Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
9.10.15 19:38

@Markéta80 nooo autik starsiho brachu respektuje a mladsiho oddane posloucha :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
9.10.15 19:44
@Tarjei píše:
@ínid ji jen par veci. Snadno se nastve kdyz ho nekdo nekam tlaci. Divne se mazli saha mi na bricho…s detma si nehraje jen je snasi okolo sebe..neumi smrkat…hru ma stereotypni hlavne se stavebnici a par autickama.. rozumi jen provoznim pokynum.. nerad nekde ceka…zuby jdou osetrit jen pod prispanim..leky nezvlada uzivat..kdyz se zlobi skrabe stipe kope a hlavne rve jako tur ;-)

tak v některých situacích poznávám toho našeho. :?
Taky má omezený jídelníček. Smrkat taky neumí, hru má s drobnými kousky jako jsou kamínky, korálky, stavebnice-to si dá před sebe u toho se houpe a různě s tím manipuluje, když už ho to nebaví, tak to hodí na zem, systém vrátit do misky nebo do krabičky se nějak míjí účinkem.
tak u zubaře jsme zatím nebyli, zuby má zatím ok.
A jinak nezvládá vybočení z naučené cesty, ale záleží na rozpoložení, nebo jestli je hladový atd.
A pokynům se zdá že nerozumí, nebo nevíme, protože jsou situace, kdy on si ji vlastně přečte z toho, co se děje kolem něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
10.10.15 10:05
@ínid píše:
Ahoj, měla bych na vás dotaz. Máme doma autistu, je mu 4,5,nemluví, nerozumí, na plínách.
Kdy začaly vaše děti mluvit? Kdy začaly rozumět mluvenému slovu?

Muj ma 3 a 9 mesicu. Nemluvi, rozumi vetsine veci, slozitejsim pokynum ale ne. Na plinach neni od dubna a od cervna spolehlive i na noc. Tj. od 3,5 roku. Zlomilo se to z niceho nic ;)
Ted cekam na to mluveni, snazim se motivovat. Nekdy je videt, ze by i chtel neco rict, ale nejde mu to.. Pouziva par zakladnich slov. Fakt velmi malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
10.10.15 13:12
@ínid píše:
Ahoj, měla bych na vás dotaz. Máme doma autistu, je mu 4,5,nemluví, nerozumí, na plínách.
Kdy začaly vaše děti mluvit? Kdy začaly rozumět mluvenému slovu? [/citace
Co komunikace podle kartiček, autistickým dětem to hodně pomáhá a posouvá je to vpřed, nevím jestli to znáte http://www.obrazkova-skola.cz/ http://autismus-a-my. cz/629-hracky…dá se tu vybrat spousta výukového materiálu :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
10.10.15 14:00
@coffewomen píše:
@ínid píše:
Kdy začaly vaše děti mluvit? Kdy začaly rozumět mluvenému slovu? [/citace
Co komunikace podle kartiček, autistickým dětem to hodně pomáhá a posouvá je to vpřed, nevím jestli to znáte http://www.obrazkova-skola.cz/ http://autismus-a-my. cz/629-hracky…dá se tu vybrat spousta výukového materiálu :)

Chodí k nám paní z rané péče, pomocí kartiček, či fotek se snažíme něco přes rok komunikovat, zatím bez výsledku, ted je tedy posun asi 2 měsíce, kdy se na fotku alespoň podívá. Ve školce s ním takto pracuje i logopedka no a také zatím bez výsledku. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
10.10.15 14:18
@ínid píše:
Chodí k nám paní z rané péče, pomocí kartiček, či fotek se snažíme něco přes rok komunikovat, zatím bez výsledku, ted je tedy posun asi 2 měsíce, kdy se na fotku alespoň podívá. Ve školce s ním takto pracuje i logopedka no a také zatím bez výsledku. :?

To je super, že začal vnímat fotky, ono to půjde, i když pomaleji, já nějaký čas pracovala s autistama, každý je jiný, ale dopředu šli skoro všichni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.10.15 20:33
@coffewomen píše:
To je super, že začal vnímat fotky, ono to půjde, i když pomaleji, já nějaký čas pracovala s autistama, každý je jiný, ale dopředu šli skoro všichni :palec:

Přesně. V podstatě nenexistuje autista, se kterým by se nedalo pracovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
11.10.15 23:52

@Bábrdl máš pravdu, do ted jsme si ymslela že Tom je beznadějný případ, i psychiatrička nikdy nedala sebemenší naději na zlepšení a učitelka ve školce že je šikovnej jen strašně pohodlnej a línej :lol: a psychiatrička se strašně divila a prý tomu nevěřila že by školku mohl jakkoliv zvládat a on je tam strašně spokojenej a v pá učitelka že kruhy ho vůbec nezajímají a vůbec s nima netočí aby se uklidnoval 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
21.10.15 20:44

Hezký večer všem :-) jdu si pro pár rad a tipů od vás. Zítra začínám pracovat s malým autíkem 4 roky dětský autismus, nemluví, nosí plenky, v podstatě vůbec na nic nereaguje. Viděla jsem se s ním jednou a báječně jsme si spolu zaházeli s polštáři, ale potřebovala bych se s ním, v co nejbližší době lépe sblížit. Máte nějaké rady či tipy, jak bych mohla zítřejší naší hodinku začít? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
21.10.15 21:52

@Kiki..Domi Zkuste ho vniknout do jeho světa, napodobovat ho při jeho činnostech. Znáte program Son Rise? Tady je nějaké info, základní principy: http://www.srp-terapeut.cz/…dni-principy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
21.10.15 21:53

@iriass Děkuji za tip jdu na to mrknout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.10.15 21:53

@Kiki..Domi moje dite miluje kdyz se na nej napojuju. Opakuju jeho zvuky a treba i pohyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
21.10.15 21:56
@Kiki..Domi píše:
Hezký večer všem :-) jdu si pro pár rad a tipů od vás. Zítra začínám pracovat s malým autíkem 4 roky dětský autismus, nemluví, nosí plenky, v podstatě vůbec na nic nereaguje. Viděla jsem se s ním jednou a báječně jsme si spolu zaházeli s polštáři, ale potřebovala bych se s ním, v co nejbližší době lépe sblížit. Máte nějaké rady či tipy, jak bych mohla zítřejší naší hodinku začít? :)

muj ma taky 4 :-) taky nemluvi a taky ma plinky.muj ma rad vlacky a auticka akdyz napodobuji veci po nem, treba tukani plastovymi micky o sebe, nebo kutaleni balonu, nebo kdyz ho honim, no zkratka musim hrat jeho hru, jo a jeste ma rad puzzle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
21.10.15 23:08

@Kiki..Domi dobrý je že byl ok, to bude hlídání nebo celodenní péče? Spíš probrat s rodiči čemu se vyhnout, co mu vadí a naopak co ho zklidní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.15 21:00

Dobrý večer, nečetla jsem celou diskuzi, takže se omlouvám, pokud se ptám na něco, co zde již bylo zodpovězeno…
Mám čerstě dvouletého syna a poslední dobou mi vrtá hlavou, zda je s ním všechno v pořádku :-/ Prosím o radu ty z vás, které záte někoho s autismem, nebo je autista přímo vaše dítě.. Ani nevím, zda je možné odhalit autismus už u tak malého dítěte, ale našla jsem si na netu informace ohledně toho, jak se autismus projevuje a něktré body sedí na syna dokonale, některé vůbec. Takže, téměř vůbec nemluví, zná pár slov, které umí použít, ale slovní zásoba už tak půl roku zůstává stále stejně malá, když něco chce, tak ukáže prstem a vydá nějaký zvuk, ceůlkově pořád něco žvatlá, ale nemá to žádný smysl, nikdo mu nerozumí, neumí po nás zopakovat žádné slovo..Má šílené záchaty zteku, válí se po zemi, není k utišení, toto dokáže předvést třeba 10× během jedné procházky, kdykoli není po jeho, má občas divné zvyky, např ho fascinují moje vlasy, pořád mi je pročesává prsty, hlavně před usnutím, nebo když je rozrušený.
A naopak, velmi rád se směje, všemu a a všechny, mává na rozloučenou, rád si hraje s autíčky, nijak je nsrovnává, rád se mazlí, dává pusu, má rád kontakt, umí se sám najíst lžící, nepiští, nevadí mu hluk…
Co myslíte, mám důvod k obavám? chystám se teĎ k DR., kvůli něčemu jinému, tak jestli to mám nějak řešit nebo ještě počkat??
Díky za rady a názory,

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová