Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
beruska7908:Držím vam palečky nech vam malou vemou do skolky:-)My sme meli stejny problem z kakanim a vubec sme to nepsali do prihlasky.Ale o ty alergii urcite napiste.My ted taky cekame na dnesni vysledky z alergologie,tak sme zvedavy!Malou ted trapi suchej kasel a zelena ryma,chora pri neni,tak pri ma alergiu na neco,trapi ji ten kasel tak 2 mesice.Tak se mejte a nech to vide:-)
Gabinka.J:Dekujeme moc za odpoved,a budu psat jak vse dopadlo,dnes budou uz konecne vysledky z alergologie tak jsem zvedava.Jsem moc rada ze uz nam to kakani de,bylo to na psychiku hrozny.Jsem taky rada za vas ze ste kakali,alespon neco,neboj bude to lepsi:-)Tak zatim ahoj!!!!
Ahoj holky,tak jsme byly s holkou u mudry ohledne prihlasky do skolek, nakonec jsem dala 2 misto planovanych 3.tak mi tam napsala akorat ze ma alergii na mleko,ale nedopsala, ze smi ostatni mlecne vyrobky, to tam asi budu muset dopsat ja sama, ze? no o kakani jsem ji rekla, to mi rekla,at tam nepisu. tak jsme prisly domu, holka dostala davku lactulosy a svete div se, po roce se sama vykadila
sice mi sedela hodinu na kline a brecela,ale musela jsem byt klidna a vydrzet. a sice rvala, ze chce plinu,ale vyhovela jsem ji a do plinky udelala bobek jak blazen
pak nasledovala vana a ted si krasne pred spanim cteme a kreslime.akorat jsem se chtela zeptat, mala chodi uz od dvou let krasne curat bez plinek na nocnik,ale jak ted mame ty problemy s kakanim vetsi a vetsi a dostava lactulosu,tak asi jak se ji to plete s tim kakanim tak chce curat taky do pliny,ale nesmim polevit, lactulosu bude dostavat dal a musime trenovat.dekuju moc za rady, pisnu opet behem par dnu jak jsme na tom,ale snad to bude uz dobre. lactulosu bere tyden,ale teprve potydnu se po ni vykadila uplne sama. chtela jsem se vas zeptat, je navykova? muz se pouzivat dlouhodobe??diky
beruska7908 píše:Beruško S tou školkou detaili proberte až případně při nástupu! Bude to i tak lepší, a to že trpí zácpou bych jim neříkala, stejně tam s tím nic oni neudělají, já jsem to nahlásila a učitelka to vzala na vědomí, ale stejně s tím nic neudělá, malá prostě nebude ve školce kakat a schovávala si to domů!
Ahoj holky,tak jsme byly s holkou u mudry ohledne prihlasky do skolek, nakonec jsem dala 2 misto planovanych 3.tak mi tam napsala akorat ze ma alergii na mleko,ale nedopsala, ze smi ostatni mlecne vyrobky, to tam asi budu muset dopsat ja sama, ze? no o kakani jsem ji rekla, to mi rekla,at tam nepisu. tak jsme prisly domu, holka dostala davku lactulosy a svete div se, po roce se sama vykadila![]()
sice mi sedela hodinu na kline a brecela,ale musela jsem byt klidna a vydrzet. a sice rvala, ze chce plinu,ale vyhovela jsem ji a do plinky udelala bobek jak blazen
pak nasledovala vana a ted si krasne pred spanim cteme a kreslime.akorat jsem se chtela zeptat, mala chodi uz od dvou let krasne curat bez plinek na nocnik,ale jak ted mame ty problemy s kakanim vetsi a vetsi a dostava lactulosu,tak asi jak se ji to plete s tim kakanim tak chce curat taky do pliny,ale nesmim polevit, lactulosu bude dostavat dal a musime trenovat.dekuju moc za rady, pisnu opet behem par dnu jak jsme na tom,ale snad to bude uz dobre. lactulosu bere tyden,ale teprve potydnu se po ni vykadila uplne sama. chtela jsem se vas zeptat, je navykova? muz se pouzivat dlouhodobe??diky
klodynka Myslím na Vás a na Vaše výsledky na alergie, snad budou jen pozitivní zprávičky!!! A budem se moc těšit i na další zprávičky jak pokračujete v úspěších!!!
![]()
Gabinka.J píše:beruska7908 píše:Beruško S tou školkou detaili proberte až případně při nástupu! Bude to i tak lepší, a to že trpí zácpou bych jim neříkala, stejně tam s tím nic oni neudělají, já jsem to nahlásila a učitelka to vzala na vědomí, ale stejně s tím nic neudělá, malá prostě nebude ve školce kakat a schovávala si to domů!
Ahoj holky,tak jsme byly s holkou u mudry ohledne prihlasky do skolek, nakonec jsem dala 2 misto planovanych 3.tak mi tam napsala akorat ze ma alergii na mleko,ale nedopsala, ze smi ostatni mlecne vyrobky, to tam asi budu muset dopsat ja sama, ze? no o kakani jsem ji rekla, to mi rekla,at tam nepisu. tak jsme prisly domu, holka dostala davku lactulosy a svete div se, po roce se sama vykadila![]()
Jinak velká pochvala pro malou!!!![]()
Je šikulka, a bude lépe!! Ikdyž v to doufám už pár let taky, ale jednou se dočkám!!! My kakali včera dvakrát a dneska jednou, sice jsem jí musela zvednou dávku lactulozy, ale alespon, že to má efekt!! Jinak lactuloza, je jen vláknina, návyková není, nebo alespon to mě tvrdila dr, a je pravda, že my jí bereme už hodně dlouho! Malá tím totiž trpí již od roku a půl a ted jí budou čtyři! Takže vím čím si procházíš!! Už se těším, až bude klid a doufám, že to nebude mít i ta mladší dcera!!klodynka Myslím na Vás a na Vaše výsledky na alergie, snad budou jen pozitivní zprávičky!!! A budem se moc těšit i na další zprávičky jak pokračujete v úspěších!!!
![]()
dekuju moc za podporu, jsem rada,ze je tu nekdo, kdo to zaziva taky(tim nemyslim, ze vam to preju),ale opravdu jsem neverila kolik deti s tim ma problemy. detaily jidelnicku samozrejme reknu u zapisu, dulezite je, jestli ji vubec vezmou, musim do prace, jsem s ni sama.jinak jaky je rozdil mezi lactulosou a Duphalacem?takze muzu lactulosu podavat dlouhodobe? a jake davky?davam zatim jen jednu polivkovou lzici denne, je to mekkci,ale klidne bych i zvysila, mela to jeste dost tuhe.davkuje se podle vahy? dcerka je drobna, ve 3 letech jen 12 kilo, diblik muj. ![]()
beruško S tím co řešíte za problém s jídelníčkem, bych počkala, až by malá opravdu nastoupila do školky! Taky jsem to tak udělala, mohli by se třeba vyděsit!
Ohledně alergií, to budou vědět hned z papírů od Vaší dr! A snad to i dodrží!!
Ohledně toho kolik dědí trpí psychyckou zácpou je docela dost, ikdyž v mém okolí tím nikdo netrpí a jsem opravdu ráda, že mám maminky tady, alespon někde si mohu postěžovat a vypovídat!!!
Rozdíl mezi lactulozou a duphalakem není, oboje je vláknina, jen myslím, že rozdíl je malinko ve složení, ale oboje by mělo fungovat stejně. Dávkování si upravte sama, podle potřeby, my dáváme jak potřebujeme, někdy má dávku větší a někdy zase jen málo pro udržení!! Stalo se mi že jsme skončili i na 50ml denně, ale po vyprázdnění jsme zase snížili, ted bere něco mezi 10 až 30 ml denně.
Taky máme drobotinu, budou jí 4 a má necelých 16 kg, jediné co má hodně vidět, je její pupík, když dlouho nekaká!! Vypadá jak starosta!!
![]()
Gabinka.J píše:
beruško S tím co řešíte za problém s jídelníčkem, bych počkala, až by malá opravdu nastoupila do školky! Taky jsem to tak udělala, mohli by se třeba vyděsit!![]()
Ohledně alergií, to budou vědět hned z papírů od Vaší dr! A snad to i dodrží!!
Ohledně toho kolik dědí trpí psychyckou zácpou je docela dost, ikdyž v mém okolí tím nikdo netrpí a jsem opravdu ráda, že mám maminky tady, alespon někde si mohu postěžovat a vypovídat!!!
Rozdíl mezi lactulozou a duphalakem není, oboje je vláknina, jen myslím, že rozdíl je malinko ve složení, ale oboje by mělo fungovat stejně. Dávkování si upravte sama, podle potřeby, my dáváme jak potřebujeme, někdy má dávku větší a někdy zase jen málo pro udržení!! Stalo se mi že jsme skončili i na 50ml denně, ale po vyprázdnění jsme zase snížili, ted bere něco mezi 10 až 30 ml denně.
Taky máme drobotinu, budou jí 4 a má necelých 16 kg, jediné co má hodně vidět, je její pupík, když dlouho nekaká!! Vypadá jak starosta!!![]()
starosta
tak jak jsem cetla mate to taky dlouho co? my uz od narozeni, celkem 3 roky
jinak k tomu jidelnicku, ja prave chtela u zapisu rict,aby se nevydesili tou alergii, pac mudra mi tam napsala alergie na mliko,tak at si nemysli, ze nemuze nic z mleka, to ne, ona muze vsechno, jogurty, syry, vsechny mlecne vyrobky-krome mleka jako napoje.ale to nikam psat nebudu a vysvetlim hned u zapisu jak to je, ze proste misto mlika bude pit caj, aspon ten pitny rezim dodrzi. a kdyz mi ji nevezmou pro tohle a ja se to nikdy nedozvim,tak pak to neni vhodna skola pro moje dite, kde diskriminujou deti kvuli alergii.ale ja myslim, ze to problem nebude, v dnesni dobe ma kazde druhe dite alrgii na neco.mala zatim v klidu spi,tak uvidime rano.taky nemusi kazdy den kadit, pripada mi, ze streva se ji naplni az tak druhy , tretiden
v zivote by me nenapadlo, ze budu jednou u sveho ditka tak intenzivne resit hovinka ![]()
Ahoj holky,tak vysledky dopadli tak ze neni vubec alergicka ale zistili ji ze prekonala mononukleozu a proto ma ty priznaky tak dlouho,to je kasel a ryma a jeste zvracela.A detska doktorka vzdycky rikala ze ji nic neni,a poslala nas vzdy domu.Tak se na ni budem stezovat a najdeme si jinou dr.A ted dostala pokyny od alergicky.Ma mit prisnou dietu bez mliko,coz ona ma hodne rada a bez actimela se neobejde,tak to bude boj.A jeste chodi do skolky tak budem muset nahlasit abych ji mlecne vyrobky zatim nedavali dokym ji ta nemoc neopusti.ta nemoc ji pry rozhodila celou imunitu a k tomu vsemu i napadla jatra,tak proto ta dieta.To neni uz normalni ty doktory,nic neumi a pri tom berou takove penize.Takze jsem vam nic prijemnyho nerekla,ale doufam ze to prekoname.Zelam vsem hodne sil,at bojujem!!!!!
Zdravím všechny po delší době. U nás taky žádné lepší vysledky. Byli jsme na sonu břicha, kam nás poslali z chirurgie, myslela jsem že nám tam něco poradí a oni jen zkontrolovali vnitřní orgány, jako je slezina, ledviny atd. O střevech tam neni ani zmínka, tak nevim co to má společnýho z naší zácpou. Jen nám řekli že má menší jednu ledvinu a tak musíme zase za rok na kontrolu. To mi připadá že si jen zajištují pacienta aby mněli peníze. Doktoři asi opravdu nejsou od toho aby pomohli.
Závidím těm, kteří jsou se svým pediatrem spokojeni.
Takže jsem se rozhodla, že zkusíme dobrat vše co teď máme ( Duphalac, lepicol a laktobacílky) a pak to zkusím vysadit na pár dní a uvidíme, protože zatím to nepřineslo žádný vysledek. Dietu už asi taky nebudu držet tak striktně, připadá mi že když je to psychykou,nic nepomůže. Samozřejmně že pokud hovínko bude zase tuhý, přidám laktulozu. Dala jsem jí už po dlouhý době i banán a rýži a zmněna žádná nebyla. Kaká tak třetí den.
Všichni se držte je to ubíjející, ale MÁMA je víc než člověk, takže to všechny zvládnem a jednou nás určitě čeká zmněna k lepšímu. ![]()
cau holky, tak taky vam preju,at je to s tema nasima detickama jen a jen lepsi, me uz ty roky tech nervu uplne ubijej,ale nejvic je mi lito ty moji princezny,klidne bych si to s ni vymenila,jen at ma chudera pokoj ![]()
Ahoj Gábi a všechny ostatní maminky, nečetla jsem celou diskusi, jen pár stránek tak možná už to tady někdo psal. Mám skoro 5-ti letou berušku a asi půl roku jsme měli problém s kakáním, začalo to trhlinkou na konečníku, pak ke konci už to bylo spíš psychické, hovínko bylo měkké, taky jsme zkoušeli všechno možné, ale prostě se bála, volávali mi často i ze školky tak jsem pro ni vždy jela. Zkusila jsem na ni placebo, do lahvičky od léků jsem nasypala tic-tac, řekla jí že to jsou léky co pomáhají na bolavý zadeček, vždycky si dala před kakáním a po pár „prášcích“ se přestala bát, zatím jsme v pohodě, už 2 měsíce. Držím všem pěstičky
Ahoj všichni
Hana11: tak to tu opravdu ještě nikdo neradil
, je to hodně zajímaví a věřim tomu že to může fakt zafungovat. Bohužel jsou tu i mladší děti ( já mám malou 20 měsíců) a myslim, že jí to ještě nepomůže, ale asi to zkusim taky a uvidíme, jen si nejsem jistá jestli si v tý malinký hlavince dokáže dát dohromady ty souvislosti, zatim nic nepomáhá.Ale zkusim to za to nic nedam.
Takže moc děkujem za další užitečnou radu snad někomu pomůže.
Hana11 Je fakt, že toto u někoho zabírá, ale my berem tabletky celou dobu, takže u nás už to bohužel nemá takový efekt! Já už jen čekám, až jí to dojde a bude sama chtít! Ale pro jiné maminky dobrá inspirace!!! Myslím, že ta moje beruška je dost inteligentní nato, aby to pochopila!! U nás už to řeším jinak, když prostě nejde sama, dávám čípek! Jinak už to nejde, to bych se taky toho hovínka někdy nedoškala, ale už párkrát stačilo jen čípkem postrašit a hovínko bylo venku!! Tak uvidíme. Jinak Vám k takovému pokroku gratuliji a držím pěsti at Vám to vydrží a nemáte žádné trápení!
Můj 2,5 letý syn nechtěl kakat do nočníku, bál se a začínal dostávat zácpu. Kakal jenom do plenky, a to ještě s problémama. Nakonec pomohlo to, že jsem ho vysadila na nočník a řekla mu, že má času dost ať nespěchá a že jestli chce, budu tlačit s ním. Tak jsem tlačila o dušu až jsem se málem sama pos..la
, ale zabralo to a malý začal tlačit taky. Teď se mu to líbí, že jde „tačit“ a volá, že „boba už jede“ ![]()
Veveří píše:
Můj 2,5 letý syn nechtěl kakat do nočníku, bál se a začínal dostávat zácpu. Kakal jenom do plenky, a to ještě s problémama. Nakonec pomohlo to, že jsem ho vysadila na nočník a řekla mu, že má času dost ať nespěchá a že jestli chce, budu tlačit s ním. Tak jsem tlačila o dušu až jsem se málem sama pos..la, ale zabralo to a malý začal tlačit taky. Teď se mu to líbí, že jde „tačit“ a volá, že „boba už jede“
Gratuluji!!! Je fajn, číst že se to někde tak pěkně daří!!! Co bych zato dali my!! Myslím, že většina maminek tento způsob už také zkusila! Jen tak dál a přeji hodně úspěchů!!!
Ahoj, dekuju.jdeme tamponobede,tak se mudry zeptat.taky se mi tam nechce psat nic o vyprazdnovani, to ma dneska kdekdo.mne jde spis o tom, aby ji nedavali banany, ale jak rikas, to uz pak muzu rict pokud ji vezmou rovnou ucitelce.jde mi spis o to, ze jak se ji to trochu upravi,tak zacne brecet, ze nechce kakat a rve a ja nechci,aby tohle delala ve skolce. mam sice jeste 4 mesice na to,abych ji to naucila,ale stejne. jdeme k zapisu poprve a mam strach, ze to tam mudra bude chtit napsat a pak mi ji nevezmou, pac si reknou, hele, s tou budou jen problemy.ale je fakt, ze ji ucim, at kadi kazdy vecer, mame ritual,tak snadve skolce otravovat nebude.o te alergii na mleko samozrejme napisu, ona ji vsechny mlecne vyrobky,ale jak vypije kravske mleko, je konec a ja uz chci konecne prestat kupovat sunar, skoro ho nepije.
no, dekuji za rady, ja se s doktorkou domluvim.uz jsem z toho opravdu zoufala.