Dětský autismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
20.4.17 15:58

S tím emailem jsem měla poslechnout hned. Napíši ho večer. Volání na nic. Buď nezvedají či totálně odbývají. Volejte za hodinu, po obědě, zítra, za týden a tak pořád do kola!!! A když už někdo začne komunikovat, tak aby se člověk bál na cokoli zeptat, jak spěchají a jsou odměření :( Dost mne to odrazuje. Ale čekat na Aplu rok je hrozné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
20.4.17 16:06

@Stay calm takový diagnostický pobyt bez rodiče bych rozhodně odmítla. Naše vyšetření probíhaly cca po dvou hodinách a byla jsem přítomna, max. za dveřmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.4.17 16:34

@Stay calm v Krci ale na psychologii a jen ambulantne..hodinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.4.17 18:20

A to dokázali tak rychle diagnostikovat? Syn někdy působí vcelku normálně a cca „jen“ dvakrát týdně fakt výrazně mimo. Plus teda to, že ve škole nemluví atd. No a to výrazně myslím tak, že není schopen mluvit ani se mnou, mručí, na nic nereaguje, buď se vzteká či doma balí do peřin či zalézá pod matraci apod. Jinak se často různě houpe, hopsá… Vidím známky mutismu, někdy jak ADHD, ale ve škole sedí jak pecka. Někdy je vzteklý. Často vůbec nespolupracuje. Nereaguje. Je velmi chytrý, ale sociálně totálně mimo. No je toho víc. Nevím, zda se jedná o aspergera. Třeba jde o více drobnějších poruch…?? Každopádně pokud na dvouhodinové diagnostice nepůjde do afektu, co poznají? Ve škole má prý nonstop neutrální výraz a nekomunikuje. Buď pracuje napřed či vůbec. Na otázky neodpoví ani pohledem ani kývnutím…Z toho poznají akorát tak mutismus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.4.17 18:22

@Stay calm tak ptaji se, ja posilala predem sepsane co syn kdy delal. Ale on je tezkej autista s retardaci, to se lip poznava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.4.17 18:22

Mohu se zeptat, na jakem základě tak rychle Vaše dítě diagnostikovali? Dotazník a pozorování? Dialog s ním žádný určitě neproběhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.4.17 18:24

Aha. Tak to máš těžké :( Já se bojím, že mu dají nálepku, která třeba navíc bude nepřesná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.4.17 18:26

@Stay calm nejmladsi syn ma dysfazii. A dg dostal az po dvou letech jezdeni na vysetreni po pul roce. Jsou tam fakt dobri, nemalovala bych predem certy na zed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.4.17 18:27

@Stay calm tak tezci autici a retardovane deti maji furu atypickejch projevu v chovani..ja chodim s detma k vedouci odd. psychologie, je skvela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
20.4.17 21:46

Nikdo mi tam nenabídl ambulantní diagnostiku:-/ Pouze rovnou říkali pobyt týden a teď najedou měsíc :-/ Kdyby alespoň byli po telefonu vstřícní a ochotní :( Člověk když se konečně dovolá, tak ho co nejrychleji odbydou :( Jen vrchní sestra byla přívětivá. Ale k čemu to, když říkala, jak se mi ozvou a neozval se nikdo. Fakt mě skoro tři týdny furt říkali, ať zavolám jindy! A jen vrchní se mnou byla ochotná mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
20.4.17 21:49

@Stay calm to me mrzi..oni toho maj hodne..ja jsem fakt zvykla psat ty maily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.4.17 00:04

No dost mne to odradilo :( Bojím se jim tam jen tak syna nechat. Mám špatné zkušenosti ze svého dětství a nepouštím své děti ani na ŠVP. Bojím se své děti nechat s cizími. Uvědomuji si, jak je dítě bezbrané. Představa, že ho někde nechám s cizími lidmi, mne děsí. Nevím, co dělat. Syn asi bude opakovat první třídu. Přitom je tak chytrý :‚-( Co se to s ním tento rok stalo:‘-( Nechápu to. Já myslela, že bude mluvit málo a špatně vyslovovat, ale že školu zvládne levou zadní. Vždy byl bystrý a chytrý. Spíš jsem se bála, že bude zlobit a nevydrží sedět. Místo toho celé dopoledne sedí jak pecka, kouká do stolu, skládá si pastelky a na učitelku ani nezvedne oči:( Občas prý jen hopsá v sedě nohama, že mu z toho nadskakuje celá lavice. K tomu mu začali divné stavy, kdy se uprostřed chodníku zastaví a odmítá jít dál a tak podobně. V těch chvílích jen kouká do země, mručí, neodpovídá, couvá atd. Plus další podobné stavy. Nechápu, jak se to stalo. Přišel mi vždy normální, jen hyperaktivní. Takový uhopsaný a furt něco omylem shazoval a tak. No a začal pozdě mluvit no… Jsem fakt zvědavá, co z toho vyleze. Nebo například si vybral tento rok kroužek a pak se tam krčil v rohu a utíkal :( Nemluvil snad dvě hodiny :( No a pak má dny, kdy je v podstatě úplně normální. Připadá vám toto jako aspergerův syndrom?? Jsem z toho už občas na prášky. Nevím si rady já, ani učitelka. Každá rada drahá. Budu ráda za Vaše zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.4.17 01:30

@Stay calm diagnoza asp. syndrom casto vyplyne s nastupem do skoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.4.17 06:00

Ach jo. A to si rodič říká, že porodil zdravé dítě a najednou toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
21.4.17 06:40

@Stay calm pro me je ta hranice pruseru v tom, jestli se o sebe dite jednou postara. Ja mam takovyho cardika retardika, ze az umru, on skonci v ustavu. Mozna driv. Uvidime. Je mu deset a nedavno byl v takovym stavu, ze co deset minut rev, kopani do dveri, btw nakonec je rozkopal, a vrhal se na me jako divoky zvire. Myla jsem nadobi s pootocenou hlavou abych videla, kdyz na me poleti. Nastesti dr v Krci a medikace, ktera zabrala. Jinak nevim, co by bylo dal. Bylo to strasny. Jo jeste se sebeposkozoval. Okousana ruka do jizev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová