Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11513
24.3.12 22:02

Holky dostala jsem tip na toto

http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html

Co mysíte? nemáte nějaká zkušenost? Zkusila jsem pánovi napst, tak uvidím a možná zkusím, za zkoušku nic nedám

Jinak hlásím, první hovínko - samo v nočníku :-) Daník si sám došel :-)))) Dáváme tedy 15ml aktulozy na noc a zdá se že zabírá :-)))))) ťik,ťuk,ťuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
24.3.12 22:17

Holky, četla jsem jen kousíček (hlavně kvůli Nakukovatelce).
Tedy, držím všem moc palce, ať to přejde, ať se s tím děti poperou…

… ale včera mi kámoška říkala, že jí volali ze školky, ať si pětiletého kluka odvede, že má průjem! Houby průjem, prostě držel, držel, a měl pak špinavé slipky. Ve školce zásadně nekaká, protože nechce paní učitelce ukazovat zadek. Jinak je to velmi bystrý a šikovný klučina, ale bobky ve školce nee. Jí jsem říkala, že z toho vyroste… když to čtu tady, trochu mě naděje opouští :oops: :oops:

Prostě držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
24.3.12 23:03
@rychnov3 píše:
Holky, četla jsem jen kousíček (hlavně kvůli Nakukovatelce).
Tedy, držím všem moc palce, ať to přejde, ať se s tím děti poperou…

… ale včera mi kámoška říkala, že jí volali ze školky, ať si pětiletého kluka odvede, že má průjem! Houby průjem, prostě držel, držel, a měl pak špinavé slipky. Ve školce zásadně nekaká, protože nechce paní učitelce ukazovat zadek. Jinak je to velmi bystrý a šikovný klučina, ale bobky ve školce nee. Jí jsem říkala, že z toho vyroste… když to čtu tady, trochu mě naděje opouští :oops: :oops:

Prostě držte se!

Diky :mavam:
Hlavne at to ta kamaradka resi, at to nenechava byt, ze to „nejak“ prejde. Mela by asi s chlapecek nacvicit, aby kakal doma, po prichodu ze skolky.
To je videt, jak ucitelky nevi, o co jde. Tak ja se nedivim, ja to driv taky neznala, ale na druhou stranu, kdyz jim projde rukama tolik deti …
Ja taky porad myslela, ze ma ukaknuto, ze jako si trochu potlaci a uz to nevytlaci cely, ale to je naprosta chyba, opak je pravdou, on uz toho mel v sobe tolik, ze mu to proste pretekalo, coz uz neovlivni :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
25.3.12 12:33

jo obtok stolice jsme řešli taky, je to složitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.4.12 10:47

Ahoj holky, nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale pár příspěvků ano.
Naše tříletá slečna má pořádnou zácpu. Vznikalo to tak plíživě nějak před vánoci,to chodila na velkou po 3 dnech. Někdy jsem jí musela dát 1/2 čípku. Pak to po měsíci a půl odeznělo a vyprazdňovala se bez problému každý den a někdy za 2 dny. Teď se zácpa vrátila s tím, že chodila na velkou za 3-4 dny. Když nešla za 4 dny, dala jsem jí 1/2 čípku. Aby to nevypadalo, že jsem jí pořád dávala čípky to ne. Za ty 4-5 měsíců dostala asi 4×. Vše se zhošilo od minulého týdne kdy byla až 5. den po čípku s šíleným řevem. Naposledy se ještě vykadila v sobotu sama celkem bez problému a od té doby nic. Má psychický blok a nechce vůbec tlačit. Už přes týden do ní tlačím Lactulosu, švestkouvou šťávu a nic s ní nehne. 2 dny za sebou dostala čípek a taky bez efektu. Stolice jen obtéká.Večer měla malý hovínko přilepený na zadečku.
Taky teď málo jí. Jsem z toho zralá na Chochološka. Teď jdeme k doktorce protože je tam až od 11.hod. Mám šílenej strach, že se prostě nevyprázdní, že s ní nic nehne. Ani domlouvání, zadržuje to co to dá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
6.4.12 11:08

Deminko, to mě hrozně mrzí, další děcko s takovým problémem :,( :hug:
Dej vědět, co jste se dozvěděli u dr…
Já zase taky čekám, co bude, dnes je to opět třetí den bez kakání :( Kluci te´d byli oba nemocní, měli atb, starší po nich dostal průjem a chodil 4× denně, no a mladší zadržuje a zadržuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.4.12 11:14

luon, děkuju za podporu, jdu tam s hrozným strachem, potřebovala jsem se z toho vypsat..napíšu pak jak jsme dopadli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
6.4.12 11:15

Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.4.12 15:32

Tak jsme nedopadli nijak, doktorka tam dneska nebyla, mluvila jsem s ní po telefonu, doporučila mi to co dávno dáváme. Tak jsme se domluvily, že dám 2 čípky a pokud se nevyprázdní tak na pohotovost na klystýr. Čípky už má v sobě hodinu a stále nic. :? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
6.4.12 15:45

Ach jo, Deminko, to je mi líto :,( Ráda bych nějak poradila, ale nevím jak… Chodí malá na nočník nebo na záchod? Náš menší zatím chce na nočník, ještě není ve školce, tak to nevadí, ale minule na kakání jsem ho přinutila sedět na záchodě, byl tak v lepší poloze, časem ho to po velkém řevu donutilo začít tlačit…
Moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.4.12 15:54

Deminko - lepsi nez cipky jsou projimadylka „Easylax“, je tu tekute, vstrikne se do zadecku a za chvili je mala vykakana. Jsou bez predpisu, jen je nemaji v kazde lekarne hned k dispozici, mne je objednavali.

A kdyby doslo na ten klystyr (mozna udelaji spise YAL), tak se toho neboj, ono to zni hrozne, ale my byli pred nedavnem, a malej byl naprosto hodnej a v pohode a za asi 20minut potom vykadenej z podoby.
Klystyr je idealni odrazovy mustek pro dalsi kroky - tzn. nenechat to zajit tak daleko, ze dite 5 dni nepujde. At Ti da dr dietu podle Mařatky, at se mala hodne pohybuje, HODNE PIJE !!!, pridavej vlakninu atd.

My v tom litame uz pekne dlouho, a ted - ani to nechci zakrknout - obden kadime. Jsem stastna jak blecha. Jina vec uz je, ze kdyz nevychytam ten okamzik, on t v klidu udela do slipu :roll: , ale ja jsem po to vsem stastna, ze vubec kadi, a tohle resim az jako druhou vec.

No jo, oni s tim bezny doktori nemaji moc zkusenosti … nase dr taky ne. Mne nejvic pomohl primar chirurgie v Krci nedavno, ten mi konecne dal ucelene rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.4.12 15:58

Jinak opravdu vyborny je tenhle odkaz, co sem davala nedavno luon -

http://www.solen.cz/…08/06/11.pdf

vytiskla jsem si to a precetla jeden vecer misto casopisu :) , a dozvedela se spoustu chytrych rad a zjistila, ze jsme opravdu klasicky ukazkovy pacient se zacpou.

Kdyz na tom „makam“ a dodrzuju vsechna doporuceni na 100% a nepolevim v nicem (coz se mi ne vzdycky povede :oops: ), tak kluk kadi.
Nejdulezitejsi je ta dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.4.12 16:38

luan chodí zatím taky na nočník..děkuji za palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
6.4.12 16:45

Ahoj, četla jsem asi dvě stránky, takže se možná budu opakovat…
S naším Jirkou jsme si ohledně zácpy užili až až. Před rokem to začalo (bylo mu 3,5 roku). Chodil na velkou tak za 4-5 dní, pak ukakával do slipů, docela síla. Byli jsme snad u všech možných odborníků. Bral laktolozu - nastalo mírné zlepšení, ale po vysazení jsme byli zase na začátku.
Před měsícem jsme byli na týden v nemocnici. První tři dny dostal klystýr, dost mu trvalo než se pročistil. Pár vyšetření - ultrazvuk, potní test apod. Nic, co by vyžadovalo narkozu (naštěstí). Nasadili mu dietu, laktulozu 3× denně a večer gutalax (z toho by začal kadit snad i mrtvý). A čekalo se, až začne pravidelně kakat.
Teď jsme 4 týdny doma, ráno snídá jablíčko a domácí jablečný mošt (místo v nemocnici doporučovaného švestkového nápoje) a přes den ještě aspoň dvakrát ovoce (on nejedlík se naučil jíst hrušku). Jinak se přes den stravuje ve školce, takže to moc neovlivním. Laktulozu má stále 3× denně, gutalax jsme už vysadili. Jirka kaká každý den (teda až na dvě výjimky). V kalendáři je nálepka za nálepkou (odměna za vykakání). Nesmí jíst bílé pečivo, banány a nic, v čem je kakao.
Kdo s tím má problém, tak to všechno asi zná. Jen jsem chtěla říct, že Jirku ta nemocnice změnila. Je na sebe náležitě pyšný. Po roce a půl se jde sám od sebe vykakat (žádné schovávání), příp. po malém připomenutí. Nemá s tím problém. Sedne na záchod a hned hlásí úspěch. Normálně tlačí, protože ho to nebolí. Neřešíme ušpiněné prádlo a nebo smrádek, slzy,…nic. Chlubí se, kde může, všem ukazuje, jak polyká léček (laktulozu). Opravdu změna. Jen doufám, že vše zůstane takto i v okamžiku, kdy mu dr. začne laktulozu vysazovat. Toho se docela bojím (dostává jí koňskou dávku - 3×15ml).
Docela se s manželem hrozíme toho, že se historie opakuje a náš mladší dvouleťák směřuje k zácpě taky. S tím je to ale trochu horší, zatím nespolupracuje. A (nejen) ovoce do něj dostaneme horko těžko.
Přeju všem hodně trpělivosti, pozitivního přístupu a brzké a trvalé úspěchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.4.12 16:48

nakukovatelko já na ten Easylax koukala, ale tam je složení taky jen glycerin + heřmánek a my čípek udržíme tak nevím, ale možná ho zkusím…ono se řekne nenechat to zajít , aby dítě 5 dní nebylo na velké, ale ona má stravu pořád stejnou a nikdy problém nebyl a když nás to začlo zlobit tak jsem nasadila Lactulosu hned a má i laktobacily. Je fakt, že nikdy nebyla moc pijan, ale čím je starší tím je to lepší i když někdy má slabší dny a vypije málo, ale to za ní lítám a pití jí pořád nabízím a podávám..ona když něco nechce tak si to prostě nevezme a můžu se stavět na hlavu..ale děkuju moc za informace…jsi hodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí