Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11513
21.12.11 21:01

No to teda!!! už si připadám jak uchylák, když volám maželovi.. A oba jásáme, když jsme se vykadili do měkka :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
22.12.11 20:35

Jo ta radost je k nezaplacení :lol: .

Kristyno a to se ti po celém dnu vykadí sám ?
Já právě malé musím pomoci jinak by se uřvala k smrti a ven by stejně bobek nevyšel .

Jen se vždycky modlím když někam jdeme, aby to na ní nepřišlo :| .

Už jsem koupila ten Sudocrem tak uvidím jaký bude výsledek :-) .

• Citovat
  • Upravit
11513
22.12.11 23:22

Pomáhala jsem, ale už nepomáhám, protože to pak víc bojkotuje, ten hovňas musí ven.. on zadržuje, zadržuje, ale jen do určité doby no.. Tí jak má ty hovňase venký a tvrdý, tak ho to bolí no. Ale vykadí…Někdy do půl hodiny, někdy pomůže teplá vana a někdy prostě i za 12 hodiny nebo až další den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.12.11 08:09

Žirafííí, jak děláš ten šlem z vloček? Kolik vody kolik vloček a jak dlouho vaříš? Začala jsem dávat Anežce ráno kaši a už zas tři dny nekakala :-( Tak že bych místo vody dala ten šlem…a dá se udělat do zásoby, vydrží třeba v lednici? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
29.12.11 14:24
Etcetera78 píše: Žirafííí, jak děláš ten šlem z vloček? Kolik vody kolik vloček a jak dlouho vaříš? Začala jsem dávat Anežce ráno kaši a už zas tři dny nekakala :-( Tak že bych místo vody dala ten šlem…a dá se udělat do zásoby, vydrží třeba v lednici? :think:

Dám ovesné vločky do hrnce , tak cca 2-3 lžíce (dělám vše podle oka ). Zaliji horkou vodou (cca 1 litr a více ) a vařím pod pokličkou . A nakonec zcedím , vločky se dají použít i k jídlu , ale já je vyhazuji . Nechám vychladit a udělám jí mléko . Ta voda je taková hustější a žlutá. Někdy si udělám i na ráno a nechávám to v ledničce , takže určitě do druhého dne to vydrží.

A jakou kaši dáváš ? My už kaše úplně z jídelníčku vyřadily prý taky způsobují zácpu.Jen někdy udělám krupicovou a to dělám z klasického mléka .

Nám ty šlemy hodně pomáhají , včera se mi vykadila sama a bez řvu :potlesk: :potlesk: :potlesk: .
Tak jí je udělej snad Vám taky pomůžou , držím palce ať to kadění zvládne , po 3 dnech to je u nás vždycky šílený :| .

• Citovat
  • Upravit
17565
29.12.11 14:46

Já dávám Babylove obilnou, rýžové jsem ani nezkoušela :-D Na kravské mléko je Anežka ještě moc malá, ale ta kaše jí strašně chutná, tak by mi zas bylo líto ji nedávat :nevim: Včera a dneska jsem jí do toho zamíchala vlákninu a dneska konečně porodila pár tuhoňků, ale k normálnímu kakání to má daleko. Tak zkusím kaši smíchat s tím šlemem a uvidím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
29.12.11 20:34
Etcetera78 píše:
Já dávám Babylove obilnou, rýžové jsem ani nezkoušela :-D Na kravské mléko je Anežka ještě moc malá, ale ta kaše jí strašně chutná, tak by mi zas bylo líto ji nedávat :nevim: Včera a dneska jsem jí do toho zamíchala vlákninu a dneska konečně porodila pár tuhoňků, ale k normálnímu kakání to má daleko. Tak zkusím kaši smíchat s tím šlemem a uvidím :-)

Tak to je jasné ;) . Mojí malé většinou chutnají věci které staví :roll: .
Zkus a dej vědět zda pomohlo ;)

Asi už víte co a jak, ale dávám okopčený článek z knížky jsou tam nějaké užitečné rady na zácpu. Přišlo mi to mejlem tak snad to půjde přečíst ;)

• Citovat
  • Upravit
133
31.12.11 12:31

Tak jsem nakoukla do diskuse, jak tu všichni děláte pokroky, ale s tím co jsem četla, tak to nejsou moc veliké pokroky! Já jsem tu naší holku už přestala řešit. Řekla jsem jí že je dost veliká nato , aby pochopila, že kakat se musí! Ještě to zkouší zadržovat, ale daří se nám jí odchytit a urychleně poslat na wecko! Někdy si sama jde a pak jen hlásí, že chce odměnu! :) :) Lepší že tak, než aby jsme se neustále trápili. Ale chce to pevné nervy a vydržet. Když si vemu kolik let s tím bojujem! Já doufám, že už bude jen a jen lépe!! Totéž přeji i ostatním maminkám!!!

Přeji všem dědičkám, bezproblémové a hlavně bezbolestné kakání a z bobíka velikou radost!!!!!

A maminkám krásný Nový rok!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
31.12.11 18:06
Gabinka.J píše:
Tak jsem nakoukla do diskuse, jak tu všichni děláte pokroky, ale s tím co jsem četla, tak to nejsou moc veliké pokroky! Já jsem tu naší holku už přestala řešit. Řekla jsem jí že je dost veliká nato , aby pochopila, že kakat se musí! Ještě to zkouší zadržovat, ale daří se nám jí odchytit a urychleně poslat na wecko! Někdy si sama jde a pak jen hlásí, že chce odměnu! :) :) Lepší že tak, než aby jsme se neustále trápili. Ale chce to pevné nervy a vydržet. Když si vemu kolik let s tím bojujem! Já doufám, že už bude jen a jen lépe!! Totéž přeji i ostatním maminkám!!!

Přeji všem dědičkám, bezproblémové a hlavně bezbolestné kakání a z bobíka velikou radost!!!!!

A maminkám krásný Nový rok!!!!!

Krásný přání!!!!!!!!!!! Vám všem taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.1.12 12:57

Hezký Nový rok všem, hlásím, že kaše udělaná do vločkového odvaru se osvědčuje, dneska Anežka vykakala hovínko téměř přátelské konzistence :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
1.1.12 14:33

Taky přeji hezký Nový rok ;) .

Etcetera78 - To je super že pomohlo :palec: .

• Citovat
  • Upravit
133
1.1.12 17:12
Etcetera78 píše:
Hezký Nový rok všem, hlásím, že kaše udělaná do vločkového odvaru se osvědčuje, dneska Anežka vykakala hovínko téměř přátelské konzistence :palec: :D

Gratulace veliká!!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 11:38

skus ji dat štavu s kopotu mimu malimu to pomohlo tebo přesnidavku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panča
11.2.12 00:51

dětská zácpa

Zdravím maminky trpitelky odsouzené přihlížet utrpení vlastních dětí.Jsem jedna z vás.Mám 33 měsičního chlapečka a od 8 měsíců trpí na zácpy.Začlo to tím že měl dvakrát po sobě ukrutnou zácpu mám pocit že to bylo z antibiotik .Od té doby se syn vyhýbá samovolnému vyprazdňování a stolici dokáže potlačit i 10 dní.Na začátku tyto intervaly nebyly tak dlouhé ,nucení na stolici měl tak každý třetí den.Takže stav se neustále zhoršuje i přesto,že pravidelně dáváme vlákninu,lactulozu a stravu jsme upravili asi tak že kdybych takhle měla jíst já tak strávím život na wc.Ale samozřejmě jsem si vědoma že je pořád s čím bojovat jelikož syn málo pije a u tohoto problému je to dost zásadní,také odmítá veškeré ovoce a zeleninu .Opravdu se moc snažím aby alespoň ochutnal,ale bez výsledků.Není velký gurmán takže má jen pár oblíbených jídel a ty konzumuje do doby než se mu totálně zhnusí a přijme něco nového.Nicméně si myslím že stravu jsem se pokusila upravit tak aby se z toho vyloženě po…l!!!Ráno aktivia bílá na to lžíce lactulozy,vlákninu jsem od včera vysadila protože málo pije a to ho mohlo zabetonovávat,místo toho jsem mu koupila biopron a každý třetí den mu do zadečku stříknu easylax.Jako první pomoc je easylax podle mých zkušeností daleko účinější než čípek protože funguje ihned a není to jako z čípkem který mi syn vždy vyprcl ven.Jinak se snažím do každé polévky zavařit vločky,pečivo tmavé,hruškovou nebo švestkovou šťávu,někdy se nám zadaří a sníme ovocnou přesnídávku,jinak obědy běžné omáčky masové s těstovinou,špenát,rajská,svíčková…atd.Byla jsem se synem na sono střev a vše bylo v pořádku ,údajně psichyka.Taky se k tomu přikláním ale nepřestanu bojovat a hned v pondělí zajdu za mudr.a vyžádám si další vyšetření a budu dál sledovat diskuse na tohle téma protože chci stejně jako vy přeměnit slzy našich dětí na ten nejkrásnější úsměv nad svými nočníkovými díly.

• Citovat
  • Upravit
133
11.2.12 21:43
panča píše:
Zdravím maminky trpitelky odsouzené přihlížet utrpení vlastních dětí.Jsem jedna z vás.Mám 33 měsičního chlapečka a od 8 měsíců trpí na zácpy.Začlo to tím že měl dvakrát po sobě ukrutnou zácpu mám pocit že to bylo z antibiotik .Od té doby se syn vyhýbá samovolnému vyprazdňování a stolici dokáže potlačit i 10 dní.Na začátku tyto intervaly nebyly tak dlouhé ,nucení na stolici měl tak každý třetí den.Takže stav se neustále zhoršuje i přesto,že pravidelně dáváme vlákninu,lactulozu a stravu jsme upravili asi tak že kdybych takhle měla jíst já tak strávím život na wc.Ale samozřejmě jsem si vědoma že je pořád s čím bojovat jelikož syn málo pije a u tohoto problému je to dost zásadní,také odmítá veškeré ovoce a zeleninu .Opravdu se moc snažím aby alespoň ochutnal,ale bez výsledků.Není velký gurmán takže má jen pár oblíbených jídel a ty konzumuje do doby než se mu totálně zhnusí a přijme něco nového.Nicméně si myslím že stravu jsem se pokusila upravit tak aby se z toho vyloženě po…l!!!Ráno aktivia bílá na to lžíce lactulozy,vlákninu jsem od včera vysadila protože málo pije a to ho mohlo zabetonovávat,místo toho jsem mu koupila biopron a každý třetí den mu do zadečku stříknu easylax.Jako první pomoc je easylax podle mých zkušeností daleko účinější než čípek protože funguje ihned a není to jako z čípkem který mi syn vždy vyprcl ven.Jinak se snažím do každé polévky zavařit vločky,pečivo tmavé,hruškovou nebo švestkovou šťávu,někdy se nám zadaří a sníme ovocnou přesnídávku,jinak obědy běžné omáčky masové s těstovinou,špenát,rajská,svíčková…atd.Byla jsem se synem na sono střev a vše bylo v pořádku ,údajně psichyka.Taky se k tomu přikláním ale nepřestanu bojovat a hned v pondělí zajdu za mudr.a vyžádám si další vyšetření a budu dál sledovat diskuse na tohle téma protože chci stejně jako vy přeměnit slzy našich dětí na ten nejkrásnější úsměv nad svými nočníkovými díly.
panča Zdravím mainko! Je mě moc líto, že máte taky problém a už tak dlouho! My se tím trápíme od 18 měsíců a trpíme tím dodnes a to nám bude 5 let. Ted už je ale starší a pomalu začíná chápat že kakat je přirozené. Je to běh na dlouhou trat a my maminky potřebujeme pevné nervy! Maminky tu měli moře nápadů jak děti donutit kakat a některé měli i úspěch. Četla jsem, že v jídelníčku jste vyzkoušela hodně možností a bez efektu. My taky, byli jsme na gastro a u psychologa a nic nezabralo. Na vyšetření jsme pak odmítli jít, že by to byl jen další stres pro malou a tak jsme bojovali sami. Uvidíte jak dopadnete u dr ale myslím, že jestli to záměrně zadržuje, tak žádný vyšetření nepomůže a Váš chlapeček bude muset dojít k tomu, že kakání je přirozená věc a že muá bude lépe když bude kakat , přijít sám!
Kdyby jste měla jakékoliv dotazy a nebo se chtěla pochlubit s úspěchem a pokrokem Vašeho chlapečka, rádi si to přečteme. Přeji hodně úspěšných a hlavně bezbolestných bobíků!! :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí