Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
panča
13.2.12 00:58

Zdravím Vás maminky!Dnes se vám ozývám z dobrou náladou,protože se stalo něco zaco jsem se přes dva roky modlila.Měla jsem dnes rušný den,byla u mne na návštěvě sestra s dvojčátkama.Ta sice nemá problém že by jí děti nekakali ale nechcou jíst a když ano tak to nejsou zrovna nejzdravější jídla.Zapoměla jsem napsat že jim je 28 měsíců,takže si se synem padnou do noty a jeden druhého kopíruje.No a jak to tak bývá přišel čas odpolední svačinky a sestra mi hlásí ať dětem připravím chleba osmažený ve vajíčku.Já měla pro syna nachystanou hruškovou přesnídávku a ve flašce švestkovou šťávu.Tak jsem se pustila do vaření a přišla jsem na to že mi došel slunečnicový olej.Máslo jako na potvoru taky došlo.Tak jsem vytáhla tuk omegu ,který mi zbyl z vánoc na cukroví a osmažila na něm chleba ve vajíčku.Dětem moc chutnalo ,samozřejmě i mýmu synovi ,který jak jinak musí mít všechno stejný jako druzí .Hrušková výživa neměla dnes šanci.Asi po dvou hodinách jsem ucítila podivný zápach který já osobně moc dobře nepoznám.Tak jsem šla po čichu a ejhle neteřinka byla pokakaná až za ušima.(řídšší stolice).Tak jsme ji přebalili ale zápach pořád přetrvával a ejhle synoveček kopíroval sestřičku ,taky to měl až pomalu na zádech.Můj syn nic!!!V duchu jsem sestře moc záviděla a moc si přála aby přišel taky čas kdy se v tichosti můj syn vykaká.Bylo už v podvečer a sestra odešla s dětmi domů,šla jsem poklidit nádobí a hračky.Najednou si všimnu jak se kolem mě syn stále točí a já reflexně na něj vykřikla"co je Romi" a on mi odpověděl že ho bolí bříško.V tu chvíli jsem všeho nechala,vzala do ruky easylax,to pro případ aby to nezadržoval ještě dalších 5 dní.Vstříkla do zadečku a po pěti minutách vidím syna jak tlačí a poprvé v životě se se mnou u toho smál(hrnou se slzy do očí a mlží se mi písmenka).Co jsem viděla v plíně kterou jsem mu dala jen na to kakání,jinak chodí čůrat na nočník byl pro mne malý zázrak.„Řídká stolice“Bylo to krásný a bylo na synovi vidět že měl z toho obrovskou radost že to bylo tak rychlý a nic ho nebolelo.Vánoce proti tomuto opravdu slabý.Tento náš malý zázrak přisuzuji tuku omega a zítra u dr budu konzultovat.Omlouvám se že jsem napsala tuhle knihu ale musela jsem se s tou radostí s někým podělit a s kým jiným než s Váma.Děkuji Gábince za podporu a přeji vaší malé ale i všem dítkům s tímto problémem obrovskou sílu na překonání této noční můry.

• Citovat
  • Upravit
11513
13.2.12 11:52
panča píše:
Zdravím Vás maminky!Dnes se vám ozývám z dobrou náladou,protože se stalo něco zaco jsem se přes dva roky modlila.Měla jsem dnes rušný den,byla u mne na návštěvě sestra s dvojčátkama.Ta sice nemá problém že by jí děti nekakali ale nechcou jíst a když ano tak to nejsou zrovna nejzdravější jídla.Zapoměla jsem napsat že jim je 28 měsíců,takže si se synem padnou do noty a jeden druhého kopíruje.No a jak to tak bývá přišel čas odpolední svačinky a sestra mi hlásí ať dětem připravím chleba osmažený ve vajíčku.Já měla pro syna nachystanou hruškovou přesnídávku a ve flašce švestkovou šťávu.Tak jsem se pustila do vaření a přišla jsem na to že mi došel slunečnicový olej.Máslo jako na potvoru taky došlo.Tak jsem vytáhla tuk omegu ,který mi zbyl z vánoc na cukroví a osmažila na něm chleba ve vajíčku.Dětem moc chutnalo ,samozřejmě i mýmu synovi ,který jak jinak musí mít všechno stejný jako druzí .Hrušková výživa neměla dnes šanci.Asi po dvou hodinách jsem ucítila podivný zápach který já osobně moc dobře nepoznám.Tak jsem šla po čichu a ejhle neteřinka byla pokakaná až za ušima.(řídšší stolice).Tak jsme ji přebalili ale zápach pořád přetrvával a ejhle synoveček kopíroval sestřičku ,taky to měl až pomalu na zádech.Můj syn nic!!!V duchu jsem sestře moc záviděla a moc si přála aby přišel taky čas kdy se v tichosti můj syn vykaká.Bylo už v podvečer a sestra odešla s dětmi domů,šla jsem poklidit nádobí a hračky.Najednou si všimnu jak se kolem mě syn stále točí a já reflexně na něj vykřikla"co je Romi" a on mi odpověděl že ho bolí bříško.V tu chvíli jsem všeho nechala,vzala do ruky easylax,to pro případ aby to nezadržoval ještě dalších 5 dní.Vstříkla do zadečku a po pěti minutách vidím syna jak tlačí a poprvé v životě se se mnou u toho smál(hrnou se slzy do očí a mlží se mi písmenka).Co jsem viděla v plíně kterou jsem mu dala jen na to kakání,jinak chodí čůrat na nočník byl pro mne malý zázrak.„Řídká stolice“Bylo to krásný a bylo na synovi vidět že měl z toho obrovskou radost že to bylo tak rychlý a nic ho nebolelo.Vánoce proti tomuto opravdu slabý.Tento náš malý zázrak přisuzuji tuku omega a zítra u dr budu konzultovat.Omlouvám se že jsem napsala tuhle knihu ale musela jsem se s tou radostí s někým podělit a s kým jiným než s Váma.Děkuji Gábince za podporu a přeji vaší malé ale i všem dítkům s tímto problémem obrovskou sílu na překonání této noční můry.

Panča- paráda!!!! A mám husí kůži, jak jsi to hezky napsala. Taky bych měla radost :-))) Gratulace a hlavně ať to vydrží…

My měli včera taky úspěch .-) Synátor se vykakal sám bez pomoci a hned, bobek - ne tak tvrdý, ale pokakal se v síni na linu, jak šel, a ssmál se u toho a křičel na mě jú,júúúú a hned mi to šel ukázat .-) Tak jsem taky měla radost, i když bobky všude :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.2.12 19:23
panča píše:
Zdravím Vás maminky!Dnes se vám ozývám z dobrou náladou,protože se stalo něco zaco jsem se přes dva roky modlila.Měla jsem dnes rušný den,byla u mne na návštěvě sestra s dvojčátkama.Ta sice nemá problém že by jí děti nekakali ale nechcou jíst a když ano tak to nejsou zrovna nejzdravější jídla.Zapoměla jsem napsat že jim je 28 měsíců,takže si se synem padnou do noty a jeden druhého kopíruje.No a jak to tak bývá přišel čas odpolední svačinky a sestra mi hlásí ať dětem připravím chleba osmažený ve vajíčku.Já měla pro syna nachystanou hruškovou přesnídávku a ve flašce švestkovou šťávu.Tak jsem se pustila do vaření a přišla jsem na to že mi došel slunečnicový olej.Máslo jako na potvoru taky došlo.Tak jsem vytáhla tuk omegu ,který mi zbyl z vánoc na cukroví a osmažila na něm chleba ve vajíčku.Dětem moc chutnalo ,samozřejmě i mýmu synovi ,který jak jinak musí mít všechno stejný jako druzí .Hrušková výživa neměla dnes šanci.Asi po dvou hodinách jsem ucítila podivný zápach který já osobně moc dobře nepoznám.Tak jsem šla po čichu a ejhle neteřinka byla pokakaná až za ušima.(řídšší stolice).Tak jsme ji přebalili ale zápach pořád přetrvával a ejhle synoveček kopíroval sestřičku ,taky to měl až pomalu na zádech.Můj syn nic!!!V duchu jsem sestře moc záviděla a moc si přála aby přišel taky čas kdy se v tichosti můj syn vykaká.Bylo už v podvečer a sestra odešla s dětmi domů,šla jsem poklidit nádobí a hračky.Najednou si všimnu jak se kolem mě syn stále točí a já reflexně na něj vykřikla"co je Romi" a on mi odpověděl že ho bolí bříško.V tu chvíli jsem všeho nechala,vzala do ruky easylax,to pro případ aby to nezadržoval ještě dalších 5 dní.Vstříkla do zadečku a po pěti minutách vidím syna jak tlačí a poprvé v životě se se mnou u toho smál(hrnou se slzy do očí a mlží se mi písmenka).Co jsem viděla v plíně kterou jsem mu dala jen na to kakání,jinak chodí čůrat na nočník byl pro mne malý zázrak.„Řídká stolice“Bylo to krásný a bylo na synovi vidět že měl z toho obrovskou radost že to bylo tak rychlý a nic ho nebolelo.Vánoce proti tomuto opravdu slabý.Tento náš malý zázrak přisuzuji tuku omega a zítra u dr budu konzultovat.Omlouvám se že jsem napsala tuhle knihu ale musela jsem se s tou radostí s někým podělit a s kým jiným než s Váma.Děkuji Gábince za podporu a přeji vaší malé ale i všem dítkům s tímto problémem obrovskou sílu na překonání této noční můry.
panča Moc veliká gratulace!!!! Měla jsem velikou radost i za Vas!!!! Je videt, ze asi jednou za cas neuskodi „nezdrava“ strava!! Jen tak dal s Vasim uspechem a jeste mnoho bobiku s usmevem!!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panča
19.2.12 23:52

dětská zácpa

Gábinka.J,Kristyna + Daník a všechny maminky moc vám děkuji za vaše soucítění .I já s vámi cítím a moc mě těší že vaše děťátka mají byť jen malý úspěch ,Krystýnko Vám moc gratuluji protože je úplně jedno kde se váš synáček vykakal,hlavní je že to takhle krásně zvládl sám.Já jsem ve fázi že kdyby se můj syn vykakal uprostřed sněmovny ,tak se těm poslancům ještě budu chlubit jak je můj syn šikovnej hahahah.Nicméně situace u nás je taková ,že tuk omega zabral asi jen jednou.Zkoušela jsem hned druhý den a nic,pak ještě jednou a taky nic.Ale je možné že v synovi byla ještě vláknina kterou jsem v ten den dala naposledy a potom vysadila protože syn málo pije asi 750 -1000 ml .Je ale fakt že ta vláknina zabírala rychle a kakání na něj šlo hned druhý den.Nevím co mám už dělat,piplám mu žaludek vším možným a výsledek žádný.Musím každý třetí den vstříknout easylax ale je to s velkým brekem .Zkoušela jsem vstříknout druhý den dokud nemá zácpu ale tak brzo na něj nefunguje.Je to moc těžké když chcete pomoct svému dítěti a nedokážete to.Musíte přihlížet jak trpí a ještě se přetvářet že je to běžná potřeba.Naše děti na to samozřejmě mají jiný názor,asi bychom ho taky změnili kdybychom takhle trpěli.Dá se ale udělat jedna věc a to je vydržet a nevzdávat se!!My všichni jsme bojovnice a naše děti dvojnásobně a věřím že všichni zvítězíme,jen nevíme kdy ale věřím že to příjde.Zatím se maminky mějte a přeji vašim dětem mnoho úspěchů v kakání a vám dobrou psychicky protože té je opravdu zapotřebí.

• Citovat
  • Upravit
11513
20.2.12 23:33

Holky - já ten boj s proktologii vzdávám. byli jsme na druhém místě a nic.. jen stravovací opatření a výsledek? žádný! Pije mi jak duhá, a i když jí to co má - strikně, tak prostě kakat nebude…A kakáme jednou za 2-3 dny a to asi nepovažují za zácpu, takže máme čekat - prý se to upraví s věkem, to jsem teda zvědavá :-(( Na štěstí už nemáme krev při kakání :-( Ale scény jsou to pořád děsný :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
23.2.12 15:17

Muzu se zeptat, jestli Vam deti mezi kakanimi „umazavaly“ ? To je snad to nejhorsi na tom. My jedeme v zacpe uz pul roku, nic moc nepomaha, prdevcirem dostal v nemocnici YAL, tak ted je chvili klid, prootze je vykadenej. Ale jinak v jednom kuse mu leze ze zadku neco malo (je to to „obtekani“, jak tu nekdo rikal, je to neco, co se vuli uz neovlivni, proste ma toho hovinka tak plnej zadek, ze co je kolem a je ridsi tak uz leze pomalu ven - ani to ho nedonuti ke kadeni). Je to uplne na palici, 10 prevlikani denne, vecne smrad, a poradny vykakani vubec neexistuje (jak tu nekdo pise, ze dite kadi jedenou za 4 dny - zlaty oci, to bych skakala radosti)
V utery jdeme na UTZ, ceka nas asi i RTG strev (k vylouceni rozsireni streva), ale ja myslim, ze se nezjisti nikde nic a bude jenom na nas, jak se s tim popasujeme :zed: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
24.2.12 19:01

My neukakáváme… Vím, že to kakání 2-3 dny je super, ale i tak je to pro mě teda dost stresující, protože u toho je hrozného breku a estrády, vytlačeného konečníku a opět krve......... A jinak už tohle řešíme přes rok a nikde nic......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
5.3.12 20:15

Ahojky holky píši po dlouhé době .
Dnes jsme byli na vyšetření v Motole . Nemluvím o tom , že se mi chtělo brečet kolik hodin jsme čekali v čekárně :zed: .
No řekla mi vše co jsem si už přečetla :roll: , poradila vše co děláme . Malá má ke všemu hemeroidy :( .
Kontrola za 3 týdny :roll: .

Mě už to tak štve , vůbec se nám to nelepší naopak . Nedávno jsem už chtěla volat na pohotovost . Malá ho měla kousek venku a nešlo nikam (řev jak když jí řežou ). Nakonec jsem to zkusila pinzetou :roll: , bylo to jak beton :evil: .

Mě už to tak štve :cert: .

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
5.3.12 20:19
Kristyna+Daník píše:
My neukakáváme… Vím, že to kakání 2-3 dny je super, ale i tak je to pro mě teda dost stresující, protože u toho je hrozného breku a estrády, vytlačeného konečníku a opět krve......... A jinak už tohle řešíme přes rok a nikde nic......

Kadění jednou za 2-3 dny je zácpa , kdo říkal že se to nepovažuje za zácpu ? 8o

Koukám že jste taky na tom pořád stejně :( . Pěkně na nervy viď ? ! :(

• Citovat
  • Upravit
11513
5.3.12 21:02
žirafííí píše:
Kristyna+Daník píše:

Kadění jednou za 2-3 dny je zácpa , kdo říkal že se to nepovažuje za zácpu ? 8o

Koukám že jste taky na tom pořád stejně :( . Pěkně na nervy viď ? ! :(

Hemorodidy? To snad není možný :-( To je mi fakt líto… V motole to byla první návštěva fajne, ale druhá tady na Jižnáku byl absolutní propadák.. nevím už.. nebaví mě to.. manžel je totálně nas..... Ale nevíme jak dál. prostě mi příjde, že to nemá východiska .-((((

No dr, když jsem mu řekla, že kakáme ob den max 3 dny, tak mi na to řekl, že jsou děti, co nekakají třeba 14 dní… Tak co mi tím chtěl naznačit? že jsem histerka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
5.3.12 21:29

No oni třeba jsou takové děti , ale nevadí jim to .Vykadí se bez problémů , bez krve a bez řvu . To je asi jiná .
Mě když se ptala dr kolikrát a já řekla , že jednou za 2-3 dny , tak mi řekla jo to tak je u té zácpy .

Ale co ti můžu říci , každý doktor jiný názor a jiná rada . Přijdu si jak idiot když mi někdo řekne to a to ,a za chvilku jiný ne to ne to nedělejte to nedávejte :pocitac: . No a koho pak poslechnout ? :roll:

Vím jak Vám je :( .

Nám pomohlo na tu tvrdost té stolice, že večer na spaní jsem dala 10-15 ml Lactulozy. Prý se může dlouhodobě , tak ode dneška jí budu dávat každý den na spaní . Ještě nám poradila glycerinové čípky , ale to jsem dala a šííííleně brečela . Zkoušela jsi mu je dát ?

Je to fakt hrozné :( .

• Citovat
  • Upravit
11513
5.3.12 22:56

No vidíš a nám laktulozu nedoporučil, že to prý nemá význam - ten v Motole , a pak si tedy vyber .-(((

Glyce čípky máme dávat každé ráno 20minut po jídle, aby se naučil vyprazdňovat po jídle… Dala jsem parkrát, ale bez účinu a s šíleným řevem… je na ten zadek te´d dost citlivej, stačí, když každý večer masírujeme tou Faktu mastí......Já si zkusím dupnout, aby nám aspoň udělali sono, jestli je tam vše OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
6.3.12 10:05

No a mě v Motole jí zase doporučila :cert: , ale včera večer jsem jí dala a před chvilkou byla na velké sice řev , ale do pár minutek vykonáno ;) .

Tak to máme dávat i my ráno po jídle , ale vypadá to jako u vás . Tak na ty čípky kašlu , myslím si že už se trápí dost .

A vy nemáte jít na kontrolu jak to s vámi vypadá ?

• Citovat
  • Upravit
11513
6.3.12 19:34

No vidíš, to je na hlavu postavený!!!!
my tenkrát v Motole šli na řadu hned a to jsme nebyli objednaní…

Na kontrolu jsme šli tady k dr z toho Motola, otevřel si na Jižňáku chirur ambulanci.. no a jak jsem řekla, že kaká obden, tak bylo uzavřeno a je to.....Kontrola žádná… Fakt na hlavu, manža naštvaný a Daník dále trpí :-((((

Odkud jsi žirafíí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
6.3.12 22:20

Ahoj, mne rikali dr, ze za zacpu se povazuje nekakani 4 dny a vic.
U nas se to trochu hnulo tim YALem, je to skoro 14 dni a bylo nejdriv kazdy den a pak obden kakani :dance: , ale ted uz zacal zase zadrzovat, a co horsiho - mazat :roll: . Takze jsem se dneska proste rozhodla a dala mu Easylax - za chvilku bylo hovinko v pline. A nebylo to nic tuheho, proste normalni hovnajs, nechapu, proc to ty deti drzi :zed: .
U nas teda nejsou zadne bolesti u toho (snad to nezakriknu, to by mi jeste chybelo), ale kadi klidne 1× za tyden (i za delsi dobu) … a mezitim umazava a umazava, protoze uz je toho plny.
Ted dodrzujeme stravu, kterou nam dali v te nemocnici na pohotovosti pred 14dny, snad to ponese nejake „ovoce“. K tomu davam Lepicol, Biopron, Duphalac. Ten Lepicol a Biopron stridam ob den, protoze kdyz jsem to davala najednou, bolelo ho bricho, a v lekarne mi mgr dost vydesene rikala, ze to je na 3lety dite hrozna darda, co nam poradila dr. Takze jsem podle sveho usudku to trochu snizila, a stridam to.
Zitra jdeme na ko k nasi dr, a 20/3 nekam na proktologii. Nas asi nemine ten rtg strev, ale mne uz to snad je i jedno, hlavne at uz se nekam pohneme.
Jinak nas se tyka ten problem funkcni retence stolice - prikladam clanek, kde je o tom hodne vysvetleno, nevim, jestli se Vas to take tyka, ale na nas to sedi jak ulite, hlavne ty priznaky - zadrzovani, bohuzel (tedy az na ty psychicke zmeny, kterymi muze dite doma prochazet - u nas se nic spatneho doma nedeje, asi je to nasledek uceni se na nocnik a nechuti do nej kakat :think: )

Tomu umazavani (ktere Vy asi nemate) se rika enkopreza, a i pod timhle heslem se toho da o zacpe hodne najit.

Jeste ten clanek -
http://www.medicabaze.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí