Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
faj
396
12.7.11 15:30
edulka1 píše:
jo je tady jedna ale nebudu ji menovat me to psala jedna maminka a ted jsi davam pozor jen vam sem to chela rict at vite ze si taky ma te dat pozor :-) :-)

Já myslím, že se budeme i nadále věnovat hlavně tématu dětská zácpa, které trápí naší Emu a spoustu dětiček z této diskuze, díky moc Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
12.7.11 16:45

jo budem ale jen sem vam to chtela napsat at to vite i vy ? a nebo jsou i kapky aby se vikakaly miminka ale uz nevim jak se to jse to jmenovalo ? :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
12.7.11 20:19

Kapky na zlepšení trávení o kterých vím , jsou probiotické kapky, které se nejčastěji používají na koliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
12.7.11 20:58

aha to jsem nevedela jen sem slisela ze jsou kapky na to moje dostavala kapky na brisko mela problemi :-) ale det uz nema :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.7.11 22:27

Tak dnes tu nejsem vůbec z dobrou správou. Asi sem se radovala předčasně a zakřikla sem to.
Dnes sme zažili největší masakr, co jsem do teď u Nelinky viděla.
Už dva měsíce kaká sama a docela bez problémů, hovínko bylo mněké a snad i normálně velké.Dnes od rána chtěla sedět na nočníku, že kaká, když už tam seděla asi půl hodiny tak sem jí zvedla a že si tam pak zase sedne až se jí bude chtít ať si zatím jde hrát. Po chvilince zase stála v tom svim postoji, staženou prdku, husí kůži po celim těle a výraz co dobře znám. Nechtěla to pustit. Tak sem jí posadila a znova půl hodiny seděla. Občas z ní vyteklo trochu hnědé vody, tak sem si řikala, že asi bude průjem, ale nic se nedělo, jen nechtěla z nočníku. Po dvou hodinách začla tlačit. brečela a uplně vyčerpaná mi ležela na kolenou , jak sem u ní seděla. Viděla sem že hovínko je na kraji ale nejde tam ani ven. Nevěděla sem co dělat. Tak strašně brečela, že sem brečela s ní.Hrozný. Nakonec sem jí to okolo celý hodně namazala infadolanem a prostě sem pomohla kolem konečníku tlačit. Po hroznym boji to vylezlo. Konečníček má celý potrhaný to bylo vidět a já nevim co teď. Myslela sem že je klid tak nevim co se stalo. Omlouvám se že popisuju detaily, asi to neni zrovna vhodný, ale bylo to tak hrozný, že fakt nevim co dál. Dnes jí v noci nedám vůbec sunar jen noremální mléko jí ohřeju do flašky a snad to bude dobrý. Jen mám jistotu že teď už zas kakat nebude chtít.

Maminky nezlobte se že sem se tak rozepsala, ale muselo to ven. Vždyť to většina z vás zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
12.7.11 22:39
Lulis píše:
Tak dnes tu nejsem vůbec z dobrou správou. Asi sem se radovala předčasně a zakřikla sem to.
Dnes sme zažili největší masakr, co jsem do teď u Nelinky viděla.
Už dva měsíce kaká sama a docela bez problémů, hovínko bylo mněké a snad i normálně velké.Dnes od rána chtěla sedět na nočníku, že kaká, když už tam seděla asi půl hodiny tak sem jí zvedla a že si tam pak zase sedne až se jí bude chtít ať si zatím jde hrát. Po chvilince zase stála v tom svim postoji, staženou prdku, husí kůži po celim těle a výraz co dobře znám. Nechtěla to pustit. Tak sem jí posadila a znova půl hodiny seděla. Občas z ní vyteklo trochu hnědé vody, tak sem si řikala, že asi bude průjem, ale nic se nedělo, jen nechtěla z nočníku. Po dvou hodinách začla tlačit. brečela a uplně vyčerpaná mi ležela na kolenou , jak sem u ní seděla. Viděla sem že hovínko je na kraji ale nejde tam ani ven. Nevěděla sem co dělat. Tak strašně brečela, že sem brečela s ní.Hrozný. Nakonec sem jí to okolo celý hodně namazala infadolanem a prostě sem pomohla kolem konečníku tlačit. Po hroznym boji to vylezlo. Konečníček má celý potrhaný to bylo vidět a já nevim co teď. Myslela sem že je klid tak nevim co se stalo. Omlouvám se že popisuju detaily, asi to neni zrovna vhodný, ale bylo to tak hrozný, že fakt nevim co dál. Dnes jí v noci nedám vůbec sunar jen noremální mléko jí ohřeju do flašky a snad to bude dobrý. Jen mám jistotu že teď už zas kakat nebude chtít.Maminky nezlobte se že sem se tak rozepsala, ale muselo to ven. Vždyť to většina z vás zná.

Lulis tak to břečím s Váma, docela si to dovedu představit. Nevím, je to teď blbé potom, já bych asi dělala to samé, ale když to tak nešlo , asi bych použila ten easylax. Každopádně to je moje noční můra. U nás Ema sama nejde, tak musím, každý druhý den, teď se snažím každý den vysazovat a Ema vždy brečí, scény, tak máme takový rituálek, že ji mažu zadeček/krémem proti opruzeninám nebo dubovou kůrou,/ a teď mi slíbila, že nebude brečet, ale stejně je to na palici, že musím myslet za ní, ale naštestí jsou hovínka celkem ok a pak i když tlačí , tak má radost a je v pohodě. Tak po to Vašem dnešním zážitku jsem hotová. Pokud je jisté, že má natržený konečník /třak určitě Factu čípky a mast na rychlé zhoejní, taky je možné gel z dubové kůry nebo koupel./ jako po porodu/ Ale ta psychika se zablokuje, to je jasný, teď s bohužel bude muset, stejně kakat zítra nebo nejpozději pozítří, tak asi bych to udělal s čípke, aby to bylo šetrné, nevím.Hrůza, tak budu čekat jak to u Vás dopadlo, dobrou a držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.7.11 23:06

Lulis - to je mi strašně líto!!! No něco obdobného máme my doma :-( A brečíme všichni :-( To je hrozný… Nám te´d pomáhá odreagování s taťkou - mazlí se, já sleduju zadeček a když se snaží tlačit,tak tatka trochu mačká bříško,aby Daník nestahoval hovínko zpět…Takže kolikrát chytám do ruky, ale aspoň se vykaká:-(Jeto hrozné,d doufám, že všechny naše drobečky to brzo opustí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
12.7.11 23:12
Kristyna+Daník píše:
Lulis - to je mi strašně líto!!! No něco obdobného máme my doma :-( A brečíme všichni :-( To je hrozný… Nám te´d pomáhá odreagování s taťkou - mazlí se, já sleduju zadeček a když se snaží tlačit,tak tatka trochu mačká bříško,aby Daník nestahoval hovínko zpět…Takže kolikrát chytám do ruky, ale aspoň se vykaká:-(Jeto hrozné,d doufám, že všechny naše drobečky to brzo opustí :-(

Tak chudinka malej,ani když ho má už teď měkčí, tak to zadržuje?? Myslela jsem , že je to po té laktuloze lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.7.11 23:43

Děkuju za podporu. Já somozřejmě i ten easylax vytáhla. a dala sem jí ho ale už bylo asi pozdě, jenže já nevěděla že tohle příde spíš sem myslela že má křeče a bude průjmík, protože v nočníku byli hnědý kapky.Dubovou kůru mám hned sem mazala.Dala sem i laktulozu i když už sme jí vysadili, tak pro jistotu. Uvidím co příde s dalším kakáním. chudinečka moje myslela sem že je to za náma. Ach jo
Tak se taky držte a já dám vědět jak to vypadá.
Držím palečky ať drobečci netrpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.7.11 23:48

Jo a myslím že teda u Daníka už to asi je taky psychyka??? Jak na to ty prcci přídou zadržovat hovínko to mi nejde do hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
13.7.11 07:07
faj píše:
Kristyna+Daník píše:
Lulis - to je mi strašně líto!!! No něco obdobného máme my doma :-( A brečíme všichni :-( To je hrozný… Nám te´d pomáhá odreagování s taťkou - mazlí se, já sleduju zadeček a když se snaží tlačit,tak tatka trochu mačká bříško,aby Daník nestahoval hovínko zpět…Takže kolikrát chytám do ruky, ale aspoň se vykaká:-(Jeto hrozné,d doufám, že všechny naše drobečky to brzo opustí :-(
Tak chudinka malej,ani když ho má už teď měkčí, tak to zadržuje?? Myslela jsem , že je to po té laktuloze lepší.

U nás to hovínko tak nějak pořád měkkčí není :-( Uvidíme, dneska jdeme konečně k dr.. Už jsme tam byli třikrát a pořád tam nebyla jak jsou ty prázdniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
13.7.11 07:08
Lulis píše:
Jo a myslím že teda u Daníka už to asi je taky psychyka??? Jak na to ty prcci přídou zadržovat hovínko to mi nejde do hlavy.

Já myslím, že částečně joo, uvidíme.....Prostě si pamatují, že je to bolí a spojí si to :-( Bohužel…Snad bude lépe......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.7.11 09:31

chudak malej porad nemuze se vikakat :-) a ty kapky ty nepomahaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
13.7.11 11:18

Víte někdo jaká zelenina by měla být nejlepší pro to kakání??? A jak je to z mrkví, staví nebo ne??? Já se teď uplně bojim dát jí cokoli k jídlu. včera mněla skleničku a dnes jí uvařím rybu tu miluje a po tom se snad ucpat nemůže. Noc sme zvládli bez sunaru tak uvidíme. Ale včera mi zas švagrová říkala že vynechat mléko uplně??? Že mléko nepodporuje moc trávení, tak nevim. Já teda po mlíku jdu dobře. A jí i kdybych chtěla tak mlíko vynechat nemůžu to by sme se nevyspali nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
faj
396
13.7.11 13:37
Lulis píše:
Víte někdo jaká zelenina by měla být nejlepší pro to kakání??? A jak je to z mrkví, staví nebo ne??? Já se teď uplně bojim dát jí cokoli k jídlu. včera mněla skleničku a dnes jí uvařím rybu tu miluje a po tom se snad ucpat nemůže. Noc sme zvládli bez sunaru tak uvidíme. Ale včera mi zas švagrová říkala že vynechat mléko uplně??? Že mléko nepodporuje moc trávení, tak nevim. Já teda po mlíku jdu dobře. A jí i kdybych chtěla tak mlíko vynechat nemůžu to by sme se nevyspali nikdo.

Co se týká mléka, tak já děti tedy dvojčata jsem kojila v noci snad 10 x,každého, takže jsem byla na mrtvici a úplně hotová, tak jsem kolem 9-10 měs, už si to nepamatuji, v noci přestala kojit metodou regulovaného pláče /je to drsné, ale jenom 3 dny/ čím je dítě starší, tím horší, asi nevím, ale funguje to na všechny děti, když by měl někdo zájem, napíšu metodě pak více. Co se týká mléka tk od 15 měs, jsme na umělé , ale jenom jednou ráno a večer kaši s normální mlékem, kamarádky holčička má taky psychiskou zácpu, po mléku, které bylo při alergii na kravskou bílkovinu a jasně ji doktorka řekla vyměnit sunar za kravské, ale jsou ji už dva roky a dávají do lahve granko , aby to vypila, já bych mléko nevysazovala, beru to v rámci pitného režimu jako přísun tekutin a na trávení , to nikdo nheví, jestli pomáhá nebo ne, každopádně nemá smysl ho vyřazovat úplně, to doporučují i přední odborníci na výživu, mléko ano. Co se týká jídla, jsem z tpoho taky už blbec, no nedávám rýži, mrkev /ale šťáva ano/, pečivo méně, to jsou i těstoviny, bílá mouka atd, hrůza, Ema dnes kakala, ale opět jsem musela sama vysadit, neřekla si. maminky jak dlohho tohle vysazování může trvat????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí