Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
18.2.11 07:47

Barah Máme závislé děti!!! U nás to vypadá taky až na pivinnou docházku a jsem zvědavá jak to zvládne!! Asi není nic lepšího než být s maminkou doma!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.2.11 10:41

...

ahojky..tak jsem tady taky po delší době a zase s nervama v čoudu.Malej trhnul zase rekord, nekakal skoro 5 dní.V noci už ho to budilo a tak jsme dneska měli od 02.30hod až do rána veselo.Budil se tak po 20min,tlačil,usnul…a pořád dokola.Dopol se ještě dospával a nakonec ho to vzbudilo a vytlačil hovínko.Velký sice,ale mám strach,že to není všechno za ty dny,co to držel.A teď znova spinká.Byl hotovej.

Fructolax jsem do něj stále nedostala a nejlepší na tom je, že už nechce ani lactulosu.Tak tu mu při nejhorším dám do mlíčka,to už jsem taky dělala.
Jsem taky už bezdradná..vždycky mi to tak dodělá,když přijde den,kdy se musí vykakat.A on je chudinka úplně vyčerpanej.
Snad to někdy skončí :(
Příští týden jedeme na alergologii,tak se tam zeptám doktora ještě na ta homeopatika a zkusím i to.Už nevím co bych vymyslela.Teď jsme ještě byli s tím srdíčkem,tak to má naštěstí všechno v pořádku,ale taky to tam chudinka protrpěl,až mu museli dát tišící léky.

S tou školkou je to na pytel…to si neumím představit,že bych byla ještě v takové situaci.Ríša je zatím malej..tak snad nás to taky nebude trápit až do školkového věku..

Jak tady pár maminek psalo, že si jejich děti třeba vynucují pozornost a tak.Já pořád nějak nemůžu přijít na to, proč to ten náš píďalka dělá vlastně :( Co se mu prostě zrodilo v hlavičce za nápad, že bude zadržovat kakání :( CHjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
18.2.11 11:04

Feltf: Třeba ho to jednou bolelo a od té doby se bojí. :-( Nebo to někomu přijde „hnusné“. Naše Maruška měla taky tendence svádět to na to, že to smrdí a je to hnusný. Teď kakala 2 dny za sebou, ona od té doby, co nechce kadit, nemůže čokoládu, ne pro zákaz, ale protože staví a tak jí chybí, tak se vykadí a raduje se, že dostane čokoládu, ale ještě jí nedostala, nejdřív se to musí úplně spravit.
Já to malé zkusila dát „čisté“ jednou a to byl fakt boj, tak jí to míchám do jogurtu, tam to ani nepozná. :-)
A co zvýšit dávku laktulozy? :think: Já když jsem už ten 5.den fakt s nervama v koncích, tak jí toho dám víc a ona se vykadí. Nejdřív se začne svíjet, že jí bolí břicho a pak už to opravdu nemůže zadržet, že se nám i stalo, že to nestihla na nočník.
Jedna mamča mi psala, že její dcera to měla taky, nevěděli si rady, až na společné dovolené s babičkou se to spravilo, protože jí babička dávala nevědomky trojnásobek dávky a malá měla několik dnů průjem a už se přestala bát, že jí to bude bolet a spravilo se to. :potlesk:
Gábi: Třeba ještě nepotřebuje kakat. Já taky už ten 3.den vždycky čekám, že začne polehávat a tak, ale ono nic, nastalo to až 5.den a to se po chvíli vykadila. Před tím kadila asi hodně a tak už tam nic neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.2.11 11:10

barah : to jsem už někde četla tohle..s tou babičkou :) Že to nevědomky spravila.To je fajn :) Já mu dávám docela dost si myslím.Je fakt, že dneska a včera už ji nechtěl, tak ji měl v mlíčku.A ráno jsem mu už dala to projímadlo do zadečku,ten Easylax.Tak toho taky většinou donutí…píšu většinou, protože včera to nemělo efekt.Je to paličák,nedokážu pochopit,jak to může udržet.
No,pravděpodobně ho to někdy před půl rokem bolelo..jestli měl opruzelý zadeček, nebo tak a od té doby je problém na světě.Snažím se mu každý den říkat,aby se vykakal,že ho bude bolet bříško a vysvětluju mu to…už mi moc dobře rozumí.Ale on jen udělá NENENE…a nazdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
18.2.11 11:58

A co na to doktorka? Mně hrozně udivuje, že tady maminy s tím, chudáci, bojují fakt už dlouho a doktoři prostě lážo plážo. Copak fakt nic nepomůže???!!! Zvlášť, když se to týký dětí. :srdce:
A co třeba vyprávět pohádku o kakání? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.2.11 12:05

barah : Já jsem kvůli tomu přesla od jedné Dr k jiné.Protože ta první nedělala vůbec nic.Ta druhá nás poslala alespoň na vyštření štítné žlázy, protože s tím to prý může taky souviset.Když nám to dopadlo dobře (což jsem ráda),tak teď do té gastro poradny..jenže až za 3měsíce.Tak dumám kam se nacpat…kdo kde má nějaké známé.Děs,běs..fakt.
Dokorka říká,žeje hrozně těžký s tím něco dělat, když je to psychický.Že to chce třeba zavést nějaké rituály,ale u takového prcka,který ještě neuměl na nočník a teď ho to učit nemá smysl..tak je to fakt boj.Nevím jaké rituály mu zavést :( Už jsem zkoušela i velký záchod a taky tam nechce být..nočník vůbec,to se bojím,abych ho ještě víc nezasekla.
Pohádku zkusím :) Nějakou vymyslím.. :) To bude asi dílko :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.2.11 08:33

Tak jsem zase po delší odmlce tu!!! Konečně po týdnu trápení se malá vykakala dva dny za sebou! Byla toho veliká hromada a tak se obávám, že bude zase pár dní klid! Dávám jí nadále lactulozu, frutolax, a pít ten „jiný“ čaj. Mám pocit, že to stejně nezabírá.Už si asi nato tak zvykla že je to naprd!!!! :zed: :zed: :zed: Nevím jak dále!
Felt koukám, že malej je natom stejně, takže vím jak Ti je!!! A jak to vypadá ted?? Už je to lepší, nebo zase drží?? Ted mě napadlo, co mu ten frutolax dávat do jogurtu?? Zkoušeli jste to??? Mě to naštěstí Gábinka papá dobrovolně, zatím si stále chodí sama a chce " medicínu na bříško" :lol: :lol: A jakpak jste dopadli na alergologii?? A je super že srdíčko je v pořádku, ikdyž chudáčka malého museli uklidnovat!
barah Takovou babičku bych potřebovala taky!!!! :-D :-D Co bych dala zato, aby se vše krásně srovnalo a my byli bez starostí!!! S tou pohádkou o kakání to je fajn, nápad, jenže třeba zrovna u nás to nezabírá a nejhorší je, že tchýně ted malou straší, že když se nevykaká tak že jí budou řezat bříško! Což podle mě jí vůbec nepomůže!!! No tchýně má svojí hlavu! :evil: Uvidíme kdy to strašení tchýni pustí!!

Tak jdu zase něco dělat, venku mrzne jako když praští!! Ale svítí sluníčko, tak alespon není tak smutno!!

Bobíkům zdar !!!!! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
23.2.11 09:50

...

ahojky…no, u nás taky stále stejná písnička. O víkend jsme byli u tchýňky a celou sobotu Ríša posedával a tlačil a nakonec z něj večer vypadlo hovínko, když jsem ho vzala na ruku. Ale tak byla jsem ráda, že to má za sebou. V neděli kakal jen trošičku..ale vždycky říkám, že lepší jedno malé, než 4 dny nic.No a od té doby vlastně opravdu nic..a je středa.
Dneska už se zase schovává a tlačí..pořád mu to říkám dokola, že musí kakat, snažím se to dělat jako legraci…hučím do něj. Tak uvidíme.
Ten Fructolax mu zkusím do něčeho dát..snad se mi to povede to do něj nacpat. Nechce už ani tu Lactulosu.ale to jsem psala už :)
Na alergologii jdeme v pátek…tak to jsem taky zvědavá, jak to dopadne. Máme mít s sebou jablko,mrkev,banán..doufám,že to bude moct jíst normálně, že mu to nezakáží… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
23.2.11 10:49

Feltf:Manžel z toho, co píšete, může jenom banán. A to vám zjistí z krve, jestli je malý alergický na potraviny? To já myslela, že musí vypozorovat každý sám, to jsou tedy novinky.
Naše malá už celkem kaká, protože chce pořád nějakou odměnu za to, ale je to malá herečka, takže jí musím držet za ruce a jak se při tom tváří a přitom očividně vidím, že vůbec netlačí. Ale běhá na nočník třeba 10× za den, že potřebuje kakat leze to z ní po bobíkách. Ona se ale asi bojí, že si ušpiní zadek nebo co, protože když něco vytlačí, tak se na to hned chce koukat a hned to chce zakrýt, protože chce tlačit ještě.
Gábi: U nás pohádka taky nezabírá, ale možná na menší děti by mohla. Ale Maruška to opravdu dělá z vyčůranosti a k upoutání pozornosti. Ona už toho má vymyšleno víc. Bohužel pro nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
23.2.11 10:59

...

Barah : To je pěkný paličák taky,ta vaše malá princezna :) Ale aspoň že se vykaká. Člověk fakt neví co se těm dětem zrodí v hlavince…
No, oni mu brali krev na potravinové alergie,protože má atopický ekzém a doktorce se to nezdálo,že by to bylo JEN to.Tak nás poslala na odběry a i kvůli tomu kakání mu brali rovnou i na štítnou žlázu.A zjisili mu právě z krve že má alergii na jablko,banán,mrkev,pšenici,vajíčko,soju,arašídy..A v pátek tam ještě jedeme na testy na kůži.Aby to znovu nějak posoudili,proč to vyšlo takhle všechno.Jsem na to sama moc zvědavá…
Jinak ty testy se dělají cca tak od 2let většinou.Nás tam poslali dřív..
Jsem se tady vypovídala o něčem jiném trochu,snad to nevadí :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
23.2.11 11:35

Tak vás po delší odmlce zdravím!
Byli jsme na horách a nějak pořád nestíhám. nemám vás dočtené - jsou u někoho nějaké dobré zprávičky??

Malá to má pořád stejné - kaká max třetí den, ale pořád ji to bolí. Ale je to úplně jiné než dřív, tak mě aspoň toto uklidňuje.
V pátek jdeme na kontrolu do gastra, tak doufám, že už naposledy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
24.2.11 11:21

Holky, já už fakt nemůžu… asi se z toho zblázním. Ríša zase 4 dny nekakal,od včera ho to nutí,ale statečně to drží a drží.V noci se budí,protože ho to nenechá spát,takže jsem nevyspalá i já…a přes den ho umyju,přebalím a za půl minuty můžu znova.Každou chvíli sedí a kříží nohy..
Proooooooč.....proboha!!! Já už fakt nechci :(

Teď jsem ho dala spát a zase tam pláče a tlačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
24.2.11 12:57

Feltf: Plně s tebou soucítím! Chuděrka malý. Radit vám asi nemá cenu, asi jste vyzkoušeli už všechno. Nám pomáhají špagety hodně omaštěné. :nevim: Snad vám na té alergologii pomůžou! Moc držím pěsti, ať se chlapeček a tudíž i ty netrápíte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
24.2.11 13:10

feltf Cítím s Vámi!!!! Taky už jsme se vším v koncích!!! Škoda že se nedokážou vykakat i ve spaní, jako když byli miminka co?? My jsme sice kakali ted dva dny za sebou, ale stejně včera večer zase brečela že jí bolí prcka, dala jsem jí čípek, ale stejně nic nevykakala, ani ten čípek. 5ekla si večer jen o ten frutolax, ale o ten si už so říká 3 x denně!!
Zatím co tu píšu a stěžuju si, tak malá přišla že se vykakala!!!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: Sama!! Sice do plínky, ale raději obětuji plínku, než aby to v sobě držela!!! Ani si nedovedete představit jakou mám velikou radost!!!!!!!!
No i tak stále zůstanem na lactuloze a frutolaxu a ted jí jdu dát odměnu!!! Maminka je štastná jako blázen!! Doufám, že i další budou mít skvělé zprávičky!!! Zatím se loučím a

Bobíkům zdar!!! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
24.2.11 13:11

Leonty Doufám, že hory jste si užili a nikdo si nic nezlomil!! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...