Dětský autismus?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59371
3.11.13 22:48

:lol: :lol: to byla ale vtipná pracovnice, ano autismus mají i holky jen u kluků je až 4× častější ale ne že holky ho nemají ;) ale pokud psycholog i psychiatr autismus vyloučili tak bych jim i věřila a může to být jen opožděná řeč :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.13 22:49

Jé, holky já jsem nechtěla vyvolat nějaké rozhořčení, jen jsem se chtěla zeptat, jestli je pravda, že PAS postihuje pouze kluky.
@dzarunka my jsme si spolu psaly v diskuzi, kterou jsem nedávno zakládala - https://www.emimino.cz/…nice-168724/ a ta paní ze sociálky si myslí, že pokud pediatr napíše rozumný posudek, že by nám schválili druhý stupeň. Byla v pohodě, příjemná. Viděla, že to s malou nemám lehké, říkala, že je to krásná holčička, co od pohledu vypadá jako normální dítě, jen prostě nemá potřebu mluvit a že třeba ani mluvit nebude (malá bude mít tři roky a fakt neřekne ani slovo). Nerozumí, tak se vyjadřuje jen tím, že křičí. Taky mi říkala, ať zapomenu na to, že půjdu někdy do práce. Je toho ve mně hodně, omlouvám se jestli píšu třeba nějak zmateně. Nějak se s tím nemůžu vyrovnat, vím že musím. Já se pořád uklidňuju tím, že to prostě všechno dožene, ale je tady to ale..

B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.13 22:53

@Markéta80 já vím, jen mě znepokojuje to porozumění :( Ona fakt ve třech letech rozumí málo. Ale zase třeba nočník pochopila ve 2,5 letech, tak si říkám nebo se uklidňuju, že kdyby na tom byla špatně, tak že by ten nočník ani nepochopila.
 B.

• Citovat
  • Upravit
59371
3.11.13 22:53
@Anonymní píše:
Jé, holky já jsem nechtěla vyvolat nějaké rozhořčení, jen jsem se chtěla zeptat, jestli je pravda, že PAS postihuje pouze kluky.
@dzarunka my jsme si spolu psaly v diskuzi, kterou jsem nedávno zakládala - https://www.emimino.cz/…nice-168724/ a ta paní ze sociálky si myslí, že pokud pediatr napíše rozumný posudek, že by nám schválili druhý stupeň. Byla v pohodě, příjemná. Viděla, že to s malou nemám lehké, říkala, že je to krásná holčička, co od pohledu vypadá jako normální dítě, jen prostě nemá potřebu mluvit a že třeba ani mluvit nebude (malá bude mít tři roky a fakt neřekne ani slovo). Nerozumí, tak se vyjadřuje jen tím, že křičí. Taky mi říkala, ať zapomenu na to, že půjdu někdy do práce. Je toho ve mně hodně, omlouvám se jestli píšu třeba nějak zmateně. Nějak se s tím nemůžu vyrovnat, vím že musím. Já se pořád uklidňuju tím, že to prostě všechno dožene, ale je tady to ale..B.

co má malá teda za diagnozu. záleží pak na posudkáři a pokud tam fakt neni nějaká závažná diagnoza tak na vše řeknou že to je ještě v normě. záleží fakt co má vůbec za problémy, nás příspěvek čeká tento měsíc tak jsme zvědavá jak dopadneme :roll:, jen čekam jak nám přijde od psycholožky lékařská zpráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
3.11.13 22:55
@Anonymní píše:
@Markéta80 já vím, jen mě znepokojuje to porozumění :( Ona fakt ve třech letech rozumí málo. Ale zase třeba nočník pochopila ve 2,5 letech, tak si říkám nebo se uklidňuju, že kdyby na tom byla špatně, tak že by ten nočník ani nepochopila.
B.

já tě chápu, Tomík nechápe téměř nic, je stále na plenách, my už diagnozu máme od 2 lékařů :?, ale už nějakou dobu jsme tušili diagnozu jen ted už je to na papíře :jazyk: to je nejhorší že nikdy nevim co chce, on ani nenaznačí když ho něco bolí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.13 22:59

@Markéta80 podle psycholožky - nerovnoměrný psychomotorický vývoj v oblasti řeči i porozumění, je na úrovni 1,5 letého dítěte. Podle pediatra je mentálně retardovaná a psychiatrička nám napíše zprávu příští týden.

Pediatr malou viděl jen dvakrát, vždycky u něj pláče. Jeho diagnoza mě srazila na kolena asi nejvíc.

B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.13 23:02

@Markéta80 a Tomík má PAS?
B.

• Citovat
  • Upravit
59371
3.11.13 23:10
@Anonymní píše:
@Markéta80 a Tomík má PAS?
B.

jo má :?, spíš bych dala na vyjádření odborníků, navíc retardaci těžko někdo pozná od pohledu to se musí zjistit testama. Byla jsi s ní na foniatrii? tam byl malej jako první ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.13 08:28

@Markéta80 ahoj, já jsem včera nějak odpadla, tak se omlouvám, že odepisuju až teď. Na foniatrii jsme byli, bohužel jsme si ji nechali jako poslední a malá už to nedala, úplně to bojkotovala, takže byla nevyšetřitelná. Chytla tam hysterická záchvat a od té doby bojkotuje i logopedy, přijde mi z těch vyšetření už frustrovaná, proto jsem kontaktovala ranou péči, aby mohl někdo docházet k nám. K té foniatrii, máme jít na BERU nedo do Motola na uspání. Manžel s tím nesouhlasí. Malá jinak slyší dobře, na jméno raeguje hned. Má ráda hudbu, pořád si pouští své oblíbené písničky, tak nevím jestli to vyšetření s ní mám postoupit.

B.

• Citovat
  • Upravit
59371
4.11.13 09:39
@Anonymní píše:
@Markéta80 ahoj, já jsem včera nějak odpadla, tak se omlouvám, že odepisuju až teď. Na foniatrii jsme byli, bohužel jsme si ji nechali jako poslední a malá už to nedala, úplně to bojkotovala, takže byla nevyšetřitelná. Chytla tam hysterická záchvat a od té doby bojkotuje i logopedy, přijde mi z těch vyšetření už frustrovaná, proto jsem kontaktovala ranou péči, aby mohl někdo docházet k nám. K té foniatrii, máme jít na BERU nedo do Motola na uspání. Manžel s tím nesouhlasí. Malá jinak slyší dobře, na jméno raeguje hned. Má ráda hudbu, pořád si pouští své oblíbené písničky, tak nevím jestli to vyšetření s ní mám postoupit.B.
manžel tam byl s nim sám, já byla po operaci. U něj je snad největší průser cestování takže tam dojeli, malej byl vyřízenej, pak teda všude lítal kvůli němu nemohli vyšetřovat další pacienty, ani nebylo nic slyšet, doktorka hned že má podezření na autismus ale že slyší, dávali mu nějaké tyčinky do uší :think:. Já ted byla s T na neurologii- dělali rezonanci pod narkozou a síla ale stejně tam nic nenašli a teda i doktoři nechápali, ještě měl zavřený oči a už se jim tam stavěl a chtěl skákat z lehátka na zem :jazyk:. ted jsme s nim byla u psycholožky a raději jsem šla pěšky i když cesta 7,5km tam nic moc ale než ten řev v tramvaji, nedá se jakkoliv uklidnit, většinou řve až do pozvracení :jazyk:. Bohužel všichni lékaři jsou přes celé město :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
4.11.13 22:38

Mám dotaz, když je tedy dysfázie-opožděný vývoj řeči, tak pak se to dítě může chovat autisticky kvůli tomu, že nerozumí, nebo to chování je zas trošku jiné.
My jsme právě se synem na začátku kolotoče, ted půjdeme podruhé k logopedce, psycholog nás teprve čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.13 08:59

@ínid ná psycholožka řekla, že u dysfázie se ty autistické rysy přidružují a okolo čtvrtého roku by měly snad i vymizet.

B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.13 09:12

@Markéta80 dokážu si to živě představit, já jsem vždycky zpocená až na pr…, když s ní mám jít někam na vyšetření. MHD ji na štěstí nevadí, protože máme dr. celkem blízko, ale u těch doktorů, co dělá všem za představení :roll: Někdy i obchodech, na hřištích, když není po jejím. Jak ji to máš taky vysvětlit, když nerozumí :roll: Z rané péče nám doporučily kartičkování, ale mně to nejde :|

B.

• Citovat
  • Upravit
59371
5.11.13 14:53
@Anonymní píše:
@Markéta80 dokážu si to živě představit, já jsem vždycky zpocená až na pr…, když s ní mám jít někam na vyšetření. MHD ji na štěstí nevadí, protože máme dr. celkem blízko, ale u těch doktorů, co dělá všem za představení :roll: Někdy i obchodech, na hřištích, když není po jejím. Jak ji to máš taky vysvětlit, když nerozumí :roll: Z rané péče nám doporučily kartičkování, ale mně to nejde :|B.

jo kartičky taky ale že máme přijít až mu budou 4, prý je ještě malý. On to prostě nechápe :? u doktorů je spokojenej pokud po něm nikdo nic nechce ale ta doprava ale sotva vylezeme z tramvaje tak je klid :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
7.11.13 11:00

Přemýšlíte kam budete takové dítě směřovat dál? :think: po ZŠ?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová