Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lulis píše:
Víte někdo jaká zelenina by měla být nejlepší pro to kakání??? A jak je to z mrkví, staví nebo ne??? Já se teď uplně bojim dát jí cokoli k jídlu. včera mněla skleničku a dnes jí uvařím rybu tu miluje a po tom se snad ucpat nemůže. Noc sme zvládli bez sunaru tak uvidíme. Ale včera mi zas švagrová říkala že vynechat mléko uplně??? Že mléko nepodporuje moc trávení, tak nevim. Já teda po mlíku jdu dobře. A jí i kdybych chtěla tak mlíko vynechat nemůžu to by sme se nevyspali nikdo.
Co se týká mléka, tak já děti tedy dvojčata jsem kojila v noci snad 10 x,každého, takže jsem byla na mrtvici a úplně hotová, tak jsem kolem 9-10 měs, už si to nepamatuji, v noci přestala kojit metodou regulovaného pláče /je to drsné, ale jenom 3 dny/ čím je dítě starší, tím horší, asi nevím, ale funguje to na všechny děti, když by měl někdo zájem, napíšu metodě pak více. Co se týká mléka tk od 15 měs, jsme na umělé , ale jenom jednou ráno a večer kaši s normální mlékem, kamarádky holčička má taky psychiskou zácpu, po mléku, které bylo při alergii na kravskou bílkovinu a jasně ji doktorka řekla vyměnit sunar za kravské, ale jsou ji už dva roky a dávají do lahve granko , aby to vypila, já bych mléko nevysazovala, beru to v rámci pitného režimu jako přísun tekutin a na trávení , to nikdo nheví, jestli pomáhá nebo ne, každopádně nemá smysl ho vyřazovat úplně, to doporučují i přední odborníci na výživu, mléko ano. Co se týká jídla, jsem z tpoho taky už blbec, no nedávám rýži, mrkev /ale šťáva ano/, pečivo méně, to jsou i těstoviny, bílá mouka atd, hrůza, Ema dnes kakala, ale opět jsem musela sama vysadit, neřekla si. maminky jak dlohho tohle vysazování může trvat????
Tak jsme byli u dr…Dávku zvyšovat nemáme…prý ho musím donutit jíst zeleninu a ovoce čerstvé
To nevím jak zařídit, protože se o to snažím od začátku...... Ach jo…A máme nasadit prý Biopron, tak už fakt nevím......Mrkev syrovou a šťávu prý ano…
tak do skousej dat ale sirovou mrkev to ty j est urcite nebude a nevim nevim vsak uvidis sama ![]()
Kristyna+Daník píše:
Tak jsme byli u dr…Dávku zvyšovat nemáme…prý ho musím donutit jíst zeleninu a ovoce čerstvéTo nevím jak zařídit, protože se o to snažím od začátku...... Ach jo…A máme nasadit prý Biopron, tak už fakt nevím......Mrkev syrovou a šťávu prý ano…
Já si tedy nejsem jistá nakolik jsou to reklamní tahy a jak je to účinné , myslím teď Biopron, je tady někdo, kdo to zkoušel a pomohlo to ?? já dávám poctivý jogurt bilý a kefír a myslím, že to má ten týž efekt. Taky mně napadá jedný způsob jak do něj dostat to ovoce a zeleninu a to jsou š´távy, ale třeba u nás Ema hrozně vybírá a tak pořád zkouším, jeden den ji jedou okurky, pak zas paprika/syrové a kouše sama, tak jí to chutná nejlépe, anebo, když to jím já, tak si kousne taky sama/ nekrájím , neloupu, prostě ji to dávám touto formou. Z ovoce nám jedou citrusy, denně dávám min.,100ml pomerančové šťávy a sní třeba celou nektarinku, jahody, meloun, občas jabko, hruška, ale chce to opravdu zkoušet různé druhy, myslím, že meloun a jahody chutnají všem dětema pořád, nabízet, nevzdávat se. Nebo nechám vyhladovět a pak jim nabídnu jenom to ovoce nebo zeleninu.
faj - nevzdávám to a pořád zkouším a bereme to i přes kamarády,ale nic,ani meloun a jahody, na to jsem vsázela a nic… Zkouším každý den něco,jím to sama.Ale Daník fakt není jedlík, tak je mu to úplně jedno co jím já… uvidíme.. dneska jsme kakali a v pohodě, hned,kapku pláče,ale vytlačil sám a mělo to zase tu kašovitou formu okolo celkem akorát měkkého bobku, tak snad to bude v pohodě.....
Kristyna+Daník píše:
faj - nevzdávám to a pořád zkouším a bereme to i přes kamarády,ale nic,ani meloun a jahody, na to jsem vsázela a nic… Zkouším každý den něco,jím to sama.Ale Daník fakt není jedlík, tak je mu to úplně jedno co jím já… uvidíme.. dneska jsme kakali a v pohodě, hned,kapku pláče,ale vytlačil sám a mělo to zase tu kašovitou formu okolo celkem akorát měkkého bobku, tak snad to bude v pohodě.....
faj píše:Kristyna+Daník píše:
faj - nevzdávám to a pořád zkouším a bereme to i přes kamarády,ale nic,ani meloun a jahody, na to jsem vsázela a nic… Zkouším každý den něco,jím to sama.Ale Daník fakt není jedlík, tak je mu to úplně jedno co jím já… uvidíme.. dneska jsme kakali a v pohodě, hned,kapku pláče,ale vytlačil sám a mělo to zase tu kašovitou formu okolo celkem akorát měkkého bobku, tak snad to bude v pohodě.....![]()
![]()
tak to je na dobré cestě, laktuloza zabrala
Fakt doufám .-)
.-)
Tak s tím mlékém jsem stejného názoru, já myslím že vysadit ho by byl nesmysl. Já jí teda teď ohřávám kravské, ale ona je mlíková a je jí to jedno miluje mlíko takže ho vypije i bez granka atd.Budou jí teď dva roky, tak už sunar brzy vynechám. Kolik je dvojčátkům???
Faj Moc mě zajímá ta metoda, co píšeš. jestli můžu poprosit.Písni mi to.
Kojit sem přestala v devátém měsíci, malá hrozně kousala a to už se nedalo, přešli sme na sunar. ale teď kdykoli se v noci vzbudí(tak 3 krát) chce mlíko,už sme jí přesunuli do dětskýho pokoje, spí líp, když je tam sama, ale budí se i tak. Zkoušela sem špunty do uší a nechat jí brečet, ale vydržela sem max hodinu… to bude asi základ té metody??? nevzdat se??? no prosím písni.
Biopron vůbec neznám, to nevím co je. A asi když je kolem bobíku ta kaše tak proto doktorka nedoporučuje zvyšovat, nám naopak zvyšovali i když sem měla pocit že jí pomohli i nižší dávky. S tou zeleninou to je těžký když nechce, tenhle problém nemám, Nelinka naopak miluje zeleninu i ovoce, jakékoli a dá tomu i přednost před sladkostmi, což je výhra, ale nemůžu radit jak to do Daníka dostat, bohužel. To asi fakt zkoušet aspoň šťávy.
Lulis píše:
Tak s tím mlékém jsem stejného názoru, já myslím že vysadit ho by byl nesmysl. Já jí teda teď ohřávám kravské, ale ona je mlíková a je jí to jedno miluje mlíko takže ho vypije i bez granka atd.Budou jí teď dva roky, tak už sunar brzy vynechám. Kolik je dvojčátkům???
Faj Moc mě zajímá ta metoda, co píšeš. jestli můžu poprosit.Písni mi to.
Kojit sem přestala v devátém měsíci, malá hrozně kousala a to už se nedalo, přešli sme na sunar. ale teď kdykoli se v noci vzbudí(tak 3 krát) chce mlíko,už sme jí přesunuli do dětskýho pokoje, spí líp, když je tam sama, ale budí se i tak. Zkoušela sem špunty do uší a nechat jí brečet, ale vydržela sem max hodinu… to bude asi základ té metody??? nevzdat se??? no prosím písni.
Biopron vůbec neznám, to nevím co je. A asi když je kolem bobíku ta kaše tak proto doktorka nedoporučuje zvyšovat, nám naopak zvyšovali i když sem měla pocit že jí pomohli i nižší dávky. S tou zeleninou to je těžký když nechce, tenhle problém nemám, Nelinka naopak miluje zeleninu i ovoce, jakékoli a dá tomu i přednost před sladkostmi, což je výhra, ale nemůžu radit jak to do Daníka dostat, bohužel. To asi fakt zkoušet aspoň šťávy.
Ahoj, u nás byla základem publikace Každé dítě může dobře spát, najdeš tam všechno, úspěšně také aplikuji zatím na nejmladší 5.měs.Eli. Dvojčátkům je 26 měs. Metoda drsná, ale funguje, ale jak už jsem psala, u nás jsem ji aplikovala kolem 9 měs a Jonášek vydržel brečet z každé hodiny klidně půl hodiny a pak znova. Ema byla v pohodě. Nevstávala jsem k nim , to jsem ještě spala u nich v pokoji, jenom jsem na ně mluvila. Myslím, že musí být rozhodnuta matka a pak to vydrží.
No, ale asi bych nejdříve vyřešila to kakáni, ať toho na ní není najednou moc. Mám pocit , že ta psychická zácpa je častější u citlivých holčiček.
Tak to zkusím sehnat. Jinak já chci aby spala, ale bohužel nejsem ochotná se nevyspat
. Hrozný, ale fakt nemam asi tu trpělivost.Ona pak je uplně hysterická a zaliká se a pak už jí ani nejde usnout, když jí nechám dýl brečet. Ale seženu si tu publikaci ať vím co můžu ještě zkusit.
Nevím jestli je Neli zrovna citlivá, ona je hroznej nezmar strašně samostatná a mám pocit že mně vůbec nepotřenuje. U ní ta zácpa začla tím že vždy mívala tužší hovínko a má hodně objemný a tak si natrhla konečník a od tý doby se tim trápíme. Teď byl dva měsíce klid to bylo krásný, ale včera to zas přišlo uvidím co bude dál. Dnes žádný pokus nebyl, zítra dám asi čípek ať to nedrží zas 4 dny jak je zvyklá.
tak děkuju za radu i ohledně toho spaní. sem zvědavá co zvládnu
![]()
Ahojda,kdyz tohle ctu,tak aspon vidim,ze v tom nejsme samy.Mam uplne stejny prblem,doslova.asi pred 3/4 rokem mela antibiotika a byla dost nemocna,mala miluje cokoladu a sladkosti,tak ji vsichni trosku dopravali,no a tim hovinko stvrdlo a bolelo ji to kdyz byla na nocniku a od ty doby je to spatny.Jidelnicek jsme uz zmenili uplne, zelenina,ovoce , vyskouseli jsme laktulozu, ruzne sirupy na vyprazdnovani,ted berem fructolax a je to stejne.Je to proste psychycky blok,ktery si musi odstanit sama…kazdy den potrebuje kakat,ale jakmile to na ni jde,tak se zastavi,stahne pulky,cela se i nekdy vykrivy,jen aby to hovinko nevylezlo.Ale co jsem chtela rict,nekdo mi poradil,ze mame zkusit reiki,je to psychycke odbouravani,ale hlavne nalezeni priciny…byly jsme jen pro bachovy kapky,ktere ti dodaji vitalitu a chut do zivota atd,ty nam nezabraly.Takze zkusime na terapii a uvidime.Pripadam si bezmocna a uplne uz na dne ![]()
boulinka píše:
Ahojda,kdyz tohle ctu,tak aspon vidim,ze v tom nejsme samy.Mam uplne stejny prblem,doslova.asi pred 3/4 rokem mela antibiotika a byla dost nemocna,mala miluje cokoladu a sladkosti,tak ji vsichni trosku dopravali,no a tim hovinko stvrdlo a bolelo ji to kdyz byla na nocniku a od ty doby je to spatny.Jidelnicek jsme uz zmenili uplne, zelenina,ovoce , vyskouseli jsme laktulozu, ruzne sirupy na vyprazdnovani,ted berem fructolax a je to stejne.Je to proste psychycky blok,ktery si musi odstanit sama…kazdy den potrebuje kakat,ale jakmile to na ni jde,tak se zastavi,stahne pulky,cela se i nekdy vykrivy,jen aby to hovinko nevylezlo.Ale co jsem chtela rict,nekdo mi poradil,ze mame zkusit reiki,je to psychycke odbouravani,ale hlavne nalezeni priciny…byly jsme jen pro bachovy kapky,ktere ti dodaji vitalitu a chut do zivota atd,ty nam nezabraly.Takze zkusime na terapii a uvidime.Pripadam si bezmocna a uplne uz na dne
Ahoj, u nás už je to tajky pár měsíců, vydrž, určitě se to zlepší ![]()
Já vysazuju každý den a nasadila jsem defekační režim, popisuju ho v diskuzi a v přibližně stejný čas ji posadím na záchod, pokud se brání a nechce kakat, tak jí zavedu pidi kousek čípku, jeom na podráždění defekačního reflexu, častěji si už řekne i sama, tak se to alespoň trochu zlepšuje, jinak lakulozu dávám pořád v dávce nyní 5-10ml a hovínko je ok.Držím palečky. ![]()
ahoj cetla jsem co si psala a tohle dela i moje mala ze se vecer steka a neda se ji uspat ale ja ji vezmu do ruk a kolibam ji a spivam ji haji beli a usne nevim nevim ale skus to treba to zabere kdyz mu za spivas tvoji mu malimu vic proc to dela pro to ze se mu chce spat? a nemuzou usnou ? tak pro to moje mala taky hesky pred tym spinkala a ted to dela?taky jsem ji nechala precet skousela jsem ji uspavat vkocarku a porrad nic jen to ze jsem ji kolebala a spivala a zouky to jeste nebudou ?to by ty porad plakal ale nektere deti rouste zoubky a neplaka jo a to kojeni s flasky mu nedavej pro to ze se nauci s flasky a nebude ty chtit pit s prsou ja sem to taky tak udelala a uz my nechela pit s prsou? ![]()
Reiki sme už taky zkusili, zabývá se tím přímo švagrová a taky nám nepomáhá. Ale u nás to bylo i tim sunarem,takže u někoho reiki pomoci může.Bez sunaru už sme cca 14 dní a trochu se to lepší, chodíme pravidelně i když občas je krev, ale to je tim, že jí se prostě nemá šanci zahojit ten konečník, když veliký to má pořád.
Doktoři nic neudělaj to mě štve nejvíc.
Tak budeme bojovat dál.