Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kristyna+Daník píše:Lulis píše:No nám teda ten Dupha moc nezabral… Kakáme teda denně a hned, ale hovínko je pořád tvrdé- už ne tolik..Musím se domluvit s dr, celý týden tam nebyla. Dávku jsme mu zvýšili na 5 ml, ale pořád si říkám, jestli to není málo.....
Zdravím všechny.Jsem tu po dlouhé době, jen sem koukla co je nového. Edulka radí trubičku, to je ale opravdu jen pro miminka. Daníkovi to nemá smysl dělat. Kristyno vím o čem píšeš. Já rourku používala když byla Neli mimi, ale teď když sou ty bobíky jak od dospělýho, to nemá význam. U nás Duphalak zabral hned. Už druhý den bylo hovínko mněké, ale to nezabránilo tomu aby to nezadržovala. U nás pomohlo to že ředím Sunar, přesně jak píše Faj, zmněnit nebo dělat slabší. Doporučuju všem kdo má Sunar. Po všem čím sme si prošli nám pomohla taková maličkost.
Všem držím palce ať to máte co nejdřív za sebou
Klidě můžeš na 10 ml, neměla bych strach, kakání každý den, je ohromný úspěch a ta zvýšená dávka to určitě zabere
Andy
Andy moc děkuju.....
Napadl mě ten ovesný odvar a do toho to Um, ale pořád váhám… Nám ho mamina dělala při průjmu, tak s ebojím, aby ho to neucpalo… A když ne, jak se správně připravuje????
nebo z mrkvovou stavu nesmids mu davat boruvky banani kakaove a tako ve veci se stoho nevikaka tak mu to skus udelat ovesnich vivar jen trochu a uvidis ![]()
Borůvky nikdy neměl, banány, kakao nedáváme.. i mrkev dávám v malém množství a to jí miluje…
to je dobre ze mu to nedavas stoho by se nevikakal?ja jsem taky mela problemi aby mala kakala jsem ji to musela delat s trubickou a nebo s teplomerem i boleni briska mela a konecne to uz mame za sebou ted uz kaka sama ani boleni briska nema a co ji dam to spapa jen jahodouvou presnidavku nesmi se stoho odspipava a tuj malej se s niceho neodsipava? ![]()
nn, Daník je úplně v pohodě a nikdy neměl reakci...... už měl i Mango
Zdravím po delší odmlce všechni maminky a jejich dětičky!!!
Poslední dobou není moc času na net, ale co jsem tak trochu ted stihla prosčíst, tak koukám, že tu máme další maminku! Vypadáto, že tímto problémém trpí stále více dětiček!!
No snad se to časem zlepší a budem všichni v pořádku!
U nás nastala změna! Jen doufám, že to nezakřiknu. Sice jsme stále na lactuloze, ale Gábinka se rozhodla chodit kakat na záchod! Hlásí, že musí jít kakat a utíká, jen co dosedne tak je bobek venku!! Poslední dva dny je to moc velká a statečná šikulka!! Dostává odměnu a má taky velikou radost!! Dneska mi řekla, když jsem jí utírala zadeček: " Maminko já jsem šikovná, že chodím kakat na záchod, už se to pomalu učím!" Pochválila jsem jí a řekla, že doufám, že bude tak šikovná i nadále! Tak snad bude šikulka! Doufám, že změny které nastali i u ostatních dětiček, tak jdou dále k lepšímu!
Musím si udělat zase chvilku a pročíst zpětně novinky! Ale ted jdu spinkat a těšit se na zítra, až bude další bobek do záchoda!
Dobrou noc.
Držím pěstičky i ostatním at jde vše k lepšímu!!!!
![]()
Gabinka.J píše:
Zdravím po delší odmlce všechni maminky a jejich dětičky!!!
Poslední dobou není moc času na net, ale co jsem tak trochu ted stihla prosčíst, tak koukám, že tu máme další maminku! Vypadáto, že tímto problémém trpí stále více dětiček!!No snad se to časem zlepší a budem všichni v pořádku!
U nás nastala změna! Jen doufám, že to nezakřiknu. Sice jsme stále na lactuloze, ale Gábinka se rozhodla chodit kakat na záchod! Hlásí, že musí jít kakat a utíká, jen co dosedne tak je bobek venku!! Poslední dva dny je to moc velká a statečná šikulka!! Dostává odměnu a má taky velikou radost!! Dneska mi řekla, když jsem jí utírala zadeček: " Maminko já jsem šikovná, že chodím kakat na záchod, už se to pomalu učím!" Pochválila jsem jí a řekla, že doufám, že bude tak šikovná i nadále! Tak snad bude šikulka! Doufám, že změny které nastali i u ostatních dětiček, tak jdou dále k lepšímu!
Musím si udělat zase chvilku a pročíst zpětně novinky! Ale ted jdu spinkat a těšit se na zítra, až bude další bobek do záchoda!![]()
Dobrou noc.
Držím pěstičky i ostatním at jde vše k lepšímu!!!!![]()
Gábinko, tak to mě moc těší, je skvělí že malá chodí i na záchod to je opravdu hodně velikej úspěch. Je šikovná, tak jen ať to vydrží. ![]()
Kristýnko, já dávala od začátku 10 ml Duphalaku, napsala nám to doktorka a pak jsme chodili ještě do poradny, kde nám to zvýšili a rozdělili do dvou dávek, asi 5 ml a 7 ml. takže se neboj a klidně dej deset. Já sama nechtěla bez doktorů nic dávat a nakonec sme si stejně se vším museli pomoc sami, nikdo nám neporadil a to těch vyšetření bylo fakt hodně. myslím že deset ml je jedna z nejnižších dávek. I když dáš víc, vůbec nic se nestane maximálně bude průjmík, ale jen jednorázovej, tak se ničeho nemusíš bát. každý dítě je jiný, tak to chce vyzkoušet pomalu přidat a ubrat můžeš zase vždycky.
jinak jme dávali vločky do všeho, tak ten odvar bude určitě dobrej, jen pokud je to psychyka tak to nic nezmůže, tam je to běh na dlouhou trať.
Nelinka už asi měsíc kaká dobře, ale i tak se někdy bojí, vím že občas to stejně zkouší držet, ale neni už to tak hrozný jako dřív.
U toho Sunaru nemyslím dávat menší dávku, ale řidší, takže dát třeba víc vody a míň prášku. Jinak kdo papá kašičky, tak u nnás vždy uplně perfektně zabírala kaše HRUŠKOVÁ OD HAMI. Můžete zkusit
Lulis píše:
Gábinko, tak to mě moc těší, je skvělí že malá chodí i na záchod to je opravdu hodně velikej úspěch. Je šikovná, tak jen ať to vydrží.Kristýnko, já dávala od začátku 10 ml Duphalaku, napsala nám to doktorka a pak jsme chodili ještě do poradny, kde nám to zvýšili a rozdělili do dvou dávek, asi 5 ml a 7 ml. takže se neboj a klidně dej deset. Já sama nechtěla bez doktorů nic dávat a nakonec sme si stejně se vším museli pomoc sami, nikdo nám neporadil a to těch vyšetření bylo fakt hodně. myslím že deset ml je jedna z nejnižších dávek. I když dáš víc, vůbec nic se nestane maximálně bude průjmík, ale jen jednorázovej, tak se ničeho nemusíš bát. každý dítě je jiný, tak to chce vyzkoušet pomalu přidat a ubrat můžeš zase vždycky.
jinak jme dávali vločky do všeho, tak ten odvar bude určitě dobrej, jen pokud je to psychyka tak to nic nezmůže, tam je to běh na dlouhou trať.
Nelinka už asi měsíc kaká dobře, ale i tak se někdy bojí, vím že občas to stejně zkouší držet, ale neni už to tak hrozný jako dřív.
U toho Sunaru nemyslím dávat menší dávku, ale řidší, takže dát třeba víc vody a míň prášku. Jinak kdo papá kašičky, tak u nnás vždy uplně perfektně zabírala kaše HRUŠKOVÁ OD HAMI. Můžete zkusit
děkuju… kakáme te´d denně a celkem hned, bobkyjsou kapánek měkkčí..dneska vylítnul bobek zabalený v pěkné kaši - promiňte - nevím jak to popsat, měla jsem radost:-)
A jak mám správně ten odvar připravit????
jo to znám tu kaši kolem bobíků.To může být i po Dduphalaku. Neli to má třeba i po smetaně ta taky prohání, ale nevím teď kolik je melému, jestli už tohle může??? my mněli taky hodně moc tuhý hovínka a často krev, z toho důvodu to přešlo v psychyckou zácpu, ale teď musím říct že dobrý.
Co se týče odvaru, nevím přesně. Já prostě přidávám ovesné vločky do polévek a nebo prostě jen uvařím vločky ty jí dám třeba jako kaši s ovocem a do té vody udělám sunar, ale pokud jde o psychyku, všechno tohle podpoří zmněkčení hovínka, ale tý hlavince to člověk nevysvětlí. Snad budete kakat každý den i dál a bude už to dobrý
Daníkovi je 16 měsíců… Moc děkuju za rady. Taky máme vločky skoro všude ![]()
Lulis Je fajn, že jste taky udělali pokrok!! Vypaáto, že naše děti pochopili, že kakat je přirozené!
A vy ještě něco dáváte, nebo jsem už bez medikace?? Jak jsem psala, my jsme stále raději na lactuloze, ikdyž jen na asi max 5 ml denně, ale stačít to a malá kaká! Tak doufám, že už nebudem brzy potřebovat ani tu lactulozu.
Kristyna Chdáček malej, a myslíte, že je to ta psychycká zácpa?? Jak psala již Lulis, jestli je to psychycká zácpa,tak upravit stravu je to nejmenší, co peo ně můžeme udělat, v hlavičce si to musejí srovnat broučkové sami. My s tímto bojujeme již skoro tři roky!! Doufám, že tomu bude už konec, když děláme pokroky! Nebylo to lehké období, jen doufám, že ta mladší beruška bude v pohodě! ![]()
Tak se zatím mějte pápá
![]()
kristino jak to myslis ze mas vude vlocky my ty jen cheme pomoc aby tuj mali kakal pohradku? ![]()
edulka1 píše:
kristino jak to myslis ze mas vude vlocky my ty jen cheme pomoc aby tuj mali kakal pohradku?
Edulko asi jste cizinka a úplně všemu ne vždy dobře porozumíte,(neberte si to osobně, myslím to dobře, píšu jenom pro vysvětlení/|Krystína a taky já a všichni ostatní, kteří tento problém řešíme již dlouho, přidáváme vločky , tak jak to popisujou ostatní maminky do všeho, jídla, polévek, ovesné kaše atd. Pokud má Vaše malá teprve 4 měsíce, tak ten problém je u ní s největší pravděpodobnostzí v typu mléka, pokud píšete , že ji dávate Sunar, taj je problém jasný, opakovaně se tady psalo, že sunar dělá zácpy. Pokud vaše malá přibírá 1kg za měsíc, je to více než dost, tak určitě bych jií dělala mléko řidší, nebo snížila dávku, to , že píšete, že se Vám osypala po jahodové přesnídávce, no není divu, jsou ji tprve 4 měs. a i když jste na umělé výživě, tedy nekojíte s příkrmy se musí velice opatrně od počátku, ovessné vločky vy samozřejmě můžete podat nejdříve od 6_7 měs,