Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No to teda!!! už si připadám jak uchylák, když volám maželovi.. A oba jásáme, když jsme se vykadili do měkka ![]()
Jo ta radost je k nezaplacení
.
Kristyno a to se ti po celém dnu vykadí sám ?
Já právě malé musím pomoci jinak by se uřvala k smrti a ven by stejně bobek nevyšel .
Jen se vždycky modlím když někam jdeme, aby to na ní nepřišlo
.
Už jsem koupila ten Sudocrem tak uvidím jaký bude výsledek
.
Pomáhala jsem, ale už nepomáhám, protože to pak víc bojkotuje, ten hovňas musí ven.. on zadržuje, zadržuje, ale jen do určité doby no.. Tí jak má ty hovňase venký a tvrdý, tak ho to bolí no. Ale vykadí…Někdy do půl hodiny, někdy pomůže teplá vana a někdy prostě i za 12 hodiny nebo až další den
Žirafííí, jak děláš ten šlem z vloček? Kolik vody kolik vloček a jak dlouho vaříš? Začala jsem dávat Anežce ráno kaši a už zas tři dny nekakala
Tak že bych místo vody dala ten šlem…a dá se udělat do zásoby, vydrží třeba v lednici? ![]()
Etcetera78 píše: Žirafííí, jak děláš ten šlem z vloček? Kolik vody kolik vloček a jak dlouho vaříš? Začala jsem dávat Anežce ráno kaši a už zas tři dny nekakalaTak že bych místo vody dala ten šlem…a dá se udělat do zásoby, vydrží třeba v lednici?
Dám ovesné vločky do hrnce , tak cca 2-3 lžíce (dělám vše podle oka ). Zaliji horkou vodou (cca 1 litr a více ) a vařím pod pokličkou . A nakonec zcedím , vločky se dají použít i k jídlu , ale já je vyhazuji . Nechám vychladit a udělám jí mléko . Ta voda je taková hustější a žlutá. Někdy si udělám i na ráno a nechávám to v ledničce , takže určitě do druhého dne to vydrží.
A jakou kaši dáváš ? My už kaše úplně z jídelníčku vyřadily prý taky způsobují zácpu.Jen někdy udělám krupicovou a to dělám z klasického mléka .
Nám ty šlemy hodně pomáhají , včera se mi vykadila sama a bez řvu
.
Tak jí je udělej snad Vám taky pomůžou , držím palce ať to kadění zvládne , po 3 dnech to je u nás vždycky šílený
.
Já dávám Babylove obilnou, rýžové jsem ani nezkoušela
Na kravské mléko je Anežka ještě moc malá, ale ta kaše jí strašně chutná, tak by mi zas bylo líto ji nedávat
Včera a dneska jsem jí do toho zamíchala vlákninu a dneska konečně porodila pár tuhoňků, ale k normálnímu kakání to má daleko. Tak zkusím kaši smíchat s tím šlemem a uvidím ![]()
Etcetera78 píše:
Já dávám Babylove obilnou, rýžové jsem ani nezkoušelaNa kravské mléko je Anežka ještě moc malá, ale ta kaše jí strašně chutná, tak by mi zas bylo líto ji nedávat
Včera a dneska jsem jí do toho zamíchala vlákninu a dneska konečně porodila pár tuhoňků, ale k normálnímu kakání to má daleko. Tak zkusím kaši smíchat s tím šlemem a uvidím
Tak to je jasné
. Mojí malé většinou chutnají věci které staví
.
Zkus a dej vědět zda pomohlo ![]()
Asi už víte co a jak, ale dávám okopčený článek z knížky jsou tam nějaké užitečné rady na zácpu. Přišlo mi to mejlem tak snad to půjde přečíst ![]()
Tak jsem nakoukla do diskuse, jak tu všichni děláte pokroky, ale s tím co jsem četla, tak to nejsou moc veliké pokroky! Já jsem tu naší holku už přestala řešit. Řekla jsem jí že je dost veliká nato , aby pochopila, že kakat se musí! Ještě to zkouší zadržovat, ale daří se nám jí odchytit a urychleně poslat na wecko! Někdy si sama jde a pak jen hlásí, že chce odměnu!
Lepší že tak, než aby jsme se neustále trápili. Ale chce to pevné nervy a vydržet. Když si vemu kolik let s tím bojujem! Já doufám, že už bude jen a jen lépe!! Totéž přeji i ostatním maminkám!!!
Přeji všem dědičkám, bezproblémové a hlavně bezbolestné kakání a z bobíka velikou radost!!!!!
A maminkám krásný Nový rok!!!!!
Gabinka.J píše:
Tak jsem nakoukla do diskuse, jak tu všichni děláte pokroky, ale s tím co jsem četla, tak to nejsou moc veliké pokroky! Já jsem tu naší holku už přestala řešit. Řekla jsem jí že je dost veliká nato , aby pochopila, že kakat se musí! Ještě to zkouší zadržovat, ale daří se nám jí odchytit a urychleně poslat na wecko! Někdy si sama jde a pak jen hlásí, že chce odměnu!![]()
Lepší že tak, než aby jsme se neustále trápili. Ale chce to pevné nervy a vydržet. Když si vemu kolik let s tím bojujem! Já doufám, že už bude jen a jen lépe!! Totéž přeji i ostatním maminkám!!!
Přeji všem dědičkám, bezproblémové a hlavně bezbolestné kakání a z bobíka velikou radost!!!!!
A maminkám krásný Nový rok!!!!!
Krásný přání!!!!!!!!!!! Vám všem taky ![]()
Hezký Nový rok všem, hlásím, že kaše udělaná do vločkového odvaru se osvědčuje, dneska Anežka vykakala hovínko téměř přátelské konzistence
![]()
Taky přeji hezký Nový rok
.
Etcetera78 - To je super že pomohlo
.
Etcetera78 píše:
Hezký Nový rok všem, hlásím, že kaše udělaná do vločkového odvaru se osvědčuje, dneska Anežka vykakala hovínko téměř přátelské konzistence![]()
Gratulace veliká!!!!
![]()
skus ji dat štavu s kopotu mimu malimu to pomohlo tebo přesnidavku
Zdravím maminky trpitelky odsouzené přihlížet utrpení vlastních dětí.Jsem jedna z vás.Mám 33 měsičního chlapečka a od 8 měsíců trpí na zácpy.Začlo to tím že měl dvakrát po sobě ukrutnou zácpu mám pocit že to bylo z antibiotik .Od té doby se syn vyhýbá samovolnému vyprazdňování a stolici dokáže potlačit i 10 dní.Na začátku tyto intervaly nebyly tak dlouhé ,nucení na stolici měl tak každý třetí den.Takže stav se neustále zhoršuje i přesto,že pravidelně dáváme vlákninu,lactulozu a stravu jsme upravili asi tak že kdybych takhle měla jíst já tak strávím život na wc.Ale samozřejmě jsem si vědoma že je pořád s čím bojovat jelikož syn málo pije a u tohoto problému je to dost zásadní,také odmítá veškeré ovoce a zeleninu .Opravdu se moc snažím aby alespoň ochutnal,ale bez výsledků.Není velký gurmán takže má jen pár oblíbených jídel a ty konzumuje do doby než se mu totálně zhnusí a přijme něco nového.Nicméně si myslím že stravu jsem se pokusila upravit tak aby se z toho vyloženě po…l!!!Ráno aktivia bílá na to lžíce lactulozy,vlákninu jsem od včera vysadila protože málo pije a to ho mohlo zabetonovávat,místo toho jsem mu koupila biopron a každý třetí den mu do zadečku stříknu easylax.Jako první pomoc je easylax podle mých zkušeností daleko účinější než čípek protože funguje ihned a není to jako z čípkem který mi syn vždy vyprcl ven.Jinak se snažím do každé polévky zavařit vločky,pečivo tmavé,hruškovou nebo švestkovou šťávu,někdy se nám zadaří a sníme ovocnou přesnídávku,jinak obědy běžné omáčky masové s těstovinou,špenát,rajská,svíčková…atd.Byla jsem se synem na sono střev a vše bylo v pořádku ,údajně psichyka.Taky se k tomu přikláním ale nepřestanu bojovat a hned v pondělí zajdu za mudr.a vyžádám si další vyšetření a budu dál sledovat diskuse na tohle téma protože chci stejně jako vy přeměnit slzy našich dětí na ten nejkrásnější úsměv nad svými nočníkovými díly.
panča píše:panča Zdravím mainko! Je mě moc líto, že máte taky problém a už tak dlouho! My se tím trápíme od 18 měsíců a trpíme tím dodnes a to nám bude 5 let. Ted už je ale starší a pomalu začíná chápat že kakat je přirozené. Je to běh na dlouhou trat a my maminky potřebujeme pevné nervy! Maminky tu měli moře nápadů jak děti donutit kakat a některé měli i úspěch. Četla jsem, že v jídelníčku jste vyzkoušela hodně možností a bez efektu. My taky, byli jsme na gastro a u psychologa a nic nezabralo. Na vyšetření jsme pak odmítli jít, že by to byl jen další stres pro malou a tak jsme bojovali sami. Uvidíte jak dopadnete u dr ale myslím, že jestli to záměrně zadržuje, tak žádný vyšetření nepomůže a Váš chlapeček bude muset dojít k tomu, že kakání je přirozená věc a že muá bude lépe když bude kakat , přijít sám!
Zdravím maminky trpitelky odsouzené přihlížet utrpení vlastních dětí.Jsem jedna z vás.Mám 33 měsičního chlapečka a od 8 měsíců trpí na zácpy.Začlo to tím že měl dvakrát po sobě ukrutnou zácpu mám pocit že to bylo z antibiotik .Od té doby se syn vyhýbá samovolnému vyprazdňování a stolici dokáže potlačit i 10 dní.Na začátku tyto intervaly nebyly tak dlouhé ,nucení na stolici měl tak každý třetí den.Takže stav se neustále zhoršuje i přesto,že pravidelně dáváme vlákninu,lactulozu a stravu jsme upravili asi tak že kdybych takhle měla jíst já tak strávím život na wc.Ale samozřejmě jsem si vědoma že je pořád s čím bojovat jelikož syn málo pije a u tohoto problému je to dost zásadní,také odmítá veškeré ovoce a zeleninu .Opravdu se moc snažím aby alespoň ochutnal,ale bez výsledků.Není velký gurmán takže má jen pár oblíbených jídel a ty konzumuje do doby než se mu totálně zhnusí a přijme něco nového.Nicméně si myslím že stravu jsem se pokusila upravit tak aby se z toho vyloženě po…l!!!Ráno aktivia bílá na to lžíce lactulozy,vlákninu jsem od včera vysadila protože málo pije a to ho mohlo zabetonovávat,místo toho jsem mu koupila biopron a každý třetí den mu do zadečku stříknu easylax.Jako první pomoc je easylax podle mých zkušeností daleko účinější než čípek protože funguje ihned a není to jako z čípkem který mi syn vždy vyprcl ven.Jinak se snažím do každé polévky zavařit vločky,pečivo tmavé,hruškovou nebo švestkovou šťávu,někdy se nám zadaří a sníme ovocnou přesnídávku,jinak obědy běžné omáčky masové s těstovinou,špenát,rajská,svíčková…atd.Byla jsem se synem na sono střev a vše bylo v pořádku ,údajně psichyka.Taky se k tomu přikláním ale nepřestanu bojovat a hned v pondělí zajdu za mudr.a vyžádám si další vyšetření a budu dál sledovat diskuse na tohle téma protože chci stejně jako vy přeměnit slzy našich dětí na ten nejkrásnější úsměv nad svými nočníkovými díly.