Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lulis,on to taky právě vždycky měl,když několik dní nekakal.Utíká mu prostě něco kolem toho velkého hovínka a většinou to bylo tekuté a jen prostě taková špína na plíně.Já jen tiše doufám,že tohle je aspoň nějaká forma kakání,co předvádí
Už fakt nevim ![]()
Já mu zkouším za odměnu slibovat třeba že mu dám nějakou hračku ( kterou máme doma a je schovaná).Nebo že ho všichni mooooooc pochválí a všem to povíme,že je šikovnej a udělal bobek
Jídlo taky nějak nefunguje..
Lulis asi je to jak píše Feltf, opravdu to spíš bývá, že má tuhého bobíka, kterého nechce vytlačit a za ním je stolice naředěná lactulozou nebo … a ta pouze přeteče.
U nás sliby odměny zatím taky nefungují, má takový strach, že radši řekne, že to co slibuji např. mašinka chce až k narozeninám a to je má za rok, protože jsme slavili před 14 dny , tak nevím ????
Lenka
jak zavádíte čípek, Ondra strašně brečí, že ho to bolí, přitom včera v Motole mu dávala 2 a ani necekl. říká mi, že ho nemám ráda … asi se z toho zblázním.
Jo jinak dnes ráno se podařil asi 6 cm bobík a pak ještě 2 pidi, ale po 6 nebo 7 dnech mi to stejně přijde jako nic.
Tak to jo, to bude jak píšete to co se dostane okolo.
U nás dnes bylo taky jen to co teklo kolem, tak se mi zdá že se zas zhoršujem, ale zítra jdeme k mudr tak dám vědět, ale těžko už někdo poradí něco co sme nezkusili
Čípek u nás velkej problém, vždycky letí do 10 minut ven bez úspěchu. A to i nurofen a cokoli do zadečku prostě nefunguje.
Thurmalin: a vy máte vyzkoušenou úpravu jídelníčku?? Švesty, vločky, hrušky … a vyhýbat se věcem co staví??? u nás to na začátku zabíralo, ale jen do té doby než to začlo být už v té psichyce. Teď už nezabírá nic, jen trochu ta laktulóza pomáhá, že to neni tak tuhý. Ale nepomáhá to k tomu aby šla častěji.
Jo a ještě!!!!!! zkoušeli jste někdo dát trochu šlehačky??? To nám taky supr zabíralo ale taky jen než to začla zadržovat. A dokud jedla kaše tak uplně nejlepší byla hrušková kaše od Hami
Čípky u nás taky nezabírají.Za chvíli je celý venku.Někdy ho to trochu podráždí,ale to je vyjímka.Opravdu zkuste holky ten Easylax!!Ten je dobrý celkem…sice je to taky boj to do toho zadečku vstříknout,ale nám většinou zabral.Já už mu to nechci ale moc dávat, protože to bych musela fakt každý den..
Ta šlehačka mě nenapadla.Ale malej občas pije s tátou kefírové mlíčko.A stejně nic
Kašičky moc nejedl nikdy,ale ještě doma nějaké mám a zrovna jsem si říkala, že mu je zkusím dávat do mlíka..na noc.Nedávno jsem koupila totiž takové to mlíčko s kaší od Nestlé ( jahodové) a to mu moc chutnalo ![]()
Akorát jak píše Lulis…nejhorší je,že jak je to psychický…tak kolikrát nezabere prostě ani sebelepší projímadlo…oni to udrží, jsou to machři.Já se kolikrát divím,jak to může zvládnout…
Feltf: přesně tak. U tý psychický zácpy je každá rada drahá. A asi jde spíš o to vymyslet tu motyvaci. Jenže co vymyslet pro ani ne dvouletý děti. když už nečo zafunguje tak jen na chvíli a pak zas dokola
Lulis na úpravu jídelníčku už jsme najeli, ale jak jsou mu 4 roky, tak je paličák, a čím víc chci aby něco jedl nabo pil víc tak je to problém. Dřív pil kvanta vody a teď celý den za ním chodím s hrnkem, ovoce a zeleninu už taky začal ingnorovat, tak nevím … když si dá zeleninový salát, tak mu tam vždycky hned šoupnu lžičku olivového oleje. A šlehačku dáváte tekutou nebo ušlehanou, blbá otázka, ale nevím, jak by mi vypil šlehačku ???
Ale zase je výhoda, že jsou mu 4 roky, dnes jsme najeli na pohádku o záchodové víle, co papá hov… a musím říct, že ho to nadchlo.
Taky jsem mu řekla, že když zítra udělá aspoň 4 pidi bobíky, tak že bude zítra bez čípku, tak to byl moc spokojenej a řekl, že se pokusí.
Feltf , my už snad máme doma vše, ale zítra ještě zkusím objednat ten Easylax, za pokus to určitě stojí …
U nás je to určitě psychika, dnes ho kakání nebolelo, tak uvidíme, kolik toho z něj ještě dostanu, zatím nic moc
No u starších dětí je právě supr ta pohádka. Taky sem to zkusila, ale zjednodušila sem to tak že sme jen volali na bříško " hovínko si tam a poď ven" ruzně sem přemlouvala bříško, že chceme vidět hovínko a ona jak ho chtěla taky vidět tak uplně spolupracovala a vykakala se, jenže druhej den už mi řekla ne!! a už to zas nefunguje. Zkusila sem tedy i tu vílu jak tu bylo popsáno a na to se nechytla už vůbec. Šlehačku podle mě v jakým koli stavu, klidně ušlehanou třeba i s cukrem, pokud to dítě rádo. To mám odskoušené a i na mně (třeba kapku do kafe) a na spoustu lidí to zabírá jak projímadlo. Stačí trochu a letim. Nelince dřív fungovala i smetanová omáčka, jak bylo jen trochu smetany v čemkoli do deseti minut se vykakala, ale to bylo dokud to nezačla zadržovat. Teď přesně jak už to tu několikrát bylo zmíněno, dokáže zadržet snad i průjem.
Je to jen tip a né každýmu zabere, ale za zkoušku to možná stojí.
Trošku se vám se vecpu…
Zkoušeli jste ananas? Pokud už ho teda vaše děti můžou…
Já ho sice nerada, ale chlap říká, že po ananasu se zaručeně po… ![]()
A taky jsou prý dobré vločky, tak možná přidat do kaše nebo tak…
Ananas jsem zkoušela, ale neuspěli jsme…nechce ho jíst.ON teda prevítek malej nechce ani meruňky,broskve a podobně.Ani normální,ani kompotované…Je to boj s ním ![]()
Jinak dneska je to 6tý den od klystýru.Celý týden teda nekadil normálně,ale jen po troškách.Tak nevím, jak na tom je s bříškem,ale dneska ráno v 5.30 blinkal a asi mu není nejlíp…
Ananas sníme tak malinko, že to asi žádnej účinek nevyvolá, vločky dáváme.
Feltf: tak to je blbí to blinkání je po něčem??? Asi bych počkala do zítřka a když se ti nebude zdát, tak jdi radši k doktoru???
My bili dnes a máme se taky obědnyt na chyrurgii, doktorce se nezdá hlavně ta častá krev v hovínku. Říkala že jí asi vyšetří střeva, ale v NARKÓZE!!! ![]()
Dotaz: DĚLALI VÁM NĚKOMU VYŠETŘENÍ V NARKÓZE??
já to moc nechci tak snad se tam nějak domluvím.
Lulis,on má rýmu a kašel a nejdřív se rozkašlal,tak možná že mu to zvedlo žaludek.Pak už byl dobrej. Jen byl celé dopoledne unavený, tak teď spinká..tak snad to dospí.Uvidíme, jak mu bude. Ale blinkal jen jednou..zatím.
No, tak u vás taky pěkně,teda.Pod narkozou zatím malej nebyl.Ale švagrová byla s klukem už asi 3× na zákroku s ouškama a to se dělá pod narkozou.No,abych ti řekla pravdu,tak nejhorší je pak to probuzení.Na to se asi připrav
Prý jsou ty děti hrozně mimo,hodně sebou melou,pláčou,kňourají..neví,co se s nima děje.Ale nemusí to tak třeba mít každé dítě.Švagrová mi říkala,že prvně z toho byla dost vykulená a podruhý už naštěstí věděla co a jak.Ale snad by ti to tam měli říct.Nepíšu to proto,abych tě nějak strašila…já sama to nezažila,mám to jen z druhé ruky…
Feltf: tak to náude to blinkání z toho kašle. tak uvidíš zítra.
Jinak s tou narkózou to je hrozný. ![]()
Ale soíš sem myslela, kdo jaký má zkušenosti, protože co vim tak nikdo tu asi nepsal, že by se to vyšetření dělalo v narkóze??? prý jestli má průchodná střeva?? Tak nevim vůbec co nás čeká Je fakt, že jako miminko kakala po sedmi dnech, ale to furt doktorka řikala, že to je normální, že mlíko je bezezbytkový… no a teď najednou, že prej by to mohla být vrozená vada, tak já se tak bojim. Ale zas se tam máme objednat tak to zas tak akutní asi neni