,5 z toho tu bydlime, takze bydleni na stavenisti mam z prvni ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.6.22 19:32

@terien no, to je přesně to, co řešíme. Aby nám stavba neponicila vztahy… :think: Ale jako je to fakt požírač vztahů, jak to tu někdo trefně napsal. U nás v ulici se v novostavbách každý druhý, max třetí pár rozvádí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
9.6.22 19:40
@skorovpohode píše:
No, počítali jsme 30% rezerva, máme ještě jednu nemovitost, kterou pronajimame a v nejhorším ji můžeme prodat… nejsme žádný střelci a fakt jsme počítali se vším možným, ale ne, že nám zdraží železo o 300%, to ne.

A to se vyplatí, pronajímat vlastní nemovitost a platit nájem někomu jinýmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.6.22 19:41

@Ťarbík01
Děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.6.22 19:44

@a12 ano, jsou to skladové prostory a pozemky, nedá se tam normálně bydlet. Tedy minimálně bez větších investic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
9.6.22 19:48

@ludmilaadamkova
Budem se snažit se přestěhovat co nejdřív, ale teď to k tomu fakt ještě není, děláme teprv rozvody v baráku… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
9.6.22 20:03

@skorovpohode osekejte co jde… jidlo na tom se usetri nejvic, detem nekupovat blbosti a neutracet na sladkostech apod. Omezit veci typu netflix jestli mate a hold treba tenhle rok nekupovat novy obleceni max boty/spodni pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15885
9.6.22 20:09
@skorovpohode píše:
No, počítali jsme 30% rezerva, máme ještě jednu nemovitost, kterou pronajimame a v nejhorším ji můžeme prodat… nejsme žádný střelci a fakt jsme počítali se vším možným, ale ne, že nám zdraží železo o 300%, to ne.

Jasný, s tím nepočítal asi nikdo. Jestli to máte takhle, tak to je OK. Možná by stálo za zvážení si půjčit a ručit pronajímanou nemovitostí, abyste se nouzově přestěhovali do baráku a pustili nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
9.6.22 20:32

Vzala bych si hypo a co nejrychleji udělala dům obyvatelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
9.6.22 20:53

Já bych si taky vzala hypo a dostavěla co nejrychleji…..ceny pujdou jeste nahoru a některý materiál ani není k dostání….je to děs nezávidím situaci, my dostavěli před rokem za 5minut dvanáct, než šlo vše nahoru, ale stavěli jsme jen rok tedy, tři roky bych asi zešilela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
9.6.22 21:04

Vykaslala bych se na to, tři roky je podle mě dostatečná doba na postavení domu.
Mě by ten proklamovany “domeček” za tolik nervu, možná rozpad manželství a neužívání si s dětmi za to vůbec nestal.
Každý má ale jiný postoj, někdo tomu je ochotný vše obětovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
9.6.22 21:08

My stavíme taky, ale ne vlastníma rukama, máme ho na klíč… Koncem roku by měl být hotový. Jako máte můj obdiv, děti a do toho stavět 8o
přeju ať se to co nejrychleji vyřeší a jste brzo v baráčku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová