Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Prý žádnou drastickou, na 5000kj
to je nejnižší možný příjem. Chtělo by to krev na minerály a vitamíny. Máš to vyvážený? Hodně ovoce, zeleniny, bílkovin?
Jinak já to mám z tohohle počasí, už jsem od února taky na nervy, potřebovala bych slunce jak sůl.
@Monca85 píše:
Holky jsem 8m po porodu a už asi 3m držím dietu, ne ale žádnou drastickou, dokonce pod dozorem dietoložky. Jím prostě zdravě do 5000kj, klasika. Myslíte si, že je možné mít z diety deprese? Už pár týdnů mě sužují hrozné pocity, nebo nesmyslně stažený žaludek a pod…poradíte?
do 5000kj?
to by u mě taky vypukly deprese. Samozřejmě, že to má na to vliv, řekla bych, že jsi podvyžívená, naslouchej svému tělu a nezapomeň, že i cukry potřebujeme. Mmch, já hubnu při 7000kj, když nemám pohyb, jednou jsem to zkoušela dodržovat na Stobu. Pokud máš do toho ještě cvičení, tak to je na padnutí
Asi máte pravdu, neslyším to poprvé, ale dr jsem věřila. Asi si přidám na svačinách. Měla jsem jen dopo ovoce a odpo jog. nápoj…ale nevím, jakou potravinu přidat..
@Monca85 píše:
Asi máte pravdu, neslyším to poprvé, ale dr jsem věřila. Asi si přidám na svačinách. Měla jsem jen dopo ovoce a odpo jog. nápoj…ale nevím, jakou potravinu přidat..
k něčemu zakousni celozrné pečivo
Při „dietě“, což teď na ní jsem..mám blažené pocity
..s každým kilem
..okolí chválí, vše ok.
5000KJ jsem taky držela, dá se to, ale 3 měsíce už je moc..Hambáče si nedávej. Navím, co ti dělá radost..mě stačí kávička s croasanem či malá buchta
..né denně, ale v takových stavech mi pomáhá a nebo gumový medvídky..ovocný koktejl.
A venku je hnusně, tak se nedivím..se sluníčkem bude líp ![]()
Manžel je zlato ![]()
To jsem ráda, že ještě někomu připadá 5000 kJ vražednejch a hlavně zbytečnejch. Fakt nechápu, proč to „odborníci“ pořád doporučujou. Dlouhodobě bych z toho měla depresi taky
. Ale jak píšou holky spíš si trošku zvětši porce než hambáč a čokošku. I když jeden hamburger ještě nikoho nezabil ani po něm nikdo neztloustnul
. Spíš abys pak neměla pocit, že jsi to zazdila a že si teda dáš pořádně do nosu a nezačala se vézt na špatný vlně (moje letité ososbní zkušenosti se sebou sama
)
@Monca85 píše:
já při těch 5000KJ..ráno celozr. chleba, plátek šunky, plátek sýra, kopec zeleniny..dopo svačinka 2ks ovoce, oběd klasika maso, ryba..příloha do 100g (u rýže 40g, kopec zeleniny..odpol sváča kopec zeleniny, včeře co oběd a druhá zas jen zeleniny či vývar.
Teď mám dopo i opol svačinky bílý jogurt-do toho sypaná vláknina (zasytí), 1ks ovoce..oběd, večeře stejná..večer když je hlad, tak zas jogurt, či zeleniny nebo vývar..po obědní kávě někdy hřeším..zelený čaj, a 2-3l vody a od února -7kg.. ![]()
5000kJ je strašně málo a na klidový režim. Přidej aspoň 1200kJ.
Depky pri diete mam pravidelne, ale ja teda nemam dohled dietolozky..drzim ted Athkinsona a za kus chleba bych se snad i prodala
Jako, nemam nejake extra depresivni stavy, ale pokud telu neco chybi rekla bych, ze je mozne aby se to projevilo i na psychicke pohode. ![]()
@Monca85 píše:
Zkusila bych dopoledne k ovoci přidat jogurt, tvaroh nebo tebou zmiňovaný nápoj. Odpoledne knakebrot nebo pufovaný chleba s kusem sýra a zeleninu popř. s nějakou tvarohovou pomazánkou jako sladkou variantu musli tyčinku s nějakým jogurtem, ale spíš jen občas nebo tvaroh s medem a ořechy.
@svycarka
Jednou jsem držela něco jako Atkinsona - prostě jsem hodně omezovala či spíš vynechávala sacharidy a málem mě to stálo vztah a práci. Byla jsem tak samonas*rací, že se mě začal bát šéf i partner
. Jestli to dáváš tak respect, bez ohledu na to, že si o těhlech dietách omezujících nějakou složku nic pěknýho nemyslím.
@Rona tak ja spis jedu podle zasad atkhinsona, ale ne uplne doslova…tak nejak v klidu.Zas kdybych si vsimla, ze to nejak vyrazne narusuje muj denni chod, tak se na to vyprdnu. A mas pravdu, neda se drzet dlouho..za prvne to nevydzim a za druhe nejsem priznivcem nezdrave diety.Ja si ju hodim kratkodobe, abych uklidnila rozezrany zaludek a pak si jedu zu pomaleji a zdraveji..
@Rona Kdysi mi bylo vysvětleno, že těch 5000kJ v obezitologických ordinacích je proto, že tam chodí morbidně obézní pacienti, kteří prostě potřebují rychle shodit skrz klouby a nebo skrz nějakou operaci, na kterou musí ten pacient jít.
Nicméně to strašně smrdí jojo efektem.
5000kJ pro zakladatelčiny míry je naprosto vražedných.
@Monca85 je to opravdu doktor? Není to někdo třeba od Naturhouse? Mimochodem při dietním režimu, kdy cvičíš, se postupně zvyšují porce jídla, protože se nabírá svalová hmota a ta potřebuje vyšší výživu. Hlídají ti svaly a tuky? Jak to vypadá, kolik jsi v těchto položkách přesně shodila?
@omites píše:
@Rona Kdysi mi bylo vysvětleno, že těch 5000kJ v obezitologických ordinacích je proto, že tam chodí morbidně obézní pacienti, kteří prostě potřebují rychle shodit skrz klouby a nebo skrz nějakou operaci, na kterou musí ten pacient jít.
Nicméně to strašně smrdí jojo efektem.
5000kJ pro zakladatelčiny míry je naprosto vražedných.
No ale právě pro nemocné pacienty to musí být obrovský záhul ne? To mi hlava nebere.
Při takovýmhle příjmu to 90% lidí nevydrží a řekne si, že než toto, tak raději být obézní, přitom když je správně nastavený jídelníček, tak není hlad ani chuť, jen je to pracné a člověk si to ze začátku sám nevymyslí. ![]()
@Paradise píše:
No ale právě pro nemocné pacienty to musí být obrovský záhul ne? To mi hlava nebere.![]()
Při takovýmhle příjmu to 90% lidí nevydrží a řekne si, že než toto, tak raději být obézní, přitom když je správně nastavený jídelníček, tak není hlad ani chuť, jen je to pracné a člověk si to ze začátku sám nevymyslí.
Já to taky nechápu - jsou to studovaní lidi a takové zvěrstvo páchají ![]()