Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@skorovpohode nestavime,rekonstuujeme. a měli jsme hodně velkou rezervu.. ale ano, tenčí se a není to dobrý pocit. a víš, že stavba popř rekonstrukce jsou nejnáročnější na vztah? Kor pokud to děláte sami. Spousta vztahu tohle prostě nepřežije ![]()
Ahoj všem!
Tak jsme to doma s chlapem všechno probrali a zvážili Vaše názory, zkušenosti…
a dospěli jsme k několika řešením! ![]()
Je to fakt voser pro všechny… Stavíme 3 roky, stavbu máme hodně komplikovanou, zapuštěnou do skály, do svahu, velký sklep, je to ve vinicích… Když vidím ty nový domky, co jeden den schrabnou terén a druhý pomalu lejou základy, tak jen čumím…
my si vybrali holt tu složitější cestu… Dneska už bych to taky stavila jinak… ![]()
Schodli jsme se, že až to budem dělat po druhý, už se lecčemu vyvarujeme.
![]()
@Leenvecka píše:
@skorovpohode osekejte co jde… jidlo na tom se usetri nejvic, detem nekupovat blbosti a neutracet na sladkostech apod. Omezit veci typu netflix jestli mate a hold treba tenhle rok nekupovat novy obleceni max boty/spodni pradlo.
Pomalu se nen. ažrat, dětem nic nedopřát, žádná zábava pro nikoho…ale hlavně, že budu mít barák
.
Ani za Boha živýho…ale samozřejmě každýho věc ![]()
Bohužel se domnívám, že příští rok budeme vzpomínat na letošní ceny. Rád bych se mýlil, ale indicie nejsou příliš optimistické.
Pokud to jen trochu jde, jděte do baráku a nájem pusťte. My jsme opravovali dům za pochodu. Když jsem byla v porodnici, tak manžel boural příčky, omlacoval zdi, vyvážel podlahy a rákosové stropy. Nastěhovala jsem se, když měl syn 3m, neměli jsme kuchyni, koupelna bez obkladů a umyvadla (jen vana a jediný zdroj vody
), jeden pokoj s betonem a omítnutou zdí, jinak všude jen obvodové zdi a bez podlahy a stropu.. Byl to masakr, ale dali jsme to. Platit někde nájem, tak nebydlíme snad dodnes.
@prokr tak ono záleží na úrovni toho, co clověk oseka, tak aby se ale žilo v pohodě. Nemusí to nutně znamenat, že děti neuvidí ovoce a chodí jak hastrosi. U nás děti mají vše, co potřebuji a ovoce neustále k dispozici. Chodí na kroužky, na výlety, starší dělá aktivně sport, hraje na hudební nástroj…
Asi hodně záleží na té vstupní úrovni před stavbou. A člověk buduje nějakou hodnotu, no. Já v tom vidím smysl a budoucí užitek, jinak bych do toho samozřejmě nešla.
@bublifucekk 👍 Tak to jste dobrý, že jste to dali s miminkem dokupy! Tak hlavně, že už bydlíte a máte to ok! 💪 ![]()
@skorovpohode píše:
@bublifucekk 👍 Tak to jste dobrý, že jste to dali s miminkem dokupy! Tak hlavně, že už bydlíte a máte to ok! 💪
Díky, byl to opravdu očistec. Syn už má 9 a jen vzpomínáme (nebo radši moc ne
) nejhorší bylo žít 4m jen na betonu v jedné místnosti, díra na půdu 1,5×1,5m vedle toho pokoje (bojím se pavouků) a nemoct si uvařit. Jídlo z jídelny mi nechutnalo, ale nedalo se nic dělat no. Syn byl navíc na UM, takže vše sterilizovat a chystat bylo taky „super“. Do toho jsem ještě látkovala místo obyč plínek, ale to byla pohodička vedle toho UM
![]()
@Leenvecka No to je fakt výborný zivorit kvůli baráku a dětem nic nekoupit a pro sebe ani oblečení. Však to za to nestojí. chudáci děti a všichni. Lepší nápad je udělat alespoň vnitřek a základní věci jako kuchyni a koupelnu. Bez toho se nedá existovat a jít tam.
@NinaU. Mně by to za to taky nestalo. Dnes plno lidí pořád barák barák a ostatní nevidí. Jako kdyby ten kdo nemá dům byl něco méně. Nebudou první ani poslední kdo se to pokusí prodat nedodelane. Pokud to Teda vůbec prodají. Kamarád také. Nechal. Stavět obří hrad pro ženu, dcery atd. No rozvedli se a nikdo neví kvůli čemu jestli kvůli tomu domu. Nemá na dodělání, zkoušel prodat jako rozestavěné ale neproal tak tam bydlí sám ve dvou pokojích a už asi ani nedodela. A vypadá že mu to nevadí.
@prokr No přesně. Musí se taky normálně žít a slušně obléct a najíst se. Navíc když jsou deti. Ty za to nemůžou. Co budou všichni několik let z toho života mít? Já mám priority někde jinde asi.
@Švédka87
Ano, také si to říkám, ta honba za barakem je v ČR úplně neuvěřitelná. A ještě více neuveritelne je to, co všechno tomu lidé obětují.
Pro mě by to nebylo. Ano, jasne, taky se už od 18 vidím v takovém tom “statku” se zavrenym dvorem. Ale vím, ze bydlet na staveništi x let bychom nedali ani jeden a finančně by nás to pravděpodobně položilo. Takže holt do toho nepůjdu, za každou cenu ne.
A abych pak po 8 letech života na stavbě zjistila, ze rodina vlastně už není ![]()
Ale respektuji, ze to má někdo jinak, samozřejmě.
Pokud stavíte už 3 roky a teprvesekáte rozvody, tak to je fakt pomalé a věřim že je to hodně dlouhé, vleklé a náročné na psychiku.
Pokud máte možnost zastavit třeba nějakou vaši existující nemovist a půjčit si na co nejrychlejší dodělání domu (alespoň dát do obyvatelného stavu základ aby se tam dalo bydlet) a opuštění nájemního bydlení.