Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
11.4.11 09:10

FeltfRíša zaslouží velikou pochvalu, je to statečný kluk!!!Chlapy tohle chápu asi o moc lépe! Taky bych dělala pápá a spláchla to, ale myslím, že než uděláme první bobek do záchoda, tak budem chodit do školy! Už strácím naděje. :cry: :cry: Zkoušela jsem všechno, přez přípravky, psychologa, pohádky a promlouvání do dušičky a bylo to k ničemu! Je to prostě můj velký malý paličák!!!!
Lulis No já bych řekla spíše, čím starší tím složitější a těžší!! Ona si to sice nechá vysvětlit, ale je to bez efektu!!! Bude to asi ještě dlouho boj!!U nás taky máme problém jen vytřít prcku, hned mě kontroluje jestli náhodou nemám čípek! Je to hrozné, nervy mám na pochodu ale musím to vydržet!

Tak bobíkům zdar a hodně pevné nervy a hlavně pěkné pokroky!!!! :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
11.4.11 10:20

Gabinko, děkujeme…musí to být pro tebe těžké číst tady, že se někomu daří a vám se to pořád takhle komplikuje…My teda taky nemáme vyhráno ještě,ale jsem ráda alespoň za něco..

Kdybych vám aspoň dokázala poradit..ale všechny víme, že co na jednoho prcka zabírá u druhého může vyvolat opačný efekt..ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
12.4.11 11:54

Felf V pohodě, jsem ráda i za Vaše pokroky!! Vždyt víš že jsme měli taky světlé chvilky a už to vypadalo dobře! Ale zase se něco pokazilo, ale život jde dál a já budu bojovat i za malou!!! Jinak od včera už zase tlačíme, ale bohužel to stačí vždy udržet!! Jestli se dneska sama nevykaká, večer bude boj s čípkem, ale jinak to nevidím! Uvidíme, třeba když jí řeknu, že bude čípek, tak snad bude tlačit sama!! Tak jdu zasej něco dělat. Zatím pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
13.4.11 10:54

Ahoooj holky,
tak jsem přišla nakouknout jestli jsou u vás nějaké změny. Vidím, že Gabinka nic moc. :-(
Neli se drží, včera kakala 2×.

Moooc na vás myslíme, držte se a přejeme pevné nervy a každodenní hovínka!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.4.11 12:09

Tak jsem zase v koncích!! :cry: :cry: Už dva dny za sebou dostla čípek a stále nic! Obávám se velikého špuntíka a to bude zase boj! Dneska už brečí, že jí bolí bříško, tak snad už to nějak vytlačíme!! :-( :-( Ted odpočívá po obědě, ikdyž toho spapala docela dost, jen nevím kam to ještě dává, když má tak veliké bříško! Bude velikej boj a přemlouvání, ale až to bude venku, bude zase na chvilku klid! Je mi z toho ouzko! Nevím si rady a klistýr jí dávat nechci, jenže když to nepůjde jinak tak asi budeme muset! :zed: :zed: Jdu jí malinko pohladit pupíka a snad to pomůže. Zase pak napíšu!!

Leonty To jsou super zprávičky, jen tak dál!!! Nelinka si zaslouží odměnu! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.4.11 14:22

Tak Vás všechny zdravím po delší odmlce, už jsem taky zralá na Bohnice, malá měla silný zánět močového měchýře ( teploty 4 dny 39,5) a následně alergii na antibiotika …, taky má Dr. u obou podezření na astma, ale to sem nepatří.
Jen připomenu mám syna 4 roky, trpí na psychogení zácpu, teď naštěstí máme období, že z něj vždy za 3-4 dny něco dostanu, pomohly nám pohádka o záchodníčkové víle,ráno nalačno 3 deci jablkového vlažného džusu, pak vždy když dva dny nekaká, tak začnu zvyšovat dávky Duphalacu a třetí den vyhrožuju čípkem - jsem hrozná, ale měli jsme s čípkama problém, že po zavedení vždy strašně plakal, takže si to pamatuje a asi to funguje, teda teď ano, uvidíme. Taky jsme si úspěšně vyléčili prasklinku v konečníku, tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klodynka
16.4.11 07:53

Ahoj holky,tak mi uz konecne kakame kazdy 2 den,a to vecer pred spanim:-)Minule se vykakala i ve skolce jako zazrakem,a to nebereme zadne leky ani lactulozu,proste jsem ji vzala na wc a rekla ze musi kakat kazdej 2 den a ona zatim kaka.Uz je tomu tak 2 tydni,tak jsem rada.Ale nas ted novej problem je neustaly suchy kasel a zelena ryma,ale doktorka nam rekla ze to neni z nemoci,tak my nevime.Byla i na testech na alergiu a vysledky budou 21.4.Tak jsem zvedava.3.5 mame jit na gastroenterologiu kuli kakani ale bojim se ze jak ted pekne kaka a pak ji daji tu hadicku do prdelki tak prestane zase kakat.Je to proste tezky a zdlouhavy boj!!!!Drzim vsem maminkam palecky nech je top uz v pohode:-)

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena beruska7908
20.4.11 13:01

Ahoj holky,tak se i ja k vam musim bohuzel pridat. mam dcerku, jsou ji ted v cervnu 3 a na zacpu trpi od narozeni. jestli se vykadila sama tak petkrat za zivot,tak je to hodne :cry: narodila se se zuzenym konecnikem, odmalicka jsme ji to roztahovali kovovyma zelizkama a chodil do proktoporadny.tam jsme hodili dva roky, zhodnotili to jako psychickou zalezitost a placame se v tom stale. nekadi treba i pet dni,pak uz rve bolesti,tak si natahnu rukavice a pomaham ji ja s vazelinou, poradili mi to v poradne. davam taky lactulosu, jenze presne jak rikate. i kdyz je hovinko mekke, zadrzuje. presne vim o cem mluvite a dny, kdy nebrecim se daj spocitat na prstech ruky, jsme z toho docela zoufali, tim spis, ze jsem bez partnera, na vse sama.me by spis zajimala jina ve. jdeme za tyden k zapisu a zitra k mudr. tam se ji zeptam, jak tohle resi ve skolce nebo jestli je nutny odklad? ja jsme pro, aby do skolky sla, miluje deti, casto je napodobuje,tak snad to pomuze.

• Citovat
  • Upravit
14
20.4.11 13:14

BERUŠKO: Ondra do školky chodí od září a tam si právě zácpu vypěstoval, nepije čaje, jen granulovaný nebo holou vodu, ale té mu vždy dali 1 hrníček za dopoledne.
Naštěstí ho beru po obědě, a pak se to snažím vše dohnat, a teď to vypadá, že paní učitelka začala spolupracovat, vzala si od nás jeho čajík, a udělá mu, kdykoli si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
20.4.11 13:20
thurmalin píše:
BERUŠKO: Ondra do školky chodí od září a tam si právě zácpu vypěstoval, nepije čaje, jen granulovaný nebo holou vodu, ale té mu vždy dali 1 hrníček za dopoledne.
Naštěstí ho beru po obědě, a pak se to snažím vše dohnat, a teď to vypadá, že paní učitelka začala spolupracovat, vzala si od nás jeho čajík, a udělá mu, kdykoli si řekne.

ahoj, diky za info.to je docela masakr, ja potrebuju,aby holka pitny rezim dodrzovala, jsem samozivitelka, dcera do skolky musi, musim do rpace a na cely den, po obede ji nema kdo vyzvedavat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14
20.4.11 14:59

beruško: chce to opravdu na rovinu si promluvit s učitelkou a pokud bude normální, tak by Ti měla vyjít vstříc
já to řeším tak, že ráno a večer má nejčastěji jogurt,
večer dostává ještě do mističky ovoce, zeleninu, na co má chuť, hodně vynechácáme sladkosti, banány, kakao …
Už si o to ani neříká, pochopil to .
U nás je to taky psychické, ale snažím se aby stolice byla co nejřidší, když chodí kakat jednou za 3 - 4 dny - to v tom lepším případě
Někdy jsem z toho tady fakt na švestku, a to na to nejsem sama, i když chlapi to stejně moc neřeší …
Tak hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
20.4.11 15:54
thurmalin píše:
beruško: chce to opravdu na rovinu si promluvit s učitelkou a pokud bude normální, tak by Ti měla vyjít vstříc
já to řeším tak, že ráno a večer má nejčastěji jogurt,
večer dostává ještě do mističky ovoce, zeleninu, na co má chuť, hodně vynechácáme sladkosti, banány, kakao …
Už si o to ani neříká, pochopil to .
U nás je to taky psychické, ale snažím se aby stolice byla co nejřidší, když chodí kakat jednou za 3 - 4 dny - to v tom lepším případě
Někdy jsem z toho tady fakt na švestku, a to na to nejsem sama, i když chlapi to stejně moc neřeší …
Tak hodně sil

tak banany, ryzi, kako a mliko nepije, miluje zeleninu, jogurty, kure, celkove ji zdrave. a kdyz uzsladkosti, tak zele medvidky :mrgreen: pomerance nechce, miluje meloun,ale kde v zime vzit kvalitni meloun, ze??moje mati me strasi, ze kdyz do prihlasky napisu vsechny tyhle veci, ze mi ji nevezmou do skolky.jo a ma jeste alergii na BKM :cry:

• Citovat
  • Upravit
133
20.4.11 21:41

KlodynkaVeliká gratulace tak skvělému úspěchu!!! To my sjem zase na začátku, ikdyž včera se vykakala dvakrát a dneska jednou, ale jen díky vyšší dávce lactulozy! :cry: :cry: Je super že vy jste již bez jakékoliv medikace!!!
Jinak držím palečky at výsledky jsou co nejlepší!! Snad bude vše v pořádku! A doufám, že i nadále se budete s námi dělit o pokroky! Tak držíme pěstičky at i nadále pokračujete s takovým skvělím úspěchem!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Beruško Jak psala jiz Thurmalin, jde o to si jen promluvit s učitelkou! Ale snad bude chápat Vaší situaci a výjde Vám vstříc!! Ohledně přihlášky do školky, tam napište jen na co má alergii, i kdyby jste tam napsala, že nejí rýži, tak nevěřím tomu, že by jí uvařili třeba brambor. Nebylo by ale od věci, aby to věděla (slovně) učitelka, aby jí pak nenutila do jídla!! Když to tedy nejí! Nám stačilo, když jsem napsala, že malá je alergická na citrusové plody a rajčata! Nakonec jsme stejně zjistili, že to dostávala! Ikdyž alergie naštěstí vymyzela!! Konečně může všechno a je to super, milujeme totiž taky ovoce i zeleninu! Ale to jsem odbočila, pardon.
Mám malinkej dotaz, co je alergie na BKM?? Nikdy jsem to nejspíše neslyšela, alespon si to nevybavuji,předem díky za vysvětlení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
20.4.11 22:11
Gabinka.J píše:
KlodynkaVeliká gratulace tak skvělému úspěchu!!! To my sjem zase na začátku, ikdyž včera se vykakala dvakrát a dneska jednou, ale jen díky vyšší dávce lactulozy! :cry: :cry: Je super že vy jste již bez jakékoliv medikace!!!
Jinak držím palečky at výsledky jsou co nejlepší!! Snad bude vše v pořádku! A doufám, že i nadále se budete s námi dělit o pokroky! Tak držíme pěstičky at i nadále pokračujete s takovým skvělím úspěchem!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:Beruško Jak psala jiz Thurmalin, jde o to si jen promluvit s učitelkou! Ale snad bude chápat Vaší situaci a výjde Vám vstříc!! Ohledně přihlášky do školky, tam napište jen na co má alergii, i kdyby jste tam napsala, že nejí rýži, tak nevěřím tomu, že by jí uvařili třeba brambor. Nebylo by ale od věci, aby to věděla (slovně) učitelka, aby jí pak nenutila do jídla!! Když to tedy nejí! Nám stačilo, když jsem napsala, že malá je alergická na citrusové plody a rajčata! Nakonec jsme stejně zjistili, že to dostávala! Ikdyž alergie naštěstí vymyzela!! Konečně může všechno a je to super, milujeme totiž taky ovoce i zeleninu! Ale to jsem odbočila, pardon.
Mám malinkej dotaz, co je alergie na BKM?? Nikdy jsem to nejspíše neslyšela, alespon si to nevybavuji,předem díky za vysvětlení!

Ahoj holky,tak dnesek opet des. dcerka dostala dve davky Lactulosy, slo to z ni skoro samo a ona zacala ´jecet, jak kdyby ji na noze brali.ja ji chvalila,presto rvala, ze kakat ne a ze chce plinu.(od 2 let nema pliny na den, krasne cura do nocniku)tak v plince se pak malinko vykadila,ale jinak nic. ted celou noc rvala, ze ji boli brisko, uz jsem z tech ne mesicu,ale tri let uplne vyrizena.zitra jdeme k mudre, jdeme potvrdit papiry do skolky,tak nam prosim drzte palce, uz ted je mi zlé. jinak BKM je alergie na bilkovinu kravskeho mleka. muze jogurty, syry,ale smetanu a kravske melko ne. smetanu jen malokdy.ale zlepsuje se to, driv nesnesla ani to. ja ji mam taky, ja vypit mleko,tak je konec :mrgreen: dekuju zarady devcata, snadto zvladnem, chci ji to do zari naucit,nez pujde do skolky,ale nekdy uz z toho fakt nemuzu. jak byste psaly kazda o me a dceri. :cry: a propos, muzete mi prosim tedy poradit, co bych nebo spise mudra mela do prihlasky pro skolku napsat? zakazane potraviny , nebo dieta kvuli zacpe neboo jak? uz fakt nevim…

• Citovat
  • Upravit
14
21.4.11 08:11

myslím si, že žádná školka nebude dělat dítěti něco speciálního k jídlu, dostane to co všichni, teda pokud nebude chodit do soukromé , ale ty asi nejsou pro nás normální lidi
určitě o zácpě nepište do přihlášky, teď je podstatné, aby Vám ji do školky vzali( ale vám jako samoživitelce asi musí vzít), ostatní bych pořešila opravdu až s učitelkou, asi jí, to co nebude moct kvůli zácpě nebudou dávat, nebo se s nimi domluvíte, aby ji hlavně do ničeho nenutili. (Ondra nejí maso, tak ve školce ho nenutí, jí prostě jen přílohu a omáčku)Pro mě třeba teď bylo důležité, že často dává Ondrovi pít, protože pitný režim je určitě taky důležitý, teda myslím. !!!! URČITĚ DO PŘIHLÁŠKY NAPIŠTE O TÉ ALERGII !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí