Děti si bohužel nemůžou vybrat své rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klopotkova
7.5.17 10:45
@tessa2323 píše:
Vzdyt ja ti toho hajzla nepodsouvam, vim co jsem psala.. Byla to reakce na to ze si za to muzou sami. No me je nanic z tvyh a jim podobnych nazoru.. Tohle bych si proste nikdy neodvazila rict, je to vuci tem lidem proste neuctivy…

Tak asi se máš taky naučit umět poslouchat věci, které nechceš zrovna slyšet a které se Ti nelíbí. Navíc tady jsi na diskuzi a nikdy se nikdo neshodne ve všem. Víc už k tomu nemám co říct. Měj se.

• Citovat
  • Upravit
914
7.5.17 11:10
@Klopotkova píše:
Tak asi se máš taky naučit umět poslouchat věci, které nechceš zrovna slyšet a které se Ti nelíbí. Navíc tady jsi na diskuzi a nikdy se nikdo neshodne ve všem. Víc už k tomu nemám co říct. Měj se.

Znova opakuju ze vam vas nazor neberu. Napsala jsem ze mi z nej neni dobre a ze je to sprosty a neuctivy.. To je zase muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
7.5.17 11:14
@tessa2323 píše:
Znova opakuju ze vam vas nazor neberu. Napsala jsem ze mi z nej neni dobre a ze je to sprosty a neuctivy.. To je zase muj nazor.

Nikdo Ti ho nebere, o to celou dobu tady jde…

• Citovat
  • Upravit
385
7.5.17 13:39

Klopotkova ačkoliv​ na karmu nevěřím tak chápu jak to myslíte. Bohužel lidí kteří nerozumí duchovním věcem to nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
7.5.17 22:41

Jakékoliv úmyslně ublizovani dítěti, ať už hladem, týráním psychickým, nebo fyzickým, zneužíváním, nebo nad užíváním fyzickych trestů je z logiky věci špatně a dít by se prostě nemělo. Společnost je jen tak silná, jak dokáže ochránit ty nejslabší. Na druhou stranu s tím ale souvisí sociální stát a sociální inženýrství, které se u nás ale i jinde v Evropě roztočilo po druhé světové válce na plne obrátky a dnes může za většinu problémů ve společnosti. Stále by mělo platit, ze člověk by měl být schopen se postarat sám o sebe a pokud nemůže, společnost mu krátkodobé pomůže a on ji to opět musí nezbytné nutně vrátit. To je rovnováha. V Evropě ale určité typy lidi našli způsob, jak na většinové společnosti parazitovat a ta si je bůh ví proč vydržuje. Tím jim ale dala možnost žít celkem v blahobytu, nemít přirozenou potřebu si obstarat jídlo, bydlení, teplo, vodu, zdraví - to všechno platí těmto lidem stát. Odnaucilo je to nejen se umet postarat o sebe a sve deti, ale těmto lidem přirozené nestoupá IQ přirozenou vůlí ani snahou o dosazeni lepších výsledků a kvalitnějšího života, ale naopak jim klesá a degeneruje z pohodlnosti v jaké žijí. Sociální stát ale zároveň pomyslně trestá ty úspěšně a snažící se o svoji nezávislost - vysokými daněmi, aby měl pro ty neschopné. Výsledek je, že schopní se přestávají množit a jejich rodina tvoří jedno, max dvě děti. Neschopní tak začínají ve společnosti značně převažovat, protože oni plodí nejen kvůli přísunu dalších peněz ze sociálek ale i z nudy, protože co jiného mají na práci? Pokud by ale byly zachovány přirozené pořádky, regulovala by stav takových příživníků příroda a jejich vlastni úsilí o lepší život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
8.5.17 01:03
@rosmarine píše:
Jakékoliv úmyslně ublizovani dítěti, ať už hladem, týráním psychickým, nebo fyzickým, zneužíváním, nebo nad užíváním fyzickych trestů je z logiky věci špatně a dít by se prostě nemělo. Společnost je jen tak silná, jak dokáže ochránit ty nejslabší. Na druhou stranu s tím ale souvisí sociální stát a sociální inženýrství, které se u nás ale i jinde v Evropě roztočilo po druhé světové válce na plne obrátky a dnes může za většinu problémů ve společnosti. Stále by mělo platit, ze člověk by měl být schopen se postarat sám o sebe a pokud nemůže, společnost mu krátkodobé pomůže a on ji to opět musí nezbytné nutně vrátit. To je rovnováha. V Evropě ale určité typy lidi našli způsob, jak na většinové společnosti parazitovat a ta si je bůh ví proč vydržuje. Tím jim ale dala možnost žít celkem v blahobytu, nemít přirozenou potřebu si obstarat jídlo, bydlení, teplo, vodu, zdraví - to všechno platí těmto lidem stát. Odnaucilo je to nejen se umet postarat o sebe a sve deti, ale těmto lidem přirozené nestoupá IQ přirozenou vůlí ani snahou o dosazeni lepších výsledků a kvalitnějšího života, ale naopak jim klesá a degeneruje z pohodlnosti v jaké žijí. Sociální stát ale zároveň pomyslně trestá ty úspěšně a snažící se o svoji nezávislost - vysokými daněmi, aby měl pro ty neschopné. Výsledek je, že schopní se přestávají množit a jejich rodina tvoří jedno, max dvě děti. Neschopní tak začínají ve společnosti značně převažovat, protože oni plodí nejen kvůli přísunu dalších peněz ze sociálek ale i z nudy, protože co jiného mají na práci? Pokud by ale byly zachovány přirozené pořádky, regulovala by stav takových příživníků příroda a jejich vlastni úsilí o lepší život.

Krásně napsané, bezvýhradně souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.17 16:05

Rodiče si nevybereš

Dobrý den
na toto téma jsem četla pár příspěvků a musím říct, že je mi smutno z toho čím si musejí nechtěné děti projít. Můj příběh není z nejhorších, ale člověku pomůže i to, že se se svým trápením někde svěří…
Jako dítě jsem bydlela v baráčku se zahradou. Dětství v baráčku bylo kouzelný. Matka mě nechávala dlouho do večera venku na zahradě a já si užívala bláta, šnečích závodů a všeho co k dětství patří až do doby kdy jsme se stěhovaly do paneláku. Během stěhování se začaly měnit věci k horšímu. Táta jako kamioňák byl neustále na cestách a doma byl minimálně takže jsme se setrou vyrůstaly tak trochu bez táty… Když mi bylo 13let a poprosila jsem mamku jestli by mi koupila nové boty tak mi na to odpověděla ať si na to vydělám a zapálila si cigárko značky Davidoff. Tmavé Davidoff byly její nejoblíbenější. Nedostávala jsem nikdy kapesné takže pokud jsem si chtěla třeba nalakovat vlasy musela jsem potají do koupelny a trochu se stříknout mámi lakem. Když to zjistila dala lak na vlasy na kuchyňskou váhu aby zjistila kolik jsem ho použila a mohla mi přesně vyčíslit kolik jí budu muset zaplatit. Kupovala jsi ty nejkvalitnější šampóny a spr.gely,nám koupila na vlasy i tělo kopřivový šampón. Když jsem se zpotila tak to bylo dost cítit jelikož mi máma tyhle věsi jako deodorant nekupovala.Bylo to pro mě zbytečné a dráhé říkávala. Díky tomu jsem se musela na ZŠ poprat se šikanou jelikož smradlavá holka v oblečení po sestře si moc kámošů nenajde.Moc často mě nebila jen 2× o mě zlomila vařečku. Spíš ráda křičela a ponižovala. V období dospívání vám to sebevědomí moc nepřidá. Když mi bylo 14let našla jsem si brigádku jako pomocná síla v kuchyni.Na černo, ale to mi nevadilo. Dělala jsem jen víkendy od 9 do 21h. Přes týden jsem byla ve škole. Za vydělané peníze jsem si koupila vše co jsem potřebovala. Problémy pak nastaly znova když mi začala zakazovat být v práci tak dlouho.Ale já moc na výběr neměla tak jsem začala brigádničit jako servírka naproti našemu paneláku za mín peněz. Moji milovanou kočičku Lusinku jsem musela nechat na baráku. Byla vykastrovaná ale máma jí nechtěla vzít do bytu. Prý by všechno zničila a já měla na výběr. Buď s ní tady zůstanu a srám se o sebe jak chci nebo půjdu do paneláku bez ní. Jako dítě jsem měla ze samoty strach a bála jsem se že mě rodiče opustí a nechají mě tu bez jídla bez ničeho tak jsem šla bez kočičky. Oplakávám to dodnes…Když mi bylo 15let nastoupila jsem na zdravotní školu do Teplic. V tomhle věku kdy jsem konečně dostala občanku jsem si mohla dovolit hledat brigádu kdekoliv. Dělala jsem vše možné. Callcentrum, servírka pomocná síla v kuchyni adarovala jsem plasmu v Ustí. Každá kačka dobrá. Na školní výlety jsem nejezdila, neměla jsem na ně. Psychická šikana ze strany matky se stupňovala. Na třídní schůzky nechodila bylo to prý zbatečné. Spolužáci ze zdrávky byly super, neposmívaly se, jen učitelé mi dávaly najevo, že neni normální aby se moje rodiče ve škole neukázaly celé 4roky. Když jsem měla maturitní ples rodiče jsem na něj pozvala s tím, že lístky jsem jim zaplatila. Každý rodič pozval svou ratolest na něco dobrého k pití, mamka řekla že mi nic nekoupí, že je to tu drahé. Panáka jsem si koupila sama a lhala všem že mi ho koupily rodiče na přípitek. Z plesu na který jsem šetřila celé 4 roky z brigád moc hezkých vzpomínek nemám. Po maturitě mi mamka řekla větu která přetrhala všechny pouta mezi námi. Řekla Kdybys tady nebyla, stejně bys nikomu nechyběla.Měla jsem přítele s kterým jsem od 19 bydlela v pronajatém bytě. Bylo to jako vysvobození. Vztah nám dlouho nevydržel a já si našla jiného. Měl finanční problémy a já otěhotněla. Nebyla jná cesta než poprosit mamku jestli by mi půjčila 50 000,– s tím že jí to samozřejmě budu splácet. Půjčila mi je s tím, že splátky budou 5000,– měsíčně a ani o korunu míň. Byla jsem na marodním a z toho jsem musela platit nájem a splátku. Po odečtení všeho nám pro 2 lidi zbývalo na měsíc 3500,– na jídlo a šaty. Přítel zatím neměl práci. Matka splátky nesnížila. Když přišel další malér od přítele bylo malému 2 měsíce. Když jsem mámě řekla, že bych potřebovala snížit splátky čekala mě hysterická scéna, že už tak přišla o dost kvůli úroku na spořícím účtě z kterého mi peníze půjčila. Vzdala jsem to. Zařídila jsem si půjčku u banky a mámě vše vrátila a po několika nesmyslných hádkách jsem vztah s rodiči přerušila úplně. Přítel si našel dobrou práci. Půjčku splácíme bez problémů. Má rodina je přítel, syn, já a pár nejlepších kámošů. Má matka byla matkou do doby než si pořídily byt. V baráku jí nic nepatřilo barák byl babičky. Nosila masku matky a když ji sundala objevilo se její pravé já… krkavčí matka..Těch věcí s kterými mi dost ublížila a ponížila mě je víc ale to by bylo na knížku :-)…ted mi je líp. Jen bohůžel že vzpomínky se nedají jen tak vymazat a člověka to poznamená na celý život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26924
2.7.17 16:21

@JaniCZka8596 To je smutne :,( Vubec ale nepises o tatovi. Taky selhal?

Ted mas svoji vlastni rodinu, sve male zlaticko. Nenech se matkou stahnout ke dnu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
2.7.17 16:30

@JaniCZka8596 Je mi líto, žes měla takové dětství :hug: Teď máš svoji rodinku, tak ti přeji, ať už si jen a jen šťastná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.7.17 16:50

A jaké máte vztahy se sestrou? jak vaše společné dětství vidí ona? vyrovnala se s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.7.17 17:32

Mela jsem podobne detstvi, akorat s tim ze matka se na me a na bratra vykaslala kdyz jsme byli mali. Vychovaval nas fotr - alkoholik a gambler a machecha ktera me rezala o stosest. Nebyt babicky a dedy z fotrovo strany tak jsme skoncili s brachou v decaku a tam by bylo mozna i lepe :nevim: V 17 ti jsem se chytla prvniho dospeleho chlapa a zdrhla z baraku, fotr me nechal jit. S matkou jsem se snazila navazat vztah, po te co vyhodila kvuli chlapovi dalsiho sveho syna, ktery mel 4 mesice do zaverecek jsem to vzdala. Nestoji mi za to. Dneska mam stalou rozumne placeniu praci, 3 deti, pritele. Reknu ti jedno, neohlizej se za svou minulosti, i kdyz je to tezke, koukej jen do budoucnosti. Pouc se z chyb vlastnich rodicu, mas sve dite, pritele, takze mas svou vlastni rodinu. Sve vlastni rodice k zivotu nepotrebujes. Preji jen to nejlepsi do dalsiho zivota :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.7.17 17:32

@JaniCZka8596 Ne že by to bylo optimální, ale až na jednu věc, velké drama v tvém popisu nevidím. A tou věcí je věta, kterou ti matka řekla, že kdybys tady nebyla… Díky této větě dostává celé tvé psaní jiný význam a jediné, co ti mohu popřát je, abys byla lepší matkou, než byla ta tvá. Rodiče si opravdu nevybíráme, ale vybíráme si, jakými rodiči budeme mi sami. Věř, že není nic krásnějšího na světě než být dobrou matkou a dostávat v tomto smyslu zpětnou vazbu od svého dítěte, dětí. Překonala jsi prvních 18-19 let života a ten příští je již jen a jen na tobě. Nepitvej se v minulosti, uzavři tuto etapu života a soustřeď se nyní na tu další, na tu, kterou budeš mít v režii již jen ty. A jaká bude, záleží opravdu jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.17 17:47

Táta díky svojí práci nebyl skoro vůbec doma a když se už situace vyhrocovala tak se obrátil proti mě, ale myslím si že ne proto že by mě neměl rád, ale musí s matkou žít pod jednou střechou a proto jeho reakci chápu. Sestra prožívala trochu podobné věci jako já. Se sestrou jsme v kontaktu a ted bude mít svatbu. S rodiči komunikuje v rámci možností. Určitě je lepší se neohlížet a jít dál. Já doufám, že budu lepší matka, ale musím najít ten zlatý střed. Nechtěla bych aby pak synek chtěl každý měsíc nový mobil protože ten starý už není in.Chci ho naučit vážit si věcí, ale ne takhle tvrdě. Každopádně děkuji moc za vaše reakce. Člověku to sice fyzicky nepomůže, ale psychicky určitě ano, už jenom že se s něčím svěří a dostane se mu pochopení. Vážím si toho o to víc, že jste cizí lidé a chováte se k člověku tak jako kdyby jste byly pravý rodiče, které jsem bohůžel neměla… Mockrát děkuju. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
2.7.17 17:51

Já si naopak myslím, že si své rodiče vybíráme, ale to nic nemění na tom, že to je někdy zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.7.17 18:46

Nechápu, co vede některé ženy a muže k tomu, že mají děti. Když se pak k nim chovají tak zle. A otec, aby měl klid, přikloní na matčinu stranu… 8o
Jediné, co můžeš udělat, je poučit se a být svému dítěti mámou lepší. Asi chtěla, aby tě měl někdo rád a tak ses hned vrhla do vztahů. To možná nebyl ten nejlepší nápad, ale snad máš ve svém současném partnerovi někoho, kdo ti život obohatí a ukáže z té lepší strany!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí