Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1263
1.3.11 20:01

Klodynko - jako kdyby jsi psala o mé malé. :cry: Měly jsme úplně ty smaé problémy. Doufám, že už máme vyhráno a budeme mít klid. Jak dlouho jste tu Lactulozu užívali? Na tu potrhanou prcku poradím - Faktu čípky a faktu krém+ jí stále dávám - ráno půlku a večer půlku prášku MobiVen Micro - je to na hemeroidy a na žilní obtíže. Do toho má Forlax a Lepicol a zatím super. Ale měsíc zpátky jsme měly to samé jak vy. V pedchozím příspěvku jsem psala o té Lactu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klodynka
1.3.11 20:23

leonty:Lsctulosu sme pouzivali tak 2 az 3 mesice,a pak prestavka a pak zase.A nic:-(Faktu krem pouzivame,ale je to tou psychikou a pak se trapi

• Citovat
  • Upravit
1263
1.3.11 21:35

Já jsem si taky už myselela, že to má Neli psychické a až jsem viděla co má na té prcce když zatlačila, tak sjem měla výčitky a bylo to děsné. :cry: Navíc na ní bylo vidět, že ji to bolí. Takže jsem jí dávala ty faktu čípky, protože jsem u té mastičky neviděla kolik jsme jí tam toho aplikovala. :-? Takže jsme bojovaly a s tím co jsem psala slavíme úspěch. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.3.11 21:37

klodynka Další drobeček co má takové hrozné trápení!!! Ach jo!
Jak psala již Leonty, zkuste vydržet nadále na lactuloze, je to jen vláknina, takže to není návykové a nijak jí to neublíží. S natrženým konečníkem zkušenost nemám, ale Leonty ví o čem píše, za zkoušku nic nedáte, kdyby Vaše malá měla menší průjem tak by to možná chvilku pro ní bylo lepší! Alespon než by se jí koneční zahojil. Vzhledem k tomu, že Vaší malé je stejně jako té mé, tak vím, jak jsou paličaté a nedají si vysvětlit, že kakání je přirozená věc a když bude kakat jen jednou za čas, tak je to špatně a bude je to bolet ještě více! Ale to si vysvětlit nenechají.
U dr Vám stejně moc nepomůžou, když je to psachycké a ještě k tomu má natržený konečník! :-( Ještě tak možná zkusit psychologa, ale nám osobně moc nepomohl! Uvidíte jak to půjde dále s lactulozou a třeba ještě nějakým jiným pomocníkem (čípky, lepicol, mastičky,…) Dejte nám pak vědět jak pokračujete a jaké děláte pokroky. Držm pěstičky a pevné nervy!!

Leonty Jj je to krásné a hlavně tlačí sama, ikdyž toho není tak nějak moc! :-( Ale lepší než když kakala jen jednou za pár dní!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.3.11 08:57

ahoj holky…koukám, že přibyla další holčička :( Ach jo..Je to běh na dlouho trať, tak držím moc palce, ať je brzy líp!!

No..a my nic. Ríša kakal zase naposledy v sobotu,což mi udělal radost,protože to byla fakt nálož..a docela se to povedlo i bez velkého pláče.Ale od té doby nic…Včera jsem mu dávala i čípek a nic..beze už 30ml Lactulosy…musím mu to holt ještě zvýšit,akorát že on už to pozná i v tom mlíčku a nechce to. Musím to nějak rozdělit do víc dávek..

Moc gratuluju k úspěchům u Leonty a Gabi :) Je to super..držím palce, aby už to vydrželo a všechno bylo pryč!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.3.11 11:53

tak je to venku zase…Já už to fakt nedávám :( Dala jsem ho po obídku spát a pořád ho to tlačilo, ráno jsem mu dávala čípek. Tak jsem ho vzala a asi 10minut ddržela nad záchodem. Strašne plakal…a pak to z něj vypadlo. Jenže tentokrát to bylo i s krví..takže jestli si natrhnul zadeček, tak je to už totál v háji :(
Musím zavolat doktorce, jestli by nás nevzali do té poradny tady na Kladně a dřív než do toho Motola. Tohle se nedá, aby takhle trpěl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
2.3.11 12:09

Felt - úplně s váma soucítím! :cry: Chudáček, to je fakt děs, co ti broučci musí prožívat.
Na tu prcku ti poradím Faktu čípky a mastičku - dá se to sehnat i bez receptu. Myslím si, že nám to fakt pomohlo. Jak jsem psala Klodynce, tak ještě ty prášky.
A jaké mě hovino? Tvrdé? Pokud měl krev, tak mu to asi chudáčkovi prasklo malá prej do toho měla ty vnitní hemeroidy z toho tlačení. :cry: Tak tím mu fakt neublížíš a pomůžeš mu k hojení ještě než vás vezmou u nějakého odborníka. :-?
Zkoušla jsi ten čaj jak jsem doporučovala Gábince? Nebo ty sušené švestky? To mu ty hovínka změkčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.3.11 12:14

Zdravím všechny tady. Včera jsem narazila na tuhle diskuzy a tak bych se chtěla přidat.
Naší Nelince je 19 měsíců s kakáním máme problémy asi od miminka, ale v poslední době už je to taky dost drama. Kakáme tak po třech dnech, ale vždycky z hroznym brekem a hlavně hodně krve, což asi znamená že máme taky natržený konečník, ale jistě to nevim. Úpravu jídelníčku sme zkusili a to nepomáhá. Teď bere asi týden DUPHALAC, chtěla bych se zeptat to je ta LACTULOSA? jak tu píšete? zatím to víceméně řeším bez doktorů, ale asi nás to brzy čeká, protože nic nezabírá. Bobky máme hodně tuhý , ale už je to i ta psychyka. Přesně jak píšete kakání zadržuje a bojí se toho. Všichni tu píšete že Lactulosu berete dlouhodobě, to se může??? Nám ten Duphalac pomoh hovínko změkčit, ale četla sem že se to po 14 dnech má vysadit??? tak nevím kdyby ho mohla brát dýl tak myslím že by to pomohlo, protože co ho bere kaká denně, ale zkusila sem jí snížit dávku jen o malinko a předevčírem opět krev, řev a už to zas dva dny dží a nechce. Všechno co jste si tu psaly tak jsem pročetla a tak za rady děkuju a jen jestli můžu… napiště prosím někdo jestli je ten duphalac ta lactulosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.3.11 12:14

tu mastičku mám dokonce doma, vidíš. I ty čípky. A to se dávají ty jak pro dospělé? Akorát ten čípek já mu tam asi nenacpu…to bude boj :( Ale mastičku můžu..to zvládneme.Zkusím to!! Čajíky on nepije, bohužel. Od malička mi pije jen vodu…a jak je to něco jiného, tak to nechce. Je to malej syčák vybíravej :)
SUšené švestky jsme taky zkoušeli. Nechce :) Tak mu dáváma spoň přesnídávky. Jinak Lactulosu jsem mu dávala asi týden 30ml a nic..takže zvýšíme, no.
Ale zase jedna dobrá zpráva je, že se nepotvrdily ty alergie..teda jen jedna a to na vejce.Takže jablka, banány a mrkev může..jupí. Alespoň něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
2.3.11 12:17

Lulis..ahoj.Jojo, je to ono.My jsme ho měli taky,teď jsem koupila zase od jiné firmy…Je to ale pořád to samé.
Já jsem nedávno mluvila s doktorkou z gastroporadny a ta mi sama řekla, že mu mám zvýšit dávku natolik,aby to měl opravdu měkké a neměl problém to vytlačit a to i kdyby měl brát třeba 60Ml denně. A že mu to mámdávat třeba 2měsíce a pokud se mu to upraví,t ak pak opatrně snižovat, ale nevyysazovat.Prý to nemůže ublížit…a není to ani návykové.Tak takhle to mám já přímo od Dr.
Pokud už má vaše malá hovínko měkčí, tak super :) Je to šílený…fakt někdo kdo to nezažil asi nepochopí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
2.3.11 12:27

Felt - ty čípky u nás taky byly boj, ale zase jsem si byla jistější když jsem jí to tam dala než u mastičky, u které nevidíš kolik toho do nich aplikuješ. :wink: Dávala jsem jí je celé když jsem viděla, že má problém, bolí ji to a krvácí.
Jo a s tou lactulosou - my jsme viděly úspěchy až po využívání těch dvou půllitrů. Dávala jsem jí 3× denně polévkovou lžíci. Vydrž, uvidíš, že se to zlepší. :kytka:
S těma švestkama - mě to malá taky nesní, ale namočila jsem přes noc 8 švestek nakrájených nadrobno a přidávala jí to všude - do pití, do polívek atd..
Lulis - tak vítej v klubu. :-? Jinak s tou Lactulosou - není to návykové, nám ten Duphalax třeba vůbec nepomohl. Zkus tky ty švesty, atd. co jsem tu psala.
Je to na předpis:
 http://www.lekarnauhedviky.cz/…x500ml-sirup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.3.11 13:29

Lulis Koukám, že dětičky tím snad začínají trpět jako s chřipkou!! Nějak se to rozmáhá!! Chuděrky malé!! Jen škoda, že se to třeba jako chřipka nedá léčit!! :cry: :cry: Jinak jak psali holky zkusit vše a uvidíte co zabere!! Nehcci se znovu opakovat a vypisovat Vám to. Jinak přeji hodně pevné nervy, a připravte se nato, že to bude běh na dlouhou trat, takže pevné nervy!!!

feltf Chudáček Ríša!!! Je mě hrozně a to to jen čtu!! Vůbec nezávidím! Ale snad se to zase srovná! Moc mu držím pěstičky!!!! Ale je moc statečnej že i přez tak veliké boleti se nakonec vykaká!! Moc ho chválíme!!!

Holky myslíme na Vás a držímě pěstičky at to moc nebolí!! A hlavně máme jedno veliké přání!! At to veliké trápení dětiček skončí!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.3.11 13:40

Děkuju za rady, zrovna sme zas kadili a zase řev. jenže já dávam ten duphalac jen 5 ml, to je podle toho co tam píšou a tady koukam že s nim vůbec nešetříte, tak asi taky přidáme protože zatím ho bere týden po třech dnech bylo zlepšení, ale jak jsem jí dala míň tak jsme zas tam co sme byli. Je to šílený kolik dětí s tím má problém.

Švestky , hrušky , vločky… všechno dávám a nepomohlo nic ale je to tim že to drží, každej den se jí chce ale ona stáhne zadek a drží to dokud to nepřejde a pak třetí den je to tak obrovský že se nedivim že jí to tak bolí.
Jen mi teda moc nepřidalo, když vidim jak je to dlouhoidobí. Každopádně je dobrý že si tu můžu přečíst co kdo radí a každopádně všechno co sme nezkusili, tak zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.3.11 13:47

a četla sem si od začátku vše co tu kdo píše takže není potřeba to psát znovu, původně jsem jen chtěla kouknout na ty rady, ale pak se mi taky chtělo probrat to tu :-) takže díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klodynka
2.3.11 18:27

Ahoj holky!Tak vidim,ze se zase pridala holcicka,ktera ma stejne problemy:-(ach jo…Zapomela jsem napsat ze davam obcas i ty cipky ale jednou se vykaka a pak zas nic.A nemuzu jej davat kazdy den cipek!To nejde…proc ty deti tak trpi????Ja bych si to klidne vzala za ni,ale neda se to.Asi skusim tu lactulosu a uvidi se.Zitra jde manzel z malou k doktorce,aby jej vysetrili streva a tak pod.Tak pak napisu jak to dopadlo.A vsem drzim palce a citim s vama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA