Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
leonty Tak to jsou skvělé novinky!!! Doufám, s Vámi že bude už jenom klid. A jak do malé dostáváte ten frutolax?? Mě ho ta moje holka nechce!! A když jí to naředím do 250ml čaje tak mě o pije celý den a to je v tom jen ta jedna polévková lžíce, čož je asi jako nic! A to dáváte všechno najednou?? Co jste psala?? Zatím jsem jí jen vrátila vyšší dávku lactulozy a kakala pře 2 dny, tak uvidíme kdy to na ní příjde znova!
Jen si tak říkám, oufám, že ta moje mladší beruška s tím nebude mít problémy! Zatím je v pohodě, ale je jí terpva rok!No uvidíme.
leonty Tak držímě pěstičky a moc na Vás myslíme, at už je to jen dobré jak píšete!!!!!
![]()
Ahojky.Děkuji za přijetí do diskuze..i když je fakt, že by člověk v takové diskuzi raději nebyl
No,abych řekla ,pravdu, tak vlastně nevím čím to u našeho Ríši začalo.Pravděpodobně asi opruzeným zadečkem, nebo něčím podobným a pak už se to táhlo.Naše doktorka ze začátku vůbec nic nedělala,říkala, že je to normální,tak jsme nakonec přešli k jiné a ta začala alespoň jednat a poslala nás na tu štítnou žlázu a vzhledem k tomu atopickému ekzému i na ty alergie.Ty se nám bohužel potvrdily,ale až koncem měsíce teprve zjistíme jak moc a jaká omezení se nás budou týkat.Jinak s tou zácpou to souvislost podle všeho nemá.
Ta zelenina je dobrý nápad!On o ovoce teda stejně moc nestojí,asi jak jsme mu to od malinka nedávali,kvůli tomu ekzému..dávala jsem jen banány a jablíčka a ty už teď taky nesmíme.Ale okurky mu chutnají,to jo:)
Dneska ráno jsem mu dala na lačno Lactulosu..dala jsem mu asi 3 lžičky a odpol,po obědě když se vyspinkal,tak byl pokakanej.Měl spíš průjem..ale jsem ráda,lepší než aby to nemohl vytlačit:)
Neumím si představit,jak dlouho to ještě bude trvat..je to fakt o nervy.Jinak je malej zlatíčko,je veselej..rád papá
Jen kdyby ho tohle netrápilo.To si myslím, že zvládneme i ty alergie a všechno kolem.Na to jsem si už stejně víceméně zvykla ![]()
Tak já sem budu mezi vás taky chodit a jak píšete, alespoň se budeme podporovat a dělit se o pokroky
Hezkou neděli! ![]()
ahoj holky
náhodou jsem narazila tady na tu diskuzi,mám 2 měsíčního pcka a již asi od měsíce trpí zácpou ale pak jsme šli na 2 měsíční očkování a začal mít děsný průjem,hned druhý den
no a ten trvat týden tak jsme šli k Mudr a ten nám dal Hilak Forte bereme to již druhý den já doufám že nám to zabere jelikož jsme si průjmu užili už dost..Ale jde o malého že mám strach že se mu to vrátí,jelikož opravdu sen co den jsem mu musela pomáhat s teploměrem,když potřeboval kakat tak se snažil a hodně moc ale nešlo mu to až začal vždycky ječet
a tak jsem se chtěla zeptat zda máte nějakou radu??skušennost???děkuji
![]()
ilcipina26 píše:ahoj holky
náhodou jsem narazila tady na tu diskuzi,mám 2 měsíčního pcka a již asi od měsíce trpí zácpou ale pak jsme šli na 2 měsíční očkování a začal mít děsný průjem,hned druhý denno a ten trvat týden tak jsme šli k Mudr a ten nám dal Hilak Forte bereme to již druhý den já doufám že nám to zabere jelikož jsme si průjmu užili už dost..Ale jde o malého že mám strach že se mu to vrátí,jelikož opravdu sen co den jsem mu musela pomáhat s teploměrem,když potřeboval kakat tak se snažil a hodně moc ale nešlo mu to až začal vždycky ječet
a tak jsem se chtěla zeptat zda máte nějakou radu??skušennost???děkuji
![]()
![]()
Jde o to jestli je malej plně kojen a nebo je na umělé výživě?? Jestli je na sunaru tak bych doporučila smectu, stačí malá dávka a ještě si pořídit lactobacilus. Ten můžete dávat klidně každý den. Ale jestli malého kojíte, tak Vám asi moc neporadím, s tím zkušenost nemám, ale myslím že by případně ta smecta vadit taky neměla. Snad jsem Vám alespon maliko poradila.
felt Máte pravdu, raději bych tu taky nebyla, ale když už ten rpoblém máme, tak je fajn, alespon pro mě, že se o to mohu s někým podělit a ten někdo ví co je to za problém, když to říkáte někomu, kdo to nezažil, je to jiné.
K té lactuloze, jestli už má malý průjem, tak mu snižte dávku, ono když mají průjem tak to taky není dobré, sice je to lepší pro jeho tlačení, ale zase se to nesmí přehánět. Nebo alespon to nám řekla dr na gastru. Až to malému dojde, že se vykakat je lepší, než to v sobě zadržovat, a uvidí že to nebolí tak budete mít vyhráno, ikdyž naší holčině jsou 3 a půl a stále jí to nedošlo, je to malej paličák!!!!!
Máte krásného prdolku!! A je moc fajn, že je veselý, alespon nemyslí tolik na to jeho trápení!Tak držím pěstičky na Vaše další pokusy!!!!! ![]()
Ahojky,
tak se dívám, že nás tu přibívá!
Malá dnes po 2 dnech opět kakala, sice ji to asi bolelo, ale spíš bříško podle toho co říkala. na zadeček mě nenechá se podívat, tak snad se jí to hojí! **
Gabi** - ten fructolax byl u nás taky boj!
Ale donutila jsem ji i na silu - dala jsem si to do dávkovače na Nurofen a tak jsem jí to dávala. A vždycky po dávce jí to dala zapít. Vydržela to tři dny a pak už mi utíkala a dělala scény. Tak to zkus takto a ještě co to dát do nějakého dobrého džusu?
Ano, to všechno jí dávám zaráz - ten Forlax a Lactulosu mám od Dr z Gastra a Lepicol jí řidávám půl odměrky do mlíka - tam to nepozná. ![]()
Jo a ještě jsem zapoměla, že by měly u těchto problémů jíst probiotika - dr z Gasrta nám řekla, že já mám koupit - jsou ale dražší.
http://www.biopron.cz/…proimun.html
Kombinuju to s Lactobacilkama. ![]()
To je super, že malá kakala po druhém dnu!
Fakt tu Lactulosu přidej vyšší dávky a třeba to i vám pomůže! ![]()
Felt - a kolik malý vypije za den tekutin? Pokud dost a má průjem, tak v poho, ale pozor jestli pije málo, ať není odvodněný!
Ach jo, to jsou trápení, co? ![]()
A co takhle žlutý meloun? Na to je taky alergický? ![]()
Ilcipino - ty kojíš? Pokud ano, tak si dej něco ty aby mu to zastavilo. Ale jinak pokud je tak maličký asi bych to pořád řešila s Dr. ![]()
Ríša naštěstí pije dost.Dřív to bylo trochu horší,ale teď pije sám,aniž bych mu musela říkat a pije teda hlavně vodu.Jinak má rád teda např.kefírové mlíčko,když si dává táta,nebo dáváme i Actimel,protože zase moc nepapá jogurty.No,určo to všechny známe,když dítě něco nechce
S tím Fructolaxem to taky musím ještě vymyslet.Jak na něj.Dřív měl třeba rád i Ibalgin,když jsem mu dávala,když měl teplotku,nebo tak,a už nechce ani ten.Asi jak do něj furt něco cpeme:)
Gabi: Meloun by taky šel
Musím si udělat nějaký seznam ovoce a zeleniny,který mu můžu dávat a zkoušet to.
Jinak jak jsem tady psala v tom prvním příspěvku,tak fakt doporučuji projímadlo EASYLAX,jestli neznáte.
Děkuji za pochvalu našeho prcka
Jsem si chtěla dát fotku do profilu a nějak se mi to nepovedlo:)
No..zítra pondělí,tak uvidíme co přinese tenhle týden.Je to jak v blázinci..od hovínka k hovínku
Ale co člověk nadělá…kdybych to tak mohla vzít na sebe,tak to udělám hned ![]()
Jo,ještě mě napadlo…nezkoušela jste některá z vás homeopatika?Mě to doporučila kamarádka,ale moje doktorka mi říkala,že tomu moc nevěří,ale že je to samozřejmě na mě.Chci se poradit ještě s tím doktorem na alergologii a možná bych do toho taky šla. Asi za to nic nedám…za zkoušku stojí všechno.
Taky jsem se chtěla zeptat na ten Lepicol.To vám doporučila doktorka?Prý je tam třeba opravdu hodně tekutin,aby to tomu dítěti spíš naopak neublížilo..Já jsem to zatím nezkoušela.
Omlouvám se, v minulém příspěvku jsem tam nějak popletla reakce. Ten meloun navrhovala Leonty:)
Felt - ten Lepicol mi donesl pro malou můj taťka. Není to nějaký prášek, jw to potravinový doplněk, tak si myslím, že je to v pohodě. ![]()
Jinak malá měla dost homeopatik skoro půl roku a nic. Ale zkus to, tím nic nezkazíš. třeba to zrovna malému bude sedět. ![]()
Leonty s tou stříkačkou je to dobrý nápad, uvidíme co nato malá! Zítra to zrovna vyzkouším, ale obávám se že to asi dopadne jako vždy! Pak dám vědět, jak jsme to zvládli! Lepicol jsme měli taky, ale odmítala ho, ikdyž jsem jí ho dala do čehokoliv. Probiotika jsme nezkoušeli, dávám jen lactobacílky, ale jsme natom skoro stejně stále.Máme to ale boj co?? Už aby to bylo všude v pořádku a my si užívali radosti s dětičkama a starosti byli fuč!!!! ![]()
felt To projímadlo Easylac to jsou ty kapsle do konečníku?? Bylo by fajn, je vyzkoušet, ale malá si nenechá do konečníku nic zavést, i s čípkem jsme bojovali a to dost! Mám v plánu zkusit ty tabletky co napsala Leonty ten Forlax 4g. Hned jak půjdem zase k dr tak jí poprosím at mě ho napíše, a uvidíme co bude dále.
Jinak s tím seznamem to je fajn nápad, myslím, že ale moc dlouhý asi nebude co??
Snad najdete nějakou cestu. Píšeš, že pije kefírové mlíčko, to ho neprožene?? A co třeba ještě zkusit kravské plnotučné mléko?? Hodně dětí to prožene, jen né tu naší, protože už je nato tak zvyklá, že jí to nic neudělá! ![]()
Homeopatika: já nejsem proti homeopatii, právě naopak, když to jde, tak si nechávám psát jedině homeopatii, ale nám taky nic nezabralo na tyto problémy! Ale každé dítě reaguje jinak a tak třeba budete mít štěstí a Vám to zabere.
Budu končit, nějak jsem se tu rozepsala, půjdu spinkat, holky už sladce spinkají a já půjdu za nima!
![]()
Tak pokud jdete spinkat tak dobrou noc, a pokud jste vstávali tak krásný a klidný den!
![]()
Tak mě to nedalo a hledala jsem nějaké probiotika co by děti chtěli papat a našla jsem toto!! Hned jak to seženu tak to začnu malé dávat, snad s tím uspěju!
![]()
http://www.biopron.cz/…on-meda.html
Bohužel malí už není kojen,a jsme na sunaru,na průjem máme ten Hylak Forte…já bych spíše potřebovala vědět jak mu zabránit v té zácpě až se nám zase vrátí…?? jinak to s tím Mudr.ten mě pořát nutí skoušet nová mlíka,ale ten malí si těško zvyká a vyhovuje nám sunar,po něm neblinká,ani nezvrací jen po měsíci se mu oběvila zácpa ![]()
ilcipina 26 Zkuste mu přidávat preventivně lactobacílky do mlíčka, tím nic nezkazíte, a snad se mu ta zácpa nevrátí!Jinak nevím co bych poradila u tak malého miminka.
Divím se, že jsem na tuhle diskuzi nenarazila dřív- s naší malou chodíme na gastroent. od října ![]()
Forlax na ní nezabírá, ani 2 sáčky dennně neměly žádný efekt. Bere Lactulosu 2× denně 10-15 ml a stejně kaká maximáně 3× do týdne. Utrpení je pro pro všechny, co vám budu povídat
![]()
Je jí 2 a půl, nadělá hrozný štráchy s jídem, možná kdyby jedla, tak jak by správně měla, tj. hodně zeleniny, ovoce, jogurty, tak tenhle problém nemá, ale má svojí hlavu a akorát ten truc věk. Občas jí koupím dětský příkrm ve skleničce, to jí chutná a sní z toho zeleniny, co mi z normáního jídla vyhazuje z talíře, a je fakt , že na hovínku se to vždy kladně projeví.
Teď čekáme na výsledky odběrů krve, zda je problém jen psychický, zadržování v souvisloti s bolestivou trhlinkou v konečníků - tím to vlastně všechno začalo, nebo jestli tam nebude ještě něco jiného.taky prý může mít zvětšené střevo a prostě několik dní trvá, než se naplní (možná má, protože pocit na tačení má opravdu až tak ten třetí den),ale pokud se naučí pravideně vyprazdňovat, má střevo schopnost se zase zmenšit.
Vlákninu nedávám, musí u toho být fatk dostatečný přísun tekutin a to u nás nehrozí.
Prý je to boj na měsíce, roky, musí se naučit, že kakání denně je normálka.
Všem držím palce a přeju měkká hovínka každý den a žádné slzičky na nočníku ![]()
Gábi - já jsem ty probiotika zapoměla vložit odkaz.
Dr z Gastra nám doporučila tyto:
http://www.biopron.cz/…-junior.html
A ten Lepicol jí dávám 1/2 odměrky na láhev mlíčka a ona je fakt ,,rypouš" a nepoznala to.
Zkus snížit tu dávku.
Ten forlax je taky prášek co jí přidávám do mlíčka, takže toho tam má chudinka mooc. ![]()
Ifčo a nechcete zkusit ten fruktolax?
Sice je to hnusné, ale třeba vám to pomůže.
Jak jsme popisovala, tak malá taky měla dost natrhlý konečník - řešila jsem to - ikdyž malá plakala čípkama Faktu. a myslím si, že to jí taky pomohlo.
Měli jsme i mastičku, ale tam jsem si nebyla jistá kolik jsem jí zavedla do zadečku a přece jen ty čípky se mi dávaly líp.
Zkus i ten čaj jak jsem dávala odkaz.
A ještě malé pomáhalo - do 2 dcl vody nakrájet na kousky 8 sušených švetek a to jí přidávat do polívek, pití,atd..