Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@Bábrdl no nikdy jsme nevěřila že se posune ale školka je fakt zázrak. ze dne na den zvládá tramvaj, pobyt venku taky ok, bud jde za ruku nebo i sám vedle osoby. ve školce najednou se svleče, obleče, vše dává na své místo, sám se nají lžící a sedí u stolečku![]()
a prý krásně pracuje s kartičkama
. učitelka říkala že to co jim dala doktorka z psychiatrie vůbec neodpovídá jen prostě je šíleně línej takže to vypadá že neumí ale on umí, i bačkory si sám obuje
![]()
a ve školce je fakt štastnej, najednou ani kroužky nevyžaduje, jen prvních 14 dní a od té doby vůbec, měli divadlo a prý seděl celou dobu a smál se věcem co byly vtipné takže to musel chápat. když se blížíme do zastávky kde vystupujeme tak mě chytne za ruku
a před Vánoci dělal jen s malou dopomocí svícen z jablka
Super. Speciální práce dělá s autíky „zázraky“. Oni tam v té hlavičce mají potenciál pro ledacos, i třeba pro mluvení, ale neumí „učit“, je jim třeba pomoct.
@Bábrdl no právě proto jsme si říkala že ta školka by ho posunout mohla, je jen pro autisty
. Doktorka na psychiatrii at nečekam jakýkoliv posun, ted zase že nečekala že školku dá a já se bála jen cestování. cizí lidi mu nevadí vůbec. Dát na ní tak je asi zavřenej v pokoji, ted i mín ječí přes den. už aby bylo pondělí, mě to vstávání zabíjí ale když viidm jak je v klidu a jak se směje že jdeme do školky tak se vždy přemůžu. Dokonce ve školce i spí ![]()
@Markéta80 píše:
@Bábrdl no právě proto jsme si říkala že ta školka by ho posunout mohla, je jen pro autisty. Doktorka na psychiatrii at nečekam jakýkoliv posun, ted zase že nečekala že školku dá a já se bála jen cestování. cizí lidi mu nevadí vůbec. Dát na ní tak je asi zavřenej v pokoji, ted i mín ječí přes den. už aby bylo pondělí, mě to vstávání zabíjí ale když viidm jak je v klidu a jak se směje že jdeme do školky tak se vždy přemůžu. Dokonce ve školce i spí
Podle mě začne brzo mluvit. I kdyby jen jednotlivá slova. ![]()
@Bábrdl uvidíme
, sama dětská říkala že je úplně jinej. dřív v ordinaci lítal, vše si bral a ted tam stojí na místě a čeká
![]()
@Markéta80 píše:
@Bábrdl uvidíme, sama dětská říkala že je úplně jinej. dřív v ordinaci lítal, vše si bral a ted tam stojí na místě a čeká
![]()
Tak ten mozeček taky dospívá a vyvíjí se.
@Bábrdl manžel to taky říká že je jinej, ani ho nelákal stromeček
Bylo by to hned jednodušší kdyby dokázal říct co potřebuje
Jen si říkam jestli ADHD fakt má. extra žvej neni, docela dlouho dokáže koukat na pohádku, to by ADHD musela mít i malá ta je proti němu fakt živá, nikde neposedí ![]()
@Markéta80 píše:
@Bábrdl manžel to taky říká že je jinej, ani ho nelákal stromeček![]()
Bylo by to hned jednodušší kdyby dokázal říct co potřebuje
Jen si říkam jestli ADHD fakt má. extra žvej neni, docela dlouho dokáže koukat na pohádku, to by ADHD musela mít i malá ta je proti němu fakt živá, nikde neposedí
Třeba nemá, je to prostě autík.
Ale nikdy nevím, kam až může jít.
@Markéta80 píše:
tak to je fajn, reaguje na jméno. to náš až ted tak půl roku když zavolam tak přijde, dřív vůbec. Bud v klidu a furt ho nepozoruj. pokud je autista tak za půl roku to bude poznat lépe, ono když budeš chtít tak na každém dítěti bude něco autistické
Nejen autistické. Na našeho sedí snad všechny diagnózy, co jsou teď „moderní“
Snad jen ten autismus ne. Osobně si myslím, že to bude jenom línej kluk ![]()
Prostě dítě nesledovat a radovat se z toho, co umí a dělá.
@Markéta80 Máte určitě malého šikulku, s tou školkou se teda porovnal obdivuhodně. ![]()
Naše malá je to samé, jsou jí dva a půl roku, nemluví, jezdíme už půl roku na logopedii a žádný pokrok, taky mi jen vodí za ruku a ukazuje co by chtěla, ledcice-jídlo, na lince štáva-pití, ovladač -pustit televize, sama se nají ale jen to co jí chutná, sedět v klidu u čehokoliv nejde, nesnáší slovo ne, nebudeš, nemůžeš, hned vztek..celý den mele ale není jí rozumět, spíš jen vydavá zvuky a vykřikuje, ukazuje, mavá, dokonale zkopíruje co vídí, děti má ráda, ale moc neví jak se zapojit, spíš jen tahanice o hračky, nepodala mi od té doby co chodí ruku, až ted poslední dobou se to zlepšilo, jsme bez plen, jen na noc, ted nás čeká školka, tak jsem hodně zvědavá jak to dopadne, jesli nás vůbec vezmou, dětská mudr i logo tvrdí že nic autistickýho na ní nevidí… :-/ tak asi opravdu jen taky moc hledám a pozoruju ![]()
Holky k tomu mluvení, možná to tu někde je, nepročítala jsem celou diskusi, ale když jsem pracovala s atíkama tak se hodně při mluvení osvědčily kartičky a děti se na nich pěkně rozmluvily, pro ty menší jsou dobré fotky, na kterých je dítě ve všech možných situacích, které doma probíhají, jak jí, koupe se, jde na procházku, je u babičky…atd. udělejte si lištu denního programu a pokud budete po dítěti něco chtít zaveďte jej k ní a ukažte obrázek např. „adámek je na hřišti“ jde se na hřiště a pokaždé to opakujte, po čase to začne dítě ukazovat samo nebo opakovat, každopádně bude mít jistotu, že se nějak s vámi domluví a bude ho to bavit, taky se potom hodně dětí zklidní, když zjistí, že si dokáží říct o to co chtějí ![]()
U nás tohle nefunguje, zkoušela jsem i vytisknout fotky oblíbených pohádek, aby ukázala co chce pustit a nic, jen řev a řev, to samé všechny úkoly a práce od logopedie, u čeho má sedět a spolupracovat..hned vztek a nic
@jete234 a co kdybys jí nenutila, aby to ukázala hned, ale používala bys to ke komunikaci ty? Myslíš, že by se to za čas nezlepšilo? To mám v plánu já. Vytisknout a ukazovat, ale nenutit ho, aby to zkoušel on. Až bude připravený, tak to podle mě zkusí sám.
@jete234 píše:
U nás tohle nefunguje, zkoušela jsem i vytisknout fotky oblíbených pohádek, aby ukázala co chce pustit a nic, jen řev a řev, to samé všechny úkoly a práce od logopedie, u čeho má sedět a spolupracovat..hned vztek a nic
Je strašně malá. To po ní zatím nemůžeš chtít, jen top zkoušejte.
Oční kontakt má? Napodobuje tě? Má ráda točící předměty, žaluzie, chodí kolem radiátoru, baví ji dlouho otvírat a zavírat dveře?
Zavírání dveří tak před půl rokem, ted si dveří nevšimne, občas se točí dokola, oblíbené ted rozsvicovat a zhasínat..20× denně, oční kontakt má..reaguje na zavolání, oslovení, rozumí pokynum jde se ven, spát, jíst, do vany…jen zákazy snáší s brekem, slovo ne prostě hned řev, vztek, lítost, napodobuje vše co u mě vidí, vytírání, vysávání, zalejvání kytek..ale vše baví jen minutu. nevydrží u ničeho, jen kreslení..