Dětský autismus?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
12.3.14 18:26
@Markéta80 píše:
@Bábrdl poznat pozná ale klidně by šel, ne teda za jídlo to ho nezajímá ale kdyby mu někdo venku ukázal pyramidu z kruhů nebo něco co ho zaujme tak věřim že by šel. v nemocnici ho sestra vzala za ruku, viděl jí poprvé a šel ani se neohlídnul jestli jdu taky :?

Takže separačku neměl? :think: Oni jsou fakt každý jiní.

A slabiky přetrvávají? Takové to mamama, bababa. To je prý dobré znamení, že by se řeč mohla rozvinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
12.3.14 18:35

@Bábrdl jo přesně a ještě auto otočí na střechu a líbí se mu jak se to točí, on miluje cokoliv co se točí, takže mam zničené všechna víčka, misky :lol:, vše kruhové miluje a vyhraje si s tim hodiny, do kruhu nacpe další hračku a to celé pak roztočí, to se mu líbí ale asi chápe barvy protože ted často dělá že do zeleného kruhu nacpe zelený kelímek, do modrého modrý… což už neni náhoda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
12.3.14 18:37

@Bábrdl občas řekne máma a myslim si že myslí mě ;). separačku ne, mohl ho hlídat kdokoliv, od mimina nesnášel kočár ale v nosítku byl štastnej ;) ale překvapilo mě že v květnu sjme byla týden v nemocnici a čekala jsme že malá bude mimo a ta prý v pohodě ale Tomík dva dny mimo, furt koukal na dveře, ani moc nechtěl jíst, v noci se budil a u něj jsem myslela že mu bude jedno jestli jsem doma nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.3.14 18:58

@Markéta80 řeč totiž strašně pomáhá rozvíjet, jakoby je „vytáhnout“ z toho jejich světa do našeho, protože je to nástroj (autista zjistí, že řečí může efektivně ovládat svět kolem sebe - říct „ba“ způsobí, že dostane banán mnohem rychleji a s mnohem menší námahou, než ječení, kdy se celá rodina snaží uhodnout, co autista chce :mrgreen: )

A taky dělá to, že když chce jídlo, čapne tvoji ruku, dotáhne tě ke skříňce s dobrotama a položí ti ji na madlo? Nebo když něco chce, vezme tvoji ruku a položí ji na to?

Náš miluje skládačky. To je ďábel. Takové ty různě velké trojúhelníčky, co se vkládají jeden do druhého. To nevěřím vlastním očím. Normálně se vypadá fakt trošku „přitrouble“, ale jak vezme něco, co se dá do složit, jede jak ďábel.

(aby nedošlo k mýlce, máme autíka v rodině, já nejsem jeho máma, ale vídám ho často)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
12.3.14 19:09

@Bábrdl jo to s tou rukou taky začal dělat, vždycky mě táhne k polici ale většinou chce něco zakázaného :cert: :cert:. Malej ten roztáčí cokoliv i kostky už s emu točí :mrgreen: :mrgreen:, jsem zvědavá kdy začne mluvit to by dost ulehčilo a nejhorší je s nim jakákoliv doprava po městě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
13.3.14 12:01

Nečetla jsem předchozí, nicméně vám stejně nezbude nic jiného než čekat, u nás zlom nastal na 18m po vakcinaci MMR, jenže tenkrát jsem byla slepá, hluchá, blbá a vše mi přišlo v pohodě. Na 2,5 letech diagnoza PAS a kognitivní retardace, vývojově odpovídá skoro na třech letech 18měsícům. ALE, taky je ještě moc malý, takže uvidíme, jak to bude dál po dalších vyšetřeních, které nás čekají na podzim a příští leden, to mu bude 3,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.14 08:45
@kaca.zagi píše:
Nečetla jsem předchozí, nicméně vám stejně nezbude nic jiného než čekat, u nás zlom nastal na 18m po vakcinaci MMR, jenže tenkrát jsem byla slepá, hluchá, blbá a vše mi přišlo v pohodě. Na 2,5 letech diagnoza PAS a kognitivní retardace, vývojově odpovídá skoro na třech letech 18měsícům. ALE, taky je ještě moc malý, takže uvidíme, jak to bude dál po dalších vyšetřeních, které nás čekají na podzim a příští leden, to mu bude 3,5

Jaké má projevy, jestli se můžu zeptat? A jak s ním pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
14.3.14 08:49

Holky děkuju za rady… včera jsem se setkala s klučíkem o 4 měsíce starším než Alex a byl úplně stejnej. Jen když viděl kachnu, tak řekl GA. Jinak za celou dobu ani slovo, naopak se pokusil Alexe bouchnout a takovej zbrklejší. Jinak prostě na chlup to samý. Lítali kolem nás, hráli s kamínkama, zdrhali k vodě a na slovo stůj nereagoval a na jméno? Jak kdyby ho neměl. Tak to by muselo být v tomto věku dítě autista snad každý druhý… dáme tomu čas a uvidíme těch 2 letech jak to bude vypadat. Ale ten včerejšek mě dost uklidnil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.14 10:31

@mejdylko JJ, srovnání s vrstevníkem je pro maminky jedna z nejlepších diagnostických metod. :mrgreen: Ono tady můžeš popisova a popisovat, ale stejně si nedokážeme prcka představit.

Jak psala @Markéta80, maminky autíků si problém uvědomí právě ve chvíli, kdy se jejich autík potká se stejně starým dítětem. Nebo, když ho v sociálních dovednostech dožene tři roky mladší sestřička.

A naopak, když maminky s podezřením, se mohou uklidnit. Tvůj prcek je fakt maličkej. Nejspíš je v poho. Dej tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.3.14 10:38
@Markéta80 píše:
"@Bábrdljsem zvědavá kdy začne mluvit to by dost ulehčilo a nejhorší je s nim jakákoliv doprava po městě :jazyk:

Autíci (ti, co budou mluvit, těch je myslím víc než půlka) prý začínají mluvit mezi 4 a 5 rokem. Jako první by se mělo objevit užívání řeči pro žádání. Fukční užívání řeči (výměna informací) se musí naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.14 21:44

Dobrý den,
jak se věc pohnula?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
25.6.14 21:53

Tak vím, že se asi ptáte zakladatelky, ale mi třeba autistu doma už několikrát potvrzeného máme a děláme velké pokroky :) Roční bráška mu s tím trošku pomáhá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.6.14 15:48

Ahoj, prosím o radu, dcera 14 měsíců, nemluví, nechodí-jen kolem nábytku za ruku nechce, neukazuje, na jméno reaguje jen někdy, nemá ráda změmny prostředí, na návštěvě vydrží max hodinu pak chytne hysterický pláč a uklidní se až doma, nemává, hry jako paci paci nedělá, neopakuje, nenapodobuje, hodně samotářka, vyhraje si ale se vším, stále musí mít něco v ruce, na nočník chodí, šikovná, máme i problém s jídlem, cokoliv co má jinou chut než je zvyklá plive nebo vyzvrací, s ostatními dětmi si nehraje, ale směje se na ně a otáčí se když mluví, má ráda dětský hlas, miluje pohádku krtečka, hlasitě se na něj směje, umí sama zapnout na ovladači televizi a natěšená sedí a čeká až jí ho pustím, při velkých záchvatech radosti třepe rukama a dinvně kroutí stále dokola nohama,..může mi někdo poradit zda se jedná o autismus nebo je ještě ve 14 měs brzo na projevy? dr že je vše ok, že nechodí a nemluví…že je čas do 18 měsíců..děkuji za rady :nevim: :nevim:

Příspěvek upraven 30.06.14 v 16:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.6.14 15:51

@jete234
Jejda, ve 14 měsících je opravdu hodně brzo na nějaké závěry tohoto typu. To, ž nechodí…kolik dětí v jejím věku ještě nechodí! Nemluví, na to má času dost a dost. Na děti se směje, ale má nejspíš bázlivější povahu, tak se nezapojuje. Že plive jídlo, co ji nechutná? Tak to je docela klasika :). A s těmi divnými pohyby rukama, nohama? Kdybys viděla, co dělala moje dcera v jejím věku.
Ne, opravdu ne. Nic zvláštního na jejím chování není.

• Citovat
  • Upravit
36556
30.6.14 16:02

@jete234 Popisuješ úplně normální dítě, úměrné svému věku :hug: Takhle se chovají všechny děti, začne se to měnit okolo roku a půl (u někoho dříve, u jiného později), u autíků je potíž, že oni tom zůstanou. :,(

Takže je moc brzo na nějaké závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová