Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak u nás už to dnes taky nezabralo a to se jí chtělo, ale stáhla prdku a držela, tak snad zejtra.
To je teda malej odolnej Nelinka se zašvíkla už kkyž sem jí dala deset ml. Nám to pomáhá krásně změkčit, ale ještě si to neuvědomuje a nechce kakat, ale když to budem brát dýl, tak doufam že snad to pochopí, že už jí to nebolí. No musíme vydržet co jinýho, když sou to takový paličáci
Ahoj holky!Tak mi sme se dnes konecne po dlouhe dobe vykakali,sice to bol kousek boj ale je to ven:-)A to jeste nebereme tu lactulosu.Tak jsem zvedava kdy zas budem kakat
A preju vsem vam hodne pevne vuli,protoze vim co to obnasi ![]()
Ahojky holky!!! Tak my včera kakali a dneska se opět vykakala sama!! Jen nevím na jak dlouho to ted zase bude!
Ted jsou do toho ještě marodné, takže fakt mám velikou radost!!
No uvidíme!!
Lulis Veliká pochvala za krásné povídání se zdárným koncem!!! Malé posílám velikou pochvalu!!!
Jen tak dál!!!
Feltf Chudák Ríša!! Ale snad se to zpraví brzy!! Jinak k tomu průjmu, nebylo by lepší kdyby ho měl pár dní?? Třeba ho to nebude tolik bolet a pak to bude lepší? Ještě stále má plínku?? Nebo už jste bez plínky?? Kdyby jí ještě měl, tak by to snad ničemu nevadilo, kdyby se vykakal do plínky, já když vidím že Gábi má průjem, tak jí plínku dám, a ona mě alespon kaká! Sice jí budou 4 roky, ale raději at mě kaká do plínky, než kdyby to zadržovala. Jinak my jsme bez plínky přez den, dáváme jen na noc, přez den jsme na nočníku, ale tam mě prostě kakat sama nebude!
Je to paličák!!
Klodynka Veliká pochvala prckovi a mamince!!!! Tu lactulozu opravdu zkuste! Hodně Vám pomůže!! Neotálela bych s nasazením, klidně si jí můžete koupit i sami , je volně prodejná a nebo at Vám jí napíše dr. Jinak taky přejem pevnou vůli a at je brzy další bobek!!!! ![]()
Gabinko,taky jsem si říkala,že bych ho možná mohla pár dní nechat,ale nevím jestli to taky není špatně
Aby se nějak neodvodnil moc.Ale snad ne.Pije hodně vody i mlíčka ještě.Jinak má stále plínku.Ještě jsme nenacvičili ani nočník,tím jak nás to kakání trápí už přes půl roku.Posazuju ho ráno pravidelně,tak už ví asi na co je,ale zatím tam nic neudělal ![]()
Klodynko,jak říká Gábinka.Určitě bych tu Lactulosu taky zkusila,být tebou.Možná by to váš problém vyřešilo.Neublíží to..spíš naopak,to kakání to usnadní.
Tak držím palce všem, kterým už to jde
My jdeme zítra na 18ti měsíční kontrolu,tak to ještě proberu s doktorkou.
Přeji všem dobrý den. Teď jsem prolítla v rychlosti všechny ty příspěvky k tématu zácpa a musím říct, že mi z toho není dobře. S tímto problémem, kdy musím malou násilím držet na záchodě aby se vykakala, se potýkám týden a jsem z toho už na nervy. Když jsem si tu přečetla, že to může trvat i dva roky a nic nezabírá, tak jdou na mě mdloby. Všem přeji, aby děti dobře a bez problémů kadily. My máme před sebou sono bříška a dětskou psycholožku. Taky dám vědět, jak to bude dál. Musím říct, že sdílená bolest je poloviční bolest. Tady vidím, že nejsme jediní, kdo má tento problém a nikomu to nepřeju.
Laďka
Dekuji moc vsem co nam radi,jsem rada ze v tom nejsem sama
A taky drzime kazdemu ditku palecky aby uz kakali v poradku ![]()
Ahoj Ladko…taky mě překvapilo, co dětiček má tohle trápení,když jsem hledala informace.Ale je fajn, že si o tom člověk aspoň může popovídat s někým,kdo ví..Tak snad je to u vás jen přechodné a nebude vás to trápit dlouho.Držím moc palečky!!
My teď už třetí den kakáme..předávkovala jsem ho Lactulosou a pokračuji v dávce asi 30ml denně a zatím to vypadá dobře. Ríša už nemá průjem, ale třeba dneska kakal 2×..tak snad!!DOufááááám!!!! ![]()
Taky jsme byli na 18ti měsíční kontrole..tak nám píďalka zhubnul. Asi je to taky tím kakáním..i když papá hezky,tak občas když má plné bříško,tak nechce.Tak má 9.95kg a 81cm..žížalka
Ale to se spraví, jen aby kakal jako poslední 3 dny!!
Dám asi na modlení:)
Přeji všem úspěchy!!!
feltf a co jinak říkala doktorka, mluvili ste i o tom kakání??? Mně se pořád nezdájí ty průjmy po tý laktuloze, neni to přeci jen pro ty děti taky blbí, křeče v bříšku a tak, to nevim co je lepší… Já vim že si psala že to máš od doktorky z gastra, že se maj ty dávky dávat vyšší, já jen že my sme o tom z doktorkou ještě nemluvili. Radili jen švestky, vločky…úprava jídelníčku a to zodpovědně dodržuju a nic nám to nedělá. Tak jestli něco dnes doktorka neříkala???
a jinak u nás taky tři dny po sobě byl bobík, tak asi je něco ve vzduchu že nám to tak pěkně jde. Taky asi zabrala laktuloza.
Tak všem tady přeju ať se dobře kaká
Lulis,ani neříkala.Jsem jí to všechno vysypala,co jsem se dozvěděla a co nám poradila a ona jen podotkla,že je to zajímavej názor.Jinak neříkala nic ani pro ani proti. Tak ten průjem dlouhodobě asi není dobrý vyvolávat, to je jasný.Ríša to měl jeden den, že se pokakal 2× průjmem a od té doby to má už tužší zase.Uvidíme dneska, jsem zvědavá.Teď jsem ho musela dát znovu spát,má teplotu po tom očkování včerejším,tak snad to zase neovlivní i to jeho kakání…už mám strach ze všeho ![]()
Ahoj holky,
tak jak tak sleduji, tak jste se hekzy rozkakali, že??
jen tak dál!!
My už jsem 10 dní bez lakculozy a forlaxu jen na Lepicolu a jde nám kakání max ob den!
Takže snad už jsme bez problémů.
Myslím si, že nám pomohly ty zvýšené a dlouhodobé dávky lactulozy a Lepicol. ![]()
leonty, to jsou skvělé zprávičky!! Jéžiši, bylo by super, kdybysme to tady zakončily pěkně všechny jednou větou : Kakáme každý den a bez problémů! ![]()
Tu vlákninu jsem taky chtěla ještě zkusit, vlastně. Dneska se po tom poptám v lékárně. Prý je nějaká nová pro děti,tak snad to budou mít.
Jdu dát Rišánkovi obídek a půjde spinkat. A já asi taky ![]()
![]()
Feltf - ano, je to speciální pro děti. Dávám to malé po půl odměrce do mlíka a nic nepoznala.
Jinak samotné to není moc dobré.
A to je přímo Lepicol,nebo se to jmenuje jinak?Mě říkala doktorka že je něco nového od ASP..nebo APS..teď nevím přesně ![]()