Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1712
6.3.12 23:12

ahojky holky! Mám kamarádku,co ji doktoři 2roky tvrdili,že je úplná histerka,že si syna rozmazlila,že nechce sám kakat. Nešlo mu to už hned od porodu. Až po dvou letech zjistili na poslední chvíli,že má vrozenou vadu a museli mu vzít část střev! Ani dětská se nikdy s tou nemoci nesetkala,jak je ojedinělá. Takže se držte a nenechte se odbýt doktorama. Držím pěstě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.3.12 23:16
barah píše:
ahojky holky! Mám kamarádku,co ji doktoři 2roky tvrdili,že je úplná histerka,že si syna rozmazlila,že nechce sám kakat. Nešlo mu to už hned od porodu. Až po dvou letech zjistili na poslední chvíli,že má vrozenou vadu a museli mu vzít část střev! Ani dětská se nikdy s tou nemoci nesetkala,jak je ojedinělá. Takže se držte a nenechte se odbýt doktorama. Držím pěstě!

Tos nas moc nepotesila :mrgreen: , ale myslim si, ze to je jiny pripad, kdyz to neslo uz od narozeni. Muj kluk s tim problem nemel, dokud nezacal nacvik na nocnik, kolem 2roku.
Ale Tys mela to zadrzovani s holcickou taky, nemela ? Myslim, ze jsem tu od Tebe neco starsiho taky zahledla … preslo to ? (jestli jsi to nebyla Ty, tak se omlouvam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
7.3.12 13:19
Kristyna+Daník píše:
No vidíš, to je na hlavu postavený!!!!
my tenkrát v Motole šli na řadu hned a to jsme nebyli objednaní…

Na kontrolu jsme šli tady k dr z toho Motola, otevřel si na Jižňáku chirur ambulanci.. no a jak jsem řekla, že kaká obden, tak bylo uzavřeno a je to.....Kontrola žádná… Fakt na hlavu, manža naštvaný a Daník dále trpí :-((((

Odkud jsi žirafíí???

Je tak to Vám závidím , my taky nebyli objednaní :mrgreen: . Byli jsme tam v pondělí a to je prý nejhorší den , že tam toho je hodně :roll: . Já mám na tohle smůlu pořád :zed:

To je hrozný , tak to chce ty doktory asi pořád otravovat .

Bydlím kousek za Prahou (okres Benešov ) a ty jsi odkud ?

• Citovat
  • Upravit
11513
8.3.12 22:05
žirafííí píše:
Kristyna+Daník píše:
No vidíš, to je na hlavu postavený!!!!
my tenkrát v Motole šli na řadu hned a to jsme nebyli objednaní…

Na kontrolu jsme šli tady k dr z toho Motola, otevřel si na Jižňáku chirur ambulanci.. no a jak jsem řekla, že kaká obden, tak bylo uzavřeno a je to.....Kontrola žádná… Fakt na hlavu, manža naštvaný a Daník dále trpí :-((((

Odkud jsi žirafíí???

Je tak to Vám závidím , my taky nebyli objednaní :mrgreen: . Byli jsme tam v pondělí a to je prý nejhorší den , že tam toho je hodně :roll: . Já mám na tohle smůlu pořád :zed:

To je hrozný , tak to chce ty doktory asi pořád otravovat .

Bydlím kousek za Prahou (okres Benešov ) a ty jsi odkud ?

Já jsem přímo z Prahy - Jižní město…

Baru - to jsi mě opravdu nepotěšila…

My teda měli problémy od kojence… V necelým 6ti měsích - kdy byl prcek kojený, tak mi nekakal 21 dnů!! Ale pořád že to je normální, že vše vstřebá.. a pak to nějak s příkrmama na chvilku odeznělo, ale zase po chvilce začalo, se málokdy vykakal sám.. Ale prostě nevím jak dál!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
9.3.12 09:27

To já pocházím ze Spořilova :mrgreen: .

Hale Kristy trvej na vyšetření ! Když řekneš , že se ti to nezdá a že ho chceš tak tě přece neodmítnou . Jestli to má od narození tak se nenech odbýt .

U nás to začalo až okolo 6 měsíce .

Jinak jak dávám tu Lactoluzu tak je to o hodně lepší, ale nevím zda je to nějaké řešení když jí dávám 3 krát více dávky než se má . Až jí vysadím tak budeme tam kde jsme byli. Fakt začarovaný kruh :cert: .

• Citovat
  • Upravit
4181
9.3.12 15:29

Kristyna+Danik- na vysetreni bych trvala, kdyz to mate od narozeni ! To by mi hrablo, ja to resim par mesicu, od tech cca 2a1/4roku, a uz mam dost :zed:

Mne pripada Lactuloza nejak nanic. Uz na podzim jsem s ni skoncila, a rozdil mezi davanim a nedavanim nevidim zadny. Ted tedy davam a budu v tom pokracovat, ale taky jsem uz uvazovala o zvyseni davky. Cetla jsem tu prispevek stary par let, kdy psala maminka, ze holcicce to skoncilo diky chybe babicky, ktera ji na prazdninach omylem davala snad 3× tolik Lactulozy nez mela, holka dostala prujem, zjistila, ze kadeni neni nic strasnyho :lol: a bylo po problemu.

U znamych zase na problemy s kadenim pomohlo, ze doma chytli salmonelu. Dite dostalo takovej prujem, ze od ty doby kadilo „jak hodinky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
9.3.12 19:54

Holk my taky od toho 6 měsíce… Předtím v pohodě, ale v těch necelých 6ti měsících mi nekakal ty tři týdnu… Půjdeme na vyšetření, to si prostě vydupu, ať se snaží jak se snaží!!!! Ale prostě ho mít budeme.. Já chci vědět, že dělám maximum… a chci jestli je tam nějaký fyzický problém to vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
10.3.12 20:12

Nakukovatelko Taky jsem v té Lactuloze neviděla žádný rozdíl a jak mi poradili v Motole místo 5 ml dávám 15 ml. Ten rozdíl je znát , už to není to , že je půl hodiny s bobkem zablokovaným v řitním otvoru a nejde to ven. Vydadí se během chvilky a trochu sice řve , ale už ani nepláče . Pomalu snižuji dávku tak jsem zvědavá jak to dopadne .

Babička to vyřešila dobře , ještě že malá nebrala jiné léky :) .

Jinak holky mají vaše děti po kadění známky krve ?

Kristy určitě si zatím stůj a čím dřív tím líp . My až půjdeme na kontrolu zkusím taky si o to říct . Nám řekli , že vyšetření udělají jen když to nepomůže a do 3 týdnů se to nezlepší . Ale je jasné když do ní liji Lactoluzu a mám ještě dávat čípmky , že to pomůže . Ale mě se to nezdá jako dlouhodobé řešení . :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4181
10.3.12 21:05

Ja mam ten problem asi trosku jinej, u nas zadny brekot u kadeni neni. U nas totiz neni to kadeni. Malej proste netlaci, takze to po par dnech (cca tydnu) dojde tak daleko, ze h…n ma plny kotel (coz je v otvurku i videt, ze to tam proste ma az „po okraj“), a zacne umazavat. To je popsano v tom odkazu, co jsem sem pred par dny davala. Takhle v tom litame skoro pul roku, a zlom nastal az pred 3 tydny, kdy dostal v nemocnici YAL, krasne se vykadil, a od toho dne poctive do nej laduju vsechno, co mi rekli, a on jakztakz kadi. Davam proste pozor, aby na to, ze ma kadit a ze mu to krasne jde, nezapomnel (u nej plati, ze mu to krasne jde, ale jen kdyz chce - a on vetsinou nechce a zadrzuje).
V posl.tydnu jsem po 3 dnech nekadeni, kdy zacal zase umazavat, to resila Easylaxem, po nem to jde krasne hned. To byste mohli zkusit taky. Easylax mel vcera vecer, vykakal se, a dnes rano si porad nosil nocnik a ze kakat (cemuz jsem ani neverila), ale svete div se, za chvili bylo krasny hovinko v nocniku a jako bonus se jeste utral papirem :lol: :dance: . Tak nevim, jestli to byl jeste dojezd toho projimadla … asi jo.
Pokud jde o vysetreni, jsme ted ve fazi, ze nam nase dr pripravuje doporuceni, v pondeli mu jeste udela nejaky odbery, a 20/3 jdeme na proktologii do Thomayerky. Bylo by asi dobry zjistit, jestli nema nekde rozsirene strevo (coz jde bohuzel jen neprijemnym vysetrenim na rtg), ale melo by se to vyloucit - a pak uz bude jasne, ze to je jen a jen v jeho hlave :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
10.3.12 21:16

Hale naše potvora taky zadržovala a přestala úplně tlačit . Naučila se znova tlačit když jsem vždycky dělala , že tlačím :mrgreen: . Nakonec za hovínko šííílenej potlesk :potlesk: .

Jinak tetka s tím taky měla problémy a nakonec asi ve 3-4 letech skončila v nemocnici . Tam jí museli naučit kadit , měla líné střevo.

Co je to ten Easylax ? Projímadlo ?

Téda šikula kolik mu je ? ;)

Držím palce k tomu vyšetření ať to dopadne dobře :* .

• Citovat
  • Upravit
4181
10.3.12 21:42

Easylax je tohle -
http://www.lekarnaave.cz/…-ampule-6x3g

doporucil mi to tady myslim nekdo na emiminu, dr o tom ani nemluvila, ta poradila klasicky cipek, ktery ale u nas skoncil tak, ze z nej za pul hodiny cely vypadl :roll: a hovinko se stejne nekonalo (ale utesuje me, ze i jine maminky maji spatne zkusenosti s cipky, at uz temito, nebo treba na teplotu).
Jsou to takove ampulky jak vidis, a z toho mu to krasne striknu do zadecku, trva to 5 vterin, a je to tam, zadne drzeni zadku do rozpusteni cipku apod. Hovinko je v pline vzapeti, uz se pak ani nezvedne, povali se chvili v posteli a za chvili vola, ze ma hovinko.
Je to k dostani bez predpisu, ale je to na objednavku, v lekarne Ti to objednaji asi do 3 dnu. Je bud baleni po 3 ampulkach, nebo po 6.

Nechci to nijak zneuzivat a doufam, ze to jedno baleni po 6ti, ze ktereho jsem zatim vzala 2×, nam vystaci navzdy - kez by ! Ale mam uz zkusenost, ze ani plny kotel hovinek ho proste nedonuti se vykadit, musi chtit, a nesmi to zadrzovat, to je pak hrozny.
Budou mu 3 roky, takze uz by z toho mohl mit rozum si rikam … na druhou stranu vim, ze to deti dokazou delat az do skolniho veku. Dr, ktera mu na pohotovosti davala ten YAL, mi rekla, ze ma doma naprosto totez s 9ti letou dcerou. To me uplne odvazeli. Je to doktorka, a co s tim doma dela ? Totez co ja - domlouva, premlouva, nakonec nevydrzi a kdyz ma holka namazano v kalhotkach, soupne ji cipek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
11.3.12 10:59

To nevypadá špatně ;) . U nás ten čípek byl taky na prd :roll: .
To projímadlo Easylax zřídne stolici a oni jí lépe vykadí ? Je dobré , že to jde tak rychle :-) .

Taky jsem o tom slyšela , že to mají třeba až do 5 let .
Ou to tě moc dr nepotěšila , v 9 letech a pořád to má 8o ?

Dnes jsem měla krásné probuzení . Slyším jak to na malou jde , vylítnu rychle plenu dolu a tam totálně naděláno 8o . Až na zádech to měla a na bodyčku 8o . To jsem nezažila ani nepamatuji :dance: .

• Citovat
  • Upravit
2031
11.3.12 13:01
barah píše:
ahojky holky! Mám kamarádku,co ji doktoři 2roky tvrdili,že je úplná histerka,že si syna rozmazlila,že nechce sám kakat. Nešlo mu to už hned od porodu. Až po dvou letech zjistili na poslední chvíli,že má vrozenou vadu a museli mu vzít část střev! Ani dětská se nikdy s tou nemoci nesetkala,jak je ojedinělá. Takže se držte a nenechte se odbýt doktorama. Držím pěstě!

kdyby chtěl někdo poradit nebo se na cokoliv zeptat jak to u nás probíhalo, tak se klidně ptejtě ta kamarádka barah jsem já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
11.3.12 13:02

taky jsme používali hodně čípky, a i Yal gel, i gutalax i laktulózu, masáže. Něco fungovalo lépe něco vůbec , něco mělo i vedlejší účinky. Prostě na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
11.3.12 14:27

Tak jsem tu dámy… Naše dítko se nám nevykakalo asi od středy, včera měl nafouklé bříško, tak jsem mu večer šoupla 100ml laktulozy… A dopoledne se vykdadil!!! Ztrácel bobky jak koza a byla tak nějak i měkkné, hlavně konec,tak jsem měla radost…Po dlouhé době sám.. Takže my zkusíme asi najet na ten Duphalac a uvidíme, řeknu si dr, ať mi napíše to půllitrový balení a budu mu dávat těch 10-15ml… A snad to bude zabírat pořád,… Aspoň budu doufat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí