Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No u nás ve škole jsou též malé třídy. I asistentku mají. Není tam přímo pro něj, ale sem tam za ním zajde. Nemluví však ani s ní. Nechce ani pracovat ve skupinkách. Pouze sám.
Analoja
„Chce to vychytat, co na něj platí, co ho uklidní, motivuje. Někdy rozfázovat úkol - příklad: nesnáší malování - takže pěkně postupně podávám pastelky a diktuju, teď tohle, pak to a pak si dáme pauzu, a za kousek,…“
No to bude ještě dlouhá cesta. Mám se co učit. ![]()
Prosím vás, kdo jste byli na diagnostice v Thomayerově nemocnici, byli jste na pavilonu U? Na webu píší :
Co diagnostikujeme a co léčíme:
Neurotické projevy
Hyperkinetické poruchy
Emoční poruchy
Poruchy chování
Tikové poruchy
Deprese
Mentální retardace
Specifické vývojové poruchy řeči
Děti týrané, sexuálně zenužívané a zanedbávané
Tak nevím, zda tam má cenu syna objednávat. Zda vůbec aspergerův syndrom poznají. Hlavně mi furt říkali: volejte zítra, volejte po obědě, volejte za týden a teď se tam zas 2 dny nemohu dovolat vůbec ![]()
http://www.ftn.cz/…oddeleni-69/ Na A1 mi řekli, že mám právě volat na Účko :-/ A zrovna Krejčířová na A1 je na diagnostiku autismu chválená, tak nechápu…
@Stay calm Krejcirova nebere novy pacose. Je to psycholozka. Dal je tam ta Mgr. Krizova. na ucku je psychiatrie. Jezdim s tezkym autikem do krce na psychologii i psychiatrii. Prosimte dejchej, autismus tam umej ![]()
Neplas, je to dobrej spital.
Nakonec jsem se dovolala vrchní sestře. Zas mne odkázala na číslo pro objednávání. Řekla jsem jí, jak furt říkali, ať volám později a nakonec se tam zas nedá dovolat, tak se mne ptala na syna, prý to vyřídí a ozvou se mi… Tak teď zas čekat no…
Jinač jsem si koupila knížku
„Co často zajímá rodiče a učitele dětí s Aspergerovým syndromem“
a dost se mi líbí. Důvody proč se jak chovají a jak s tím pracovat…Některé rady lze využít i u děti bez AS. Zvládání vzteku apod.
Ráda bych Vás touto cestou poprosila o spolupráci při psaní mé závěrečné absolventské práce. Jsem studentkou Vyšší odborné školy a sestavuji práci na téma: Péče o dítě s poruchou autistického spektra. Moc bych ocenila, kdybyste mi napsali, jak se u Vašeho dítěte PAS projevila, jak probíhalo vyšetření u lékařů, jak si dítě zvyklo ve školce, popř. ve škole. Budu ráda za jakoukoliv informaci, moc mi to pomůže, neznám žádné takové dítě osobně. Děti budou v práci vystupovat zcela anonymně. S radostí uvítám i výtvory Vašich ratolestí. Předem moc děkuji, pište SZ. ![]()
Tarjei nebo kdokoli se zkušeností s Thomayerovou nemocnicí pavilonem U, prosím, jak dlouho jste byli na diagnostičním pobytu? Konečně mi dali termín a dokonce hned za týden. Přijde mi ale, že musí jít o omyl. Prý tam bude syn měsíc a já ho mohu navštěvovat ve st, so, ne. To se zbláznili? Přece nemohu dát děťátko se sociálními a komunikačními problémy na měsíc do cizího prostředí k cizím lidem, když tam nikoho neznám já ani on a do telefonu navíc byl každý neochotný a spíše odměřený. Nejdřív jsem se radovala z termínu a jak řekla měsíc beze mne, tak jsem ztuhla. To přeci nemohu synovi udělat. Nepřijde vám to spíše jako nedorozumění? Paní primářka spěchala a možná mluvila o léčebném pobytu a ne diagnostičním?? Řekla jsem však, že ve škole nemluví a potřebujeme jen diagnostiku a rady, jak s ním pracovat. Ach jo.
@Stay calm hm.aha…asi jste si nerozumely. Z tohodle duvodu ja radsi pisu maily.
Delaj tyhle pobyty diagnosticky.
Ja rovnou tehdy psala ze potrebuju zmenit psychiatra a jen ambulantni lecbu…
Děkuji za odpověď! A jak dlouho u vás tedy probíhala diagnostika?