Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky jsem 8m po porodu a už asi 3m držím dietu, ne ale žádnou drastickou, dokonce pod dozorem dietoložky. Jím prostě zdravě do 5000kj, klasika. Myslíte si, že je možné mít z diety deprese? Už pár týdnů mě sužují hrozné pocity, nebo nesmyslně stažený žaludek a pod…poradíte?
A nekojíš, že? Jako možné to je. Máš vyvážený jídelníček? Hold zkus přidat. Třeba do 6000kj
na nervy jsou prý dobrý oříšky. Co na tyhle stavy dietoložka? Ta by měla vědět
Nekojím, a taky jsem si říkala, že je to i od té doby, co jsem kojit přestala a vlastně začala s tou dietou. K ní jdu za týden, nevím, jestli se jí mám ptát. Už jsem uvažovala i nad nějakou opožděnou poporodní depresí, já už fakt nevím. Teď jsem se tady nesmyslně rozbrečela manželovi, a ten mi řekl, ať se najím
nevím no..řekl, že půjdu k psychologovi, že mi pomůže, asi tam zajdu, ale dneska je neděle… ![]()
Určitě se jí zeptej, obohať trochu jídelníček a uvidíš. Pak ten psycholog no
![]()
@Monca85 pokud nemas dostatek mineralu ze stravy, tak je mozne mit deprese
@Monca85 Já mám depresi, jen co na dietu pomyslím
.To máš souhrn všeho, stresu s dítětem, pop. partnerem + změna jídelníčku, méně kalorií na stejné starosti. A brečím taky, a to jsem po porodu skoro 3 roky, ještě mi neklesly hormony. Udělej si radost, namaluje se, zajdi ke kadeřnici, s kámoškou na vínko a pod.,nemusí to být hned psycholog
.Když ti dítko ochotně pohlídá k psychologovi, tak tě snad pustí i na pár hodin do světa, ne?
No jsem vlastně vysoká, mám 176 a momentálně 80kg..hubnout jsem začala s 92, takže slavím úspěchy, vypadám dobře a fyzicky se cítím taky mnohem lépe, ale ta psychika je hrozná, fakt jsem to nikdy nezažila. Nicméně já nemám pocit, že bych trpěla hladem! Ani mi nepřipadá, že držím dietu. No každopádně si dneska koupím čokoládu a hambáč asi…Hlavně mě spíš zajímalo, jestli je možné, že dietou má člověk takové stavy..
@Monca85 Tak každý kdo drží dietu trpí, ale jak se najíš, tak zas budeš mít depku s toho, že jsi se naprala
to bych nedělala, když už jsi tolik zhodila ![]()
No, manžel je skvělý. Dokonce už jsem byla i 2× pařit a on hlídal
já nevím no
A za jak dlouho jsi takhle zhubla? Jestli 3 mesice, tak by to melo byt ok, ale stejne se mi to zda malo, ja mela kolem 7000 kj
Myslim ze poporodni deprese muze prijit i rok po porodu( nekde jsem to cetla) ale myslim ze mas mozna hormonalni nerovnovahu po tom co jsi prestala kojit. Mozna by to mohla srovnat antikoncepce. Ja jsem si ji ted musela nechat napsat i kdyz jsem ji brat nechtela, protoze me dojimal dokonce i dokument o londynskem metru ![]()
Nehrot to čokoládou a hambáčem. Když čokoládu, tak pár čtverečků. Ale radši si přidej porce, dej si větší svačinu, nebo zdravou mlsku. Ať nemáš deprese ještě větší.
Určitě to můžeš mít z diety, dietoložce bych se o tom 100% zmínila od toho k ní choíš a ona by ti měla pomoct upravit vhodně jídelníček. Je pravda, že těch 5000KJ je nejnižší možná hranice
Jak dlouho už se takhle držíš? Oni taky doporučují si 1×měsíčně dopřát oddychový den, prostě si dát na co má člověk chuť a pak se zpět vrátit k dietě, právě pro psychickou podporu při dietě. Taky nesmíš zapomínat se odměňovat ať už novým oblečením nebo změnou image. Cvičení je taky důležité alespoň něco co tě opravdu baví, zvedne se ti nálada a budeš se na to celý týden těšit, odreaguješ se.
Držím palce, dokázala jsi toho už hodně a věřím, že to bude jen přechodný stav.