Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Barah děkuji…Právě se vykakal. Dala jsem ho spinkat po obědě a 2× se probudil a plakal,tak jsem mu dala čípek a pak jsem ho dala do teplé vody a chytla pevně na záchodem a prostě to ze sebe musel dostat. Zase teda šílená akce,ale snad to vytlačil všechno.Teď spinká zase. Ajá půjdu asi taky..jsem vyřízená.Je mi ho tak líto a nevím jak mu pomoct…on tak naříká vždycky ![]()
My jsme právě vyzkoušeli všechno,ale u něj je asi problém v tom,že on se prostě vykakat nechce,takže i kdyby mu to šlo dobře,tak to bude tak dlouho držet,že to dopadne stejně..Už měl jednou i průjem a stejně nic.Zase to pak začalo znova.
Musím začít hledat další řešení…takhle to dál nejde.. ![]()
Gabinko, supééééééééééééééér !!!!! Mám radost za tebe ..za vás za obě
Paráda!! Jen tak dál ![]()
feltf Děkujeme!!! Jen si utíkej odpočinou, taky bych šla, ale bohužel obě holky jsou vzhůru a mě nenechají spinkat!!
A u Vás je ted hlavní že se alespon zase vyprázdnil a v klidu se vyspinká!! Chuděra malej!!
Ohledně toho průjmu, taky jsme si říkala, když má průjem tak se to srovná a ono se to pak zase dalo do starých kolejí!! Byla jsme z toho neštastná a tak uvidíme jak to bude dneska pokračovat. Dala jsme jí zase plínku a řekla jí at jí klidně zase pokaká, když nechce tlačit na nočník!! Tak se snad zase zadaří, byla bych moc ráda!!!
Gabinko, to je jasný…je to fuk, že do plínky,hlavně že se vykaká!!!Tak snad se to bude už jen zlepšovat,držím moc palce!
Já jsem si lehla,ale neusnula jsem…Riška naštěstí spinká.
Tak jdu něco dělat..zase máme na pár dní snad klid.
MUsím se opět pochlubit!!!!
Dneska jsme zase kakali!!!
Mám velikou radost, snad to tak půjde dál, ale nechci to zakřiknout!
. Tak doufám, že i další pozitivní zprávičky tu přibudou!!!!
![]()
Gabinka.J píše:
MUsím se opět pochlubit!!!!![]()
![]()
Dneska jsme zase kakali!!!
![]()
![]()
Mám velikou radost, snad to tak půjde dál, ale nechci to zakřiknout!
. Tak doufám, že i další pozitivní zprávičky tu přibudou!!!!
![]()
![]()
Super!
![]()
My taky už docela kakáme v pohodě, jen jí musím držet za ruku. ![]()
gratuluji všem kakáčkům
My jsme kakali včera a dneska taky…hrozný hromádky a s obtížema, ale dneska to bylo o moc lepší než včera. Dneska jsem mu dala čípek, pak jsme byli venku…a doma jsem ho posadila do škopíku s teplou vodou a když jsem ho pak vyndala a přišlo to na něj, tak jsem ho chytla zádíčkama ke mě zespodu za stehýnka, jako kdyby seděl na nočníku a povedlo se…a dneska dokonce 2×
Uuuuuf.....Kéž by se to nějak už začalo zlepšovat.
Mimochodem…dneska jsme byli na té alergologii. Zatím teda nic moc nevíme, ale celkem náhodou se mi stalo, že jsem se tam potkala s paní doktorkou z gastro poradny a ta mi říkala, že mu mám zvýšit dávku té Lactulosy,že se toho nemám bát a mám to zkoušet. Určo ne vyvolat průjem,ale aby to prostě šlapalo.Prý měli v poradně 3letou holčičku,která skončila dokonce na 100ml!! a pak teprve se jí to upravilo.Tak mám zkusit dát třeba 30ml jednorázově..ráno do mlíčka a tak podkračovat a když to nezabere,tak zvýšit a pokud bych viděla výsledky, tak vydržet třeba 2 měsíce a pak to zase začít snižovat.Tak to byla rada přímo od paní doktorky…byla jsem hrozně ráda, že jsem jí tam potkala…
Dneska jsou tady samé dobré zprávičky
![]()
Feltf píše:
gratuluji všem kakáčkůmMy jsme kakali včera a dneska taky…hrozný hromádky a s obtížema, ale dneska to bylo o moc lepší než včera. Dneska jsem mu dala čípek, pak jsme byli venku…a doma jsem ho posadila do škopíku s teplou vodou a když jsem ho pak vyndala a přišlo to na něj, tak jsem ho chytla zádíčkama ke mě zespodu za stehýnka, jako kdyby seděl na nočníku a povedlo se…a dneska dokonce 2×
Uuuuuf.....Kéž by se to nějak už začalo zlepšovat.
Mimochodem…dneska jsme byli na té alergologii. Zatím teda nic moc nevíme, ale celkem náhodou se mi stalo, že jsem se tam potkala s paní doktorkou z gastro poradny a ta mi říkala, že mu mám zvýšit dávku té Lactulosy,že se toho nemám bát a mám to zkoušet. Určo ne vyvolat průjem,ale aby to prostě šlapalo.Prý měli v poradně 3letou holčičku,která skončila dokonce na 100ml!! a pak teprve se jí to upravilo.Tak mám zkusit dát třeba 30ml jednorázově..ráno do mlíčka a tak podkračovat a když to nezabere,tak zvýšit a pokud bych viděla výsledky, tak vydržet třeba 2 měsíce a pak to zase začít snižovat.Tak to byla rada přímo od paní doktorky…byla jsem hrozně ráda, že jsem jí tam potkala…
Dneska jsou tady samé dobré zprávičky![]()
Tak to je taky super!
![]()
Tak když jí to jde s maminčinou podporou lépe, tak bych držela klidně obě ručičky, hlavně že kaká!!!!! Jsou to super zprávičky!!!Mám radost i za Vás!
![]()
Feltf Super!!! Dneska je asi super den na vyprazdnování!!
Jen doufám, že není poslední!! Jinak k té lactuloze, tohle nám dr taky říkala, a asi natom něco bude, jen aby to zabralo!!!! No uvidíte jak to půjde, ale je fakt, že když je průjem tak dětičky mají větší problém to udržet v sobě a hlavně to není tak bolestivé se vyprázdnit!! Takže zase budem držet pěstičky našim drobečkům a budem doufat, že tyhle super dny budou častěji!!!!
![]()
Ahojky,
tak dnes nezvykle byla dr na gastru milá a malá se snažila to zvládnout a byla šikovná.
Prej tu prcku už má zahojenou, že ty scénky dělá asi ze zvyku. Ale to se mi nezdá, protože jde na ní vidět jak přivírá oči bolestí.
Nicméně máme pořád jíst 3× denně lactulose (snížila jsem jí ji před tím na 1× denně) a postupně vysazovat forlax - ten jí prej asi nejvíc zabral. ![]()
Jinak dnes opět kakala - dokonce 3× a po druhé už to měla průjmíkové.
Jsem ráda za pozitivní zprávičky od vás! Jen tak dál!!! ![]()
Gabi - supéér! A čím myslíš, že to bude? Já jsem taky musela asistovat u kakání a teď si tam bere někdy knížku a trůní.
![]()
Ahooooj,
tak co je váma? už všichni hezky kakáte?
![]()
Musím se pochlubit, že Neli včera bez problémů kakala dokonce 5×! ![]()
Víte co si myslím, že to je to dlouhodobé užívání Lactulosy (využívala 2 balení po 500ml a už má 1/4 z dalšího pryč) snížila jsem jí dávky na jednu lžičku denně a k tomu jí dávám do mlíka ten Lepicol.
Tak to fakt zkuste vydržet s tou Lactulosou.
Moc všem přeji ať už jste v pořádku a máte bezbolestné a pohodové kakání!
![]()
leonty Zdravím!!! Nic s námi není, a bohužel ani kakání není podle mích představ!!! Kakáme většinou obden, a ještě toho není moc!
Ale vykaká se sama a to mě těší!! Jinak jsme taky na lactuloze a stále na frutolaxu! Uvidíme jak to bude pokračovat nadále!!
Jinak Neli si zaslouží velikananánskou pochvalu!!! Je to statečná holčička a maminka má taky určitě velikou radost!!! Tak jen tak dál Neli!!!
![]()
Gabi - tak to mě mrzí, že jste se ještě nerozkakaly.
Ale ob den je taky krásný!
vydrž ještě s tou lactulozou a zkus jí nasadit ten Lepicol. ![]()
Díky za pochvalu Neli, jsem moooc ráda, jen se modlím abych nic nezakřikla. ![]()
Ahoj,my mame stejny problem jak vy vsichni:-(Moje mala ma 3,5 roka,když se naucila kakat tak jej to jednou neslo a od vtedy ma psychický blok a kdyz to na ni de tak to proste zadrzuje.Byli sme i u dr a ona nam dala lactulosu,kdyz sme ji pouzivali tak to docela slo ale pak kdyz sme prestali tak se vsechno vratilo spatky.pak sme dostali duphalac a nic.Byli sme na vysetreni konecniku,tak to tam ma natrhnuty a moc ji to boly.ja uz fakt nevim co mam delat,hrozne pri kakani breci a ma tam taky krev.Pouzivame i krem na konecnik.Nekdy kaka i 20 min.A nekdy zas nejde na wc tak 5 dni.Je to fakt hrozny jak ti deti trpi:-(Bojim se aby nemela neco ze strevama. ![]()