Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Klodynko, tak moc držíme palce,ať to zítra dopadne dobře!! Já bych taky nejdradši někam šla..ale nikde nás nevezmou hned.. ![]()
Lulis - já bych místo toho duphalaxu zkusila radši tu lactulozu. Je šetrnější, ale musíš vydržet delší dobu. ![]()
Klodynko - držím palečky ať u doktorky dopadnete dobře!
Myslíš glycerinový čípek? U nás to byl boj -dala jsem jí ho ráno, celý den plakala a večer hodila mini bobek. ![]()
No ale teď vám musím něco napsat - kolem druhé v noci se mi Neli probudila s pláčem, že ji bolí bříško a měla teplotu.
Tak si řekla, že chce kakat
něco vykákla, ale pak co 5minut chtěla na nočník. Neměla průjmík, ale asi křeče. Jedno s druhým.
Usnula kolem 4 a vzbudila se v 9 a zase byla teplá a že ji bolí bříško. Tak jsem volala tchyňce (je bývala dětská sestička), která ji přišla prohlídnout a prej bříško má v poho. Shodly jsme se, že už vysadím tu Lactulosu co má přád jíst kvůli kakání. Že si myslí, že už jí střeva fungují a jí to působí křeče. Tak zkusím vysadit a bojim bojim ať nám zase nenastanou ty problémy.
Leonty a nestačilo by třeba jen snížit dávku?Já bych se taky bála to úplně vysadit.
Teď jsi mě trochu zmátla s tím Duphalacem a Lactulosou.My jsme měli lactulosu právě od Duphalac a pak jsem měla jinou a teď manžel zase donesl jinou značku.Ale v lékárně říkali,že je to furt to samé..
Ony jsou teda ještě nějaké kapky Duphalac,tak jestli to není ono..co myslíš.
My máme s nočním buzením potíže pořád.Od malička..Riška se budí několikrát za noc,ještě v noci i papá mlíčko.Nepochopitelně na dnešek spal výborně po dlouhé době a to byl 4 dny nevykakanej..
Já teda dávám tu Lactulosu až ráno,na noc se bojím právě, aby ho nebolelo bříško.Ta dr z gastro poradny mi říkala, že mu to mám dávat najednou do mlíčka právě ráno.Ale blbý je, že on to teď pozná a moc to nechce, tak mu to stejně budu muset rozdělit do dvou dávek,aby to tam tolik necítil..
Te´d jsem ho začala každé ráno dávat na nočníček. Zatím ted jen sedí a kouká,ale snad to za čas pochopí.Už by se měl asi učit,ale bojím se,abych ho ještě víc nezasekla,tak jsem to furt odkládala..
Jo,holky..je to BOJ. Je fakt, že máme alespoň výhodu,že nemáme blízko k zápisu do školky,že aspoň to mě nemusí trápit..
Jej, jsem se rozepsala ![]()
Ahoj,dekuju vsem moc:-)Ano myslela jsem ty glycerinove cipky,taky udela jenom mini bobek a pak nic
Nikolka uz chodi do skolky a zatim tam nejsou problemy,jenom ji minule bolel zadecek a moc tam plakala.P.ucitelka nevedela proc,ale bolo to tym ze se ji chtelo kakat a bala se.Tak jsem fakt zvedava jak to vsechno dopadne.Je fajn si o tom svama psat ![]()
Mě to taky moc pomáhá, i když se občas rozpovídám moc i o něčem jiném
Čípky taky dáváme…teda když zrovna nemám ten Easylax.Ten jsi nezkoušela? Je to takové nové projímadlo pro děti, psala jsem tady o tom.Výhoda je, že to nemůže vytlačit jako čípek ven bez užitku.Jsou to takové ampulky s glycerovým roztokem, heřmánkem a ibiškem.Ale je to drahý.
Jen se chci zeptat…čípek dáváte celý, nebo půlku?
Leonty, děkuju zkusím, koukla sem na ten odkaz a zajdu k doktorce ať nám to napíše, hlavně teda i probrat to dlouhodobý užívání, protože to tu všichni píšete tak to taky nevysadim, ale pro jistotu zajdem dr, ať na nás i koukne. Ještě že sem vás tu našla, já už bych jí to zas vysadila a dál by sme trpěli.
Lulis,já jsem taky nevěděla a tápala a do gastro jsme objednaní až na květen, ale úplně náhodou když jsem byla na alergologii,tak jsem tam potkala paní doktorku z gastro poradny a ona mi řekla, že mu mám zvýšit dávku,nebát se toho.Jen mu nevyvolat průjem a pokud mu to bude zabírat,tak i kdyby měl brát 60ml denně,tak u toho třeba 2měsíce zůstat. Říkala,že tam měli 3letou holčičku,co brala 100ml denně..a pomohlo jí to…
Já jsem taky vždyky chvíli dávala a chvíli ne a asi jsem to neměla přerušovat…
no právě já dávám jen 5 ml, ponohlo nám to hned třetí den, ale jak sem to snížila tak sme zas tam co sme byli tak holt to fakt chce čas.
určitě ano..ona říkala,že fakt klidně 2 měsíce to udržovat.Problém je samozřejmě to,že těm dětem se to přejí
Ríša to nejdřív papal jako ňaminku,ale teď už to pomalu nechce ani v mlíčku..pozná to.
Já jsem zatím nic lepšího nevymyslela…no
Tak doufám v to, že to fakt zabere..
Feltf - já bych jí podle dr měla dávat 3× denně polévkouvou lžičku a dávala jsem jí jen 1× a to po obědě. právě už dřív jsem vypozorovala, že když jsem jí ji dávala 3× denně a poslední večer, tak trpěla hodně plynatostí. ![]()
Takže už to má delší dobu jen 1× denně.
Před koupáním si zase bez problémů řekla, tak jsem ráda a bylo to už úplně v pohodě.
Ten Duphalac malá využívala balení a vím, že mi dr řekla, že to stačí, že ta Lactuloza je lepší a šetrnější. tak teď jsem z toho jelen. ![]()
Vím, že tu Lactulozu dávalidoktoři od kamarádce malému po chemoterapiích když měl zácpu. A taky jim to doporučovali dlouhodobě.
Holky, fakt si i myslím, že jí pomohl ten Lepicol. Bylao i v neděli o něm reportáž, kde to fakt chválili. Říkal mi to taťka, který to užívá už dýl a taky je spokojený. A to jí dávám 1× denně do mlíčka a vůbec to nepozná a má teprve půlku balení pryč.
přesně jak píšete, malá mi to dřív taky jedla v pohodě a ten háže ksichty jen když mě s tím uvidí. Jak píšu - máme využívané 2 láhve po 500ml a půlku z další!
Fakt to nevysazovat ikdyž je úspěch, jen snižovat opatrně dávky. ![]()
já sem si tu opsala všechno to co kdo užíváte ale nevim co je co, takže to ještě musim probrat v lékárně. Lepicol nevim Florax- nebo jak taky nevim, ale určitě budem zkoušet, mi jsme zatím na začátku teprve týden a jen jedna lžička denně, takže zatím je to ňaminka, ale vím že to přejde. to taky známe z panadolem. Jen kdyby to netrvalo tak dlouho to mi dostává jak dlouho už to tu všichni máte.
Leonty, tu reportáž jsem viděla…mluvili tam o Lepicolu a já jsem se na to ptala té doktorky, co si myslí, jestli mu mám dávat vlákninu a ona říkala,že je nějaká nová od APS..ASP..teď nevím přesně a že je super. Tak to taky asi zkusím…
Lulis, mě to taky dostalo…hrozně to na jednu stranu letí a když jsem tady četla, že to některé děti mají i rok..dva..a tak.Mazec prostě..My zatím půl roku a něco…Ale jsem z toho už občas šílená.Dneska jsem zase brečela jak želva, po tom co se vykakal…tak strašně plakal!!
Lulis - ten Forlax nám dala dr v Gastro a je na předpis.
Lepicol:
http://www.lekarna-doma.cz/…tech-briska/?…
Holky u nás to trvalo skoro rok! Teď se fakt modlím ať to nezakřiknu, ale zatím už tak 14 dní to vypadá velice dobře. ![]()
Ty pocity co máte znám a je mi do breku za vás!
Je to strašná bezmoc! ![]()
Pro mě bylo nejhorší když jsem viděla jak malá zatlačila a jak měla tu prcku potrhanou až jí lezlo ,,prdelní" maso.
To jsem myslela, že půjdu k psychiatrovi. Naštěstí mám kolem sebe lidi (hlavně tu tchyňku, které mě mooc podrželi a až jsem to přestala sama v sobě řešit, tak jsem to si i přenela na malou a byly pokroky. Teď kolem toho, že se vykaká, tak nedělám komedie, ale řeknu, ano super, tak to má být. A přejdu to. A přijde mi, že ta malá to už bere taky jako samozřejmost. ![]()