Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lulis, o té vrozené vadě mi taky říkali,ale zatím nás nikam neposílali,že na to Ríša nevypadá,že by to měl.Prý je to taková docela vzácná nemoc.Tak nevím,jestil myslím teda to samé.
Třeba ti tady někdo ještě poradí.Já vím jen jak je to po té narkoze..co mi říkala moje švagrová.Ale asi se to dá zvládnout,jen na to člověk musí být trochu připravený,že to dítě bude lehce mimo.Já jsem zažila Rišku jen po tišících lecích.Byl jak kus hadříku..
Snad vám to dobře dopadne a nic vám neprokáží.Je to šílený,co musíme my a ti naši drobečkové zažívat ![]()
Ríša se dneska po ||6ti dnech vykakal.Držela jsem ho nad záchodem a ani ne tak dlouho a vytlačil šílený dvě hovínka..ale je to venku!!
Jak píšeš ještě o tom, že malá miminka nemusí kakat třeba týden, tak to je pravda, pokud jsou kojená.Oni to můžou opravdu spotřebovat a nemusí nic vyloučit.Ale teď už je to jiné, no…
jo jo, to sem ráda že aspoň něco trošku si napsala jak může vypadat to probírání z narkózy. Je fakt že mně docela stačilo jak vypadala naše kočka po narkóze, ale to je zas z jiného soudku.
Já mám spíš strach že je to nebezpečný, ale radši na to nemyslet. snad mi jen doktorka řekla tu nejhorší variantu a třeba jí to ani dělat nebudou, zítra tam budu volat tak pak dám vědět co nám tam dělali
Tak my už užíváme ráno a večer Duphlac (v Motole mi doporučili toto místo lactulozy) a v poledne mu ještě navíc dávám fructolax .Dokaždého jídla mu přidávám olivový olej z DM drogerie, ten není tolik aromatický, takže neprotestuje. Dnes jsem objednala Easylax, tak uvidíme.
S narkózou žádné zkušenosti nemáme. Kamarádka mela také jít na toto vyšetření, ale naštěstí, než došlo na termín vyšetření, tak krev přestala, takže nakonec nemuseli.
Zdravím všechny maminky!!!
Konečně mám zase chvilku a mohu napsat pár řádků!!! Poslední týden se nám celkem daří kakat každý den!!!
Jsem moc ráda, a doufám, že to nezakřiknu, sice jsme neustále na lactuloze, a obávám se že budem ještě dlouho budem!! Je to asi to jediné, co má u nás nějaký efekt!! Sice netlačíme na vecko a ani do nočníku, ale já si říkám, že lepší kakat do spodárků než vůbec!! Když řeknu Gábince, aby tlačila do nočníku, tak mě řekne, že to nejde, ale do spodárků jí to jde prý lépe!
Má to ale dokonalé výmluvy co??!!
Poslední dobou jsou ty výmluvy lepší a lepší!!
A jak to pokračuje u Vás všech ostatních?? Děláte také nějaké pokroky?? Nějak nestačím ani pročítat tady všechny ty příspěvky, ale pokusím se polepšit!! Budu končit, jdu zase nabírat síli na zítra!! Je to nějak moc náročné!! Ale hlavní je, že holky už jsou skoro zdraví a snad bude na dlouho klid! Mějte se krásně a hodně zdaru při kakání!!!
Zdravím všechny, tak máme za sebou vyšetření na chyrurgii a ještě v nějaký ambulanci v Plzni ve fakultce, kam nás taky poslali. Nic hroznýho jí nedělali jen ten prst do zadečku, myslim jako Ríšovi u Feltf. Jen nám řekli, že to na chyrurgii vůbec nepatří.
Každopádně, zvýšili nám dávku Duphalaku a rozdělit na dvakrát denně, přidali Lepicol a nařídili po dobu jednoho týdne dělat 2 krát denně klistýry, tak děláme a máme veselo, ale kaká se každej den. Teď ještě co bude pak??? Příde mi to šílený aby jí zůstali v těle nějaký živyny. Pak se máme doobědnat na sono kvůli střevům. Prý je totálně ucpaná a pro to nekaká. Konečník prej natrhlej nemá, tak nevim z čeho má tu krev. Jinak na mně koukali jak na idiota když sem mluvila o psychyce, jako kdyby to byl nesmysl, ale tak snad nejsem slepá to vidim že to drží schválně!!!! Do toho všeho se ani doktorky neschodli na stejnym postupu, jako vždy
jedna tvrdila, že má břicho uplně tvrdý a že všude cítí ve střevech stolici a druhá řekla že tam vůbec nic nemá, tak co si z toho mám vybrat. Ach jo kdybych věděla kam jít jinam tak asi půjdu, fakt vůbec nevim na čem sme, tak uvidíme po tom sonu, co tam uvidí.
Snažím se nepsat tu romány, aby se to dalo rychle číst, ale tohle sem potřebovala ze sebe dostat. Protože vy tu všichni víte co zažíváme. ![]()
Ahoj holky…Gabinko,to je dobře,že máte takové úspěchy
A jak píšeš,je to fuk,jestil kaká do kalhot,nebo na nočník…hlavně že kaká!To se časem určitě naučí.
Lulis : Koukám,že jste na tom dost podobně jako my.Akorát mě nedoporučili ty klystyry.Mluvili jsme o tom teda s manželem,že bychom to taky doma zkusili,ale nevím jestli jsem na to dost odvážná.Jak to děláte?Kolik vody tam dáváte?
My stále nic.Ríša prostě kaká tak každý 4den.A to s mojí pomocí.Nemusím mu teda dávat projímadlo,ale musím ho vždycky potrápit na záchodě,než to z něj vypadne.Dávám Lactulosu a už i vlákninu.Po té má podle mě akorát trochu jinou barvu hovínka
Jinak zatím žádný účinek asi, bych řekla.
Dneska je to zrovna zase 4tý den,tak jsem zvědavá, co bude.V noci hrozně „zlobil“,vůbec nechtěl spát..,naspala jesm asi 4hodiny,tak dneska to bude asi mazec.
Lulis,jak píšeš o těch doktorech,jak se neshodnou a každý říká něco jiného,to je přesný.S tím jsem se setkala taky a když jsem řekla,že to Ríša dělá schválě,že to má psychický,tak na mě koukali jak na blázna..To nechápu,jaktože o tom doktoři neví,že něco takového existuje?
Lulis Tak tuhle zprávu co jste napsali, jsem vzala jedním dechcem, a vůbec nevím co nato napsat!! Tak často klistýr jo??? A je rto vůbec k něčemu?? Jde z ní něco krom vody?? Ohledně názorů na dr, jsme natom stejně, čím více doktorů tím více názorů!! Ale když jsem se zmínila u naší dr o psychyce, tak mě dala zapravdu, že to opravdu tak může být!! A jak vydíme tak nás je dost rodin, kde takový problém mají! Jinak přeji pevné nervy a at se to brzy zlepší!!! Cítím s Vámi!!!A držím pěstičky, aby sono dopadlo dobře!!!!
Feltf Jj podle mě je to jedno, ale když se o tom někde zmíním, tak na mě každý kouká divně, proč jí nechávám kakat do spodárků a nenutím jí na nočník!! A když jím říkám, jaký máme problém, tak to nikdo nechápe. Sousedky tady co mám, s tím nemá ani jedna zkušenost a tak jsem divná pro ně! Ale já nato kašlu!!! Jsem ráda, že malá kaká a je mě celkem jedno, že peru neustále spodárky!! Jsem moc štastná, že kaká!!K záchodu a nočníku snad taky jednou dospějeme, zatím tam jen čůráme! ![]()
Tak letím něco zase dělat, mám tu moře práce! Zatím se tu mějte!
![]()
Gabinko, to víš že jo, kašli na to.Na mě taky každej kouká divně,že ho neučím ještě na nočník a tak…ale je mit o jedno. Jsem ráda, když se normálně vykaká a ještě ho trápit nočníkem! Taky si z toho nic nedělám…
Jinak máme vykakáno.Uf. Zase tady seděl a tlačil a vypadl z něj takovej bobíček jak od králíčka, tak jsem ho vzala zase nad záchod, možná si na to už zvykl…zatlačil jednou a bylo to venku!!Jsem koukala. Možná mu ta vláknina nakonec opravdu pomáhá.Docela hezky mu to jde ven…Tak to budu zkoušet ho dávat dřív jak za 4 dny a uvidíme..
Holky, mýmu malýmu jsou 4 roky a co bych dala zato, kdyby se vykakal sám aspoň do slipků, už jsem právě proto začala sebou ven vozit náhradní oblečení.
Není divu, vždyť je všechny prolíváme laktulozou …
i když já mám pocit, že na nám nezabírá nic, dáváme 2 x denně Duphalac ( předtím jsme dávaly Lactulozu), do všeho mu přidávám olivový olej a nic.
Jednou za 4-5 dní z něj dostanu bobíka, ale stojí to za to …
Dobrý den.Ráda bych se Vás chtěla na něco zeptat.Mám se s dcerkou objednat na gastro,prosím Vás co to obnáší???Dcerka má rok a půl a tak jsem z toho nervozní co těm malých chudáčkům tam dělají.Děkuji za odpověd.Věrka
Feltf Třikrát hurá!!!!!!! Malej je šikovnej!!!! Zaslouží si odměnu za statečnost!!! Je šikulka, že se snaží sám tlačit na ten záchod, to já neuspěju!! Ale jak jsem psala, kašlu nato, lepší do spodárků než vůbec!!
Thurmalin Nevím jestli jste tu již psali, ale jak dlouho trpíte touto zácpou?? Já jen že my to máme již od roku a půl a stále z toho nejsme venku, a Vám už jsou 4 a trpíte tím taky, takže se mám asi na co ještě těšit?! Ohledně toho tlačení do spodárků, dlouho nám trvalo, než pochopila, že jí zato nevynadáme, že klidně může tlačit do spodárků!! Očividně se jí ve stoje tlačí lépe, než kdyby seděla, a nebo je to jen její další výmluva, ale do hlavy jí nevidím a tak tomu necháváme volný průběh, a snad brzy příjde nato, že kakat do nočníku a nebo na wecko je taky v pořádku! Budeme nadále všechno zkoušet a uvidíme!! Doufám, než půjde do školky, tak to budeme mít zmáklé!!!
![]()
Jinak tlačíme ted každý den, ikdyž malinko, ale lepší než nic!! Dneska uvidíme co bude, ale snad zasej malinko vytlačí!! Tak zatím a zase napíšu brzy!!!
![]()
mamca23 píše:
Dobrý den.Ráda bych se Vás chtěla na něco zeptat.Mám se s dcerkou objednat na gastro,prosím Vás co to obnáší???Dcerka má rok a půl a tak jsem z toho nervozní co těm malých chudáčkům tam dělají.Děkuji za odpověd.Věrka
Nevím s čím jdete vy, ale nám zkontrolovali konečník a zkoušela nám dávat prstík, aby zjistila jestli je tam stolice! Poté promačkala bříško, aby věděla jak plné máme střeva. Jinak další věci byli nijak nezáživné, jako měření, vážení a povídání!! Tak přeji hodně štěstí a at vše dopadne dobře!!! ![]()
Gábinko, my zácpou trpíme až od toho co chodí do školky,
postupně se to zhoršovalo, až jsme dopadli tak, že se bojí kakat, protože má strach, že to bude bolet.
Jinak na školku pozor, Ondra vždycky pil hodně a teď ve školce mu dají hrneček vody, protože ten jejich čaj nepije,maso nejí, takže k obědu tam sní pouze přílohu holou . A i když ho beru po obědě domů, tak pak jde spát (to je tak 1,5 - 2) a odpoledne už to prostě nestačí dohnat.
Thurmalin My jsme zkoušeli už školku, ale malá to špatně snášela, takže školka se odkládá na neurčito, mě tam vůbec nejedla a ani nepila!! Celé dopoledne proplakala a tak si jí nechávám raději doma!! Ted mě spinkat nechodí, chce být semnou! Ten příjem tekutin dělá hodně, děti musí hodně pít!! Já tu mojí neustále nutím!! Sice vypije více mlíka než nějakého čaje, ale lepší se to!!