Dětský domov a adopce v Africe

2182
4.6.18 15:00

Dětský domov a adopce v Africe

Ahoj holky, kamoska jezdi kazdy rok do Keni, zna tu problematiku a upozornila me na tento projekt: http://www.omdc.cz/…ce-na-dalku/
Uprimne, ja se bala, aby ten pan nebyl nejaky uchyl :-),chlap a venovat se holcickam, obrizce…Ona mi k tomu napsala: "Ahoj, já si nemyslím, že je to úchyl. Sama jsem z té chudoby vždycky špatná. Snažím se jim pomáhat tím, co tam dovezeme, penězi do místních škol, poslala jsem jim asi 50 dioptrických brýlí různých velikostí atd. Ale všem pomoci nemůžeš.

Tohle, jestli se jim ten plán povede, by bylo úžasné. Četla jsem spoustu knih od Bílé Masajky po další hrůzostrašné knihy, popisující utrpení dětí v Africe. Kéž by se našlo více lidí, kteří mohou pomoct. "

Tak to sem vkladam jako tema, jestli byste do toho nektera taky sly? Shaneji darce, dobrovolniky atd. Treba to pomuze.Ja si beru do adopce holcicku. Pa (pisi z mobilu bez diakritiky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
4.6.18 15:06
@maskovak píše:
Ahoj holky, kamoska jezdi kazdy rok do Keni, zna tu problematiku a upozornila me na tento projekt: http://www.omdc.cz/…ce-na-dalku/
Uprimne, ja se bala, aby ten pan nebyl nejaky uchyl :-),chlap a venovat se holcickam, obrizce…Ona mi k tomu napsala: "Ahoj, já si nemyslím, že je to úchyl. Sama jsem z té chudoby vždycky špatná. Snažím se jim pomáhat tím, co tam dovezeme, penězi do místních škol, poslala jsem jim asi 50 dioptrických brýlí různých velikostí atd. Ale všem pomoci nemůžeš.

Tohle, jestli se jim ten plán povede, by bylo úžasné. Četla jsem spoustu knih od Bílé Masajky po další hrůzostrašné knihy, popisující utrpení dětí v Africe. Kéž by se našlo více lidí, kteří mohou pomoct. "

Tak to sem vkladam jako tema, jestli byste do toho nektera taky sly? Shaneji darce, dobrovolniky atd. Treba to pomuze.Ja si beru do adopce holcicku. Pa (pisi z mobilu bez diakritiky)

Bílá Masajka že byla hrůzostrašná? Ona tam šla „za hlasem svého srdce“, ty děti a zvlášť dívky tam nemají lehký život. Kdysi jsem měla adoptovaného kluka. Už jsem od toho ustoupila. V Africe by se měli naučit, že mají mít jen tolik dětí, kolik uživí. Bylo by mi stydno, kdyby mého syna živila „bohatá“ paní z Evropy, když mám zdravé ruce a nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
4.6.18 15:11

Adopce dětí z Afriky je už x let notorický známá. A existujou i jiné země kde můžeš dítě adoptovat :nevim:
jo a bílá masajka mi přišla upřímně spíš trapná ona tam šla ráda a dobrovolně jen ta realita jí smetla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
4.6.18 15:15
@Russet píše:
Bílá Masajka že byla hrůzostrašná? Ona tam šla „za hlasem svého srdce“, ty děti a zvlášť dívky tam nemají lehký život. Kdysi jsem měla adoptovaného kluka. Už jsem od toho ustoupila. V Africe by se měli naučit, že mají mít jen tolik dětí, kolik uživí. Bylo by mi stydno, kdyby mého syna živila „bohatá“ paní z Evropy, když mám zdravé ruce a nohy.

Znásilnění ti nic neříká? Kolik žen bylo třeba znásilněno, a na potrat nejsou peníze.. co já vím, není tam ani antikoncepce.. Někdy ale, jak si myslím já, tomu styku ženy nezabrání.. Taky mentálně jsou na tom o hodně níž si myslím.. Prostě jim třeba nedochází, že je něco špatně na tom rodit, ale neumět se postarat.. Jim třeba ten život vyhovuje a kdo ví, jestli jim těch jejich vlastních dětí je vůbec líto :nevim: Né že bych z nich chtěla dělat bezcitné, ale všechno má nějaké ALE.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.6.18 15:22
@Andrea.Tom píše:
Znásilnění ti nic neříká? Kolik žen bylo třeba znásilněno, a na potrat nejsou peníze.. co já vím, není tam ani antikoncepce.. Někdy ale, jak si myslím já, tomu styku ženy nezabrání.. Taky mentálně jsou na tom o hodně níž si myslím.. Prostě jim třeba nedochází, že je něco špatně na tom rodit, ale neumět se postarat.. Jim třeba ten život vyhovuje a kdo ví, jestli jim těch jejich vlastních dětí je vůbec líto :nevim: Né že bych z nich chtěla dělat bezcitné, ale všechno má nějaké ALE.. :think:

Ale v tom případě nemůžou chtít, aby to zachraňoval svět kolem. Znásilnění tam určitě není nic neobvyklého, ale dělají to chlapi na vlastních ženách. Kdo jiný by jim měl pomoci než stát? Policie. Dokud si tam neudělaji sami pořádek a znásilnění nebude trestné, Evropa je nespasí. Za pár desítek let připlují na člunech a budou chtít stejnou životní úroveň jako ti v Evropě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.6.18 15:23
@ka2ka píše:
Adopce dětí z Afriky je už x let notorický známá. A existujou i jiné země kde můžeš dítě adoptovat :nevim:
jo a bílá masajka mi přišla upřímně spíš trapná ona tam šla ráda a dobrovolně jen ta realita jí smetla ;)

tady můžeš přímo jet pomoct s provozem dětského domova nebo přispět viz číst web

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
4.6.18 15:26
@maskovak píše:
tady můžeš přímo jet pomoct s provozem dětského domova nebo přispět viz číst web

tak vyraž, myslím že i tady je spousta lidí, kteří potřebují pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.6.18 15:26

Kdo nečetl web:připomínám, že tady jde o přímou pomoc s provozem a dodělávkou českého dětského domova v Keni atd. Více mají i na FB atd. Dávám to jen jako tip. Adopce přes Arcidiecézní charitu atd.se neúčastním, zvolila jsem formu pomoci této organizaci viz web :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.6.18 15:27
@ka2ka píše:
tak vyraž, myslím že i tady je spousta lidí, kteří potřebují pomoct

pomáhám hodně i v ČR, viz mé příspěvky na emiminu, senioři, zvířata atd.,plus máme dítko v pěstounské péči, které nikdo nechtěl. Ty také někde pomáháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
4.6.18 15:28

@maskovak ano, ale nemám potřebu vykřikovat to do světa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.6.18 15:31
@ka2ka píše:
@maskovak ano, ale nemám potřebu vykřikovat to do světa

No já myslím, že to vykřikuji do světa oprávněně, protože je to výzva k tomu, aby se přidali i další lidé :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.6.18 15:33
@ka2ka píše:
@maskovak ano, ale nemám potřebu vykřikovat to do světa
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.6.18 15:35

Prosím, koho to nezajímá, nereagujte rejpáním. Nikdo vás k pomoci nenutí :-). Jen mi to přišlo jako dobrý nápad, hlavně ryze český projekt, kde neutíkají zřejmě peníze, pán např. platí cesty do Keni ze svého, na rozdíl od jiných organizací.
Děkuji, musím běžet, ahoj :kytka:
 https://nazory.aktualne.cz/…icle:766591/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.18 15:43

Tak snad koho to nezajímá nebo holčičkám pomoc nechce, tak snad tuhle diskuzi mine a jde dál, ne??? K čemu rejpat. Chlap je frajer, platí ze svého, klobouk dolů. A kdyby se tom nemluvilo, tak kdo se o těch projektech doví? Klidně to zakladatelko sdílej. Píše se tu o charitách pro maminky, Klokánky atd., tak proč ne pro znásilňované 3 leté 4leté holčičky…A že jsou černé? Tak co? Ten pán tam domov postavil a pomáhá. Nevedl řeči jak si má Afrika pomoct sama prostě se do toho pustil. Prodal drahá auta a tak jak tam píše. Sdílím link s kamarády. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
4.6.18 22:17

@maskovak Ahoj, Keňu miluji, párkrát jsem ji navštívila. Bílou Masajku žeru, pohybovala jsem se na některých stejných místech, její příběh je pro mne srdcovka.

Projekt vypadá poměrně zajímavě, pročtu, prostuduji. Díky za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová