Dětská zácpa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
7.2.11 07:01

ifcal 1 Po přečtení Vaše psaní, si myslím, já osobně, že to u Vás bude hodně souviset i s tím jídlem, jestli opravdu papá málo nemá asi co kakat! Ta moje cácorka je malej otesánek a někdy ani nechápu kam to dává! Zvládá chodi kakat třeba i jen jednou za 4-6 dní a to je ještě velikej boj. Ohledně roztaženého střeva jsme natom stejně, teda my ho máme roztažené až na 8 cm, takže máme hodně prostoru pro skladování! :-( :-( Píšete že malá nerada zeleninku na talíři, to znamená, že nepapaá ani čerstvou zeleninku?? A ovoce?? Nemá něco moc oblíbeného??
Boj je to opravdu na dlouho, my s tím bojujeme již od 1 a 1/2 roku a v květnu nám budou 4. Tím ale nemylím, že budete také tak dlouho bojovat!!! Já doufám, že se s tím brzy naše dětičky vypořádají a pochopí že kakat pravidelně je pro jejich dobro! A děkujeme za přáníčko, Vám nápodobně!

leonty Kdepak, odkaz jste vložila, ale jelikož bych tohle do malé težko cpala, tak zkusím raději medvídky a uvidíme, jak to dopadne.

Ještě že Vás mám!!! Alespon se mám s kým podělit o má trápení! Moc Vám děkuji!!!!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
8.2.11 10:09

Díky za rady, něco určitě vyzkouším :wink:

S tím jídlem, ovocem, zeleninou to je tak - jeden den sní krásně s chutí a druhý den mi to vyháže, takže o nějaké oblíbenosti něčeho nemůže být řeč :nevim:

JInak konečník už má v pořádku, lactulosa u ní v podstatě má zatím jediný efekt a to měkké hovínko, ale zaplťpánbůh i za to :wink: Stále zvyšujeme dávky, aby se dostavilo i častější kakání, teď dáváme 2×denně a zatím bez efektu… teda mírné zepšení vidím, dříve kakala 2× týdně, teď občas i 3×, nicméně dle dr je to stále málo a musí denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.2.11 13:17

Ifcal 1 Nám dr taky říkala aby jsme kakali každý den, ale pak říkala že by mohlo stačit i každej druhej, lepší než aby kakala jen jednou za 4-6 dní. My se také konečně včera vyprázdnili, a vzhledem k tomu, že měla malinko průjem na konci, tak jsme zvědavá kdy budem zase kakat, ale vydím to zase na delší pauzu! :-(
Je škoda, že není u Vás nic oblíbeného, ale nevzdávejte to, třeba si zasej něco oblíbí postupem času! Ted už zbývá vyhýbat se alespon jídlum co staví, jako je třeba hlavně rýže, když už tak málo papá. A když bude papat třeba polívčičky, uděla jí trochu mastnější, sice to není nic moc, ale zvládnou to, moje beruška papá i holé čerstvé máslo! :-) Alespon je trochu promaštěná a hovínko lépe klouže! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
8.2.11 17:39

ahoj všem..

tak jsem tady zase po pár dnech.Doufám,že nějak zareaguji na všechno,jsem sklerotik… Ten Easylax jsou takové ampulky s olejíčkem, který obsahuje glycerin,heřmánek a ibišek..on si to náš malý taky nenechá do toho zadečku jen tak dát,je to boj,ale když už fakt 4 dny nekaká,tak mu to tam dám,aby mu to šlo líp.Fakt doporučuji,ale stejně si myslím,že je to pro něj prostě stres navíc.Proto jsem chtěla zkusit ten Fructolax..
S tím jídlem je to boj u těch malých dětí.Ríša je taky dost vybíravej,na to jak je malej.Ale hodně u něj záleží prostě na náladě,na co má zrovna chuť.Jeden den mu chutná to a pak to najednou nechce,jak kdybych ho chtěla otrávit :) Ale snažím se taky nedávat rýži a vůbec jídla,která staví.Co třeba asi bude vědět tady každá maminka,tak sladké je taky špatné :( Bohužel pro dětičky..
Jinak Ríša naposledy pořádně kakal v sobotu.Pak měl v neděli takový trochu průjemm,jak jsem mu dala Lactulosu,ale vlastně jen jednou a včera vykadil takový minibobek.Já si teda říkám,že lepší než nic.Ale dneska už zase posedává a maximálně si zamaže plínku.
S frekvencí kakání nám doktorka taky říkala nejdřív, že je třeba aby kakal každý den,ale oni to pak časem přehodnotí, u takhle „nekakacích“ dětí.Te´d čekám, kdy mi přijde to doporučení do té gastroporadny…pořád nic.Asi se budu muset připomenout.Máme jet do Motola. Máte s tím někdo zkušennosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
13.2.11 20:57

Tak jsem zase tady!!! Dneska už je to druhý den co se malé tlačí bobek a ikdyž má skoro průjem, stejně se tomu brání. Zkouším všechno možné na ní, slibuju jí cokoliv, jen aby se vykakala, ale nic nezabírá, když před 2 dny tlačila, tak to měla měkké a nebylo to ani tak tlusté, ale zase toho bylo hodně. Měli jsme z toho velikou radost a asi jsme to zakřikli! Je to prostě náš malej paličák!!!
Já doufám, že Vy všichni co jste v této debatě, jste natom lépe!!!!! Uvidíme zase zítra, musím jí hlídat a nějak donutit, už aby to skončilo!!!!
Tak se mě zase trochu ulevilo, když jsme tu o tom napsala a je mě o něco lépe! Tak se tu zatím mějte a zase někdy!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
13.2.11 21:03

...

ahojky…no, my měli bobek ve čvrtek a i přes poměrně velkou dávku lactulosy byl dost velký a tvrdý..ale Ríša to celkem zvládl sám. No a zase kakal až dneska..a to po poobídkovém spaní..vzbudilo ho to a vytlačil to opět sám. Ale zase tvrdý…Ach jo :( Tak máme zase tak 3 dny klidu…a pak uvidíme.

Tak držíme palečky všem bojovníčkům!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
13.2.11 21:18

Feltf šikovnej kluk!! Tuhýk a vytlačil to sám!! Taky máme velkou dávku lactulozy, ale naší malé nedělá problém zatlačit i „průjem“. Třeba když máte vysokou dávku lactulozy, tak to bude ted lepší, třeba to měl jen tuhéto špuntíka! My jsme ttiž taky nejdříve vytlačili tuhýka a až pak to bylo měkčí a pak skoro průjem. Já se snažím ještě do malé dostat vždy alespon trochu toho frutolaxu, ale moc veliké úspěchy teda nesklízím, jsem ráda když do ní dostanu 2ml, což je skoro nic! Alespon že tu lactulozu nepozná v ničem! :lol:

Bobíkům zdar!! :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
13.2.11 21:50

Tak náš malej naštěstí dělá na Lactulosu pořád ňam,ňam..ale jak dlouho to vydrží…když jsem mu dřív dávala Ibalgin, tak mu taky chutnal a teď už ho nehce.

No, uvidíme, jak to půjde dál.Zítra budu volat do Motola a objednám nás do té gastro poradny.Ale počítám,že to bude trvat tak měsíc,než nás vezmou.
Pozítří jdeme ještě do kardio poradny..furt něco prostě :)

Tak ať se dobře všem bobánkům kaká!!! Zvláštní přání…nikdy bych nevěřila,že mi udělá radost jedno hovínko :dance:
Dobrou noc:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
13.2.11 23:01

Tak dnes jsem si říkala, že vám musím napsat jak jste na tom! :wink:
U Neli jsem to tak trochu oěpt zakřikla, ale pořád je pokrok, že kaká i 2× týdně! Kakala v sobotu a dnes už to zase vypadalo na ,,spadnutí" :zed:
Ona nemá problém s tlačením,a el s tím, že plače, že ji to bolí, ikdyž to má měkké. :think:

Gabi - zkoušela jsi ten Fruktolax do nějakého toho džusíku? Nebo tím dávkovačem Nurofenu? Já už jsem to pak taky dávala malé na silu - ta se bránila, ale nebylo jí to nic platné. :cry:
Felt - to je šikulka, že vykakal tuháče! :wink: A malý nemá natrhlou prcku, že? A kolik mu díváš té Lactolosy?

Tak se mamky držte a dětičky vy kakejte jak o život!! :mrgreen: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.2.11 07:55

Feltf Ohledně té radosti, jsme natom stejně, člověk to normálka bere, ale když má dítko pak takové problémy, hned se dokážem radovat i z tako jinde „samozřejmosti“ .

Leonty Já myslela, že malá už má zadeček v pohodě, a ono ještě nee, tak to je smutné!! Trpím za ní! Je škoda, že nejde na chvilku kakání vynechat, aby se zadeček pěkně zahojil!!! Ta moje cácora mě připadá, že to dělá jen proto aby si jí někdo všímal!!!! Když tlačí, s naší pomocí, tak se u toho tváří jako nic, takže jí to nebolí, je to malá herečka!!! Asi má pocit, že jí zanedbáváme a více se věnujeme malé, ikdyž já ten pocit nemám!! Snažím se malé věnovat jak jen to jde, ale asi si myslí, že je to malo, musím to nějak vyřešit!

Tak jdu zase něco dělat, Gábi ještě spinká , jen Domi tu straší už od 7 hod. asi to bude ranní ptáče!!! Zatím se mějte a zase si napíšeme!!

Bobíkům 3× zdar!!!! :kytka: :kytka: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
14.2.11 07:57

Leonty Ještě jsem zapoměla, ten frutolax jí dávám pomocí stčíkačky, ale řve že jí to nechutná! Takže moc moc bojujeme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
14.2.11 16:30

Ahojky maminy, tak se přidávám do vašeho „klubu“. Malá má problémy s kakáním asi tak měsíc. :-( Taky dáváme laktozu, ale že by to pomohlo, to se říct nedá. Doktorka nám ještě doporučila homeopatika. Kaká až tak 5.den a to je nejdřív bobek a pak to lítá, sama si to pojmenovala jako bobíková kaše. Ono se jí to zřejmě zalíbilo, že potom kolem ní lítáme, má osmiměsíčního brášku a tak trochu žárlí. Takže cítím s vámi a vaše tipy, co zde píšete, vyzkoušíme… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
14.2.11 17:27

..

ahoj Barah…vítáme další maminku.Nějak se nám tady rozšiřují řady…
A jak je stará holčička?
Nejhorší je, že člověk fakt neví, jak dlouho to může trvat. My se v tom plácáme " zatím" půl roku. Ale tady Gabinka myslím už asi 3roky, nebo tak nějak…to je šílený.
Já se snažím Ríšovi teď dokola říkat, že se musí vykakat…a on pořád dělá NENENE…syčák malej.Moc dobře mi rozumí. Taky se bojím ho nějak učit a nočník,i když už by byl asi čas.Ale nechci ho nějak stresovat ještě nočníkem..tak nevím.
Dneska jsem volala do Motola do té gastro poradny a objednali nás až na květen :( Šílený čekací doby.Jedná se o děti a ono jim to trvá 3měsíce, než něco udělají..chjo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
14.2.11 17:45

Marušce jsou 3 roky. Nám doktorka zatím řekla, ať si toho „jako“ nevšímáme. Jenže to nejde. Když vidím, jak se válí po gauči, je protivná a nechce nic dělat, jen si běhá lehat. Ten 5.den vždycky lehne do postele, přikryje se a je na nás úplně nepříjemná. Pak se vykaká a je veselo, to říkáme, že se zase vrátila ta naše veselá Maruška a takhle to pokračuje stále dál… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
14.2.11 18:29

tak to je smutné, že tu máme další nekakací holčičku. :-(

gabčo - já jsem myslela, že vaše malá má taky natrhlou prcku, proto že to drží. :think: A když si jí nebudete všímat? Já bych to tak asi tipla, podle toho jak píšeš, že máte malinkou a Gábinka tím na sebe chce upozornit. :think: A ještě odměny jste zkusili?
U Neli jde fakt vidět, že ji to opravdu bolí, protože jak jsem psala - ona si sama už řekne na záchod, ale jak ji posadím, tak začne plakat a kroutit se, že ji bolí zadeček. :cry: takže to awsi nemá fakt zahojené. Jinak dnes kakala, sice s pláčem, ale vykakala pořádné hovino. :wink:
Barah - tak to mě mrzí a vítám tě do klubu kakání! :wink:
Neli měla homeopatika a nepomohly jí,ale zkuste to - třeba zrovna vám to zabere. A ještě pokud ti to malá sní, tak zkuste ten Fruktolax :wink:
Felt - to je fakt hnus, že máš nemocné dítě a oni tě vezmou až za 3 měsíce!! Nás vzali za měsíc! :roll: Příští pátek jdeme na KO, tak jsem zvědavá co nám řekne. My máme totiž strašně divnou a někdy i hnusnou doktorku! Nechápu, že taková může dělat s dětma. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí