Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
18.3.11 13:05

Zkoušeli jsme zatím asi 3 druhy.První jsem měla ten Duphalac, pak si nepamatuju a teď máme nějakou Biomedica.Tu máme už podruhý.Je pravda,že bych mohla zase zkusit jinou..
No, Riška od rána posedává,ale 2× se už trochu vykakal.Teď tady tlačil,tak se jdu podívat, co z toho bude:) Doktor mu včera strkal prst do zadečku,tak mě nepadlo,jestli mu to nějak neroztáhl.Ale to je asi blbost:)
Dneska se jedu odreagovat trochu..jedu s mamkou na muzikál,tak se docela těším:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.3.11 15:04

Tak to záleží jestli zabírala některá líp, jinak je to asi jedno. Chudák malej to muselo bejt nepříjemný to vyšetření. Neli si nenechá na zadek ani šáhnout, natož tam něco strkat.
Tak to si to užij a hlavně na chvíli vypni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
19.3.11 10:22

Děkuju, bylo to moooc fajn :)
Jinak Ríša si taky na zadeček nenechá pomalu sáhnout.Kolikrát ani utřít ubrouskem.Žínkou je to lepší,ale stejně je to boj…Musím mu u toho zpívat,na to jsem přišla,že to pak tolik neprožívá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klodynka
20.3.11 21:55

Ahojky,nebyla jsem tady uz dlouho tak jsem precetla všechno!Ja se uz stoho zblaznim,holka stale nekaka jak ma a jeste zacala zvracet :-( Tak ja uz nevim…Jsem stoho na nervy!!!Drzim palecky vsem

• Citovat
  • Upravit
235
21.3.11 07:17

Klodynko,to je šílený.A mluvila jsi s doktorkou?Jak jsme byli na tom vyšetření v nemocnici,tak se mě tam pořád ptali,jestli nezvrací,ale nevím proč…
Tak moc držím palce,ať to zvládnete a nezblázníš se z toho :(

Andrea80: Děkujeme za radu a snahu pomoci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.3.11 22:42

naše trápení

Dobrý den, dnes jsem našla vaši diskuzi, jsem moc ráda, že vím, že v tom nejsme sami.
Mojemu Ondrovi jsou 4 roky a od vánoc jsme měli zácpu 2×.
Ale teď už minimálně 5 dní nekakal, jít už skoro nechce, Dr. ať jsme v klidu, nemluvíme o tom, dáváme Laktulozu a čekáme, ale jak dloho, mám o něj strach, vidím, že se bojí, že to bude bolet, zadržuje to, ale asi tam má i pořádný špunt po tolika dnech …
Mám strach, že skončíme v nemocnici, kolikátý den je akutní, co dát, aby se vykakal. Zkoušela jsem i čípek, ale za 10 min z něj vypadl v půdovním stavu.
Jsen z toho na nerva …
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.3.11 08:25

Ahoj Thurmalin : Nevím,jestli ti nějak dokážu poradit,myslím,že se tady v tom plácáme všechny stejně.Mě malej nekadí třeba i 6dní.Naposledy jsme teda na doporučení doktorky jeli do nemocnice na klystýr.Co se týká vyvolání kakání,tak já jsem dřív dávala projímadlo pro děti Easylax.Zkus ho..je lepší než čípky v tom,že je tekuté a dítko ho nevytlačí ven bez užitku.Ríša taky čípek vytlačí celý a nic z toho.Tohle je takové olejové,vstříkne se mu to tam.Jen ho v málo lékárnách mají,většinou ho objednávají.
Jak se ptáš,jak dlouho dítě nechat..tak to taky nevím.Po těch 6ti dnech mi řekli,že je to akutní už..ale po prohmatu bříška mi doktorka řekla,že na dotek to není tak zlý.Tak sama nevím.V nemocnici na mě ovšem koukali jak na blázna,že nechám dítě tak dlouho.Ale co mám asi dělat?Normálně nekaká tak 3-4dny..tak tohle byl extrém,no.
Je pravda,že když prcka necháš,tak jako tak to z něj musí ven.Jen to bude asi o to víc bolet,když to bude za dlouho.Ještě je jedna možnost..to dělala kamarádka.Normálně mu udělat klystýrek doma.Vzít stříkačku a stříknout mu trochu vlažné ( teplé) vody do zadečku.To by mělo taky pomoct.Já jsem si říkala,že to teď taky zkusím, pokud dojdeme zaes tak daleko.Radši ho potrápím já doma, než aby ho trápili někde v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.3.11 14:26

dobrý den, díky FELTF za podporu, chci se zeptat i vaše děti pláčou, že je bolí bříško, už nevím co s tím, dnes jsme najeli na Fructolax místo Laktulozy, tak jsem zvědavá na výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.3.11 15:51

dobrý den, prosím ještě o vaše zkušenosti v oblasti hovoru, naše doktorka říká nemluvit s ním ani s nikým jiným, aby to neslyšel, ale mě přijde lepší cesta u
4 -letého kluka, snyžit se mu to právě vysvětlit, ale fakt nevím, chybí mi zkušenosti … i když opravdu bych je radši nepotřebovala.
Vůbec nechápu, tak to můžete tak dlouhodobě vydržet,
obdiviji vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.3.11 19:09

No, mě přijde, že ho kolikrát ani bříško nebolí.On pláče pak u toho kakání většinou.Te´d třeba jak těch 6dní nekakal, tak ho podle mě ani bříško moc netrápilo.Byl i celkem v pohodě,až mě to překvapilo.
Fructolax je asi dobrá věc, já jsem ho taky chtěla dávat, ale Ríša to prostě nechce,tak se chystám koupit vlákninu.Akorát jsem idiot a pokaždý na to zapomenu:)
Tak uvidíš,třeba se vám to povede brzy zažehnat..fructolax a lactulosa by mohli zabrat a změkčit hovínko.Držím moc palce!!

Ríša teď po tom klystýru trošku každý den kaká. Třeba tak 5× denně a vždycky trošku,ale lepší než nic zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
22.3.11 19:35

** thurmalin** : nám to taky doktorka doporučila, nebavit se o tom, nebo spíš neřešit to před dcerou. Hlídat si, kdy naposledy kajdila, že tak do toho 5.dne. Takže jsem se zeptali, jestli nechce kakat a tím to haslo, když jí bolelo bříško a běhala si lehnout, říkali jsem jí, že když se vykaká, tak jí bříško bolet už nebude. My ještě brali homeopatika Nux vomica 9ch. Ale malá to měla psychického rázu, prostě se rozhodila nekajdit, protože zjistila, že je středem pozornosti. Kakala tak každý 5.den, když jsem pravidelně dávali Laktulozu. Doktorka říkala 1ml na 1kg. Nejdřív to nepomáhalo :?: , tak jsem jí vždy ten 5.den, když už fakt nechtěla ani chodit a jen ležela a bylo vidět, že jí bolí břicho, dala té laktulozi víc a ona se pokajdila, párkrát to měla průjmovité, ale aspoň jí to nebolelo a radovala se. Ale ona je mrška vyčuraná, na ní zabralo, že nemohla čokoládu, takže jsme se domluvili, že až bude kajdit normálně, tak dostane čokoládku a to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.3.11 20:48

Tak jsme dnes byli u jiného doktora, protože odpoledna tam už naše doktorka nebyla, doktor šáhl na břicho a okamžitě nás poslal do Motola. Naštěstí to bylo bez klistýru, jak vaše děti reagovali na klistýr, je to hrozný to vidět …strašně se toho bojím za malýho.
Byla tam strašně milá doktorka, dala mu 2 čípka a poslala domů, že to pomůže, asi po 2 hodinách z něj ten první vypadl opět v původním stavu, ale měl na zadečku trochu krve, přitom doktorka v motole koukala na zadeček a říkala, že tam žádné trhlinky nevidí. Takže opět jsem hotová, ať už se vykaká , nebo se fakt zblázním, už z toho nám žaludeční neurozu a jakmile malej není se mnou tak brečím, a nejde to ani zastavit.
Děkuji moc za podporu a i já vám přeju pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.3.11 00:03

Zdravím všechny, tak koukám, že už se tu s námi trápí další maminka. To je mi líto. Tak snad to u vás nebude tak dlouhodobý. Každopádně u nás zabírá Duphalak - laktuloza. Změkčuje hovínko a kakáme tak jednou za dva dny i když z brekem, ale přeci.
Feltf: to kakání víckrát za den po malých dávkách, to je zvláštní, tak snad to vydrží aspoň tak. I když u nás tak právě ty zácpy začali, ale nechci strašit u vás je to po tom klistýru, takže to je něco jinýho.
My jdeme ve čtvrtek k mudr, tak to musim nějak probrat. Chtěla jsem koupit ty Faktu čípky a prý se to dětem nedává, tak už fakt nevim. holt uvidim co nám poví naše doktorka.

Bobíkům zdar a všechny se držte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
23.3.11 08:50

Thurmalin,drž se…ono je to občas o nervy.Já řeknu za sebe,že někdy to zvládám dobře a někdy bych taky brečela kameny a jsem tak bezmocná.S tím mluvením na dítě..já sama moc nevím.Je pravda,že mě někdo řekl,že si ho nemám všímat..ale doktoři mi třeba zase radili,že ho mám dávat pravidelně na nočník a vysvětlovat mu to.Ale každý spíš kroutil hlavou a říkal to tak nejistě.Myslím,že každý asi musí přijít na to,jak na ty prcky paličatý.Dobrá je určitě nějaká ta odměna.Já zatím nevím jak to zavést..ale už jsem se párkrát o to pokusila.Ríša to zatím moc nerozlišuje,co je za odměnu a co ne. Je to boj.Držím palce,ať se vám brzy zadaří!!
Co se týká toho klystýru,tak doktorka si ho vzala,stříkli mu to tam ap ak mě teprve zavolala ať přijdu s čistou plínkou a jak jsem mu chytla nožičky,tak to z něj vylítlo.Musím to popsat tak,že to střelil tak metr do dálky..dva obr bobky.Šlo to z něj vlastně docela dobře..

Lulis: S tím kakáním je to zvláštní.On dřív taky jakoby ukakával,ale většinou měl jen špinavou plenku a teď má vždycky takové menší hovínko.Nemá to tuhý,ale je to prostě víc,než jen ušpiněná plenka.Tak si říkám,že aspoň něco ze sebe dostane,že to v něm všecho nezůstává.Ale vyhráno nemáme,to ne…to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
23.3.11 12:37

Feltf : aha, tak s tou ušpiněnou plínou to máme taky, ale už sem vypozorovala, že to má když zadržuje kakání. Jak je to hovínko na kraji tak už umaže tu plínu, ale ona to zvládne ještě zatáhnout a pak třeba další den nekaká. To je možná to co ste měli dřív. Ale teď jestli sou to spíš bobíci, tak možná se hodně vyprázdil a teď tam toho moc nemá, ale i za pidi bobíky sme vděčný, že :potlesk:
taky nevím jakou odměnu vymyslet, když sme učili na nočník tak dostávala za čůrání lentilku, ale kakání jí za lentilku nestojí. Tak skoušim přemlouvat ale nespolupracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí