Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bullet Hraje si syn někdy sám od sebe „na něco“? Jakože je pan policista a řídí dopravu, že uspává panenku, že krmí medvídka?
Jak jsem psal vypadá to, že s dětmi nemá problém nechápe moc věci jako že cizí hračka je cizí hračka a hraje si s každou co mu na hřišti přijde pod ruku ale jinak nejaké konflikty nebo uzavírání se před nima apod jsme nezpozorovali i toto sedí do autistických projevů?
Moc o tom nevím tedy se stále ptám co mi klávesnice dovolí
každopádne dělá veliké pokroky v mluvení a samofungování poslední měsíc či dva…naše obvodní lékařka říkala, že se jí jako autista nejeví spíš se přiklání k hyperaktivitě ale co tak chápu tam je tenká hranice v projevech u mírného autismu a hyperkinetických poruchach.
Ja mam doma tezkyho autistu s mentalni retardaci..segra ma aspergra..tak vim jak to muze vypadat v lehci i tezsi forme…
A kdyz si hraje s detma tak zadny problemy?
To ze odejde s dospelym muze byt autikovina…
Rodice jsou na svoje ditko zvykli…radu podivnosti a vyboceni z normalu si vubec neuvedomej to je normalka…
Jak malej zvlada zmeny???
Příspěvek upraven 08.10.15 v 13:35
@Bábrdl: No nedá se říct obecně hraje si že vozí mašinkou děti do školky například, nebo o pilicajtovi mluví když má v ruce policejní autíčko a jezdí s ním nebo jinak manipuluje, často si hraje na opraváře motorky(odstrkovadla) jinak moc ne. obecně bych řekl že to je tak 25% z domácího hraní v bytě se zdá míň spolupracující než na hřištích a venku obecně.
@Tarjei: záleží jaké změny máte na mysli. Byl jsem měsíc v nemocnici to vypadalo že ze začátku vnímal negativně, poté si jakoby zvykl. Když má jet na chalupu nebo výt u prarodičů problémy s tím nejeví. Chození do školky nebyl problém pouze nechtěl chodit pryč z kolektivu to je i na hřišti.
S dětma nějaké prpoblémy nejsou jen jim bere hračky ale není k nim agresivní nebo naopak uzkostlivy
No panzto venku je to zabavnejsi…
Spis jestli si umi hrat na jako??
Beha vrci dela ze je jako auticko?
Vysokofunkcni autismus nebo atypicky nebo aspergeruv syndrom se pozna vetsinou pozdeji nez ty tezsi formy…u segrinyho syna se to zjistilo az ve skole…
@Tarjei píše:Rodice jsou na svoje ditko zvykli…radu podivnosti a vyboceni z normalu si vubec neuvedomej to je normalka…
Příspěvek upraven 08.10.15 v 13:35
Tohle je velká pravda.
@Bullet píše:
@Bábrdl: No nedá se říct obecně hraje si že vozí mašinkou děti do školky například, nebo o pilicajtovi mluví když má v ruce policejní autíčko a jezdí s ním nebo jinak manipuluje, často si hraje na opraváře motorky(odstrkovadla) jinak moc ne. obecně bych řekl že to je tak 25% z domácího hraní v bytě se zdá míň spolupracující než na hřištích a venku obecně.
A dělá to sám od sebe? Prostě jdeš kolem a vidíš, že i hraje jako že je policajt?
@Bullet kromě chůze po špičkách a špatné mluvy je to dokonalý popis mého syna
…má ADHD a Aspergera
Ja to videla u sebe. autik je druhy dite takze jsem predtim videla normalni vyvoj a stejne me to hned netrklo. porad jsem si rikala treba je to jen zavaznejsi dysfazka…
Navic jak to autor dotazu pise prochazi propiraci fazi prijeti diagnozy ditete…taky jsem to mela…
@Tarjei píše:
Ja to videla u sebe. autik je druhy dite takze jsem predtim videla normalni vyvoj a stejne me to hned netrklo. porad jsem si rikala treba je to jen zavaznejsi dysfazka…
Navic jak to autor dotazu pise prochazi propiraci fazi prijeti diagnozy ditete…taky jsem to mela…
To jo, ale u nich ta diagnoza rozhodne neni uzavrena. Vsak i odbornici to vidi ruzne.
Nas syn je na tom dost podobne jen nechodi po spickach a umi si funkcne hrat. Na druhou stranu v kolektivu deti jen koexistuje, ale nekooperuje a nemluvi temer vubec. Na komplexni vysetreni bychom se meli dostat na prelomu roku, ale neurolog i psycholozka to vidi na PAS / DA.