Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@Margery to je super, navíc je ještě fakt malej
A jak se vlastně má Tomík? Nějaké novinky?
To je fakt děs, co sis musela prožít s tou původní doktorkou.
Prý ukaž koníka. To bych jí asi taky něco ukázala. Skripta s definicí autismu. Doteďka si to pamatuju.
Zvládá Tomík třeba puzzle nebo nějaké skládačky?
@Bábrdl
a akonec už dětskou nedělá, ted vydělává na nemocích lidí
Skládačky a podobné věci nai náhodou, jediné co umí kruhy na sebe to mu jde, nebo kelímky do výšky
Bere léky tak alepon paní je ted ok ale začal blbě jíst, jídla co jedl najednou nechce
. docela ted zvládá když se jde ven, ještě před rokem když viděl otevřené dveře od bytu tak šílený řev, ted v klidu jde do výtahu a z výtahu letí ke kočárkovně
a Vali se naučila ze dne na den na nočník
. Tomík má ted v pokoji reproduktory a pouštíme mu písničky a to se mu líbí
a miluje houpačku tam je zticha, nevydá jediný zvuk
ale kruhy neopouští no, minule paní z rané péče měla radost, prý že je vidět změna, má zájem- vysypal jí tašku a našel dva telefony
, dávam mu joalis preparáty a je vidět že když ví že dělá co tak se směje a pak utíká ![]()
@Markéta80 Hlavně, že to jde někam dál. U autíků je nejhorší zásek, člověk má pak hrůzu, jestli dítě nedosáhlo limitu svých schopností
Takže každý postup dobrý. Navíc A to, že utíká a směje se, když něco provede, to je výborný. Znamená to, že chápe tu sociální situaci (dokáže odhadnout reakci ostatních lidí) ![]()
@Markéta80 Jinak,, doktoři jsou někdy fakt na pěst. Znám paní, která svého autíka naučila dělat „pápá“, „malá“, „ukaž jak jsi veliký“, „paci paci“ atd.
On to v tu dobu pochopitelně nechápal, ona řekla: ukaž jak jsi velký a on zvedl ruce, pak řekla udělej paci paci a on ji plácnul do rukou.
Ale byl to pokrok a ona z toho měla velkou radost. A víš co jí řekl doktor? Že to není žádný důkaz inteligence, že to se dokáže naučit i pes. Grr. On titul mudr asi taky nebude důkaz inteligence. Alespoň ne té sociální.
Jo říkala, že to je atypický autismus a že nám to upřesní v APLA.
Záseky má prcek taky, třeba půl roku odmítá něco dělat…
@Bábrdl práv i pidi posun musim brát jako úspěch, je jak malá roste a vidim co umí ona a co on ani v jeho věku neumí
, dětská se taky vyjádřila že když má ještě plny tak prý musim být důsledná a at to nesvádim na autismus, přece vypadá normálně. Jsem jí taky řekla že pokud je to vše výchovou tak budu štastná
, už jsem tam nikdy nešla ![]()
@Margery píše:
Jo říkala, že to je atypický autismus a že nám to upřesní v APLA.Záseky má prcek taky, třeba půl roku odmítá něco dělat…
To půjde, my s naším pracujeme zhruba od vašeho věku a ten posun je velký. Samozřejmě, že když přijdeme mezi normální děti, tak je tak o rok nazpět, ale někam se posouváme a to je super. Hodně štěstí ![]()
@Margery Vůbec nemusí být autista, můj syn se ve věku tvého syna choval podobně. někde jsem tu psala i příspěvky. Nakonec jsme ted v září (3,5) v Aple dostali diagnozu. Jedná se o Středně tězkou vývojovou dysfázii a těžké ADHD, s tím, že není vůbec agresivní, jen rozlítaný a nesoustředěný s občasným záchvatem vzteku, ale to má z neporozumění, nebo když mu něco zakážu
Autismus byl defakto vyloučen, ale chce ho vidět ještě v 5 letech.
Jinak je integrován v klasické školce s asistentkou, dneska už tam byl 3 hodiny a dobrý, zvládá ![]()
@Melody 4 ta dysfázie znamená že to jednou bude úplně v normě?
@analoja píše:
@Melody 4 ta dysfázie znamená že to jednou bude úplně v normě?
Ano mělo by být.:) Akorát je s tím spousta práce. Dysfatici se v ranném věku právě dost často zaměnují za autisty. Je to dáno tím, že nerozumí. Souvisí s tím i vzteklost, neochota spolupracovat, horší oční kontakt atd. Pokuď u dítěte ale pořád nastǎvají nějaké změny, je to další znak toho, že se jedná o dysfázii. Já si byla dřív skoro jistá, že opravdu autista je.
@Melody 4… no, abych trochu objasnila proč se ptám, syn má zatím na lejstru od psycholožky…„PAS pravděpodobně“, má 4, chodí do spešl školky, třída pro autíky… a já si někdy říkám, že z toho třeba jednou vyroste
… posledně byl v testu PAS na hranici… no, naděje umírá poslední, že ![]()
@analoja píše:
@Melody 4… no, abych trochu objasnila proč se ptám, syn má zatím na lejstru od psycholožky…„PAS pravděpodobně“, má 4, chodí do spešl školky, třída pro autíky… a já si někdy říkám, že z toho třeba jednou vyroste… posledně byl v testu PAS na hranici… no, naděje umírá poslední, že
Na hranici? Tak to je velká šance, že z toho „vyroste“.
@Melody 4 píše:
Ano mělo by být.:) Akorát je s tím spousta práce. Dysfatici se v ranném věku právě dost často zaměnují za autisty. Je to dáno tím, že nerozumí. Souvisí s tím i vzteklost, neochota spolupracovat, horší oční kontakt atd. Pokuď u dítěte ale pořád nastǎvají nějaké změny, je to další znak toho, že se jedná o dysfázii. Já si byla dřív skoro jistá, že opravdu autista je.
Tak ony změny nastávají i u těch autistů. Zvláště, jsou li správně vedeni.
@analoja Syn byl dva body pod hranici, měli jsme to o chlup
A jaký druh autismu máte? To by byl při nejhorším nějaký vysocefunkčni ne? Kdo Vás diagnostikoval?