Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
30.6.14 16:10

Ok, děkuji za názor, přečetla jsem si pár stránek o autismu a vyděsila jsem se, pár náznaků mi přišlo že máme, zapomněla jsem před tím dodat že máme problém i s očním kontaktem, na mě reaguje a podívá se, ale třeba v kárce venku když jí někdo osloví nebo se snaží aby se na něj podívala tak bez známky úspěchu..to už jí musí něco jooo zaujmout aby reagovala a podívala se..už se i kamarádky i známý ptaj zde je vše ok, že má svůj svět..proto se ptám..znepokojují mě svými narážkami na malou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.6.14 16:12

@jete234
To, že se na někoho nechce podívat, to také není známka autismu. A už vůbec ne u tak malého dítěte. To jsou opravdu jenom domněnky a přátelé Tě straší naprosto zbytečně. Nenašla jsem v Tvém popisu prostě nic, co by mě na myšlenku autismu navedlo. Prostě nic.

• Citovat
  • Upravit
22
30.6.14 16:19

Tak si asi přidělávám starosti zbytečně..děkuji za názor, asi to chce ještě čas a je opravdu ještě malá na závěry o autismu, možná je jen samotářka a paličatá, že nespolupracuje a moc nereaguje, píšou hodně o ukazování na věci, že je důkežité pro psychický rozvoj, zatím neukázala na nic, jen když něco vyžaduje začne vykřikovat..tak snad to brzo přijde a bude vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.6.14 16:33

@jete234 Opravdu se nestrachuj. Na nějaké závěry je vůbec brzy, všechno se ještě několikrát změní. A moje dcera se začala na věci ptát a ukazovat, až tak kolem 17- 18 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
22
30.6.14 17:13

Aha, ok moc děkuji za rady, mám první dítě a jsem ve všem nováček, na ten autismus bych ani sama nepřišla kdyby manžel nezadal do googlu-neslyší na jméno a neukazuje a nevyjelo dětský autismus…pak otázky všech okolo že proč se nekouká a neslyší na jméno, že každýho ignoruje, ale babičky a tak poznává..je to dětský svět a kdo se v něm má vyznat :-)co je normální a co ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.6.14 17:20

@jete234 Co se týče podobných diagnóz, tak hlavně nepoužívat strýčka „Gůgla“, to je základ pro klidné mateřství :lol:

• Citovat
  • Upravit
59389
30.6.14 17:25

@jete234 hlavně klid, nejstarší taky byl svůj až jsme si taky říkala jestli neni autista, není jen je samotář a nepotřebuje lidi kolem sebe a až s mladšim synem jsem si říkala jak jsem byla blbá že jsme si říkala něco o autismu. Autista se chová celkově jinak a ted to doma mam v přímém přenosu, nesrovnatelné :?. nejstaqrší sice taky nechtěl mluvit ale všemu rozuměl ;) a hlavně jde hodně i o povahu, nejstarší nikdy na povel nemával, dětské říkanky ani náhodou a je ok jen složitější povaha, cizí lidi a děti nemá rád ani ted ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.6.14 17:42

Jo to jo, radši nic nehledat, ale každá máma má strach o své dítě, zda je zdravé a je vše jak má…proto moc děkuji za názory a rady, snad už se nebudu tolik strachovat a nervovat a hlavně jí pozorovat zda je vše ok..nejhorší je to srovnávání dětí, ta už chodí, ta už mluví, ukazuje, ta vaše ne???a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
30.6.14 17:49

@jete234 hlavně nesrovnávat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.6.14 17:50
@jete234 píše:
Jo to jo, radši nic nehledat, ale každá máma má strach o své dítě, zda je zdravé a je vše jak má…proto moc děkuji za názory a rady, snad už se nebudu tolik strachovat a nervovat a hlavně jí pozorovat zda je vše ok..nejhorší je to srovnávání dětí, ta už chodí, ta už mluví, ukazuje, ta vaše ne???a podobně..

To chápu. Ale nesrovnávej, to je největší hloupost. Vím, že to jde těžce, ale opravdu je to nesmysl. ;)

• Citovat
  • Upravit
36556
30.6.14 18:21
@jete234 píše:
Aha, ok moc děkuji za rady, mám první dítě a jsem ve všem nováček, na ten autismus bych ani sama nepřišla kdyby manžel nezadal do googlu-neslyší na jméno a neukazuje a nevyjelo dětský autismus…pak otázky všech okolo že proč se nekouká a neslyší na jméno, že každýho ignoruje, ale babičky a tak poznává..je to dětský svět a kdo se v něm má vyznat :-)co je normální a co ne :-)

A kolik je prckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.6.14 18:23
@Markéta80 píše:
@jete234 hlavně klid, nejstarší taky byl svůj až jsme si taky říkala jestli neni autista, není jen je samotář a nepotřebuje lidi kolem sebe a až s mladšim synem jsem si říkala jak jsem byla blbá že jsme si říkala něco o autismu. Autista se chová celkově jinak a ted to doma mam v přímém přenosu, nesrovnatelné :?. nejstaqrší sice taky nechtěl mluvit ale všemu rozuměl ;) a hlavně jde hodně i o povahu, nejstarší nikdy na povel nemával, dětské říkanky ani náhodou a je ok jen složitější povaha, cizí lidi a děti nemá rád ani ted ;)

Máš pravdu. Já zase rostu, když někde popisuju „našeho“ autíka a někdo mi řekne, nó, můj kluk taky nemluvil do tří let a jak se rozpovídal :zed: Ano, nemluvit do tří let je normální, ale vůbec nekomunikovat rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
30.6.14 18:42

@Bábrdl stačí změnit výchovu ne :lol:, Vali taky moc nemluví hlavně na vše ne, poslední dny strašně ječí bezdůvodně :cert: :cert: Tomíkovi ubližuje hlavně psychicky :jazyk: ale rozumí všemu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.6.14 18:43

14 měsíců a týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
30.6.14 18:44

@jete234 to je prcek, skoro mimino ne :mrgreen:, to jsme teda ani já na Tomíkovi autismus neviděla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová