Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11513
3.10.11 12:35

Ahojky,tak jsme dneska byli konečně na tý proktologii, ale připadám si z toho hodně rozčarovaná......
Tak v ordinaci jsem strávili asi 5 minut, doktor se prakticky na nic nezeptal, co jí, jak jí, jen pití ho zajímalo… Tak má daník vypít nejméně litr denně - to nevím, jak udělám… Má potrhaný konečník, tak máme dělat sedací kůry v dubové kůře a potom koupit a mazat gelem z dubové kůry… Má „dietu“ - nesmí čoko, kakao, cukroviny, těstoviny, rýži, bílé pečivo ,banány..... A má jíst celozrnné pečivo,lněná semínka, oříšky, mandle, kysané výrobky, ovoce zeleninu i sušenou. připadala jsem si tak jak blbec, kterej tam jde zbytečně :-(
Kontrolu máme za tři týdny......
Laktulozu nemáme dávat, dávku prý dr dala malou a prý si na to zbytečně zvykl a a nepomáhá mu to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.10.11 19:59

jeje to je chudacek ze takove dobrotky nemuze ?ale neboj to se mu zlepsi vis jek na prvni masticku to nepusobi hned musis viskouset vic ? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyselka
13.12.11 11:06

zácpa

Také máme problémy s kakáním. Mám 13 měsíční dcerku, která sice kaká 1× denně, pokud nee.. tak ob den.. Ale když prdí nebo kadí, tak strašně tlačí, vždycky si sedne a přikrčí kolínka. Jednou i večer tak brečela, že jsem brečela s ní :,( hladila jsem jí bříško (nechtěla), dávála jsem jí kolínka k bříšku (taky moc nechce).
Byla jsem s ní u doktora, ten nám předepsal Lactulosu. Dávala jsem jí 5 ml asi tak 5 dní, pak měla stolici měkčí, tak nám řekl, že máme dávat 2,5 a tak za 3 dny přestat dávat. Včera jsem jí to již nedala (bylo to docela ok), ale dneska opět tlačí jako o život. :,( Doktor nám řekl, že i když kadí každej den, ale má bobkovitou stolici, tak už má zácpu. Bobkovitou stolici má asi tak od tý doby co jí dávám příkrmy, ale nikdy jí nebolelo bříško. :(

• Citovat
  • Upravit
11513
13.12.11 20:49

My bojujeme pořád a nikdo nám nepomůže.. jak to tak vypadá, nám ta laktuloza nepomohla.. A dr nás z proktologie vyřadil s tím, co by jste chtěla, když vám kaká každý den.. ale to, že má krev ve stolici, vytlačuje si konečník a pláče u toho, jak když ho řezají je tedy úplně normální :-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
20.12.11 20:32
Kristyna+Daník píše:
My bojujeme pořád a nikdo nám nepomůže.. jak to tak vypadá, nám ta laktuloza nepomohla.. A dr nás z proktologie vyřadil s tím, co by jste chtěla, když vám kaká každý den.. ale to, že má krev ve stolici, vytlačuje si konečník a pláče u toho, jak když ho řezají je tedy úplně normální :-((((

To je normální jo ? :cert:
Já už s tím chci jít k doktorovi , při kadění řev , a pak krev . Dělala jsem jí vývar z dubovou kůru a nepomohlo to :( .

• Citovat
  • Upravit
11513
20.12.11 20:37
žirafííí píše:
Kristyna+Daník píše:
My bojujeme pořád a nikdo nám nepomůže.. jak to tak vypadá, nám ta laktuloza nepomohla.. A dr nás z proktologie vyřadil s tím, co by jste chtěla, když vám kaká každý den.. ale to, že má krev ve stolici, vytlačuje si konečník a pláče u toho, jak když ho řezají je tedy úplně normální :-((((
Já už s tím chci jít k doktorovi , při kadění řev , a pak krev . Dělala jsem jí vývar z dubovou kůru a nepomohlo to :( .

Jestli jsi z Prahy tak určitě ne do Krče!!! my hledáme jinou proktologii a řeši to dál budu… Tvrdili mi, že e to tím, že málo pije, te´d vypije 1,5-2 litry a stejně nic......
Dubová kůra nám taky nepomohla, byl po tom opruzenej. Co nám pomohlo na zhojení konečníku a používám pořád a zanáším lehce prstem i dovnitř zadečku tak - Sudocreme… Zhojí ty ranky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
20.12.11 20:48
Kristyna+Daník píše:
žirafííí píše:
Kristyna+Daník píše:
Já už s tím chci jít k doktorovi , při kadění řev , a pak krev . Dělala jsem jí vývar z dubovou kůru a nepomohlo to :( .
Jestli jsi z Prahy tak určitě ne do Krče!!! my hledáme jinou proktologii a řeši to dál budu… Tvrdili mi, že e to tím, že málo pije, te´d vypije 1,5-2 litry a stejně nic......
Dubová kůra nám taky nepomohla, byl po tom opruzenej. Co nám pomohlo na zhojení konečníku a používám pořád a zanáším lehce prstem i dovnitř zadečku tak - Sudocreme… Zhojí ty ranky…

Už nejsem , ale pořád tam jezdím . No do Krče bych ani nešla , tam jsou hrozný. Nemyslím si že je to pitím , ta moje potvora taky vypije hodně a pořád stejné . Co je zač ten Sudocreme , zrovna dnes jsem to slyšela a bylo to myšleno na Atopický ekzém :?:

• Citovat
  • Upravit
11513
20.12.11 20:58

no vidíš a mě byla krč ohledně tohoto doporučená.. a na blbou konzulataci jsme čekali přes dva měsíce!!!
Sudocreme se te´d hodně používá na opruzeniny.. místo Rybilky a tak.. je to všestranný ochranný krém na kůži pro celou rodinu.. Je na kůži pokrytou plenkou, ekzém, proleženiny, akné, při drobných spáleninách a omrzlinách a jiných povrchových oděrkách…Celkem jsem se tomu dlouho bránila, ale nám fakt pomáhá.. i na odřeninu jsem zkusila a s hned druhý den vypadala lépe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
21.12.11 12:09

to je hrozný , čekat na konzultaci 2 měsíce :,( .
Vždyť to dítě tak trpí a nakonec Vám stejně nepomohli :cert: .

Tak to ho zkusím koupit a třeba malé pomůže i na ekzém ;) .
A můžu se zeptat kolik stojí ? :dance: Jen abych nebyla zaskočená :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11513
21.12.11 12:47

A ty konzultace jsou fakt takhle… ekáš strašně dlouho, protože většinou ordinujou jen jednou týdně pár hodin.. Ale zaskočili mě úplně - prakticky nic důležitýho se mě nezeptali, jak jí co jí, co pije, co pije za mléko a tak.....

Jinak ten Sudocreme - je bylený po více gramech… Máme nějakou 125g a vyšla okolo 140Kč…Ale vydrží fakt dlouho, už ho máme přes dva měsíce a ubyla tak třetinka a to fakt mažu denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
21.12.11 20:17

Tak to bych je poslala někam , úplná ztráta času :zed: a ještě ani nepomůžou. A kolik je malému ?

Přitom ta strava , pití atd je nejdůležitější . Já jsem teď vyměnila Sunar za Bebu tak uvidím. Vždycky když jí dělám mléko tak jen ze šlemů z vloček ( pomáhá to :-) ) .

Tak to je cenově dobré , hned zítra ho koupím . ;)

• Citovat
  • Upravit
17565
21.12.11 20:30

o Bebě jsem slyšela, že je po ní často zácpa, tak pozor :think:

Moje malá je taky věčně zacpaná, nejdřív kvůli železu, to teď už dávám jenom trochu, ale zas s ní mávaj příkrmy…svačiny má monotónně švestkové, banán nejspíš dostane až k maturitě…zatím to teda jakž takž jde, sice s řevem, ale vykadí se, ale bojím se, aby se to s ní netáhlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
21.12.11 20:39
Etcetera78 píše:
o Bebě jsem slyšela, že je po ní často zácpa, tak pozor :think:Moje malá je taky věčně zacpaná, nejdřív kvůli železu, to teď už dávám jenom trochu, ale zas s ní mávaj příkrmy…svačiny má monotónně švestkové, banán nejspíš dostane až k maturitě…zatím to teda jakž takž jde, sice s řevem, ale vykadí se, ale bojím se, aby se to s ní netáhlo…

Já zase slyšela že Sunar . Ale ono každé dítě to má jinak .

Psala mi jedna že od roka a půl se to s nimi táhne do dnes a malé je už 5 let 8o .

Taky se bojím , přijde mi to jak začarovaný kruh . Jak už ví že to na ní jde začíná šíííílená hysterii a usilovně to zadržuje. Má takovou sílu že jí kolikrát skoro ani neudržím jak se brání a bojí kadit .
Nikdy by mě nenapadlo že budeme řešit takový problém :|

• Citovat
  • Upravit
11513
21.12.11 20:52

Holky s náma se to táhne už prakticky rok a nikdo nám nepomohl.. jen se brání všetření. já už jsem v takovém nervovém vypětí, že bych to vyšetření podstoupila, jen abych věděla, že je to fyzicky OK.. že není nikde nějaká překážka…
Jinak malému je 21 měsíců.. My už kakáme třeba i 16 hodin… To na něj příjde ráno, zadržuje, stahuje zadek a chodí nebo si sedá a vykaká se až v noci......

Jinak my vyzkoušeli taky snad všechny mlíka.. Ted jedeme na Babylove mlíčku - jiné už nevypije. ale dáváme už kravské, spíš to střídám.. Ale není vliv. Zkoušeli jsme i od Nestle tu kaši proti zácpě - za prvé je hnusná a za druhé bez výsledku.. jinak te´d dávám tři dny k snídani přesnídávku a po včerejším večerním trápení se dneska odpoledne vykakal aniž bych o tom věděla. Tak třeba...... Nechci to zakřiknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.12.11 20:57

…spousta lidí by nám mohla závidět, jak se dokážeme radovat z h..na, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie