Děti rok a půl od sebe, hledám povzbuzení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2357
2.5.17 13:34

:mavam: já mám děti od sebe necelých 17m :lol:

zkus si na fb najít skupinku „skorodvojčata aneb malý věkový rozdíl“ jsou tam fajn holky a vzájemně se tam držíme nad vodou a radíme si a nikdo na nikoho není zlej ;)

Tvoje pocity naprosto chápu, druhé dítě jsme plánovali, ale nečekala jsem, že otěhotním okomžitě (jsme si řekli, že už tomu dme voný průběh a dalš ms už nedorazila). Radost střídají obavy, panika, pak zase zvědavost. Má to pár nevýhod, jako třeba to, že první půlrok je slidní záhul a chce to manažerské schopnosti, finančně (pokud nekojíš a nelátkuješ) tak je to taky záhul dvoje plínky a dvoje UM (já teda staršímu před spaním dávám um pořád i když už měl dva roky). Ale má to i řadu výhod. Třeba tu, že než si starší uvědomil, že by na sestru mohl žárlit, tak už na ni byl tak zvyklý, že s tím už ani nezačínal, už jako miminečku se naučil dávat sestřičce dudlík, takže když jsem zrovna měla pracky ve dřezu nebo od brambor a ona začla plakat, tak brácha zakročil :hug: Dneska je dětem 10m a za pár dnů 27m a je to pohoda, mám dojem, že mám mnohem víc času než jenom s jedním, protože oni si spolu zahrají, od půl roku té mladší spí oba zároveň po obědě, takže mám hodinku absolutního klidu :palec: je super jak spolu ti dva komunikují, starší je lenoch a nemluví (ale jeho tatínek prý taky začal mluvit až ve 3 letech, takže su v klidu), ale se séhrou se prostě dorozumívají. Kouzelný bylo, když sousedovic chlapeček (o 4m starší než ten náš) sebral dceři hračku, tak brácha valil na souseda, o hračku se popral, vyhrál a sestře ji vrátil :srdce: Další výhoda je, že ti těhotenství uteče strašně rychle (mě teda to tahání pupku a všechno kolem moc nebavilo, tak jsem byla ráda za tohle rychlé ubíhání), takže obavy hoď za hlavu, zvládneš to, protože prostě budeš muset, ale sama rozhodně nejsi. Mě teda hodně štvala otázka skoro všech okolo „a to jste jako plánovali nebo vám to ujelo?“ A málokdo dokázal pochopit, že jsme chtěli děti blízko u sebe ( i když jsme čekali ten rozdíl třeba o 2-3 měsíce větší). Tak co no, kup sourozenecký kočár a těš se ;) držím palce, ať všechno zvládáš v pohodě, není ti blbě a miminko je zdravé a brzo pochopí, že noc je na spinkání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
2.5.17 15:11

@kaja555 Ahojky, naše děti budou od sebe 2 roky, jsem v 18. tt. Taky jsme to tak plánovali, aby byl nejmenší rozdíl ve věku. Aspoň si budou spolu hrát. Když se syn narodil, tak byl hodný a hned od začátku jsem mu udělaný režim a bylo to :palec: Syn je sice zlobidlo, všechno by chtěl, na vše šahá…je zrovna v tom kritickém věku, ale dá se to zvládnout. Jsem sama zvědavá, až se malé narodí, tak jak to u nás bude probíhat. Opět vytvořím nějaký režim a uvidíme. Když to zvládli ostatní, tak proč my né? :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.5.17 15:29

Mám děti 16 měsíců od sebe. Když jsem zjistila že jsem těhotná tak jsem to obracela. Je to náročné, ale dá se to zvládnout. Teď je mladšímu 15 měsíců a je to náročnější než když byl mimino. Taky jsme pořídili dvojkocar easywalker bez něj bych to nedala pak malá jezdila na stupatku za kočárem. Do porodu máte daleko. Děti dělají hrozný pokroky. Taky jsem si to nedovedla představit. Malá se v noci budila, přes den spala jen v kočárku, ale tohle jsme vše časem odbourali. Teď je tak o půl roku napřed před ostatními vrstevníky :lol: Zarleni jsem nikdy od ní nepocítila. Hodně zapojit babičky a tatínka a půjde to. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
3.5.17 12:32

Mám děti rok od sebe a znovu bych do toho nešla. Nechci strašit, ale první půl rok hrůza. Oba mi nonstop řvali. Pak 5 měsíců relativně klid a teď zase nevím co dříve. Mladší, skoro roční si začal stoupat, ale pořád padá, takže mu musím být za zadkem. Starší mu ubližuje jak nejčastěji může,… nemám čas absolutně na nic a zase mám každé ráno nervy, jaký budu mít den. Díky bohu mi oba spí celou noc :andel: Ale zase jsou někdy dny, kdy jsou oba zlatí a já jsem strašně šťastná, že je oba mám. Teď se momentálně upinam k tomu, že za rok půjde starší do školky, jinak bych se asi zbláznila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí