Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.9.13 18:43

@nonina omlouvam se za chyby :oops: psala jsem to a varila :mrgreen: jde o holcicku, osobne jeji obvodacku nechapu. ted nedavno byla s malou na CT hlavy a ted na mag. resonanci vse negativní, na těchto vysetrenich byla spis kvůli tomu ze cca. před 2mesicema mala mela nejspise zachvat, to ted zjistovali. test udelame dekuji :hug: ja taky doufam ze to dopadne dobře

• Citovat
  • Upravit
315
5.9.13 18:49

Bylo to děcko na EEG, když mělo záchvatový stav?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
5.9.13 18:51
@Anonymní píše:
@nonina omlouvam se za chyby :oops: psala jsem to a varila :mrgreen: jde o holcicku, osobne jeji obvodacku nechapu. ted nedavno byla s malou na CT hlavy a ted na mag. resonanci vse negativní, na těchto vysetrenich byla spis kvůli tomu ze cca. před 2mesicema mala mela nejspise zachvat, to ted zjistovali. test udelame dekuji :hug: ja taky doufam ze to dopadne dobře

hele on je s pediatrama problém, pokud si rodič o nic enřekne tak oni nic víc neudělají. A oni to vidí pár minut takže nepoznají toho tolik, navíc u lékařů s ehodně dětí chová jinak než doma. Takže maminka holčičky na 3leté měla říct že chce to a to vyšetření, nebo třeba něco ví a jen to nechce říkat nahlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.9.13 19:09

@Markéta80 piš, není problém. ;)

Jinak s těma doktorama moc nesouhlasím s tí, že jsou nečinní. Já s malou zašla k doktorce po jejím prvním roce a doktorka nás ihned nejenom, že poslala na neurologii, ale vytelefonovala nám dřívější termín a jelikož jsme se netrefili na odbornici (bohužel), ale „starou školu“, tak následně nám i doporučila neuroložku a i nám domluvila opět co nejspěšnější termín.
Takže já si na pediatru rozhodně stěžovat nemohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.9.13 19:16
@Anonymní píše:
@nonina omlouvam se za chyby :oops: psala jsem to a varila :mrgreen: jde o holcicku, osobne jeji obvodacku nechapu. ted nedavno byla s malou na CT hlavy a ted na mag. resonanci vse negativní, na těchto vysetrenich byla spis kvůli tomu ze cca. před 2mesicema mala mela nejspise zachvat, to ted zjistovali. test udelame dekuji :hug: ja taky doufam ze to dopadne dobře

Ten test většinou používají i dětští psychologové, jak kliničtí, tak v SPC. Takže aspoň kamarádnka bude vědět co a jak. A já ještě jednou „lobuju“ za kontaktování nejbližšího SPC v okolí. Je to školské zařízení, tudíž se neplatí za konzultace. Mám s tím osobní výbornou zkušenost. Jako první jsme přišli do kontaktu se speciální pedagožkou, která nám ještě před stanovením diagnozy dokázala ukázat, jak s malou pracovat a následně jsme k ní půl roku dojížděli každý týden na jednu hodinu, kdy s námi pracovala. Bylo to krásně vidět, jak naše beruška dělala pokroky, jenom bylo potřeba začít pracovat správným způsobem.

Rozhodně, ale doporučuju se obrátit na vystudované odborníky (speciální pedagogy, psychology, psychiatry) a ne žádné šarlatány, kteří se za odborníky považují a jenom z rodičů rýžují peníze :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.13 19:19

@MichalRosky jojo byla na eeg i CT, ted i na te resonanci. kamarádka mi dnes rikala ze autismus by poznali na te resonanci?? je to tak?? ja si myslim ze ona si to nechce priznat, asi se toho bojí. boji se priznat ze na ni není něco v poradku. vlastne stav malé se zacal resit poradne az ted co mela ten zachvat. ikdyz jsem ji předtím porad rikala ze je něco spatne, tak na vse mela odpoved a stav maly vždy nak omluvila a ja stim tezko něco udelam az dnes mi prislo ze po tom co ji rekli ve skolce tak si to snad uvědomila. k te psycholožce byla odesla uz u zapisu do MŠ ale nesla tam, protože rekla ze mala je normalni :zed: ted konecne rekla ze tam pujde. chápu ze je tezke se smířit stim ze něco není v poradku ale preci cim dřív se prijde na pricinu tim lip, ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4332
5.9.13 19:22

Není to tak, moje dcera byla taky na NMR a NIC nenašli! A podle toho jak mi to vysvětlovala neuroložka, tak prostě NMR je spíše k tomu, aby se vyloučilo jiné funkční poškození mozku.
Holt děti s podezřením na autismus si tím projdou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.9.13 19:24

Na příčinu se nepříjde. Podle toho co píšeš o malé, tak zaostává spíše v těch sociápní složce a složce porozumění. Jinak je dle tvého popisu docela šikovná. Myslím tím, je na plenách? Umí jíst a pít sama? Prostě jakás takás sebeobsluha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.13 19:26

@nonina no ona říká ze na ty resonanci byli kvůli ty epilepsii, ale nevim rikam ze mi prijde ze se boji to priznat :? když to vezmu mala neumi ani jezdit na tříkolce, slapat na trakturku, proste nic, je lina chodit a jeji „nemoc“ teda jsou klice a zamykaní a zavirani a otvirani dveri, tak nevim jestli to muze patrit k tomu??

• Citovat
  • Upravit
4332
5.9.13 19:29

Nesuď svou kamarádku za to, že ji chvíli trvalo připustit si, že její dítě - předpokládám že JEDINÉ - je jiné a mohlo by mít tento problém. Je to máma, která se bojí toho všeho co ji teď čeká. Kdo to nezažil, tak tohle nikdy nemůže pochopit - ta zkušenost je nepřenosná. Nejde ani popsat slovy, to se fakt musí zažít.
Máš je obě ráda, tak teď při ni stůj, nikam ji přímo netlač, jenom ji vlídně když tak nasměruj. A nezlob se na ni, pokud nebude hned na poprvé svolná tě poslechnout. Jakmile se totiž sdělí diagnoza, tak bude teprve na začátku. Já několik prvních týdnů probrečela a to už jsem měla několik měsíců podezření. Je to ohromně těžké, on se jim totiž oběma převrátí celý život. Obzvlášť rodiče stratí všechen svůj volný čas, nic nebude jako dříve, nesplní se ani jeden sen.

Přijímání skutečnosti má několik etap a všema si člověk musí projít. My o diagnoze víme už 3 roky a i přesto nejsme na konci se smiřováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.9.13 19:31
@Anonymní píše:
@nonina no ona říká ze na ty resonanci byli kvůli ty epilepsii, ale nevim rikam ze mi prijde ze se boji to priznat :? když to vezmu mala neumi ani jezdit na tříkolce, slapat na trakturku, proste nic, je lina chodit a jeji „nemoc“ teda jsou klice a zamykaní a zavirani a otvirani dveri, tak nevim jestli to muze patrit k tomu??

Může to k tomu patřit.
Nejsem doktor, jsem máma, která si tím prošla a prochází. Myslím, že teď fakt není na místě, abych ti tady od boku střílela, zda malá je nebo není autista. To už teď neuspěcháme, musí projít diagnostikou od odborníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.13 19:34

@nonina no přes den se vycura ale v noci a po obede (když jde spat) ma plinku, protože se vždy pocura :? jinak se jako naji ale ne jako 4lety dite ale spis jak 1,5 starý dítě, takze když ji hlidam tak radeji krmim, za prve to nemam všude a za druhé se naji :lol: oblikani taky nic moc, boty neobuje vůbec a když se ma oblikat tak se strasne ale fakt strasne vzteka. me v tom neposlouchani prijde ze ani nevi co je spatne a co ne, ikdyz ji to vysvetlujeme porad dokola (ze na ty schody nemůže, protože by spadla a mela bouli a bolelo to atd.) tak na nas koukne a stejne tam jde. jsme na procházce a ona uz nechce jit, tak ji rikame tak ahoj, my jdem. ona se otoci a jde na druhou stranu a je ji to fuk. minule když jsem ji hlidala tak tohle prave bylo, nechtěla jit a ja ji rikam tak ahoj, ja jdu sama a sla jsem. no otočila jsem se a mala mela ruku u sousedu za plotem a hnal se tam dost drsnej rotvajler, no tak rychle jsem nikdy neběžela, tak jsem ji vysvětlovala ze to nemůže, ze by ji rucicku ukousnul, jdem a ona to o par metru dal udela znova :zed: a ma ještě hroznou srandu z toho ze za to vynadam

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.13 19:38

@nonina ja ji neodsuzuju, ani ji nezazlivam ze to neresila uz dřív, ted ale vidim jak je uz sama nestastna ze mala vůbec neposloucha a nevi co sni. sama jsem ji dnes diag. autismu rekla, ze by to mohla byt jedna z mnoha věci který by to vysvetlovali. rekla jsem ji ze to není nic spatneho za co by se mela stydet, ze za to nemůže, ze mala je jinak uzasna, mala krasna princezna, která hold neposloucha :? no, muzu rict ze kazde vystereni male prozivam jako kdyby to bylo moje dite :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5861
5.9.13 19:40

Pro anonymní: na MR ani na žádném jiném zobrazovacím vyšetření se autismus nepozná. Diagnostikuje se na základě projevů chování, sledování dítěte apod. Vyšetření se dělají kvůli vyloučení jiných onemocnění, které by mohly tyto příznaky způsobovat. To, že si to kamarádka nechce přiznat, je naprosto normální, jak píše @nonina je to jedna z etap přijímání skutečnosti. Nevím, odkud jsi, ale nejlepší by bylo zkontaktovat SPC, ranou péči, APLA apod. Jestli chceš, můžu ti poslat nějaké odkazy do SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
5.9.13 20:53

MRI: přesně jak říká @nonina - všechna ta vyšetření jsou kvůli vyloučení jiných postižení, stejně tak EEG (tam se např. zjišťuje možná epilepsie atd).

Podle mého názoru je nejlepší dobrý psycholog se zkušeností s autismem, ale mívají dlouhé objednací termíny… jestli je to profík, dokáže dítě posoudit celkem spolehlivě. Ta SPC jsou dobrá v tom, že tamním odborníkům projde rukama obrovské množství právě těch „odlišných“ dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová