Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A můžu se zeptat, co dělají v té gastro poradně?
Podle toho, co jsem tu četla se ten Fruktolax musí dávat „čistý“ a to mi Mája nesní, už tu laktozu jí míchám do jogurtu a o homeopatiku tvrdíme, že to jsou bonbonky. ![]()
Já jsem ten Froktolax míchala do džusu - první do Lactulosy. ![]()
V Gastro poradně se právě řeší s odborníkem kakací problémy,atd… ![]()
Tak to jo. Já už se děsila, že tam dělají nějaká nepříjemná vyšetření.
Tak to ten Froktolax zkusíme a uvidíme.
No oni pak můžou při problémech poslat na gastroskopii a to asi není o co stát! ![]()
No, právě, toho se děsím, takových věcí…
A vám to pomohlo? Já zvažuju psychologa, protože my to máme asi vymyšlené z Marušky chytré hlavičky, protože, když ten problém začal, tak manželovi pošeptala, že to stejně bude zadržovat. ![]()
BarahKoukám, že tu máme dalšího nekakajícího človíčka!!! Dětičky paličatý!!! Žárlivos, to je asi ono u Vás! Píšete že to je tak měsíc co to začalo, předpokládám, že bráška začal vyžadovat více pozornosti a malá přišla nato, že když bude nějaký problém, tak budete skákat kolem ní! Třeba jí to brzy pustí?? Moje Gábinka se s žárivostí vypořádává jinak, nechodí mě spinkat a chce se stále mazlit, a hlavně když Domča spinká, ale to semka nepatří! Nevím jak Vaší dr napadlo nevšímat si toho!! Vždyt to není normální aby děti kakali jednou za týden!!! Ale budte na jednu stranu ráda, že se vykaká sama, to my Gábince musíme pomáhat!!! Bez naší pomoci se prostě nevyprázdní!
Ohledně toho Gastro: Nás dr zvážila, změřila, koukla malé na konečník, zjistila pohmetem jak roztažené střevo má a pak jsme jezdili co dva měsíce na kontrolu a mezi tím jsme psali do tabulky kdy a jak moc se vyprazdnovala. Napsala nám jen lactulozu a s tím jsme tam rok jezdili. Po roce jsem jí oznámila, že mě připadá zbytečné tam jezdit, neviděla jsem totiž žádný pokrok!!!!! Ale to neznamená, že ten Váš dr natom bude stejně! Uvidíte jaký budete mít pocit po první návštěvě, určitě pak dejte vědět!! A nakonci jste psala ohledně psychologa. Tam jsme byli taky a spíše mluvila s námi, malá s ní nekomunikovala!! Ikdyž se k ní snažila promlouvat, po její návštěvě, jsme měli pocit, že je natom malá ještě hůře. Je to malinkej paličák!!! No koukám, že jsem se nějak moc rozepsala!! Moc se omlouvám!
Leonty Kdepak nemáme natrhlou prcku, tou to u nás jen začalo, ale od té doby naštěstí nic, u nás je to opravdu jen v té psych. Má to prostě v hlavičce a né a né jí to z té hlavy dostat a donutit jí aby kakala alespon každý druhý den.Nelinka je statečná holka, že si sama řekne!!!! To mi to tajíme a schovává se nám, když to na ní jde!! Ohledně odměn už jsme ted dosáhli toho, že mě vypije alespon ten frutolax!! A když se vykaká tak taky odměňujem, ale asi né dost motivačně!
Bylo i období, že když se vykakala, tak jsme jeli plavat, miluje totiž plavání!! Jenže jezdit do bazénu třeba 3× do týdne, to nejde! Musíme přijít na něco jiného! Dneska se konečně vykakala!! Opět to měla dlouhé ale naštěstí už to nebylo tak tlusté, takže se jí to kaká snáze. Snad se ted vykaká dříve jak za 5 dní!!! Budu nadále informovat!
Felt s tou objednávací lhůtou je to opravdu děs, asi si myslí, že děti mají času dost! Ale snad když to tak dlouho trvá, tak pomůžou!! Ted mě napadl takový blbý vtip, ale napíšu ho!
Víte proč se tak dlouho čeká u doktora?? Protože čas léčí!!!!
![]()
Já vím asi blbos, ale mě to tak někdy připadá, že je to pravda!
Budu končit, jdu spinkat!! Budu se těšit na další příspěky a doufám, že jen pozitivní!
Bobíkům zdar!!!!!!
![]()
Já totiž doktorce říkala, že to asi dělá proto, že zjistila, že si jí proto víc všímáme, tak řekla, ať si toho jako nevšímáme a ono jí to přejde. Ať si hlídáme, kdy kaká. Prý jak to přišlo, tak to odejde, ale kdy, to nikdo neví.
Ale jak píšeš, malý začal vyžadovat víc pozornosti a bum, bylo to. Ona to už od jeho narození těžce nesla. Neubližuje mu, na něho je hodná, ale nám dává pěkný kapky, nejdřív se začala počůrávat, neposlouchat a teď tohle.
Jsou to paličáci a vymyslí takový věci, co by nás vůbec nenapadly.
Ale jsem „ráda“, že v tom nejsem sama, někdy mně přepadá opravdu zoufalost.
Tak hlavně, ať jsou už v pořádku,takové trápení si nikdo nezaslouží, jak oni, tak mi…
Gabi - to je dobře, že jsi se rozepsala! Jen ať to jde ven!
![]()
Mě jednu dobu přišlo (před půl rokem), že to malá taky měla psychického! Od těch 2 let, kdy měla tu šílenou zácpu a kakala ty balony, tak pak měla strach a držela to. Sice ona je benjamínek, má straší segru o 11 let, tak nemá na koho žárlit. Deniska ji bere jak své dítě a mají fakt krásný vztah!
U nsá si myslím, že to bylo spojené nemocí a pak to jelo.
Po homeopatikách, po gastro, bylinkářce jsem jela k jedné paní a ta dělá něco mezi napřirozenem a psychologií. řekla mi, že Neli nezvládá tu naši energii všech co se na ni upínáme ohledně kakání. A je fakt, že když Denda dojde ze školy a manžel z práce automaticky se ptají jestli kakala. A jí je to prej nepříjemné. Prej se mám snažit to před ní neřešit a když se vykaká, tak ji pochválit a dělat jako by nic. Že je to běžný jev, tak ať to pochopí.
Trochu jsem se podle toho zařídila a nevím jestli je to tím,a le sama víš, že už fakt kaká sama. Ikdyž třeba den to zadržuje a vidím, že se jí chce.
Zkoušela jsi ten čaj jak jsem ti tu psala? A zkus jí dát taky klidně násilím na záchod.
Jak jsem viděla, že poskakuje a drží se za prcku, tak jsem ji chytla, posadila a držela ji tam. No a asi jak se jí ta prcka roztáhla, tak jí nic jiného nezbylo.. ![]()
barah - v té Gastro - přesně jak píše Gabča takt o bylo i u nás. Nám k té lactulose dala Forlax a prej k tomu probiotika. Když jsem jí s manželem řekli,ž e to je pořád stejné, tak na náš nátlak jí vzala jen krev jestli to nemá ze štítné žlázy. Výsledky se dozvíme až příští pátek. Jdem tam po měsíci a půl.
A pro malou je to psycho. Pokud vidíš, že to má fakt psychické, tak můj názor je, že je zbytené ji tam stresovat. Ale sama na ní vidíš nejlíp jak na tom je.
To, že si lehá, dělala přesně Neli. Vždycky mi utekla do postele nebo na sedačku a když jsem ji zvedla, tak už si i lehala na zem! jsou to fakt vyčuránci. ![]()
jsem se rozepsala
![]()
Tak dobrou noc přeje
Lenka s Neli
![]()
barah Doktoři si to představují moc lehce!!! My se s tímto problémem plácáme dva roky!!A bohužel konec je zatím v nedohlednu!!!
Tím ale nechci nikoho strašit!! Je to individuální jak se s tím dítko vypořádá! POdle toho jak jste psala, Vám malá dala jasně najevo, že chce být stále ona středem pozornosti co?? Asi to doma nemáte moc lehké! A co školka?? Zkoušeli jste to?? My jsme to zkusili a mám jí z5 doma. Gábinka špatně nesla odloučení a pořád mě brečela, ve školce ani nejedla. Dr i učitelka mě řekli at tedy ještě pár měsíců počkáme a pak to zase zkusíme, tak uvidíme, ale nato je ještě čas. Ještě jak píše Leonty s tím Gastro, myslím, že má pravdu, jestli je to opravdu jen psych. tak na Gastru Vám nic nového neřeknou, to bych pak zkusila raději zrovna psychologa, tam jí alespon nebudou trápit vyšetřením a jen si promluví s Vámi jako rodiči a zkusí promluvit k malé! No je to na Vás jak se rozhodnete.
Leonty Je fakt, že se mě hned uleví, když se o tom rozepíšu, je to veliká úleva! Doma s manželem to nemá smysl řešit a sousedky takové problémy nemají a tak neví co nato říci!!
Proto jsem ráda, že „mám“ alespon Vás tady!!!
![]()
Zajímavé s tou nadpřirozeností, to mě nenapadlo, my zkusili jen homeopata, ale když s ním malá nekomunikovala tak to skoro nemělo ani cenu. Asi ale natom něco bude, když jste udělali ten pokrok!
Jinak čajík jsem ještě nezkusila, zatím jsem ho nesehnala, ale mám doma něco podobného, tak zkusím uděůlat ten, naštěstí bylinkové čaje jí nevadí, má je ráda.Tak uvidíme, tím nic nezkazíme!!
Jinak mám novinku!!!
Malá si navykla na fruktolax a ráno ještě před snídaní si zvykla nato že ho dostává! Nedělá scény a pěkně to zpapá!!!!!! Jsem na ní pyšná!! Zkusím jí přez den ještě malinko zvednout dávku, snad to bude mít větší efekt!!!
![]()
Tak budu zase končit, malá si přinesla zeleninku a ovoce a chce papat! Opička, oběd nejí, ale okurčičku, rajče, papriku a jablíčko + mandarinky to ona jo. Mám to ale divné dítko!!
![]()
Zatím a bobečkům zdar!!
![]()
No, školka, to je u nás taky velké téma. V září jsem jí už dát chtěla, aspoň třeba na den v týdnu, jen proto, aby byla mezi dětma a vyblbla se, protože ona o tom pořád mluvila, jak se těší a že až bude velká, tak tam bude chodit atd a teď, když už se o tom bavíme, že bude v březnu zápis, že tam tedy půjdeme, mi slavnostně oznámí, že tam nechce, že chce být s námi doma.
Takže o školce se teď nebavíme a uvidíme, co bude dál.
Protože milá slečna si hraje na miminko, chce krmit, opičí se, co dělá Kuba, tak to dělá taky, žvatlá jako on, no hrůza.
Na vyšetření jí samozřejmě nechci vodit, ale chci být v obraze, co se tam děje, kdyby náhodou… ![]()
Já někdy ani netuším, jestli to dělá schválně, protože někdy se s obtížema vykadí a má z toho hroznou radost, že i brečí a někdy mi zase řekne, že prostě kakat nebude, protože to smrdí a je to hnusný, tak ani nevím a nerada bych jí „odsoudila“, že to děla schválně. ![]()
Zrovna dneska při čůrání vyprdla takový pidi kakání a měla radost, tak nevím. ![]()
Už se v tom plácám, pořád nad tím přemýšlím, co když, co kdyby atd. Nejhorší je ta nejistota. Ale co vám mám povídat, vy to jistě všichni znáte úplně přesně jak já.
Jen jsem nahlédla a koukám, že další přírůstek, chjo…
Taky bych se chtěla zeptat, jaké dávky lactulosy berete
Kačka začala na 10ml jednou denně a teď cca po 5 měsích už jsme na 15ml 2× denně. Má nafouklé bříško, hrozně prdí, je mi jí líto…na gastru v podstatě jen referuju, jak často kaká a dr zvyšuje dávky lactulosy, prohmatá bříško, prvně koukla na konečník, naposledy brala krev a čekáme na výsledky…jo a na první návštěvu jsme čekali asi měsíc.
Ale vidím první úspěch, minulý týden kakala dokonce 3 dny za sebou, pak ale zase tři dny nic a dnes nálož.
Pokaždé je to ale scéna, nejdřív že bolí bříško, třeba půl dne, pak už se chytá za prdelku a volá nechci kakat, nechci kakat!, brečí, když jí posadím na nočník, kříčí jauva, jauva!, skoro brečím s ní
, tak jí te´d radši nechávám do poslední chvíle, to pak už sama běží k záchodu, zatlačí a je hotovo, pak o tom půl hodiny vypráví, že kakala
.
Teď už nevím, kdo to psal, ale i u nás z minuty na minutu neuvěřitelná změna nálady, z protivné polehávající protivky je zas veselá milá holčička.
Asi to chce opravdu docílit toho, aby nějaký čas kakala denně, obden a odbourala si postupně ten blok z tlačení…
Mrzí mě ty vaše holčičky, pokud to mají spojené s dožadováním se pozornosti a žárlením, je to pěkně zapeklitá situace ![]()
Ifča: My dáváme 15ml, ale bez viditelného úspěchu.
Takže to vždycky nevydržím a dám jí, když už je to 5.den trochu víc a ona se vykadí.
I když taky třeba „půl dne“ skučí, že jí bolí bříško, leží a nechce se hýbat, ale pak vyskočí a běží se vykadit a to ten den kadí třeba 3× a to je pak průjem.
Barah Koukám, že né jen ta moje holka chce být doma s maminkou!!
No když už Vám hlásí že tam nechce, tak to je radost, to my jsme si to alespon zkusili, ale ted mě hlásí, já nechci do školky mě se tam nelíbí! To co popisujete, že někdy má sama radost z bobíku a někdy ho zase schválně nevykaká, tak to spíše jen dělá schválně když má pocit, že se více věnujete Kubovi! A moc dobře ví, že si jí budete všímat když potřebuje! Napadají je pěkné řešení co?? KDyby nám alespon tím nepřidělávali takové straosti!!!!
![]()
Ifca1 Nevím co řekla dr Vám, ale mě bylo řečeno, že když to bude potřeba tak dávat třeba i 50ml denně. Naštěstí to potřeba není a stačí je méně, spíše to dáváme jen proto aby neměla hovínko tuhé! Ted začala i pěkně papat sama fruktolax tak snad to bude taky pokrok!
**Jinak novinka, Gábinka si během včerejška, řekla 3× o fruktolax!!! Přišla a říkala, maminko dáš mě tu zdravou medicínu? ** Byla jsem v šoku, ale jsem ráda, že si říká sama a nemusím jí to nutit násilím!Akorát ten bobík se nějak nehlásí!! Dneska zkusím i ten jiný čaj, tak uvidíme!
Bobíkům zdar!!
![]()
Gábi, jestli Maruška bude po mně, tak se mně bude držet co nejdýl, já šla do školky na poslední povinný rok a tu úzkost, co jsem tam zažívala, si pamatuju doteď.
Přitom s dětma jsem si hrála ráda, ale byla jsem bez maminky (=bezpečí).
![]()
Jinak Maruška dnes kakala.
Už ani moc nepolehává a ano si moc nestěžovala na bolest bříška, jen najednou vylítla, že jí bolí břicho, tak jsem jí popadla, šoupla na nočník, ona mně chytla za ruku a bylo to.
Ale zase průjem.
To je asi tím, že jsem jí zase dala vít tý laktozy.
![]()
Tak jsem zase tady a už nevím jak dál!!!! Malá krásně a dobrovoulně papáFrutolax, ale výsledek není!! Nic se neděje, a to toho denně dostává celkem dost!A k tomu ještě dávám lactulozu a stejně nic. Už jsem bezradná!! Bohužl jí ted ani nevídím, že by se něco tlačilo a tak jí nemůžu ani pomoci!
Leonty čajík jsme zkusili, malá ho hezky vypila, ale též žádný výsledek!!!
![]()
Bobíkům zdar!!!!
![]()