Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jojo, tak to je ten Lepicol.Já jsem ještě koukala na tu vlákninu od ASP. Ale ono je to asi prašť jak uhoď…
Zkusím mu to taky přidat ještě k tomu všemu, co do něj cpu ![]()
Dneska zatím moc nekakal. TEď měl jen takové pidi hovínko, ale zase lepší než nic:)
Leonty,tak to sou super zprávy.
Feltf, tak to ju. To taky máme třeba jeden den průjem,já myslela že po té vyšší dávce je pořád průjem.Tak dobrý.
No a ta vláknina, mně to v lékárně nedoporučili, prej je to tak od 4 let, musí se při tom hodně pít a kdyby nepili, tak je to i nebezpečný… prej?? Ale to je asi nějaká klasická vláknina, ne pro děti. Tak asi ta dětská je šetrnější
Lulis,mě to taky nedoporučili, že je potřeba hodně pít.To bylo malému něco málo přes rok. Te´d už pije celkem dost, teda. Tak bych to možná zkusila, protože nejí moc ovoce. Je fakt, že oni ti řeknou, že když bude málo pít, tak je tam nebezpečí, že to naboptná a bude to ještě horší…
Lulis - malá už bude mít doužívané celé balení a není extra na pití a je v pohodě!
Navíc obsahuje 7 kmenů probiotických kultur. A je to od ukončeného .6 měsíce! ![]()
Dávkování
Lepicol pro děti lze užívat kdykoliv během dne, ale většinou se užívá asi 20 minut před jídlem.
Doporučené dávkování: Pro děti od ukončeného 6. měsíce do 12. měsíce věku - 2,5 g 1× denně - rozmíchejte půl odměrky, která se nachází uvnitř dózy ve 100 ml tekutiny a podejte dítěti. Pro děti od 12 měsíců -5g 1-2× denně - rozmíchejte jednu odměrku se 100 ml vody nebo ovocné šťávy. Rozmíchejte a dejte dítěti vypít. K zapití této dávky podejte dítěti dalších 100 ml vody nebo ovocné šťávy. Takto lze užívat každodenně. Před konzumací se prosím ujistěte, že prášek je řádně rozmíchán. Měli byste dohlížet na děti při přípravě, jelikož prášek po smícháni s vodou nabývá na objemu. Nezapomeňte, že s každou odměrkou Lepicolu pro děti by dítě starší 12 měsíců mělo vypít 200 ml tekutin.
No Nelinka je asi o měsíc starší než Ríša a pije docela hodně už od malinka, ale jak mi to řekli tak se bojim. Ale nám zatim uplně stačí tan Duphalac, tak to řešit nemusim, kdyby nezabíral tak taky budu zkoušet dál.
A mezitím co si tu s vámi píši, tak malá si sedla na nočník a vykákla menší hovino!
Bez křiku, bez tlačení, prostě fakt přirozeně!
Holky fakt jsem šťastná a všem už přeji ať máte pokoj!
Leonty, koukám, že ten popis je úúúplně stejný jako u toho druhého, takže je to fakt asi fuk ![]()
Tak asi do toho jdu, když říkáš, že malá zase tolik nepije a je to v pohodě. Ríša pije docela dobře…
Leonty: tak to je už od půl roku? tak to jo. No koukala sem na ten odkaz, Ale mně v lékárně ukazovali uplně něco jinýho, tak to asi pro to tak strašili. Tak to kdyby sme potřebovali tak zkusím taky rovnou tohle. Ale u nás zatim dobrý. I když ještě pořád se bojí a brečí při tom, ale jde to každý den.
Leonty tak to je šikula...... úplně sama, tak to sou fakt velký pokroky.
A ještě dotaz na ten lepicol…tak to se teda může dávat i delší dobu?? To asi teda taky zkusíme i když nám to teď jde dobře tak podpořit to ještě můžu
Holky, zkopírovala jsem vám příspěvek od Alčík, co mi včera napsala do diskuze, kterou jsem otevřela, než jsme našla tu vaší, snad vám to některé taky pomůže:
Dobrý den,
do nedávna jsem nevěděla, že něco jako psychogenní zácpa vůbec může existovat…než to potkalo i nás. Naštěstí jsme to zvládli za 14dnů!!! Opravdu to jde!!!
Máme holčičku 3,5 roku. V únoru 2011 byla nemocná, následovala první velká zácpa,a pár dní poté druhá. Hrozná bolest,řev. Museli jsem malé s hovínkem pomáhat. A STOP! Nebude kakat a nebude. Dle rad z internetu jsme začali dávat laktulozu a změnili stravu. Ale malá se rozhodla,že kakat nebude za žádnou cenu. Hysterie na nočníku a na záchodě totální kolaps. Bobek zadržovala, hopsala, zasedávala, zatlačovala prstíky nebo si běžela lehnout. Sotva se donutila jít čůrat. Po pár dnech, kdy si tím zatlačováním zase vyrobila tvrdou zátku jsme ji museli donutit to dostat ven. Naše doktorka nám poradila...... a musím říct, že dobře (tímto děkuji Mudr. Pištělákové z Brna):
* dítě pravidelně vysazovat na wc (na nočník už je velká holka). Nikoli až se mu bude chtít. Dělali jsme to i přes to, že malá nechtěla a řvala-je to psycho. * samozřejmě upravit stravu * věřit dítěti, že to zvládne a podporovat ho v tom * dle jiné maminky na internetu jsme vymysleli pohádku o hovínkové víle, co papá v záchodě hovínka * koupili jsme kytičku v květináči, která zvadla, když nekakala (naštěstí stačilo ji nezalít a kytka zvadla a následně kapnout vodu a zase byla OK) * perfektní čípky ve vstřikovací tubičce Easylax, podpořili pocit kakání okamžite. Řvala, skákala, zadržovala, ale nakonec musela. Na ten Easylax nedám dopustit, je velmi šetrný. Malá čípky nesnášela a nenechala si je dát. * no a výhra byla v samolepkách!!!!! Koupili jsme samolepky rybiček ze seriálu NEMO včetně pozadí(tapetky). To jsme nalepili na dveře WC jako akvárium a rybičky mohla lepit za každý bobek (za velký velkou rybu za malý malou a za snažení taky malou). To jsme ještě podpořili filmem NEMO a bylo vyhráno.
Podstatou je, aby nedošlo u dítěte k útlumu defekace (pocitu chtít se vyprázdnit).
* a hlavně chválit, objímat a jásat.
My rodiče jsme to prožívali víc než naše malá a jsme šťastní, že jsme to dokázali za tak krátkou dobu. Dnes je to čtvrtý den, kdy malá sama letí na WC (sama říká umím kakat, kakání nebolí…) a tlačí jak může, aby mohla nalepit další rybičku do svého akvária, zalít hovínkovou kytičku a poslat hovínkové víle nějaké papání. Prostě pohádka… a dnes už doslova. Snad Vám něco z naší akční hry „Boj o hovno“ (jak byl tento problém nazván v jiné diskuzi) pomůže.
Hodně štěstí Vám všem. ![]()
Ahoj Barah..tý bláho, tak to je super.Vypadá to tak „jednoduše“
Ale na jednu stranu je pravda,že jsou to všechny rady,které tady už taky proběhly,jen je teda super,že jim to tak pomohlo a zadařilo se. Nepíšu to proto, že by to nemělo někomu pomoct,naopak..aspoň to člověku dodá naději,že to opravdu jde!! Ten Easylax je super,taky jsme ho kupovali,ale teď jsem ho dlouho neměla.Není moc k sehnání,ve většině lékáren je ona objednávku,ale je opravdu dobrý.Čípky jsem teď taky zkoušela,ale Ríša ho vždycky vytlačí bez užitku.
No,my máme zase veselo…nekakal už týden!!Minule to taky bylo tak,vypadalo to pak nadějně, protože se vykakal,pak mě průjem a pak kakal asi 3 dny po sobě a třeba i 3× denně.Zkouším ho dávat na záchod..sedím tam s ním,ale on pláče a pláče…včera se tak unavil,že jsem ho musela v 17hod dát spát a spal až do rána…Nevím právě jestil mu tím ještě víc neubližuju,aby se pak nebál ještě jít na záchod.Pohádku nevím jestli by pochopil..vždycky mu něco vyprávím,ale asi je na to ještě prostě malej…Většinou prostě pláče.Ještě mě napadlo,že zkusím zpívat.To zabírá i u přebalování,které taky nesnáší…
Tak to je od nás .. snad se máte líp a dětičky vám kakají dobře…
Já si jen vzpomněla na vás, tak jsem jsem to tam dala, aby to někomu třeba pomohlo. Když už nepomáhá nic, zkouší se všechno.
Já vím, u těch malých je problém i v tom, že toho moc neřeknou, co je trápí, bolí… ![]()
Držím pěsti, ať už to přejde! ![]()
Jsi hodná, děkujeme
Já jsem si minulý týden nějak myslela,že už máme vyhráno a zase prd, no.Tak bojujeme dál
Dneska koupím sedátko na záchod a zkusíme to s tím.Pořád mu říkám,že bude kakat jako velký kluk,tak třeba se mu to bude líbit:)
Horší je,že do nějak nějak nemůžu dostat lactulosu.Přestává mi pít mlíčko..pije už jen večer trochu a v noci a to mu do každého dávám 15-20ml a stejně nic.Zvláštní..
Budu muset zkusit koupit nějaké pitíčko a dát to do toho,jestli to bude pít.Pije mi jen vodu,tak třeba by si dal i něco ochuceného:)Snad Jupík něco takového dělá…
Teď jsem mu dala papat jablíčko a myslím,že toho bude víc kolem, než v něm ![]()