Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
30.5.11 22:36

Zdravím mainky,
rozhodla jsem se zase po delší odmlce napsat! Doufám, jen že když to napíšu, tak nic nezakřiknu! Gábince se poslední dobou daří vyprazdnovat každý den, ikdyž stále jen do spodárků, ale lepší než nic! Ted se snažíme jí ukecat, aby to zkusila na záchod, nebo alespon na nočník, ale zatím bez úspěchu! :-( No snad k tomu brzy dospěje sama!! Doufám, že i u jiných je to s úspěchem a pokrokem!! Moc na Vás všechny myslíme a držíme pěstičky!! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
31.5.11 08:30

Gabinko,to je dobře,že se to u vás taky zlepšilo trochu!!Moc držím palce a nemá určitě cenu tlačit na pilu,ona to malá časem zvládne sama :)

Ríšovi se teď taky jakžtakž daří,i když máme dny,kdy se nevykaká, ale pořád je to lepší než před tím.Snad už to bude jen lepší.
Za 3 týdny letíme k moři,tak se na jednu stranu maličko bojím aby se nějak nezasekl v cizím prostředí,ale zase si říkám, že naopak by se mohlo stát, že mu to třeba pomůže…když bude i hodně ve vodě a budeme plavat a tak. No, uvidíme :)

Jinak jsem jen chtěla…není to, že bych se nějak chlubila,to vůbec ne :D Ale jestli si někdo kupujete časopis Maminka,tak mi tam otiskly na začátku dopis, který jsem tam psala o zácpě našeho Ríši a odepsali mi, že v červencové Mamice se budou zácpě věnovat.Tak jsem na to mooooc zvědavá,co tam bude za názory a rady :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
31.5.11 12:16

Felt Tak to je super!!! Koukám porkoky se dějí! Na pilu tlačit určitě nebudu, jsem ráda, že kaká alespon takto a uvidíme ještě časem jak to bude dále! Jinak dovolenou si užijte a uvidíte, třeba ten pohyb mu bude dělat dobře a bude to ještě lepší!! My ted hlavně díky tomu pravidelnému vypraznování už nemáme taký pupík a hlavně začala i více papat! Také se ale obávám, že když pojedem někam na dovolenou , aby se to nezměnilo, ale když budem nadále držet ten režim co má, tak by to mohla kočka zvládnout!

Jinak gratuluji k otištěnému článku a hned jak půjdu do obchodu, tak si maminku koupím, já ji již přestala odebírat a kupuji jí jen jednou za čas! A pak si koupím i tu červencovou a ráda si zase přečtu něco nového! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
31.5.11 20:55

Taky se ozývám po delší době, jsem moc ráda, že jste úspěšní :potlesk: :potlesk: :potlesk: , u nás zatím stejné, každé dva dny s laktulosou, teď už druhý týden zkoušíme nečůrat do plíny a tak ji většinou odchytím už při tlačení, ale včera krásně dokakala na záchodě :-D , tak taky je to úspěch, ale ten druhý den pořád než se vykaká se kroutí a pobrekává, že se chce kakat :cry: , ale nechce si sednout na nočník ani záchod, čeká až to na ní přijde, ale zatím vytlačí v pohodě. Taky má plné bříško a ten druhý den už moc nejí, to je stejný jako u Gábiny, tak bych byla moc ráda, kdyby se nám to dařilo každý den a bylo by po problému. Maminku odebírám a hned jsem podle článku poznala maminku z diskuze, taky velká gratulace :potlesk: :potlesk: bohužel jsem skeptická co se týká nových doporučených postupů nebo rad, tak držím palečky ať si krásně o dovolené odpočinete a hezky kakáte.
 Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.6.11 08:41

Zdravím maminky a jejich ratolesti po delší odmlce! Doufám, že vše je bud lepší a nebo přinejmenším stejné!!! U nás už byl pokus kakání na záchod, a povedlo se, ale bohužel už se jí nechce, všude se s tím chlubí, že kakala na velijej zachod, ale to mě moc nepomáhá. No necháme jí ještě čas. Jak krásně chodila každý den na záchod, tak nás něco ucpalo, a dva dny jsme nebyli. Bože to byli noci a dny!!! Malá stále brečela jak jí bolí zase bříško a nechtěla nic papat. :cry: Ale když to konečně vyšlo ven, tak snad budeme mít klídeček!!! :potlesk:
faj Tak to jste šikulky, být bez plínky, je fajn, že to vychýtáte s tím kakáním, to mě malá většinou někam uteče a pak příjde, že má bobana! :-( Bude lépe,!!!! Alespon to si říkám stále já!!! :-D :-D

feltf Maminku jsem si koupila a jedním dechcem jsem jí přečetla, teda spíše po chvilkách co mě děti nechali chvilku v klidu! :-) :-) Uvidíme co poradí v dalším čísle! Jsem velmi zvědavá, kolik rad mají a kolik my jsme jich nevyzkoušeli! :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
14.6.11 12:31

Taky zdravím Všechny maminky, u nás malinko lepší, Jonášek druhé z dvojčat se už naučil kakat do záchodu a tak pro EMU TAKY VBELKÁ MOTIVACE :wink: , jednou se dokonce sama přihlásila, že chce kakat a taky se to i podařilo do záchodu, jinak jsem se rozhodla ji pravidelně vysazovat á dva dny, co jsem procházela diskuze, tak bylo v jedné doporučení každý den, ale to zatím nezkouším. I když nemá tu potřebu, čekám do večera a pak ji posadím na záchod, ( hrozný řev , protože nechce, ale pak ji buď podráždím konečník, nebo dám malinkatý kousek čípku nebo taky nic a vykaká toho spoustu. kamarádka zkoušela easylax a byla nadšená, ale já mám strach, že pak potlačím přirozené nutkání, už tak ji trochu pomáhám, tak jsem se chtěla zeptat, jestli taky dáváte čípky, nebo něco jiného pracvidelně, nebo jenom přechodně??Mám vysazovat každý den i když nemá potřebu??? díky Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
14.6.11 13:24

Zdravím maminky. Taky jsem tu delší dobu nebyla, ale nic se nedělo. Teď máme novinku, kakáme krásně a to i bez laktulozy i vše ostatní sem vysadila. Jedna kamarádky babička mi poradila, že tohle hodně dělá SUNAR. To je teda tip jen pro ty kdo pijí sunar, např Nutrilon a asi ani jiná mléka tohle nezpůsobují. Ale naše malá po ostatních mlíkách od malinka blinkala a tak sme zůstali u sunaru,teď už jiný mlíko nechce. Paní mi poradila ať jí dělám slabší a tak dávám o jednu odmněrku míň než je uvedeno a opravdu, je to týden a kaká denně, nebo ob den, krásně jí a vůbec neprotestuje ze záchodem, což mega úspěch, ale nechci to zakřiknout, protože krátkodobý zlepšení už sme párkrát mněli a vždycky se to zas vrátilo. Myslím že většina z vás ale sunar nepoužívá aspoň co si pamatuju, že jste psali, ale kdyby přeci jen někdo byl na sunaru tak to zkuste. Dál je to už na psychyce, ale tohle pomohlo ke změkčení bobíků.

jinak se držte dál přeju hodně uspěchů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
14.6.11 13:34

Díky za radu, my používáme babylove od 15 měs, 250 ml ráno, tedy už rok a večer řidší ovesnomíchanou kaši, tak nevím, hodně kamarádek trápi zácpa u holčiček kolem druhého roku, tak nevím jestli v tom není ještě nějaká změna v trávení???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
2.7.11 21:00

Ahojky holky, jdu to tu zkusit oživit a pro radu… Máme problém s kakáním- teď momentálně vědomě nekakáme…Malému je skoro 16 měsíců a má tak tvrdé bobky, že je kolikrát sám nevytlačí a to je problém, proč nekaká… Te´d jsme dostali Duphalac sirup denně 2,5 ml… bereme ho druhý den a dneska zase strašné trápení. nemáte někdo zkušenost za jak dlouhou dobu to zabírá??? Podle dávkování jsem koukala, že nám dr předepsala minimální dávku, že i kojenci mají 5 ml denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
2.7.11 21:59

Tak to je mi líto, že Vás to také trápí Krystíno :-( . Vůbec se nedivím, že se mu nechce kakat. Dávka je to rozhodně malá, určitě zvýšit, u nás při 11 kg, 2× 10ml, někdo tady psal ař 20ml. samozřejmě všechna režimová opatření, podívej se do historie diskuse. Nefunguje okamžitě, to by si musela předávkovat a pak vvolá průjem, ideální ráno na lačno a hodně zapít. nyní bych dala č´šetrné projímadlo easylax :palec: , Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
2.7.11 22:00

Omluva Kristýnko, za špatně napsané jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
2.7.11 22:01

dnes mi to nějak nejde, max.dávka až 50 ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.11 22:09

Holky - a jak často mají takhle malé děti (17 měsíců) kakat?? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
2.7.11 22:25

Ideálně každý den, alespoň se o to pokusit / tedy u nás, když už vysazujeme na nočník/záchod. Já musím každý druhý den, sama si o to řekne málokdy. samozřejmě kždé dítě je jiné, ale o zácpě se snad mluví pokud je stolice méně často než 3 x týdně a je velmi tuhá a objemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
2.7.11 23:01
faj píše:
Tak to je mi líto, že Vás to také trápí Krystíno :-( . Vůbec se nedivím, že se mu nechce kakat. Dávka je to rozhodně malá, určitě zvýšit, u nás při 11 kg, 2× 10ml, někdo tady psal ař 20ml. samozřejmě všechna režimová opatření, podívej se do historie diskuse. Nefunguje okamžitě, to by si musela předávkovat a pak vvolá průjem, ideální ráno na lačno a hodně zapít. nyní bych dala č´šetrné projímadlo easylax :palec: , Andy

My máme taky nějak okolo 11 kg… Zítra mu dám alespoň 5 ml - 10 ml a v pondělí se poradím s dr… dneska jsme nad ním s manželem oba plakali.. je to hrozný,jak stahuje zadeček, aby prostě nekakal :-( Kaká ob den, ale poslední dobou je to s takovýmhle divadlem. Do te´d se vykakal sám, zalezl - schoval se přede mnou a tlačil, plakal,když jsem ho rozbalila a zatlačila nožičky, tak hovínko vylezlo, ale teď už nepomáhá nic.. prostě ho vtahuje zpátky :-( Nevím,kde je příčina- proč… Moc děkuju za reakci, ale trápíme se tím a už fakt nevím s kým o tom mluvit, protože nikdo to nezná :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí