Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@inkakřivák Já doufám, že si to nevymyslela. Je pravdou, že než se mi narodilo druhé, tak i když syn měl své odlišnosti, tak to pořad šlo, ale pak přišlo další a ještě se to zhoršilo. Ted je to už na té úrovni, že se bráchové snad mají rádi, ale samozřejmě, nezastavím se a to mě ještě se synem čekají terapie atd… Snad to zakladatelka dovysvětlí.
Moje dítě řvalo do roka, pak bylo do tří let hodné. Tak jsme zadělali na druhé dítě. Potíže se u prvního projevily potom. Prostě někdy to tak vyjde. My to jakž takž zvládáme, ale k jsme lehce vycukaní. Určitě je pro nás snazší být jen s jedním dítětem, takže bych se vůbec nebránila tomu, je oddělovat, aby se míjeli a společného čau tak bylo méně. Prostě se eliminuje riziko jejich třenic a doma je tak víc klidu.
Děti ničí rodinu?? No to je síla.
Spíš, nejde nám to s výchovou.
Rodiče musí dát dětem řád, říct jim rázně na některé věci ne.
Když se děti přehazují jako horký brambor jsou jen zmatené. Dva kluci, jo je to těžké, má sestra má dva kluky a nervy na pochodě, ale má kamarádka má dva kluky a jsou úžasní.
Obě mají povahu úplně někde jinde, takže to je fakt o výchově.
Jinak mě už unavují rodiče co tu brečí, jak jsou na nervy s dětmi, co jsou jinak zdravé.
Bych je chtěla vidět, lítat ještě po doktorech… ![]()
Vaše starosti bych si klidně vyměnila. ![]()
@Lujza031 vždyť píše, že zdravé nejsou, starší je autista, to není úplně sranda
@Liberalissima píše:
A ty jí to fakt baštíš? Přečti si ten úvodní příspěvek znovu - ne, to není o nemoci dětí.
@Liberalissima píše:
Ne autista, ale porucha autistickeho spektra a pod to toho spada godne. Nadpis diskuze mi taky prijde zavadejici. Deti rodinu nenici, maji to doma spatne zorganizovane.
@Lujza031 píše:
Děti ničí rodinu?? No to je síla.
Spíš, nejde nám to s výchovou.
Rodiče musí dát dětem řád, říct jim rázně na některé věci ne.
Když se děti přehazují jako horký brambor jsou jen zmatené. Dva kluci, jo je to těžké, má sestra má dva kluky a nervy na pochodě, ale má kamarádka má dva kluky a jsou úžasní.
Obě mají povahu úplně někde jinde, takže to je fakt o výchově.Jinak mě už unavují rodiče co tu brečí, jak jsou na nervy s dětmi, co jsou jinak zdravé.
Bych je chtěla vidět, lítat ještě po doktorech…
Vaše starosti bych si klidně vyměnila.
Někdo by děti neměl mít. Ale přijde na to pozdě, když už je má.
@inkakřivák píše:
Nechapu rady jezdit s nimi zvlášť, separovat je. To je nesmysl, oni se musí naučit koexistovat spolu. Protože jinak se nezmění nic, a pořád se zvlášť držet nedají.
Za mě to je nesmysl.
My jsme se se sourozencem hádali, rvali, nesnášeli, asi od těch pěti, co jsem chodila sama ven, jsem měla svoje kamarádky, jiné zájmy, sourozenec totéž.
Ty děti kolikrát ani o sourozence nestojí, chtějí si žít život po svém, né se učit fungovat s někým, s kým si nerozumí.
Zakl. děti bych dělila, vlastní kroužky, jiné trávení volného času, k babičkám po jednom.
@Liberalissima píše:
Pise to az na 4. strance pote, co nedostala souhlasne odpovedi. V uvodnim prispevku si stezuje na spoustu veci, za ktere muze plne ona. viz. ty plne primestske tabory.
@blumen píše:
Ne autista, ale porucha autistickeho spektra a pod to toho spada godne. Nadpis diskuze mi taky prijde zavadejici. Deti rodinu nenici, maji to doma spatne zorganizovane.
Jo děcka můžou ničit nejen rodinu, ale i život. Nečekaně
co je na tom tak šokujícího?
@Uslava píše:
Někdo by děti neměl mít. Ale přijde na to pozdě, když už je má.
Tak, tak.
@inkakřivák píše:
Nechapu rady jezdit s nimi zvlášť, separovat je. To je nesmysl, oni se musí naučit koexistovat spolu. Protože jinak se nezmění nic, a pořád se zvlášť držet nedají.
Taky tyhle rady moc nepobiram, ale spíš z toho důvodu, že s dětmi máme společného času celkem málo, takže si ho chci užít s oběma. A ne jedno dítě odstrcit a ten zážitek s ním nemít. Mrzelo by mě to.
Nevím, proč se tady tak začalo útočit na zakladatelku.. jasně, napsala toho o dětech a o nich dost málo. Ale aby se hned začalo podezírat a obviňovat, že si diagnózu vymyslela? Tady je to samé podezírání. Asi ty z vás máte s lidmi hodně špatné zkušenosti, že jste tak podezíravé. Jejda, vždyť je to tady anonymní diskuse. I kdybychom se stavěli všichni na hlavu, tak pravdu o zakladatelce a její rodině nezjistíme, všechno jsou to jen dohady. Tak o co jde? Napíšeme rady k tématu. Zakladatelka něco dopise, rady přidáme nebo pozměníme. Tady aby se člověk bál založit diskusi, že bude zlynčován a ještě ve větší depresi než předtím. Něco je s naší společností hodně špatně a lidí musí být k sobě obecně hnusní, když ani diskuse nemůže proběhnout bez osočování a podezírání.
Jinak na hádky mezi dětmi hodně pomohlo to, že teď máme prvňáka ve stridavce. Jasně, porvou se, ale už to není každý den celý den. Taky to zlepšilo můj vztah se čtvrťákem. Na druhou stranu to docela ublížilo mému vztahu s prvňákem. Netravime žádný čas jen sami dva, navíc společný čas se musí víc přizpůsobit čtvrťákovi s diagnózou, jinak bych měla z bytu kulnicku na dříví. Je dost blbé, když jedno dítě má adhd a je pořád v pohybu, musí se vymýšlet jedna aktivita za druhou, a druhé dítě je extrémně líné a nejradši by celý den drepelo doma na zadku. Ať vymyslím cokoliv, vždycky je jedno dítě otrávené, a většinou je to prvňák. Minulý víkend jsme byli na dětské akci (motokáry, skákací hrad, soutěže, virtuální realita), prvňák celou dobu hudroval jak starý dědek, že ho to tam nebaví.
@Tamtama píše:
Taky tyhle rady moc nepobiram, ale spíš z toho důvodu, že s dětmi máme společného času celkem málo, takže si ho chci užít s oběma. A ne jedno dítě odstrcit a ten zážitek s ním nemít. Mrzelo by mě to.
Tak zalezi, jak moc si ten zazitek uzijes, jak ty, tak deti, pokud se ti v jednom kuse perou a jsou na sebe protivni. Zda by nebyl ten cas kvalitneji straveny s kazdym jednotlive.