Disciplína ve 2 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24747
9.8.15 15:32

V men pripade superbabicka :mrgreen: Jo holky, v minulem stoleti to byla jednodussi diskuze. Sesli jsme se v hospode a diskutovali. A taky jsme meli net- FERNET :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.8.15 15:37
@stock píše:
V men pripade superbabicka :mrgreen: Jo holky, v minulem stoleti to byla jednodussi diskuze. Sesli jsme se v hospode a diskutovali. A taky jsme meli net- FERNET :mrgreen: :mrgreen:
:palec: Nápodobně :mrgreen: Taky jsem už ve věku babičky, plno mých vrstevnic už má vnoučata, jen já jsem si na starý kolena pořídila dalšího sviště :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
9.8.15 15:37
@kotyk píše:
@krtek7489 No, když to říkáš, tak proč ne. Hybaj se stydět i s tím hadrem :mrgreen: Sakra jak mě se teď stejská po práci v chlaďáku… Jinak je ti jasný, že přiznat nadmíru empatie a současně se bavit rytím a někdy až trolováním, spíš potvrzuje teorii @stock ;)?@hanka.br. Ano, to je taky jedna z definic, že odchylka, aby byla nemocí, musí člověka omezovat. Za sebe osobně ADHD jako nemoc/postižení/hendikep nevidím, ale její extrémní formy ano. Ale klíďo to může být pokřivený pohled někoho, kdo ty horší formy všeho vidí častěji ;) Plus běžné psychické problémy dokážou dítě semlejt mnohem vic než mírná forma ADHD.

Jistě mezi populací běhá mnohem více lidí/dětí s mírnými formami ADHD či jiných poruch, ale protože je příliš neomezují, nemají důvod chodit do poraden a nechávat si je diagnostikovat. Preventivně se taková šetření plošně nedělají, takže pokud vznikne diagnóza, zřejmě na podkladě nějakého omezení, které dítě do ordinace přivedlo. Já tedy nevím, o co přesně jde - o to, že dítě s ADHD je na tom stejně jako dítě bez ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.8.15 17:13

@krtek7489 Takže žádná nadměrná empatie, jen práce vyžadující ovládání nervů jak u pilota :mrgreen: Kdyby nebylo takový děsný vedro, tak ti doporučím box :mrgreen: Nebude ti tolik hrozit karpální tunel ;)

@hanka.br. Si nejsem přesně jistá, čeho se ta poslední otázka týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
9.8.15 18:29

@kotyk

Ja jsem puvodne polozila otazku: co je to volna vychova? A skoncilo to u ADHD :mrgreen: Smarjapano, snad to zase nezacne znova 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.8.15 20:51

@stock Máš tu teprv 13 stránek :mrgreen: a vem si, jaký byl prapůvodní dotaz.

Jinak pod volnou výchovou se obvykle myslí liberální, kdy na dítě kladeš minimum požadavků, odpovědnosti i kontroly. Co si pod tím představuje širší masa je spíš nadměrně ochranná, kdy je na hajzlíka kladeno celkem dost očekávání a pokud jede v lajně, tak smí prakticky všechno a dostane všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
9.8.15 21:15

@kotyk

Zdá se mi že si lidi představují, že ve volne vychove neexistují hranice a pravidla.To je nesmysl. Jenže ja to vzala z te druhého strany. Tedy z te strany, kde se to praktikuje. Proto jsem se nějak nedočkala kloudné odpovědi. Ale vím, že kolik lidi, tolik nazoru :D A Tobě dík za tu kloudnou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.8.15 21:34

@stock Abych byla upřímná, nikoho, kdo praktikuje skutečnou ani domnělou volnou výchovu neznám :nevim: Osobně vedu spíš takovou tu demokratickou a bojuju se svýma autoritářskýma sklonama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
9.8.15 22:48

@kotyk

Podle Pikase vznikl demokratický způsob výchovy po válce, jako protipól autoritarskeho :D Ale demokratický není jenom volnost, ale taky pořádek a zodpovědnost. My to valíme s vnučkou a funguje to :) Je to zatím mrnavec, ale už vi, že určita pravidla hry musí s babickou dodržovat. Není jich moc, ale pro ni jsou srozumitelna.On stejne každý rodič ví, jak nejlépe na sve vlastni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí