Děti ničí rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
5.6.22 11:13
@Fiveone píše:
Je fakt, že třeba kroužky u nás taky zabírají. Děti mají ZUŠ a ten den nemají ani čas vynýšlet kraviny. A syn si sám řekl, že chce v září sportovní kroužek a dcera tancování. Takže pokud třeba kluci mají vztah k hudbě či výtvarce, dala bych je do ZUŠ, klidně společně a pak každého na jiný pohybový kroužek. Ať je něco spojuje, ale zároveň mají každý to své. A nakupovat bych je brala, ale každého zvlášť. Takže jeden rodič+jedno dítě a příště druhé dítě. Moje zkušenost v obchodě je taková, že jedno dítě jde vzorně vedle mě, chce mi vzít košík apod.,ale když beru všechny, tak je musim napomínat. A pokud se nákup dělá třeba 2× do měsíce(nepočítám zaběhnutí pro chleba apod.),tak bych to taky udělala s odměnou. Budeš se chovat slušně, po nákupu můžeme zajít spolu třeba na čínu v nákupním centru místo oběda. Táta si s bráchou doma dají něco jiného. Nebudeš se chovat slušně, nebude čína. Prostě aby takové ty hezké věci nebyly samozřejmost. Jako když si dítě v obchodě něco vydupe.Ne,můžes si vybrat jakoukoliv jednu věc, pokud se budeš chovat slušně. Nebudeš se chovat slušně, koupíme jen to, co potřebujeme.

Odměna v obchodě taky může fungovat. Taky je otázka, jak dlouho ten nákup trvá, jestli se pak už moc nenudí a proto zlobí. Já velký nákup objednávám a do obchodu jdeme občas pro pár věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.6.22 11:16
@mado píše:
@Fiveone to je prima nápad, člověk jede ná vodu na dovolenou, odpočinout si, s ověřenou partou a přibere rodinu, která nemá vodácké zkušenosti, za to má nevycválané děti, takže protrpi dovolenou všichni okolo, i ti rodiče i ten zbytek party. Protože nevychované děti, zvyklé nemít mantinely, budou možná spolupracovat deset minut při stavení stanu, ale prudit zbytek dne, protože jsou tak od mala naučení a neumí brát ohledy a slušně se chovat.
Ty máš vůbec fajn rady, nemocné dítě bys poslala bez přípravy na skautský tábor, nevychované děti na vodu. Jediné, že za tvými radami je záměr, že dotyční tu akci nepřežijí a situace tím bude vyřešena.
Ono totiž i skautský život i vodactvi je pro určitou sortu lidi, kteří zvládnou dřinu a nepohodlí, pro jiné to může být zdraví i životu nebezpečno. Nezvladnuté děti na lodi, při sjíždění šlajzen apod.

Já neříkám, že mají udělat zrovna to, je spousta podobných aktivit. A třeba já vodáky znám, takže u nás není problém se připojit ke kamarádům. Jo k úplně cizím je to problém a chtělo by to vymyslet něco jiného. Na vandr můžou jít klidně jako rodina. A co se týče nemocného dítěte. tak pokud vím, tak zakladatelka nenapsala diagnozu a některé děti zapojit jde a jiné ne. Mého epileptického syna se bál každý hlídat, ale v podstatě omezení má minimální(dozor ve vodě apod..),nikde není psané nic o vozíčkáři či těžkém autistovi, sama zakladatelka psala, že diagnozu psát nechce, takže to jsou jen dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.6.22 11:18
@Oriseka píše:
@Fiveone Vlastne s tebou souhlasim. Vse, co pises se da s uspechem aplikovat na zdrave dite/deti. Na dite/ deti s vyraznejsimi problemy by vetsina veci, co pises nefungovala. Kdyz nekdo napise, ze mu deti nici rodinu, tak ocekavam vyraznejsi problemy. Takze jde taky o frustraci toleranci rodicu. Me by zajimalo, zda maji deti problemy taky v kolektivu (skole).

Pokud to jsou děti, které jde zvládnout ve škole apod.tak to bude výchovou a něco aplikovat půjde. Pokud naráží i učitelka, tak to bude chtít řešit třeba PPP k vyloučení hyperaktivity apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
5.6.22 11:26

@Fiveone pokud má dítě asistentku a blízké okolí je nechce hlídat, to napsala zakladatelka, z toho vycházím, tak to asi nebude jen o dozoru ve vodě. Přesto nikdo si cizí dítě jen tak na triko nevezme, je to prostě risk, když se něco stane, tak to ovlivní všechny.
Děti se na skautský tábor připravují celý rok v oddíle, jsou pořadniky, kde se čeká i roky, než se dítě do dobrého oddílu vůbec dostane, tábory se řeší už od zimy a fakt, při dnešních předpisech a narocích si nikdo, ve svém vlastním volnu, za své peníze, nevezme na starost dítě, které nezná. Na skautském táboře se dítě o sebe musí z větší části postarat samo, tam nemá asistentku a vybavené zázemí.
Stejně tak si vodácké putování neužijí děti, které nejsou zvyklé spolupracovat, makat a žít v přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80413
5.6.22 11:56

@terien Musí. Každý musíme žít i s lidmi, kteří jsou nám protivní a nepříjemné. Kolegové v práci, sousedé. Musíš se naučit s lidmi vycházet. A i děti s ADHD se to musí naučit. To podle tebe mají rodiče udělat co? Dát jednoho kluka dodecaku? Rozvést se a kluky oddělit? Blbostí. Musí je naučit, že život je rada kompromisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 11:59

Starší má PAS a u mladšího se to ještě řeší. Psycholožka říkala že máme ještě vydržet a stát si za svým. Což děláme ale nedaří se to.

• Citovat
  • Upravit
2505
5.6.22 12:05
@llida píše:
Jezis je mi z tech slov uplne spatne… co budou vase deti delat v puberte, to vas pomalu vyhodi z baraku ne? zacnete fofrem vychovavat a nastavovat hranice… jak jako ze nebudpu delat praci, kterou jim zadas?? to snad neexistuje ne? zajdi ty s manzelem do poradny a hodne rychle jim nastavte rad :mavam:

Přesně. Naši kluci 5 a 7 let jsou teda v tomto vic vychovani.. dneska jsem je poslala do obchodu spolu pod barak a vxnest trideny odpad.. potom zametli ( nemohu vysavat, manzel spi po nocni :) ) vytreli, umyli zrcadla, naskrabou brambory.. jsem tehotna a ucim je mi pomahat, ze nejsem jejich služka.. a jak reknou, ze se jim neco z toho nechce, tak jim reknu, ze az budou chtit na bazen nebo nekam tak taky se mi asi nebude chtit :mrgreen: a jak to funguje panecku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22242
5.6.22 12:05
@Anonymní píše:
Starší má PAS a u mladšího se to ještě řeší. Psycholožka říkala že máme ještě vydržet a stát si za svým. Což děláme ale nedaří se to.

Tak to je fajn, že takovou zásadní informací napíšeš až na čtvrté stránce. To totiž vše značně mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
5.6.22 12:11
@Giovanna1 píše:
Nechte si od někoho cíleně poradit. Co píšeš, tak je hodně smutné. Když kluci nevydrží spolu, nejezděte s nimi oběma na výlety, ale rozdělte si to. Manžel pojede někam jinam s jedním a ty s druhým. Jestli máte jen jedno auto, tak si ho třeba jednou vezme manžel a pojede dál a příště zase ty nebo využije jeden z vás bus. Nebo pojedete někam společně, ale pak nebudete chodit pohromadě, ale každý z vás s jednim dítětem zvlášť. A kilometr dva daleko od sebe 😁 A pokud budou protestovat, tak vysvětlit, že to tak bude, dokud se nenaučí k sobě chovat lip. Stejné pravidlo i u her atd. Jo, je to opruz, na výlety je fajn jezdit společně, ale když tak vyvádějí…? A stejně si ty výlety ve 4 neuzijete, když se tak chovají. Vytrvat v tom, počkat a věřím, že by to mohlo pomoct.

Ale ta cílená separace je nenauci spolu vycházet, komunikovat. Budovat si vzájemné vztahy.
Já bych postupovala právě naopak, snažila bych se je stmelovat společnými zážitky, dávat jim úkoly, u kterých prostě musí spolupracovat.
U nás funfuje zadat práci, která musí být hotová. A ať se mezi sebou dohodnou, co kdo bude dělat. Párkrát se porvou, poteče krev, práce nebude udělaná, ale nasledny zákaz mobilu a počítače udělá velký div. U nás si začali kluci navzájem pomáhat, aby prace byla dobře a hlavně brzy udělaná! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
5.6.22 12:11
@mado píše:
Tak to je fajn, že takovou zásadní informací napíšeš až na čtvrté stránce. To totiž vše značně mění.

Přesně tak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
5.6.22 12:25
@inkakřivák píše:
@terien Musí. Každý musíme žít i s lidmi, kteří jsou nám protivní a nepříjemné. Kolegové v práci, sousedé. Musíš se naučit s lidmi vycházet. A i děti s ADHD se to musí naučit. To podle tebe mají rodiče udělat co? Dát jednoho kluka dodecaku? Rozvést se a kluky oddělit? Blbostí. Musí je naučit, že život je rada kompromisů.

Musí. Ale ta občasná separace může pomoct si od sebe odpočinout a začít znovu a lépe. Vidím to na svých dětech. Často u nás vzniká ponorka během nemocí. Nejstarší je hodně fixovaná na babičku, takže po uzdravení většinou následuje den, dva pobyt u ní. Mladší o to nestojí, zůstává se mnou. A po návratu se holky radostně vítají a místo hádek spolu v pohodě fungují, přestože před odjezdem obě prohlašovaly, jak se nesnáší a konflikt vznikal i kvůli pohledu ze stejného okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
5.6.22 12:30
@Koblizkova1980 píše:
Ale ta cílená separace je nenauci spolu vycházet, komunikovat. Budovat si vzájemné vztahy.
Já bych postupovala právě naopak, snažila bych se je stmelovat společnými zážitky, dávat jim úkoly, u kterých prostě musí spolupracovat.
U nás funfuje zadat práci, která musí být hotová. A ať se mezi sebou dohodnou, co kdo bude dělat. Párkrát se porvou, poteče krev, práce nebude udělaná, ale nasledny zákaz mobilu a počítače udělá velký div. U nás si začali kluci navzájem pomáhat, aby prace byla dobře a hlavně brzy udělaná! :lol:

Já bych jim dala možnost si od sebe odpočinout cílenou separací a až pak stmelovala. U nás se to osvědčilo. Ale nebyl to záměr, spíš to vyplynulo že situace a nebyli jsme v takové situaci, jako popisuje zakladatelka. Byla to jen ponorka během nemocí. Přesto si myslím, že by to mohlo trochu pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.6.22 12:32
@inkakřivák píše:

To máš pravdu, ale spousta lidí se to učí celý život. Asi nelze očekávat, že malé děti to budou umět automaticky, obzvlášť pokud rodiče pro to nic nedělají. A pokud ani dělat nechtějí, což mám pocit, že je zakl. případ, pak je oddělení jediné rozumné řešení. To je zase naučí, že si nemusí nechat všechno líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
5.6.22 12:33
@Anonymní píše:
Starší má PAS a u mladšího se to ještě řeší. Psycholožka říkala že máme ještě vydržet a stát si za svým. Což děláme ale nedaří se to.

To je dost podstatná informace. Využíváte služby nějaké podpůrné organizace? Nebo jste na to sami s radami psycholožky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.6.22 12:35
@Anonymní píše:

Jasně, nikdo tě tu náležitě nepolitoval, tak vytáhneš diagnózy :roll: ještě to nech rychle smazat a máme to komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí