Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivodička Nevím, zda se jedná o překlep, ale nevím, co je PPS? Nemá to být PPP? Co vám tam řekli? Spíš bych zkusila speciálně pedagogické centrum, které má zkušenost s diagnostikou autismu. Našla jsem například toto http://www.skolyzbuch.cz/…icke-centrum
@fatin Já se překlepla - mělo to být ppc(pedagogicko-psychologické centrum), díky
jinak na tu stránku juknu. Ředitelka školky nám říkala, že by to mělo být nějaké centrum zabývající se giagnostikou autismu, ale já nemůžu nic najít…
@ivodička Zkus to SPC, tam by měli mít podle stránek zkušenost s diagnostikou autismu. Jinak já bohužel s tímto centrem zkušenost nemám (znám pouze pražská zařízení), ale podle stránek na mě působí dobře.
Držím palce, ať se diagnóza nepotvrdí.
@Banny Ptala jsem se už dříve, nevěděl…
Ale našla jsem stránky pro diagnostiku PAS(projevy autistického spektra), tak se domluvím s ředitelkou ![]()
@Beru v 10 ti měsících by autistou byl i můj syn, ale chce to čas. Taky jsem na to často myslela a furt ho pozorovala, protože l. dcera byla v mnohých dovednostech šikovnější, rychlejší a chápavější…
Ale najednou kolem 13.měsíce začal být z něho vnímavý čipera a nyní v 16-ti měsících s náma komunikuje až moc…Do 1 roku je na takové závěry příliš brzy… ![]()
@ivodička Ono záleží taky na tom, PROČ vlastně chceš diagnostiku. Obecně se dá říct, že pokud potřebuješ vědět, jak na to kluk vlastně je a jestli byste se neměli pustit do nějaké terapie, je lepší spíš psycholog. Jestli potřebuješ mít diagnózu např. kvůli žádosti o příspěvky na péči, musí to být psychiatr nebo neurolog. Každopádně to ale musí být někdo, kdo má s diagnostikou autismu zkušenosti, což je bohužel o něco méně méně, než kolik odborníků to o sobě říká. Ono totiž nestačí se jen naučit administraci dvou tří testů, praktické zkušenosti jsou prostě nutné, zvláště u diferenciální diagnostiky.
Vyplatí se sbírat reference, ale počítej s tím, že čím známější diagnostik, tím delší čekací lhůty, někdy i rok, což je neúnosně mnoho. Za rok se dá s dítětem udělat spousta práce a je škoda ten čas propást. Dobrých diagnostiků je prostě málo.
@MichalRosky Díky. Já právě u psychologa byla a on mi to s tou diagnozou také vysvětloval. Psycholog prý diagnozu nenapíše, jen neurolog, nebo psychiatr. Dále jsem to řešit už nechtěla, ale ředitelka mateřské školy mi poradila, že by v jeho případě bylo lepší dotáhnout to do konce. Jde o to, že bude ve škole problémový a těžko prý budu vysvětlovat proč. Prý, pokud budu mít papír s pevnou diagnozou, pedagogové už k němu budou muset přistupovat jináč…
Nedokážu odhadnout, jaký bude, až půjde k zápisu, do školy…bylo mi též řečeno, že s diagnozou bych měla právo třeba na asistenta od pojišťovny…
I když já si furt nechci připustit, že je jiný…ale on opravdu trochu „jiný“ je ![]()
Nechci něco zanedbat…
Ahoj
Mam 2 rocniho chlapecka s'kterym jdeme na vysetreni do Prahy(Krče),ma podezreni na autismus. Četla jsem tady spustu clanku a vsechno co tu holky pisete ma muj chlaček. Očni kontakt neni, neposloucha, zniceho nic se začne stekat, kdyz si hraje s autickem, nebo se začne smat, hladi mi ruce, obcas me kousne, nebo začne mlatit hlavou do me nebo do polstaře.
Na dti reaguje tak, ze se spis na ne kouka, nebo je hladi atd…
A stále, mame plinky, když vidí nocnik tak by ho rozmlatil,…taky jsem zkoušela ho davat na normalni zachod, a to se mi zas napne jak struna a ani s nehne.
Mužete mi nekdo poradit???
Nevim co me ceka a desi me to. Na vysetreni jdem, až za 14 dní!
Rika jen mami, po objede vubec nechce spinkat
Romčo, moje malá je to samé. Je trošku starší - o půl roku. Taky jsem se bála autismu, ale má „jen“ dysfázii - opoždění řeči. Uvidíš, co ti tam řeknou. Navíc naše pediatra mi pořád vštěpuje, že děti do tří let mají právo nemluvit.
Lucka
Moje dcera dělá to samé co tvůj chlapeček až na ten oční kontakt (ten má hlavně, když něco chce)a ted má nový prvek, kdy z ničeho nic mlátí hlavou do země a pak bečí, že ji to bolí
a přijde mi to normální autismus bych za tím nehledala ![]()
Holky, neděste mě. Jsem už magor, synovec má diagnostikovaný atypický autismus, takže malou pozoruju skoro pořád a přijde mi, že je taky jiná…
@silky tak to znám já jsem zase viděla dokument o autismu a taky ho pořád hledám na malým. Vždy si říkám že v pohodě a pak má nějaký období kdy si říkam jestli přeci jen ne.
Tak myslite, ze to bude v pořadku?
Já jsem s toho uplne vyřízená a hlavne unavena, Simonek me bere strasne moc sil. Hlavne'tady moc deti neni, takze si nema s kym hrat.
Dneska jsem byla s prately v kempu a tam byly klouzacky, houpacky atd…videl tam deti a hned tam bezel, vylezl na klouzacku a zacal tam blbnout (jecel'kopal do klouzacky a smal se),a vedle nej stali chlapecci, kterym bylo 5a 8 let a rikaji mi, co je klukovi, ze se takle chova?
A ze me vypadlo, ze zkousi hlasivky a ma moc energie a jeste to neumi spravne vyuzivat. Tak takle blbne…
No bylo mi hrozne, asi uz me s toho hrabe a moc ho studuji a branim!!
Ja doufam, ze to bud jen opozdene mluveni!
A jeste jsem se chtela zeptam, malej ma podstoupi cetečko a nevim zda mu ho mam nechat udelat. Četla jsem o tom, že takle mali kdyz to podstoupi, tak se mu muže rozject ten autismus…
Co mylite?
Děkiji všem, ze mi odepsali. Moc si toho vážím!