Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1263
21.1.11 09:51

Leno díky!
U nás to ale není o jídelníčku. :-( Zkoušela jsem opravdu všechno a už ty hovínka ani nemá tak tuhé. Malá to vyloženě zadržuje, protože to má prasklé a bolí ji to. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
21.1.11 10:00

Gábi -tak to mi ani neříkej! :cry: A jak dlouho to u vás trvá?
My teď jíme jak jsem psala tu LActulosu - 3× denně polévkovou lžíci, do toho Forlax 1× za den (to jí dávám do mlíčka), pak probiotika.
Kamarádka mi našla na internetu:
http://www.mj-krasazdravi.cz/…o-deti-150ml
Tchýně má známou v lékárně a prej je to výborné, přírodní, takže tím určitě neublížíme. Sice malá má 3 roky za 3 měsíce, ale myslím, že jí to nic neudělá. Nás totiž dr pořád nutí dělat klystýry a to je teda u nás psycho - malá to naposledy držela 45 minut!!! v sobě a pak se z toho pozvracela a pak teda malinko vykakala. :cry: Tak ji nemíním stresovat. Místo toho jsem jí dala Gutalax a to ji teda prohnalo, ale pak nekakala 6 dní, tak jsem jí musela dát čípek. :zed: Od úterka opět nic. Zítra jí dám to projímadlo a uvidím.
Do toho jí samozřejmě vařím projímací čaje, odvary ze švestek atd.. jde na ní vidět, že chce kakat, ale ona to drží.
No a včera byla malá ve vaně a že se jí chce kakat:-(
Tak jsem jí řekla ať kaká, že to hovínko chytím a bude sranda. Tak ona na mě vystrčila řitku a začala tlačit. Já jsem jí ten otvor ještě zkoušela víc otvírat ať to proleze no a jak jsme to udělaly zároveň, tak šlo vidět jak to tam má rozervané – vyloženě fakt rozervané! :cry: Měla to roztrhlé tak 3cm!! 8-o Úplně krvavé – mě to připadalo jak nástřih u porodu! :cry: Jako jestli se jí toto někdy zahojí tak to bude zázrak! :cry:
Jestli u toho teď bude zase někdy plakat, tak asi zase budu řvát s ní, protože už vím co ji bolí!!!! :cry:

tak jsem se trochu víc rozepsala.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
21.1.11 10:26
leonty píše:
Leno díky!
U nás to ale není o jídelníčku. :-( Zkoušela jsem opravdu všechno a už ty hovínka ani nemá tak tuhé. Malá to vyloženě zadržuje, protože to má prasklé a bolí ji to. :zed:

Asi třeti přispěvek v tom odkazu je o vyprazdnovaní do lavoru s heřmankovou tinkturou :kytka:
Je to forum o podobnem problemu

Příspěvek upraven 21.01.11 v 10:33

• Citovat
  • Upravit
1263
21.1.11 10:33

Díky moc. :kytka:
Já jsem na malé vypozorovala, že se jí líp kaká ve vaně - viz včerejšek. :wink: Masírujeme bříško tymiánovou mastí aby se jí prohřálo, takž fakt už nevím… :roll:
Ale po tom včerjšku už vím kde je ten problém. Doktoři mi říkali, že má trhlinky na konečníku, ale že to je tak velké, to jsem netušila. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
21.1.11 10:42

Leonty osobně s tim zkušenosti nemám ani mé děti ne. Ale slyšela jsem že pomáha olivový a nebo lněný olej lžíčka na láčno. Vlastně to ho…nko se musí promastit a rozmočit, takže víc pit, nejlepe vodu. Držim palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
133
21.1.11 15:14

Milá Leonty!! Trpím s Vámi, vím jak Vám je!! Je to těžké jak pro dítko tak pro nás jako maminky!! My sice nemáme natržený koneční, jak to popisujete Vy, ale když vidím jak veliké hov… tlačí ta moje cácorka, tak se sama divím, že konečník máme ještě „vcelku“!U nás asi nic nepomůže, malé to musí dojít že natom nic není vytlačit to a bude klid, jenže jsme paličatý a tak to bude ještě dlouhoj boj.
Jinak u nás to trvá už od 1 a 1/2 roka což jsou už dva roky! :-( Ohledně toho vyprazdnování to máme stejné, když se konečně vyprázdní a je toho více, tak třeba zase týden nejdeme a pak je to opět velikej boj.
S těma klystárama jste mě docela dostala, to mě je nikdo nikdy ani neradil!!!!! A připadá mě to pro to díte také zbytečný stres! Podle mě se pak šprajcnou ještě více! A stejně to není řešení, je to jen na to jednou a pak se to musí dělat zas a zas a je to návykové!!! Proto jsme raději přistoupily také tenkrát na lactulozu a případně jen čípek, ale ten nám stejně nezabírá, prostě čekáme kdy to na ní půjde, pak jí chytíme a pomáháme vytlačit. Není to pro ní alespon tak stresující a když vytlačí bobek, tak jí chválíme a dostává případnou odměnu, párkrát to i zabralo a vykakala se úplně sama! To pak byla doma veliká sláva!
Ještě k tomu co psala paní Lena F. je fakt že olejíčky zabírají, ono to více klouže a jde to pak snáze ven, jen je spíše problém to do nich dostat!!!!Do mě by to asi nikdo nedostal! :-( Já jsem si koupila pro malou speciální olejíček na úpravu trávení a pomohlo to jen ze začátku, pak to bylo zase stejné! Prostě když to mají v hlavičce tak at děláme co děláme, stejně nic nepomůže, nejspíše to chce hlavně pevné nervy a hooooodně moc trpělivosti! Psycholožka nám řekla skoro to samé!
Koukám, že jsem se taky nějak rozepsala! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.1.11 15:17

Jinak ještě chci poděkovat Leonty za odkaz, určitě to zkusím, zato nic nedám!!! Uvidíme jak to půjde potom! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
22.1.11 16:49

Gabinko - ježiši nestraš, že by to mohlo trvat tak dlouho! :cry: Já si říkám, že už by nám tolik stresu stačilo a už by se to mohlo rozjet.
My jsme od včerejška začali dávat to projímadlo, tak uvidíme. Ale určitě to zkuste taky - je fakt, že třeba toto by mohlo zabrat. S tím olejem jsme to dělali - dávala jsem jí to do všeho a stejnak nic. My už ty hovinka nemáme tak tuhé,a le prostě se bojí té bolesti při tom vyprazdňování. :-?
Včera mi tchyňka (po poradě s Dr) koupila mastičku a prášky na hojení té popraskané prcky a na hemeroidy. Buď ráda, že malá nemá tu prcku popraskanou. Já jsme na to přišla fakt náhodou jak tlačila. Jinak bych si pořád myslela, že už je to fakt psychického. :think:
Zkoušela jsi ještě odvar z toho lněného semínka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
2.2.11 11:41

Gabi - zkoušela jsi to projímadlo?
Musím Ti napsat dobrou zprávu, jen se modlím ať to nezakřiknu!
Malá minulý týden kakala denně, kromě čtvrtka, soboty a neděle. V pondělí a pátek dokonce 2×!
Dávala jsem jí tři dny ten Fructolax,a le pak mi to nechtěla, že jí to nechutná. :roll:
Ale měly jsme vyšší dávky sirupu -Lactulose Al - na 3× denně polévková lžíce, k tomu 1× denně Frolax a přidávala jsem jí do mlíka Lepicol.
http://www.lekarnaparizska.cz/…-p-3210.html?…
A ještě jsem vychytala, že jak má nutkání na wc, začne mi poskakovat a vidím, že se snaží zadržet, tak ji na silu posadím na záchod a už to jede! Pořád má ty hovínka měkké, tak snad už máme vyhráno. Včera kakala po delší době - naposledy v pátek a nebyolo to až tak strašné a měla je hezky i měkké (měla jsem strach, že zase bude ta stolice tuhá)

Tak to zkus taky a třeba vám to pomůže!! Budu tě dál informovat! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.2.11 13:06

Leonty: Super zprávičky!!!! Držím pěstičky, aby to bylo už je dobré a dařilo se Vám!!! U nás jsme nato stejně jako dříve, sice se snažím jí dávat frutolax, ale holej ho nechce a když jí ho dám do čaje, tak musí být hodně naředěný jinak mě řekne, že to není její čajíček! Lactulosu dávám jen občas do mlíka, ale to stejně namá efekt, ikdybych jí ho dávala mnohem více! To už jsme zkoušeli, byli jsme i na 50ml denně a k ničemu to nevedlo.
Projímadlo jako takové jsme nezkoušeli ještě nikdy, ale myslím, že nebude dlouho trvat a asi po něm šáhneme, uvidíme co to s naší kočkou udělá! Lepicol jsme měli už na začátku, když to začalo, ale nechtěla mě ho v ničem, takže byl velikej problém ho do ní dostat, ještě jsme měli lactobacilus ale to taky nijak nepomohlo! Uvidíme jak budem pokračovat, ted se nám vyprázdnila dva dny za sebou a hlídáme to nadále, jakmile vidíme, že tlačí do sebe tak hned chytáme a nutíme jí tlačit! Když vidím co vytlačí tak mě je z toho ouzko! To co má za „špalky“ to svět neviděl! Nechápeme jak se to do ní vejde a uý vůbec ne, jak to dokáže projít dírkou na kakání, ale zatím to zvládáme bez natržení konečníku a doufám, že to se nám nestane, jinak už se asi nevykaká vůbec.
Jaké projímadlo jste použivali vy?? Máme něco osvědčeného??
Budu končit a budu se těšit na další dobré zprávičky od Vás!!!!! Držím pěsti! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
2.2.11 13:31

GAbčo - nám tu lactolosu řekla Dr v Gastro a říkala ať jí jí pořád dokud nenastane změna, že to je fakt osvědčené. Úspěch začal až využívala necelé 500ml balení! Tak to fakt zkus!
To projímadlo jsem jí dávala Fructolax a jednou gutalax.A ten ji teda prohnal dost až druhý den.
A co ten Forlax? Zkuste si ho nechat od Dr napsat. Je to FORLAX 4g. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.2.11 20:40

Leonty dnes jsem byla u dr a říkala, že zkusit to projímadlo můžem, ale opatrně, ptala se mě i které chceme vyzkoušet, ale název jsem ještě nevěděla, ted to vím a až tam pojedem tak to s ní proberu.
Lactulocu nám taky dala dr na gastro ale je pravda, že když jí to začneme dávat zase, tak tím nic nezkazíme, máme jí doma ještě dost veliké zásoby. Uvidíme jaký uděláme pokrok.Určitě dám vědět jak to bude vypad a těšíme se na zprávičky jak pokračujete Vy!! Mějte se zatím dobře a zase si napíšeme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
felt
5.2.11 13:58

stejné potíže...

Ahojky. Dneska manžel našel tuto diskuzi a když jsme si to četli, tak jako kdyby to bylo psané od nás z domova. Máme 17ti měsíčního chlapečka a už půl roku nás trápí stejná forma zácpy, jako popisujete vy. Dneska zase kakal po 4 dnech a samozřejmě s takovým pláčem a kroucením…až jsem to zase i já obrečela. Jak tady popisujete, tak už taky zkoušíme co můžeme. Lactulosu dáváme,včera jsem koupila Fructolax (/ doktorka řekla, že to můžeme zkusit),ale nechce ho, tak mu ho zkusím taky nějak naředit. U nás je problém trochu i v tom, že je malej alergik a zjistili mu alergie na různé ovoce a kromě toho má atopický ekzém,takže nesmí ani citrusy apod.Dostat do něj tedy ovoce v nějaké formě je skoro nemožné :( Co se týká projímadel,tak jsem našla jedno,je to novinka..jmenuje se EASYLAX a jsou to takové ampulky s olejíčkem,který se vstříkne do zadečku.Je to podle mě lepší než čípek,tak on např.vytlačí bez užitku.A taky mu to rovnou zvlhčí to hovínko.Bohužel ho skoro v žádné lékárně nemají..nebo na objednání.Ale dá se koupit i na internetu.
Jsem už taky zoufalá.NIkdy bych nevěřila,že budu ráda za každý den, kdy se Ríša normálně vykaká. Měl před asi 14ti dny období,kdy několik dní kakal normálně a já myslela, že už máme vyhráno.A zase nic :( Doktorka nás poslala i na vyšetření štítné žlázy, to má v pořádku a teď půjdeme do té gastro poradny.Tak uvidíme co dál.
Všem kdo tohle zažívá držím palce a těm co to nezažili,tak přeju,ať se to jejich dětičkám nikdy nepřihodí.Doufám,že nevadí,že jsem se sem takhle vloudila,ale chtěla jsem se taky podělit o to trápení,které máme doma.
 Z.

• Citovat
  • Upravit
133
5.2.11 21:31

FeltPodle toho co jsem četla ve Vašem příspěvku, tak to malého potkalo taky docela brzo. A zjistili jste příčinu proč to začat takto zadržovat?? U nás to bylo v důsledku natržení konečníku a od té doby se to s námi táhne. Na gastro jsme chodili rok a stejně to bylo na nic, zkusili jsme i psychologa, a to mám zase pocit, že to zhoršilo( malá je velikej stydlín) a tak se po návštěvě psychologa zase šprajcla a bylo to horší, ted bojujeme každý 4-6 den, nasadila jsme opět lactulozu, tak uvidíme jak to bude dále. Ještě nám jistili že malá má roztažené střevo na 8cm, takže jsme natom jako vy, že čípek nemá žádný efekt, vypadne z malé třeba po hodině a ve stejném stavu. Ohledně toho fruktolaxu, také mě ho malá nechce, takže ho mám ve skřínce k ničemu, asi ho budu užívat já :-) jinak zbytečně projde. Chudáček malej, ještě toliká nemocí k tomu všemu, my jsme se naštěstí z alergie na citrusové plody zbavili, naše beruška je po ovoci jako blázen a zelenina je taky naše oblíbená, držet jí rok od citrusů byl boj, všude kde jsme byli to museli schovávat a když jsme šli na nákup, tak to byl boj, jí odtrhnout! Ale to asi znáte taky?! Ovšem nepíšete nic o alergii na zeleninu, co zkusit rajčátka, okurka a tak?? Obsahuje to taky vlákninu. A nebo ovesnou kaši a tak, jinak přeji pevné nervy! Kdyby jste chtěla zase přispět s pokrokama, které děláte a nebo jen tak se vypsat, tak klidně napište, alespon víme že v tom nejsme sami a nějak se podpoříme aby jsme to vydrželi!Takže držím pěstičky aby se to co nejdříve vyřešilo i u Vás! :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
5.2.11 22:04

Tak to mě mrzí, že tu máme další děťátko co má stejné problémy! :-(
Ale holky, pořád klepám - u nás fakt zatím pohoda!
Jako od té doby co jsem ji začala dávat (ze začátku na silu) na záchod a jedla ty zvýšené dávky Lactolose, Folrax a Lepicol máme pohodu. Včera to měla dokonce až k průjmu! :dance: Tak jsem jí snížila dávku Lactulose na 1×denně.

Jo ještě se mi dřív malá vykakala po tomto čaji, ale neměla to měkké a pořád měla problémy s tuhostí hovinka - zkuste i toto (nevadí, že je to pro dospělé)
Je to na hubnutí a taky to prohání:
 http://eshop.vittotea.cz/…riginal-40g/

Držte se a moc na vás myslím!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex