Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8780
21.6.15 11:17

@Melody 4 A dostali jste na asistenta prispevek, nebo platite sami?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
21.6.15 12:24
@Svandu píše:
@Melody 4 A dostali jste na asistenta prispevek, nebo platite sami?..

Dostali jsme příspěvek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
21.6.15 15:07

@Melody 4 a to jen na ADHD a dysfazii? U nas je ta diagnoza totiz hranicni, nevime, jestli autismus nebo dysfazie, v zari ma jit do skolky, zkusi to s nim normalne v kolektivu, kdyby to neslo, budem muset sehnat asistenta, jen mam strach, ze na nej nebudem mit narok, zaplatit bychom ho urcite nemohli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.15 19:07

Plati se pouze osobni asistent. Asistent pedagoga hradi stat A instituce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
21.6.15 19:10

@Svandu to chce mít diagnozu :? a asistent pedagoga by mu nestačil? mě ted i říkala paní z SPC že pokud má malej už potvrzenou diagnozu tak ve školce ho vezmou, bez diagnozy ani náhodou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
21.6.15 19:25

@Markéta80 pujde do lesni skolky. Diagnozu ma na zaklade chvilky u takove zvlastni psycholozky, kdyz byl nemocny, den predtim mel horecky, a neurolog se s nim taky moc necrcal. Ona napsala podezreni na detsky autismus a on PAS. Ale komplexni vysetreni z Aply nebo SPC ne, na to se ceka rok..
Ve skolce jsme domluveni, ze to s nim zkusi normalne, o tom „problemu“ vedi. Je tam maly kolektiv a pujde k mensim detem. Maji tam i jednoho autika, ale ten ma primo asistentku. Rikali, ze pokud by s nim byl problem, bylo by treba to resit tak. Ale problem v zasade je jen kdyby jim utikal na prochazkach. Jinak je odplenkovany a samoobsluhu ted pilne trenujem a docela se lepsi. Moc se mu nechce oblekat, ale boty si obuje, kdyz jsou na suchac..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
21.6.15 19:32

@Svandu tak to by mohl zvládnout. Uvidí se jak tam zreaguje a jak se začlení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.6.15 19:37

Jo, @Melody 4 ADHD ma taky a na to bere leky. Jmeno nevim :nevim: on mel problem vicemene jen s mluvenim, a jeste s kratkodobou vybavnosti (jako zopakuj mi pet slov, co jsem ted rekl), ale jako v matice fakt vali.
To je zvlastni, @Svandu autismus mu vyloucily dve psycholozky a napsaly dysfazii. Co ma malej za priznaky, ze je teda udajne hranicni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
21.6.15 19:45

@meritus Nemluvi. Zvatla jak mimino, pouziva par slov. Je tvrdohlavy, nema rad rizenou hru a dokate predvest poradnou vztekaci scenu. Ale to se lepsi. Deti ke hre nevyzaduje, ale ani mu nevadej. Pry ma slaby ocni kontakt, ale to mi neprijde. Ne o moc slabsi nez ja. Jinak je spolecensky, dobre ji i spi, nevadi mu zmeny, cestovani, miluje velkou spolecnost, je mazlivy, usmevavy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.6.15 19:47

Aha, no to zni spis k te dysfazii, @Svandu umi delat hru „na neco“, jako ze sfoukava jako svicky z modeliny, kraji z modeliny dort, krmi hracky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.6.15 19:48

Jo a ma nejake ty stereotypni pohyby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
21.6.15 20:16

@meritus stereotypni pohyby jakoze to placani rukama nebo houpani, to vubec. Ale hra tedy moc invencni neni, spis vubec. Ale zajem o nove hracky ma, napodobovat umi, okouka leccos. Ale zacyklenej trochu je, to ne ze ne. Nicmene se mi porad zda, ze mluvit chce, jen nevi jak. Miva dlouhe rozmluvy, ale nikdo mu nerozumi. Kdyz opakuje slovo, tak uplne zkomolene. Nekdy ho pak pouzije v jine situaci a ty proste nevis, co to slovo je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.6.15 20:19

No @Svandu, tak to bych to videl spis na tu dysfazii, ale jako rysy PAS ma, to ne, ze ne, Ale zase je malej, a ty rysy se casem ztraci. Chce to podle me hlavne logopeda, a cvicit a cvicit… plus kolektiv, oni ho ty deti taky budou stimulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
21.6.15 21:39

@meritus Moc dekuju.My jsme mentalne na urovni cca dvou let…No jsem zvedava kdy bude bez plenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
21.6.15 22:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová