Dětský aerobic nebo zumba

970
23.8.13 15:59

Dětský aerobic nebo zumba

Ahoj maminky, chtěla bych se poradit :)
Ráda bych dceru (6 let) v září zapsala do jednoho z uvedených kroužků, jenže nevím jaký je v nich rozdíl. Osobně jsem necvičila nikdy ani aerobic ani zumbu :oops: Co jsem se dívala na videa u obou se cvičí na hudbu. Co myslíte, že je pro dítě zábavnější a jednodušší - dcera je začátečník. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1120
23.8.13 16:25

Osobně bych dítě nedala ani na jedno, jelikož nemají kvalitně zpracovanou metodiku výuky dětí a nenechám svému dítěti pokazit tělo. Pokud už bych musela volit, pak určitě aerobic. Na pohyb do hudby bych volila moderní gymnastiku (ale ne na soutěžní úrovni) a na tanec dítě dala až kolem 8-9 roku věku. S gymnastikou (a atletikou) získá výborný pohybový základ pro všechny sporty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
23.8.13 16:44

@Aklama to mě ani nenapadlo, že by to mohlo ničit tělo. Myslela jsem že by se chodila na hodinku trochu vyblbnout. Dcera ráda doma tancuje a chtěla by někam chodit. Jenže u nás jsou buď tyto dva nebo pak břišní tanec, hip hop, balet a irský tanec. Nechce ani jedno z nich.
Ještě jsem našla rytmické cvičení pro děti, ale to musím zjistit co se tam dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.8.13 17:03

Naše malá chodí od pěti na taneční průpravu, jezdí k tomu tedy na koni od malinka, takže držení těla má bezvadné, ale náš známý ortoped slyší slovo gymnastika a dostává úplně vyrážku, prý mi ji raději nechá odebrat, než by dopustil, aby šla na gymnastiku :mrgreen: ale na jeho obranu, léčí skutečně těžké případy. Ano zumba a aerobic není to pravé, ale to prý ani to teď tak protěžované klubíčkování, zdravý jedinec je prý schopný to přežít, horší je to u dětí s dispozocí ke špatné páteři. Zkus zjistit to rytmické cviční, ona taneční průprava není k zahození, skutečně jsou ty děti pohybovější. Se zumbou, ikdyž je to zábava, bych asi počkala. moje kmotřenka je mažoretka na vrcholové úrovni, te´d dělá twirling, je špičková, je jí 15 a je vícemistryní Evropy v juniorech, vyhrávala i v mažoretkách. nepřej si vidět její záda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
23.8.13 17:43

Tak dcera chodí na aerobik od tři let, tedy 3 roky. U nás to vedou holky, co tomu rozumí, majitel je mistr všeho možného. pro malé děti se to aerobiku moc nepodobá, spíš je to formou her a lehkého rozcvičování, protahování - pro malé děti se nedoporučuji roznožky, provazy atd. A je to rozdělené do více skupin. Od začátečníků po různě pokročilé, závodní. Sleduji to a nevhodné mi to nepřijde. Asi hodně záleží na cvičitelích.
Zumbu dětí jsem viděla u nás jednou. Jsou tam i předškoláci, ale já bych tam dala dítě až tak od 8mi let. Ty pohyby jsou pro větší, podle mě.
Mojí dceru to moc baví, i když z ní žádná mistrně nejspíš nebude. Ale žere to, když vidí ty větší holky v trikotech :srdce:
Můžu se jen zeptat kolik to u vás stojí? U nás 2× týdně na půl roku 1800+500 sokolské příspěvky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.8.13 15:15

@janet9 tak u nás je to jednou týdně na rok 500 kč, to asi nebude moc na úrovni, ale jsme malé město

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
26.8.13 20:34

@Enoulik Tak hlavně, aby to holku bavilo :palec:. My jsme cca 8 tis. město. Liduška tu má i balet. Jestli tam máte lidovou školu umění, tak to tam třeba máte taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.10.16 16:05

U nas doma uspel take aerobik. :-) mala chodi do studia v praze jiz rok a je moc spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková